Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imre L Oláh

27 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    ,.... és kezét a szeme fölé emelve elnézett Szalók irányába. A lebukó nap utolsó sugarai a szokásos fényglóriát fonták alakja köré. A dombtól nem messze lévő tanyán látszik, ritkán jár erre. Aztán a kápolnát veszi szemügyre. Arcán egy pillanatra kaján mosoly tűnik fel, mint…..
A gondolat szabad..... 13 : 8 .... 2019.04.30 09:54:25
Ez  így első ránézésre akár egy vízilabdaeredmény is lehetne. Nem az. Baseball ? Lehetne az is. De az se. Akkor mik ezek a számok, és minek az arányait jelzi, jelezheti?Nyugi. A végére ki fog derülni. A tragikusan csapadékmentes időjárást kihasználva, kinn a  strandon, benn a faluban megfeszített…..
Ömlenek a fejlesztési pénzek mindenhová. Mi sem természetesebb, hogy ide, Abádszalókra is. Ez jó. Nagyon jó. Naná hogy, hiszen az EU tagságunk mellékhatása immár "termőre" fordult annak ellenére is, hogy a hatalomban lévő fidesz minden energiájával e közösség ellen uszít, mozgósít. Nagyon gyenge…..
Bevallom, néha már kínomban nevetek a dolgokon. Mert kissé röhejes - relatíve - mindig ugyanarról írni, mindig ugyanazt.Hajaj..... De jó is lenne olyat írni már néha a helyi dolgokról, történésekről, hogy ez is jó, az is jó. Mármint főleg ha lenne valami jó , akkor. De így? Persze az is eszembe…..
Február közepe van.  A hírtelen beköszöntött jó idő hatására a falu lakóinak egy része középig lehúzott cipzárral a kabátokon, kesztyű nélkül, többnyire vidáman biciklizik a faluba. Van aki csak úgy céltalanul,  benéz a Tűzépre, vasboltba, vagy megáll az ismerősökkel beszélgetni a piactéri üzletsor…..
Az Átlátszó leleplező anyaga Orbán Viktor magángép-használatáról például szerintem erősebb volt, mint egy Oroszországban készített drónfelvételes összeállítás Dmitrij Medvegyev vagyonáról, villájáról. Abból a direkt diktatúrának tartott Oroszországban hetekig tartó tüntetések lettek. Nálunk az…..
Imre L Oláh 2019.02.14 18:37:52
@Kolompár Magneto: Nahát.... Legközelebb el ne felejtsd hogy ÚP az UP...
 Ciki. Qrvára ciki, amikor rövid egy átadáskor a nemzeti színű szalag. El is kezdek gyorsan keresni egy régi képet. Először ezerrel kutakodtam a saját archívumomban, hátha ráakadok. De nincs sehol. Majd rárontok persze a mit sem sejtő facebook ismerőseim archívumára is, de ott meg elvesztem a…..
Nem is olyan régen feltettem a kérdést, hogy mi a magyar álom? Nos, elkezdtek érkezni a vélemények, írások, ilyen Kataliné is. Akinek posztjából azért szerintem az is kiérezhető, mi az, amit érdemesnek tartanak meghonosítani Magyarországon a Svájcban tapasztaltakból (és nem, ezek nagy része nem…..
Imre L Oláh 2019.01.12 16:30:15
@fofilozofus: Csábitgatás?? A Brexit arról szól, hogy ne menj oda. A német, svájci, stb. munkavállaló alantas munkában nem tekinti konkurenciának, (embernek se nagyon) de máshol utálja a kelet euból érkezettet. Azért húznak el a fiatalok, mert ami itt van az gáz. Csokkal,tokkal, vonóval.
Kihagytam a decembert. Egyrészt lustaságból. Másrészt,..... (és így gondolom érthető is) az azért mégsem lehet, hogy amikor bedörren a helyi fejlesztési cunami, én meg egy tőlem szokásos  kritikai szemléletű bejegyzést teszek közzé. Nem lehetek ünneprontó. Főleg nem, ha karácsonyról van szó.…..
2018. augusztus 21., kedd Talán majd...Majd talán... A fülledt nyári estére békés, nyugodt, de nyomasztó csend telepedett. Már napok óta tombolt a hőség. A honi turisztika csúcsra járt minden víz melletti talpalatnyi helyen az országban. Igen, egy augusztus közepetáji szombaton…..
A gondolat szabad..... Úton 12 2018.12.31 21:22:43
2018. június 4., hétfő Apró örömeinket add meg ...... .....nekünk ma, És bocsásd meg vétkeinket, Miképpen mi soha nem bocsájtunk meg az ellenfeleinknek...Amen. (fideszes fohász) Igazából semmi értelme sincs semminek április 8 után a parlamenti politizálás bűzös mocsarában. És nem…..
A gondolat szabad..... Úton 11 2018.12.31 20:38:33
2018. február 21., szerda Türelem vs. gyávaság..... A belpolitikai helyzet elérte azt a szintet, amikor az események módszeres elemzése, feldolgozása lehetetlen feladat elé állítja az egyszerű állampolgárt. A tömegmédia percenként önti a placcra a képtelenebbnél képtelenebb…..
A gondolat szabad..... Úton 10 2018.12.31 20:26:36
2017. december 14., csütörtök Lajos a pentitó..... Zajlik a történelem. A jövő történelme. Azt hiszem, egyszer még komoly fejtörést fognak okozni a jövő politológusainak a mostani történések megfejtése. Már ami Simicska Lajossal összefüggésbe hozható. És már ha feltételezzük azt is,…..
A gondolat szabad..... Úton 9 2018.12.31 20:15:00
2017. szeptember 20., szerda Még egyszer az idegenforgalomról.... ......... és egyéb csacsiságokról, aztán spongyát rá. Azért a víz az úr. Pontosabban a tó. A Tisza-tó. Nyáron itt minden azzal kezdődik és végződik. Mint a ponty a mézes kukoricára, úgy jön rá a turista. Szó…..
A gondolat szabad..... Úton 8 2018.12.31 19:59:27
2017. július 11., kedd Megint elérkezett ... ...... a politikai uborkaszezon. Gondolhatnánk joggal. De nem, nem. A felkent magyar nép illiberalizmussal megfertőzött része egy  jellemében torzszülött ember által uralt parlament nyári szünetelése előtti utolsó döntését ugyan úgy…..
A gondolat szabad..... Úton 7 2018.12.31 19:27:06
2017. május 8., hétfő Összeesküvéselméletek....   .......ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a…..
A gondolat szabad..... Úton 6 2018.12.31 19:06:14
2017. február 24., péntek Mert ha nem ....? Egy napon majd mindenkinek szembe kell néznie azzal, hogy megtett-e mindent az  Orbán-rendszer megdöntése érdekében. Itt, Abádszalókon is.  Senki nem mentheti fel magát és nyafoghat kívülállóként akkor, amikor majd a fidesz iszonyat…..
A gondolat szabad..... Úton 5 2018.12.31 18:55:28
2016. október 15., szombat Takarásban Akkor vagy jó, ha hülye vagy. Ha nem látsz, nem hallasz, nem beszélsz. Ha ránézésre annyi eszed van csak, hogy ha esik az eső, beállj az eresz alá. Vagy legalábbis úgy teszel, mintha így lenne. Mintha jámbor ostoba lennél. ( Bizony, sokan…..
A gondolat szabad..... Úton 4 2018.12.31 18:38:06
2016. augusztus 31., szerda Szavazni, vagy nem szavazni..... az itt a kérdés.....Akkor nemesb-e a lélek, ha tűri. Balsorsa minden nyűgét s nyilait;...... A bejegyzésem kezdő mondata és a kép magyarázataként elmondom, hogy eszemben sincs a dán királyfi története és Abádszalók…..
A gondolat szabad..... Úton 3 2018.12.31 18:19:55
2016. július 18., hétfő És csak mennek tovább..... ..... a kifejezéstelen, üres tekintetükkel. Nem gondolkodnak, nem terveznek, nem döntenek. Megteszi helyettük ezt a Vezér. A nagy gondolkodó. Az egyedüli üdvözítő.Nem látnak, nem hallanak, nem éreznek. Csak mennek tovább…..
A gondolat szabad..... Úton ..2 2018.12.31 17:56:59
2016. május 20., péntek Fixa idea...  ......vagyis rögeszme. Ez az, ami szinte mindenkinek van. Nekem is. Egyik legrégebbi az, hogy kis falunkban a mindenkori polgármester ne legyen pártkatona. Azt elfogadhatónak tartom, ha egy, netán több párt kinyilvánítja, hogy támogat egy adott,…..
A gondolat szabad..... Úton...1 2018.12.31 17:47:04
2016. április 16., szombat Az utolsó igazi drukker  Na, gyere öcsi, majd én bemelegítelek! Hú, de régen volt, amikor Feri oda szólt nekem így. Ha jól emlékszem rá, hetvenhármat írtunk. Előtte, időnként beálltam az ifi edzéseken kapuba, csak úgy szórakozásból.  Nyolcadikos…..
2016. február 14., vasárnap   Bánatos kurvák alkonya A jó ideje már, úgy két-három hete annak, hogy láttalak. Sápadt, lárvaszerűen bánatos arcodból karikás szemekkel meredtél magad elé az útra. Nem néztél se jobbra, se balra. Tudnod kell, már szánalmat érzek irántad, sajnállak. Jól meg szívtad.…..