Regisztráció Blogot indítok
Adatok
som tam

0 bejegyzést írt és 359 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Deja vu a'la covid 2023.08.19 11:25:25
Alex Jones azt állítja, belsős informátorai szerint az USA-ban már szervezik a következő covid-hullámot szeptember/októbertől, maszkviseléssel, lezárásokkal, ésatöbbi. S mielőtt valaki nyávogni kezdene, hogy Alex Jones, több dologban volt eddig igaza mint amennyiben tévedett, amivel fényévekkel a…..
som tam 2023.09.10 11:03:01
@GABOR2: Jópofák ezek a lengyelek. Ők igazi háborús menekülteket adnak ki. Miközben az EU kapui tárva-nyitva állnak a Fekete-Afrikából jövők előtt.
Egyrészt leszögezném rögtön, hogy szerintem nem az. Nem egy diákom volt, akik 15-16 éves fejjel úgy éltek, viselkedtek, annyira ,,fiús lányok" vagy ,,feminin srácok" voltak, hogy azon csodálkoztam, miért az a besorolásuk, ami. Később tényleg nemet váltottak (akármit is enged a törvény). Nem zavart,…..
som tam 2022.07.21 06:00:22
Nem a transzneműség bosszant ebben a képben, hanem annak kihangsúlyozása. Ha egy pozíció betöltésének a nemi irányultságot hangsúlyozzák, akkor az propaganda, esetleg a diszkrimináció gyanúja is felmerül. Ezeket a pozíciókat a legkompetensebb személyeknek kene betölteniük, nem pedig szín és nemi irányultsági kvóta alapján. (Lásd ugyanennek az adminisztrációnak a teljesen inkompetens szóvivőjét!)
Az öltönyös megjelenés az üzleti és politikai életben éppen az egyen semlegességét hangsúlyozza, nagyjából egy kaptafára épülő “egyenruha”. Aztán megjelennek a nők, akik “bedobják a cicit”, “ szexin” öltöznek - ami nagyon jol nez ki, - de ezzel felrúgták a semleges öltözködés szokását. Persze, ha megbámulod, akkor az mar a te hibád, hiszen nincsen jogod oda nézni, ahova akarsz. Elvégre szabad ember vagy. Ja! Vagy mégsem! Mindegy, nem ugy nez ki, hogy a mai napig a társadalom helyre tudta volna tenni ezt a húzást. Aztán most transzok rúgják fel a semlegesség szokását, férfi körömcipőben es miniben. Na ezt pedig végleg nem rakta helyre a társadalom! És egyáltalán mi a túrónak kell ezt hangsúlyozni? Kit erdekel? Egyebkent is a szexuális orientáltság magánügy. Kezeljük is ugy! Egy nőt nem bámulhatok meg az utcán, mert az zaklatás, de feltétlenül tudnom kell róla, hogy leszbikus? Menjenek a francba! A magánügyet kezeljék diszkréten, a személyi szabadságot meg tiszteljék. A kompetenciát igénylő pozíciókban pedig ne az élet intim oldalát hangsúlyozzák, mert nem odavaló!
som tam 2022.07.21 13:41:18
@Hagrid: Sajnos nincsen rendben. Egyreszt a "diplomas szakerto" igy onmagaban nem sok, de ez nem is lenyeg. NEM! Ne kampanyoljanak azzal, amivel akarnak a szakmai teruletukon! Fokuszaljanak a szakmara es annyi! Ha a privat eleteben lofasz van a seggeben, engem nem erdekel, de mindennek megvan a helye es ideje. Senki nem venne jo neven, ha egy heteroszexualis feher ferfi peldaul azzal kampanyona az o poziciojaban, hogy minden nonek be akar akasztani. Es ez jol is van igy.
Amikor az asztrofizikusnak nyilvanosan bocsanatot kellett kernie pusztan az inge miatt, akkor a kutyabaszassal ne kampanyoljon senki a szakmaja menten!
www.theguardian.com/science/2014/nov/14/rosetta-comet-dr-matt-taylor-apology-sexist-shirt
som tam 2022.07.21 17:24:49
@GyMasa: A borzaszto az, hogy ezen a magas szinten, ebben komoly pozicioban nincsen helye az ilyen celoknak. Ezkenek az embereknek annyira fontos a munkajuk, hogy ilyesmire egyaltalan nem szabadna semmifele energiat es figyelmet pocsekolniuk. Masoket sem! Meg egyaltalan! Mi koze van a kutyafetisnek a munkahelyebol adodo feladataihoz? Mert a munkakorevel kapcsolatos dolgok erdekelnek minket, nem a maganelete. Tiszteletben tarthatna az embereket.
Ismét egy vendégposzt, Don Caroly, azaz K. Amery ezúttal a thai szellemvilágba kalauzol el bennünket. 2012, a német nagykövetség Bangkokban. Az épület bővítésre szorul, a tervek már régen készen vannak. Sajnos a lebontásra kinézett teraszon egy díszes házikó útban áll. Benne lakik a Föld szelleme,…..
Belátom nem voltam eléggé világos a tegnapi posztban, sokan nem látják az összefüggést a Notre Dame leégése és egy esetleges vallásháború között. Ezek biztos úgy gondolják, az én képzeletemeben az él, hogy feltámad XIV. Lajos és zombi-kereszteshadjáratot vezet Mekkára, vagy valami ilyesmi. Hadd…..
Talán emlékeztek még rá, pár héttel ezelőtt jelent meg Balázs írása arról, hogy hat év Dánia után úgy döntött, más irányba indul. (Aki nem emlékszik, itt elolvashatja, hogyan kell elköltözni Dániából., itt pedig magáról az őrült ötletről olvashat.) Nos, ez a más…..
Bár Szendi Gábor már válaszolt a Zindex által is leközölt legújabb nemzetközi paleo-cikiző baromságokra, muszáj nekem is. Muszáj, mert emberek nem lehetnek ennyire hülyék. Vesszőparipám, hogy a média, a közbeszéd, a felsőoktatás exponenciális tempóban hülyül, dehát hogyan…..
som tam 2018.09.06 07:14:49
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2716748/
Erdekes a koleszterin szint kerdese ketogen dieta eseten. Persze 24 hetes vizsgalatot husszutavunak nevezni nevetseges.
" The level of total cholesterol decreased from week 1 to week 24. HDL cholesterol levels significantly increased, whereas LDL cholesterol levels significantly decreased after treatment. The level of triglycerides decreased significantly following 24 weeks of treatment."
som tam 2018.09.06 07:15:54
www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0002870308007175
A zavar novelese kedveeret. Nem is olyan biztos, hogy a koleszterinertekek valtozasa olyan hasznos... De hat semmi sem olyan egyszeru.

www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24343361
A rakbetegsegek es a cukorbevitel (ami nem ugyanaz, mint a szenhidratbevitel!) kozotti osszefugges elmeletet tamogato erdekesseg.

blogs.scientificamerican.com/mind-guest-blog/the-fat-fueled-brain-unnatural-or-advantageous/
Egy eszmefuttatas.
"There’s simply not enough evidence, on either its effectiveness or side effects. Nevertheless, it’s a cool area of research to keep an eye on!"

nutritionandmetabolism.biomedcentral.com/track/pdf/10.1186/1743-7075-1-2
Nem is olyan biztos, hogy a cukor a legelonyosebb tapanyaga a sejteknek.
Deansdale Az év legfontosabb híre 2018.05.27 20:13:14
Korea atomtalanítása lópikula, a terrortámadások lényegtelenek - ami most fontos, és mégis elsiklik a tömegek ingerküszöbe alatt: Tommy Robinsont letartóztatták és bebörtönözték, mert a politikai véleménye nem tetszett az angol kormánynak. Az utcáról vitték el a rendőrök, holott semmi illegálisat…..
som tam 2018.07.14 21:56:06
@Mia and me:
“egy együttműködő és összetartó közösségben...”
Vagy inkabb egy alulrol szervezodo kozossegben. Ilyesmi talan a motoros klubbok. Senkinek sincs joga csak ugy csatlakozni. Ha megengedik valakinek, attol meg semmi joga nincsen az adott klubban. Aztan ha erdemesnek talaljak, akkor kaphat es felvallalhat kotelezettsegeket, aztan az hozza maga utan a jogokat. Valamikor motoroztam. Osszefutottam ilyen csoportokkal.

“hogyan megy egy ilyen közösségben a "kötelezettségek és felelősség" kijelölése, meghatározása.”
Kotelessegek mindehol vannak szamlalatlanul, nem kell azokat kijelolni, de akar lehet olyan eset is. Az ember vagy felvallalja oket, vagy nem. Ebben rejlik a szabadsaga. Vannak magitol ertetodo dolgok, amiket valakinek fel kell vallalni, es mindig vannak olyanok, akik ezt megteszik. Jol mukodne egy alkotmeny ilyen alapokra helyezve. Nem ordongosseg, csak ki kell forditani a jelenlegi rendszert. Vagyis inkabb visszaforditani normalisba.
A felelosseg mas teszta. Az inkabb a kotelesseg elmulasztasanak a kovetkezmenyeirol szol.

“a gyereknek a szülő kell biztosítsa a tanuláshoz való jogát”
Lehetoseget. Nincs joga, amig nem vallalja fel a szukseges kotelessegeket. Nem annyira idegen ez a gondolat most sem! Ha nem tanulsz, nem mehetsz egyetemre. Nesze neked jog! Ha gyerekkortol ilyen ertekrendszerben nevelkednenek az emberek, sokkal tudatosabb es felelossegteljesebb eletet vezethetnenek.

“de amelyik nem teszi, ott mit csinálsz? Mit teszel a szülővel és mit teszel a gyerekkel?“
Ma ebben az adott rendszerben mit csinalnak? Ez a felelosseg kerdeskore. Ha a szulo nem gondoskodik kotelessege szerint a gyerekrol, vallalnia kell a felelosseget, es nyilvan nincs joga a gyerekhez.

“akkor ott belépett egy harmadik fél köttelezettsége”
Ez nem belep. Ezt valaki felvallaja, meghozza az ezzel jaro jogokkal, kotelezettsegekkel es felelosseggel.

“a közösség kötelezettsége a következő generáció felé”
Joga nem csak egyennek lehet. A kozossegnek - tegyuk fel az egy allam formajaban nyilvanul meg, - ugy lehet ilyen kotelessege, ha jogai is vannak. A kozosseg kepviseloinek vannak jogai es kotelessegei egyenre pevetitve is. Teljesen rendszerbarat.

“Vagy a szülőket bünteted, vonod felelősségre?”
Igen.

“ettől még fogják taníttatni a gyereket?”
Nem lehet minden nem tanittatott gyereket tanittatni, ez ma sem tortenik meg. Viszont minden csoportban megvannak azok az emberek, akik hajlandoak ilyen kotelessegeket felvallalni. Ehhez kell jogokat biztositani.

“A felelősségrevonással lehet a gyerek kerül még szarabb helyzetbe...”
Lehet. Viszont lehet, hogy nem. Mibol gondolod, hogy ugy lenne? Legalabb annyi ervet lehet felhozni az allitasod ellen, mint mellette. Ma sem engednek meg mindent a szuloknek. Nem olyan nagy ugy ez! Persze olyan rendszert is fel lehetne allitani, hogy a tanittatasi kotelessegukrol nem gondoskodo szuloket peldaul nem feltetlenul valasztjak el a gyerekektol.

“viszont egy nem egyenlőségen (!) alapuló társadalomban nagyon nehéz úgy összerakni ezeket párba, hogy senki ne sérüljön”
Ugye nem akarod mondani, hogy a jelen ertekrendszerben senki nem serul? Az emberek serulnek, es ezen valtoztatni nem hiszem, hogy lehetne. Ilyen szempontbol nem nehez jobb rendszert kitalalni.
Aztan meg ki beszel egyenlosegen alapulo tarsadalomrol? Az eltero felvallalt kotelessegek az azokkal jaro felelossegekkel egyertelmuen egyenlosegtelenseghez vezetne. De alljon meg a menet! Melyik tarsadalmi szervezodesben nincsenek egyenlotlensegek?

Egyebkent meg az ilyen ertekrendszer jol szetbaszna legalabb az ostoba balos rendszert, ahol az embereknek csak ugy jogai vannak, a jogvedok azokra hivatkoznak, mikozben semmit nem teszenek a vedenceik, hogy barmilyen jogokat is kierdemeljenek. Meg csak meg sem szulettek (aktiv cselekves), mert oket hoztak vilagra. Ezert jar jog? Peldaul az ilyen jogok miatt sok, egy eleten at robotolo, rendesen adozo angliai nyugdijasnak alacsonyabb az eletszinvonala, mint a bortontoltelekeknek. Egyenloseg? Ugyan mar!
som tam 2018.07.14 22:14:09
@Mia and me:
As egyenlosegrol jut eszembe. Gondolom, nem hallgatsz Jordan Petersent. Az emberisegen belul az orszagok, az orszagokon belul a kulonbozo csoportosulasok azert vannak, hogy a tagjaiknak ebbol elonyuk legyen. Ha egy tagsag nem jarna elonyokkel, mi ertelme lenne tartozni valahova? Az elonyok es igy az egyenlotlenseg determinalt a szocialis csoportosulasokban. Es meg csoportosulas szinten sem egyenloek a tagok. Nincsen olyan tarsadalmi rendszer, ahol mindenki egyenlo.
som tam 2018.08.02 18:01:01
...és nem csak a magyart, választásostul, hanem a nemzetközit is! Nem olyan bonyolult az... Manapság a demokrácia világában minden nagyobb pöcegödörben van vagy ezer párt, mindenféle nevekkel meg címkékkel: jobbos-balos, demokrata, liberális, szociális, konzervatív, ésatöbbi. Ezek nem jelenetek…..
som tam 2018.07.18 06:17:50
@TrollEdomer:
Ha azt vesszuk, hogy a csaladot a ferfi es no kozotti kapcsolattal definialja, akkor benne is van. Nem ismerem a statisztikakat, de szerintem meg mindig tobb arva gyerek van,, mint orokbefogadni kivano csalad. Nagy pehet az elteres az idealis es az optimalis kozott.
som tam 2018.07.19 09:31:29
@Aurelius Respectus:
Balos belhaboru. Ebben igazan semmi meglepo nincsen. Bele van programozva az ideologiaba.
som tam 2018.07.19 23:51:28
@csi szi:
Termeszetesen. Ha a nok kiakadnak, az mindig teljesen ertheto.

A sportot illetoen viszont nem egeszen ertem a problemat. A nok ugyanazt hatrafele tusarkuban is... Nem igy van?
som tam 2018.05.25 08:31:00
@Mia and me:
“”Mindenesetre a spontán szegregálódáshoz két nép kölcsönös egymás iránti utálata "kell"”

A spontan szegregqciohoz nem kell az utalat. A massag boven eleg. Az hinduk a hindukkal csoportosulbak, a szikek a szikekkel, az arabok az arabokkal, a ciganyok a ciganyokkal. Spontan. A feherek meg a feherekkel, de az rasszizmus.
som tam 2018.05.25 22:01:47
@Mia and me:
“menj egy kört pesten. A gazdagok a gazdagokkal csoportosulnak, a szegények meg a szegényekkel.”

Minek is kene ehhez pestre mennem? Ez az egesz vilagon igy van. De hogy ez csak kolcsonos utalat miatt lenne, az egy nagyon ostoba interpretacio.
som tam 2018.05.27 23:14:35
@KalmanBlog: @Frederick:
Attol tartanak egyesek, hogy nem eli tul az egy evet. Muszlimok mar megfenyegettek eletveszelyesen, es korabban is volt racs mogott, ha jol tudom, es meg is tamadtak.

Hat, Europanak lottek.
Deansdale Obama Nobel-békedíja 2018.04.27 18:11:04
...napról napra egyre ironikusabb. A megválasztása után, de még a hivatalba iktatása előtt megkapta, arra hivatkozva, hogy a választási ígéretei szerint kivonta volna az amerikai csapatokat a közel-keletről. Ebből persze semmi nem valósult meg, sőt, Obama sok tekintetben újító és rekorder volt - a…..
som tam 2018.04.29 22:16:57
@Frederick:
“Mondjuk ezek a tények nem kisebbítik az iraki honvédők érdemeit, hősiességét, bátorságát és hazafiságát. Bárcsak a magyar férfiak lennének ennyire férfiak, mint az irakiak.”

Vannak azok. Ne aggodj, vannak.

www.theguardian.com/world/2015/jun/01/isis-captured-2300-humvee-armoured-vehicles-from-iraqi-forces-in-mosul

El tudod kepzelni, mennyi az? Ha 4.5 meterre allnak egymas mogott, akkor 10 km hosszu sor. Hacsak nem az ISIS etetese volt ez is. Mert nehez elkepzelnem, hogy gyalog gyorsabban futottak. Vagy hogy nem volt 2300 kezigranatjuk a motorhaztetok ala.

Azok a bator iraki fiuk!

Konnyu ezt innen elemezgetni...
som tam 2018.04.30 13:42:36
@Frederick:
"Értelemszerű, hogy egy gyáva iraki jellemez minden irakit. Igen. :P"

Ez amolyan Miaandme fele vagdalkozas-terelesnek tunik. Nem, nem jellemez minden irakit.
A ciklikusan visszatérő viták sorában most nem a paleo van soron, hanem az oltások. Egy meglepően értelmes cikk látott napvilágot a Népszavában, amit azóta sokan megtámadtak, változó okokból tévesen és hülyén. Persze nehéz is az oltáskritikus doktornővel vitába szállni úgy, hogy nem állított semmi…..
som tam 2017.05.08 19:50:26
@Asidotus: "És ezzel eljutunk oda, hogy egyre többen nem lesznek oltva." Az Egyesult Kiralysagban nem kotelezo a vedooltas. Az atoltottsag megis magas.
som tam 2017.05.13 20:06:44
@TrollEdomer: amik ugye eleve nem kotelezok. ez azert eleg gyenge volt. :-) raadasul nem is a tiltarol van szo.
Deansdale Érdekfeszítő 2017.04.19 11:21:39
Angolul nem tudóknak a hírek sorrendben: 2014: Zimbabwe elnöke kiutasítja az országból a fehér farmereket 2015: Zimbabwe elnöke kéri a fehér farmereket, hogy menjenek vissza 2016: Zimbabwe cirka ötszáz milliárd forintnyi élelemért könyörög az éhezések enyhítésére..
som tam 2018.05.11 20:21:33
@Aurelius Respectus:
Nem olyan egyszeru am onnan mindenkinek menni. A hatvan-hetven-nyolcvan eves szuloket es nagyszuloket nem annyira sok helyen akarjak befogadni, es a csaladok nem hagyjak ott oket a feketek vedtelen predajanak. Sok del-afrikai betegem van, keves akar visszamenni. Vannak, akik nem tudjak, mit kezdenenek mas orszagban oregemberkent, es vannak, akik latnak az orszagban jovot. A tobbseg Delkelet Azsiat celozza meg. Egy bour sraccal lakom egy epuletben, egyutt golfozunk rendszeresen. O sem tervezi, hogy hazamegy. Szandekai szerint neki is Thaifold a vegallomas. De mondjuk o evtizedek ota el tavol az otthontol. Vannak, akik terveztek, hogy vesznek otthon ingatlant, szepen visszaternek, aztan jott ez a remek otlet, hogy karterites nelkul veszik el a feherek foldjet. Ugyhogy a szomszedomek is inkabb felhagytak ezzel az tervvel, es aktivan keresgelnek - szinten Thaifoldon.
som tam 2018.05.11 21:50:30
@Aurelius Respectus: Egy allampolgar igen, gondolom, de nem allapolgarkent kezdenek. Raadasul amig tavol dolgoznak (pl. itt a Kozel Keleten), tudjak tamogatni a szuloket. Amint visszavonulnak, az anyagi lehetosegek leszukulnek. Ezert innen az idosebbek nem is mennek Ausztraliaba, inkabb az ausztral nyugdijasok Koh Samuira. Ez az ausztraliai kivandorlas csak fiataloknak jarhato ut, a bevandorlasi pontrendszerben is szamitanak az evek. Azok zuznak, szerintem, de en veluk nem talalkozom. Ha nyugdijaskent megy valaki valahova, tobbnyire nem kap allampolgarsagot. Fiatalok, gondolom, megcsinalhatjak.

Koh Samui nem szar hely. Es egy rendes kero 4millio baht korul van (35m HUF).
www.google.hu/search?q=koh+samui&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjbjNr2tf7aAhVCzqQKHUE3AToQ_AUICigB&biw=1366&bih=654
Nem az a bajom a "szkeptikus média" eme üdvöskéjével, hogy olyanokról nyilatkozik amikhez nem ért, hanem hogy ezt olyan tömény rosszindulattal és arroganciával teszi, amiért kulturáltabb helyeken kiközösítenék. Azt képzeli a szerencsétlen, hogy mivel van egy doktorátusa biológiából, ezért ő…..
som tam 2018.05.03 21:55:41
@Illyés Edith:
"Nem linkelek, mindenkinek ott a Google."

En ezt talaltam:
www.youtube.com/watch?v=P7fHYSyvxU0
www.youtube.com/watch?v=tF7pmUmyzTk

Vagyis akkor epitesz fel zsirt, ha szenhidratot egetsz. Nem egymastol fuggetlen metabolikus folyamatok ezek.
som tam 2018.05.03 22:16:18
@Deansdale: egy volt egyetemi tanarom osztotta meg a fb-on. jo, nem?

en mar tobbszor probalkoztam sulykontrollal. a low-carb hozott atmeneti sikert (20+ kg sulyvesztes), a vegan eletmod semmit, pedig akkor rendesen es rendszeresen futottam is. vegulis ott buktam el, hogy mindig ehes voltam. ugy ot hete ott tartottam, hogy ketmarekkal ettem az M&M-et, meg a magnum jegkremet - amiben itt tobb cukor van, mint az europaiban. pedig mar a torkomban is keseru iz volt es edes szajizzel ebredtem. nem birtam tovabb, ugyhogy elkezdtem ketozni negy hete. eat fat to get fit. szerencsemre keto flu-m nem volt, eddig ot kilot fogytam, pedig kaloriat egyaltalan nem mertem, azt csak tegnap kezdtem el vezetni. ahogyan szamolgatom most, ugy 3500-5000kaloriat bevagtam naponta az emult honapban ulo eletmod mellett. Ket hete mar csak ketszer vagy egyszer eszem naponta, es egyaltalan nem vagyok ehes. Most arra vagyok kivancsi, ha lecsokkentem a kaloriat, akkor hogyan alakul a sulyom.
75% zsir, 20% feherje, 5% szenhidrat a target. egyebkent ezerrel jobban erzem magam, mint elotte barmelyik dietan. az ehseg hianya meg az egyik legnagyobb nyereseg az eletminosegemet illetoen. a felesegem meg kiguvadt szemekkel nezi, miket eszem. de neki is bejon az alakvaltozas.
Ezért: Magyar nők! Magyar hölgyek! Segítsünk Orbán Viktornak! Mert cinikus, destruktív, pökhendi gyűlölködők, akik komoly problémákat is szemberöhögnek, sőt, a megoldásukat mellébeszéléssel szabotálják, csak hogy egy gagyi netes cikkben odamondogathassanak Orbán főellenség bácsinak. Mert ha szóba…..
som tam 2018.05.03 20:19:40
@Mia and me:
"az ötletet itt olvastam hogy a kezelhetetlen szexnélküli férfitömegek társadalmi problémáját meg lehetne oldani a minden faszi mellé egy nőt"

jol van. akkor vitatkozz errol azzal, aki irta!
som tam 2018.05.03 20:42:41
@Mia and me:
"És itt éppen olyan nők beszélnek arról hogy hogyan '"vállalnak" be gyereket, akiknek van gyerekük."

Na! A gyerekvallalas temajat meg tavolrol se erintettem. Nekem teljesen mindegy,milyen nok beszelnek errol. Az en tortenetemben a gyerekvallalas az elet spiritualitas resze. Nem erzem, hogy nekem lenne errol mondanivalom, igy nem is mondtam rola semmit. Nem ertem, miert dobtad ezt ide nekem.
som tam 2018.05.03 20:45:03
@Mia and me:
"Azéert lenézett mert a társadalom lenézi."

Azert lenezett, mert a feminista propaganda alantasnak mutatja.
Deansdale Marvel vs. Marvel 2018.02.10 13:07:06
Rögtön egy kitérővel kezdem, hiszen nem is erről akartam beszélni, de sebaj: a progresszív néphülyítés elérte a kívánt hatást, a kisebbségek nyugaton már nemcsak péppé vannak hülyítve, de folyamatos fehér/férfi/hetero/keresztényellenes gyűlöletben izzanak. Ennek legfrissebb megjelenési formájaként a…..
som tam 2018.03.16 08:55:14
@Mia and me:
“Hát pl. minden magyar állampolgár kb. 30 milliós termelő-vagyona az állami vagyonból. Azaz az ország, az utak, a gyárak, a földek, és minden úgy tudom hogy néptulajdon volt”

Haha! Ezert volt mindenhova kiirva, hogy idegeneknek tilos a bemenet. Es en mint tulajdonos, mehettem a p...ba...
A minap hallottam egy dalt, gyerekek énekelték élőben, és eléggé szíven ütött. Mit tegyek no, magyar vagyok, és nem szégyellem. Arról ahogy én hallottam nincs felvétel, de van száz másik verzió a youtube-on, például ez: Gondolom vannak akiknek ismerős, állítólag volt valami mozgalom körülötte, de…..
som tam 2018.01.23 13:14:53
som tam 2018.01.24 03:43:09
@glinolid:
Jopofa:
m.youtube.com/watch?v=1CrSmlsbgZw
Es amikor analizaljak Cathy Incompetent Newmant (az elso fel ora):
m.youtube.com/watch?t=807s&v=TK2-xYyNpYk
som tam 2018.01.24 15:33:36
@Sipi81:
Jo ez a fazon. Itt az muszlimokat tamogato feministakrol egy benyogese:
www.youtube.com/watch?v=wCIMOncHfTA&t=14s
"unconscious wish for brutal male domination..." (06:30 utan)
Hatalmas!
Futás közben és után gyakran tapasztaljuk a térd egyre erősödő fájdalmát, amit a legtöbb esetben ízületeink túlterhelése okoz. A "futótérd szindróma" amatőr és profi sportolók körében is ismert jelenség. De vajon mi okozza, és mit tehetünk a gyötrő fájdalom enyhítéséért? Összegyűjtöttük bevált…..
som tam 2017.06.05 05:36:47
@Jazo: kerekparozasnal nekem az segitett, hogy a cipoket nem parhuzamosan allitottam a klipre, hanem elorefele osszetartoan.
Inkabb prvencio es helyes hasznalat, mint a mindenaron valo kezeles! Az elobbi a paciensnek hasznos, az utobbi az orvosnak.
som tam 2017.06.05 07:26:02
@Jazo: nekem is egy amator versenyzo adta a tippet. Viszont nem hasznaltam semmi kulonos vagy draga cuccot. Annyit talan, hogy a klip (gondolom ezt hivod SapD-nek) nem volt szoros, igy volt egy kis jatekra lehetoseg. Nem vagyok nagy bringas kulonben.
som tam 2018.01.11 14:06:17
@Mycream:
Nem igazan labujjhegyen, csak a sarok kimelesevel, kozeplabfejre erkezve.
Nem, nem futok mar. A tuneteim nagyjabol egy-ket honappal azutan kezdodtek, hogy elkezdtem futni. Eleg huzos volt, egy lepest sem tudtam fajdalom nelkul futni. A technika megvaltoztatasaval, egyik naprol a masikra rendbejottem. Joval kesobb abbahagytam a futast, de soha nem fajt a terdem tobbet.
Ma mar inkabb golfozok. De hogy az milyen derekfajast indukalt! Itt a gerincesen, gondolom, meglenne a velmeny es ajanlananak valamilyen therapiat, meg mas sport valasztasat. En inkabb megvaltoztattam a swingemet, ami egyaltalan nem egyszeru. Ezzel sokkal konzisztensebb a jatekom, hosszabbakat utok es nem faj a derekeam. Ez az ut inkabb tunik megoldasnak.
Szkeptikus vagyok a konvencionalis orvoslast illetoen, fokent a tulspecializalodas, a belso poliikaja es a szakmai feltes miatt. A paciens csak sokadik szempont. Magam is orvos vagyok es a szakteruletem gyakorlasat el sem tudom kepzelni interdiszciplinaris megkozelites nelkul. Dehat nagyon nehez szemleletet valtani, ha valaki oly sokat aldozott arra, hogy specialista legyen. Onnantol mar csak a sajat termeket akarja eladni, hogy a befektetese megteruljon.
A kapitalizmus a szabadság. Ez az a rendszer, ahol sem tiltások, sem kötelességek nem nyomorítják meg az álmaidat, ahol nem az állam mondja meg hogy mit kezdj az életeddel. Hogyan értem ezt valójában? Úgy, hogy a kapitalizmusban lehetsz feltaláló, vállalkozó, gyári munkás, gyártulajdonos,…..
som tam 2017.09.17 07:12:09
@aldum: Meg annyit, hogy nekem is santit a vagyon nagysaganak a korlatozasa, de ugyanugy santit az eletter/eletfeltetelek es a termeszet adta eroforrasok korlatlan kisajatitasa is. Ha peldaul a vagyont olyan modon korlatoznak, hogy az csak valos, teremtett/megtermelt ertek lehet, akkor rendben lennek vele.
Erdekes ugye, hogy a Monsantonak peldaul szabadalmai vannak genetikailag meghatarozott tulajdonsagokra. Tehat nem a technikara, amivel azt a tulajdonsagot atviszik egyik elolenyrol a masikra, hanem magara a tulajdonsagra, amit nem ok allitottak elo, hanem a termeszet. Tehat nem csak a foldet, vizet es levegot ervenyesek ezek az anomaliak.
Micsoda lehetosegek vannak ebben a kisajatitasban! Majd genetikailag azonositjak a HIV elleni alleleket, azokat atviszik egyik emberrol a masikra, aztan amikor az immunizalodott emberkenek gyerekei lesznek, akkor a Monsanto megy behajtani a jussat, mert a HIV elleni genetikai tulajdonsag a hozzaadott ertek (atvihetoseg) miatt az o tulajdona. Igaz, az o hozzaadott erteket ekkor mar nem hasznalta senki, a tuljdonsag meg eleve benne van az emberi fajban.
A vagyont korlatozni kell, viszont nem nagysag alapjan, hanem teremtett vs "isten adta" ertek alapjan.
som tam 2017.09.17 07:19:44
@aldum:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/ezt_tette_a_magyar_feltalaloval_a_sportszergyarto_orias_egy_per_tanulsagai.643258.html

Erdekes, hogy a vilagszabadalom bejegyzeset is elbasztak. Na, a bejegyzesert felelos cegnek is a tokere kellene/kellett volna lepni rendesen.
Egyebkent jol mutatja az ugy, hogy a cegek mennyire baratsagosak, es hogy ha vagyonos valaki, akkor mit meg nem tehet egy atlagos maganemberrel.
som tam 2017.10.30 09:38:58
A san diegoi Southwestern egyetem figyelmeztetést adott ki, miszerint az egyik diák bekattant és veszélyt jelenthet: az illető transz-aktivista azért kezdett fenyegetőzni, mert zokon vette, hogy nincs minden női mosdóban piszoár. Szerencsére mi is gőzerővel haladunk errefelé, az ELTE-n már…..
Nem kellett túl sokat várnunk: ezúttal Joseph Rago, egy Pulitzer-díjas újságíró hunyt el tisztázatlan körülmények között, 34 évesen. Bár nem tudom mennyire lehet valóban tisztázatlannak tekinteni a szituációt, ha egyszer az illető egyértelműen jelezte az öngyilkossági szándékát azzal, hogy Hillary…..
som tam 2017.10.18 04:42:29
@-JzK-: @Deansdale:
Pont ilyesmire gondoltam. Ha peldaul a ferfiak az elkovetok mintajara irnanak nehany buncselekmenyrol, hogy ciganyok az elkovetok, vagy zsirok az elkovetok, akkor az nem lenne koser.
Masrewzt ezek kozul a csajok kozul egy sem allt fel akkor, hogy 'menj a picsaba, nem kell a loved, tapogasd az anyadat!' Illetve aki ezt tette, az ma nem multimilliomos befutott holliwoodi szineszno - gondolom.
Úgy tűnik tényleg nagyon kevés értelmes téma van, és ezeknek muszáj ciklikusan visszatérnie, különben a média forgalma visszaesne a töredékére. A HVG (a paleo, az oltások és a klímatéma rendszeres cséplése után) most a magyarság történetét mikrózta meg kissé. A szalagcím alapján ezúttal kicsit…..
som tam 2017.10.04 09:49:26
@Mr Falafel:
"Sokan vannak ezen a blogon, de nem elegen. Nyitnod kéne más irányból is. Kellenek a tiszta hangok."

Ja! Itt lehetne kezdeni mindjart: "Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás." Egyik haverom mar itt komolytalannak talalta a blogot. "Mi az, hogy nozes meg taplalkozas???"

"Nincs a természetben szánandóbb és nyomorúságosabb teremtény annál az embernél, aki nem meri vállalni tulajdon géniuszát…" :-D

Legfeljebb az, aki a nem letezo geniuszat vallalja...
som tam 2017.10.05 06:03:51
@Mr Falafel:
Johogy! Ezert vagyok itt! Valamivel bizonyitanom kell magamnak, hogy bizonyos intelligenciaszint felett vagyok!
De azert ha az ilyen kis cuccokat kijavitgatnak, az nem menne a minosegvrivasara. Csak gondolkodj! Ha elmesz a maganorvishoz, es a rendeloje rozoga, az ajtofelirat sem tul csalogato, akkor nehez elhinned, hogy jo az orvos. Pedig a kettonek abszolut semmi koze egymashoz. Ilyen a vilagunk es nem art, ha alkalmazkodunk hozza.
som tam 2017.10.05 09:17:32
@Deansdale: ok. de azert az ajtofelirat nem lassito tenyezo, ugye?
Deansdale A történész visszavág 2017.09.30 19:16:19
A szegedi kutatók ősmagyarságra vonatkozó állításait természetesen azok sem hagyhatták szó nélkül, akik 10 éve még a finnugorizmus terjesztéséből éltek, annak bukása óta pedig a tagadásból. Minek a tagadásából? Hát mindenéből. Az eredeti után most a válaszcikket sem hagyhatom szó…..
som tam 2017.10.04 10:28:22
@KalmanBlog:
"Ezt például szerintem öröm olvasni: http://www.okotaj.hu/szamok/33-34/ot33-04.htm"

AAAAAAAAAAH! Hat ez k...a jo volt! Nem is emlekszem, mikor hasznaltam utoljara azt a szot, hogy "meggyakta"! Mindig azt hittem, hogy az csak egy szleng volt!
som tam 2017.10.05 06:50:29
@yotta:
"a nyelvek kialakulásáról nyitott tudományosnak nevezett vitákban egyedülállóan a tudományok közül, helye van a képzelgésnek/fantáziának/kitalációnak..."

azert azzal vitatkoznek, hogy egyedulalloan. azert van itt tudomanyossag mas teruleteken is.
ageofshitlords.com/facebook-now-has-71-gender-options
gondolom, nem a kisujjukbol szoptak azt a 71-et, es csak nem raknak fel tudomanytalan hulyeseget.
som tam 2017.10.05 06:53:59
@yotta: oh! kozbejott valami, meg kellett szakitanom az elozo hozzaszolast, es elfelejtettem a lenyeget. :-)

szoval a kerdesem arra iranyult, hogy mi a nyelv alapveto tulajdonsaga irasbeliseg nelkul. bonyolodik vagy egyszerusodik? mert mintha mindkettorol olvastam volna.
Deansdale EU és bevándorlás 2017.07.27 16:12:00
Évek óta hallgatjuk, hogy minek foglalkozunk mi egyáltalán a migrációval, mit erőlködik az a hülye Orbán, hiszen a muzulmánok úgysem ide akarnak jönni. Azt is sokan mondogatták, hogy nincs semmiféle kvóta, nem is lesz. Aztán mégis lett, és most az EU egyre inkább bekeményíteni látszik az épelméjű…..
som tam 2017.08.13 07:46:33
som tam 2017.09.27 15:02:03
@KalmanBlog: ciganyok oda nem nagyon mennek, ugye? csak nem olyan rossz hely az a kozvetlen demokracia.

"akkor hamar felkopik az álluk és lépni fognak"

...egy masik kantonba. :-D
Az olasz La Repubblica szerint a pápa azt nyilatkozta, különös szövetségek vannak alakulóban a világon, az amcsik és a ruszkik, Észak-Korea és Kína, Putyin és Assad között. Biztos nem tudja a szenilis vénember, hogy Szíria és Oroszország hivatalos katonai szövetségesek, aláírt egyezményük van erről…..
som tam 2017.07.21 11:17:21
@Deansdale: koszonom
som tam 2017.08.29 14:29:05
@KalmanBlog: koszi. van valami mas online elerheto informacio errol a cuccrol? vagy csak ezek a konyvek. egyebkent te csinalod? ahogy nezem ezt nem olyan egyszeru autodidakta modon elsajatitani...