Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sandor Szajcz

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A történet március harmincadikán kezdődik, amikorra  is a vírusra való hivatkozással minden partnercég, akiket értékes tanácsaimmal láttam el,  felmondta, elhalasztotta, befagyasztotta a szerződéseimet. Jobbnak láttam, hogy Katás vállalkozásomat sok hasonló sorsra jutott honfitársammal egyetemben…..
Sandor Szajcz 2020.06.02 12:50:28
Sziasztok,

Egyrész nem kevés adót illetve járulékot fizetnek a Magyarországon dolgozó és/vagy vállalkozó emberek, abból kellene a jelen helyzetben megsegíteni a munkanélkülivé váltakat.. Tehát az adófizetők pénzéről beszélünk, ezt az állami pénz kifejezést ideje volna elfelejteni. Az államnak nincs és nem is lesz pénze, csak az, amit adóből és járuléból illetve egyéb jogcímeken beszed.
Másrészt nem lehet az út szélén hagyni a tömegével munkanélkülivé válltakat, márcsak azért sem, mert ez a bűnözést, rossz esetben a fosztogatást von maga után. Akinek nincs mit ennie 2-3 hónap után, az nem fog válogatni a módszerekben.
Harmadrészt itt Írországban az adófizetők pénzéből fizetnek a járvány miatt munkanélkülivé válltaknak, függetlenül attól, hogy elérték-e már a jogosultságot, hiszen nem lehet senkit sem éhen halasztani. Nem kell hozzá más, minthogy a cég, ahol a dolgozó be volt jelentve, elektronikusan jelzni, hogy munkanélkülire küldte a dolgozót és a munkanélküli elektronikusan elfogadja. Kb. 1 nap. Ezek után heti 350 EUR-t kap a dolgozó 12 hétig (ez itt a minimálbár alatt van valamivel, szóval a megélhetésre elegendő, de dőzsölni nem lehet belőle).
Az Ír kormány jelezte, hogy akik ezt igénybe veszik, azok majd, ha megint lesz munkájuk, kapnak egy kis különadót a nyakukba, hogy megtérüljön.
Kecske is jóllakik káposzta is megmarad.
Valahogy így kéne Magyarországon is.

Tisztelettel,
Szajcz Sándor
Az egyik kábeltévén nagy erőkkel reklámozza magát egy utazási iroda, csupa Kanári-szigeteki utakkal - a neve nem fontos, mellesleg egy spanyolországi székhelyű cég magyarországi leányvállalat nélkül. Megnéztük, mit tud, és igencsak meglepődtünk. Ekkora haszonkulcsot felszámolni a gyakorlatilag…..
Stefan Braun, az életművész divatkreátor „Az ember azért eszik – írta apám Paprika című magyar szakácskönyvének az előszavában –, hogy éljen. A magyar ember azért él, hogy ehessen.” Ez a mondat nemcsak találóan pontos, de egyúttal össze is foglalja, milyenek a magyarok. A magyar zsidóság…..
Sandor Szajcz 2019.04.27 00:11:10
@éteIízesítő: ülj le fiam. Eggyes.
Úriember módjára most ugorjunk is át gyorsan azon, hogy Brüsszel ≠ Európai Unió, és hasonlóan bigott tézisek. Maradjunk annál az egyszerű ötletnél, hogy egy szép napon arra ébrednek a fent nevezett várossal (gyakorta hibásan) fémjelzett bürokraták, hogy ők is plakátolni kezdenek, mintha nem lenne…..
Sandor Szajcz 2019.02.22 16:25:12
@pioneer2016: add hozzá a kb. 10.000 ukránt, akiket vendégmunkásnak hoztak be. 100.000-et akartak eredetileg, csak nem jött össze, mert a többség Lengyelországba ment.
Először és utoljára foglalkozom ezzel a szurkolónak vagy ultrának hazudott faszival, aki valamiért azt hiszi, hogy neki mindenképpen kamera előtt és mögött kell szerepelnie, és sajnos ebbéli meggyőződésében Bayer Zsolt is megerősítette már párszor. Gondolom, látta benne a rokonlelket, az alkotó- és…..
Ha nem Zsóti blogján látjuk viszont, azt hittük volna, hogy valaki viccel...
Sandor Szajcz 2019.02.05 17:34:27
@paraszthajszal: már hogy 48 melyik részéből nem engedünk?
Csak találomra:
1. Felelős magyar kormány.
2. A magyar katonákat ne vigyék külföldre az idegneket ne hozzák ide.
3. Uniót. (Gyengébbek kedvéért ez Erdély és Magyarország únióját jelentette 48-ban.)

Hát azért ezeket eddig is elengedtük :)
  Réti néger Londonban! A szülői munkaközösségben ismerkedtünk össze. Júliából ügyész egy vidéki kisvárosban. Gréta elhagyta az országot és lakberendezéssel foglalkozik Londonban. Ameddig a gyerekek általánosba jártak, sok volt a közös program. Szerveztünk osztálykirándulásokat, ahová kisérő…..
Sandor Szajcz 2018.12.10 20:05:10
@Hungryhorse:
Lássa,

Ez szimplán hangzik... Így nincsen hatása!
Mondhatta volna szebben, kis lovag,
Más-más hangnemből... Így ni, hallja csak:
Kihívón: „Én nem járnék ám vele!
Sebészt hivatnék, hogy metélje le!”
Barátilag: „Hisz findzsájába ér!
Igyék vederből, abba belefér!”
Leírón: „Csúcs, mely veri az eget!
Hegyfok! Mit hegyfok? Roppant félsziget!”
Kíváncsian: „Mit rejt e hosszú tok?
Tollszár van benne, vagy gyaníthatok
Papírvágó kést, ollót is talán?”
Kecsteljesen: „Ön nagy barátja, lám,
A madaraknak! Póznát tart nekik,
Hol magukat jól kipihenhetik!”
Kötődve: „Kérem, ha pipázik ön,
S a füst orrán át gomolyogva jön,
Kéménytüzet szomszédja nem jelez?”
Intőn: „Vigyázzon túlsúlyára! Ez
Lehúzza önt s fejjel bukik előre!”
Gyöngéden: „Lássa, megfakul a bőre
Színét a napfény durván szívja ki
Egy kis napernyőt venne tán neki!”
Pedánsul: „Hallott az Arisztofánesz
Nagy állatjáról uraságod? Tán ez:
A Hippokampelefantokamelosz,
Hordott ilyen hús-díszt elől... e rossz
Hangzású lényen volt ily hosszu csont!”
Gavallér módon: „A manóba, mondd,
Ez a fogas jött most divatba? Ej,
Kalap számára pompás kicsi hely!”
Föllengzően: „Hatalmas, büszke orr,
Egy teljes náthát csak a bősz, komor
Mistráltól kapsz! Más szél ott meg sem érzik!”
Tragikusan: „Vörös tenger, ha vérzik!”
Bámulva: „Ó, eszembe jut, ha nézlek:
Micsoda cégér egy illatszerésznek!”
Lírailag: „Kagyló ez, s ön Triton?”
Naivul: „Mondja, mert én nem tudom,
Mikortájt nézik ezt a műemléket?”
Mély tisztelettel: „Gratulálunk néked
Tornyos házadhoz, nagyságos barátom!”
Parasztosan: „Hékás, a számat tátom!
Orr az? Fenét orr! Ördögadta dolga:
Kis dinnye jaz, vagy óriás iborka!”
Hadászilag: „Szuronyszegezve áll!
Lovas-roham ilyet készen talál!”
Üzletszerűn: „Tán lutrit rendez? Én
Sejtem, hogy ez lesz a főnyeremény!”
Végül, torzítva Pyramus kriáját:
„Ez dúlta szét az arc harmóniáját,
E szörnyeteg!... Pirul az áruló!”
Így ömlött volna szájából a szó,
Ha volna önben szellem és tudás.
De szellemet, boldogtalan dudás,
Ön sose látott s tán azt tudja csak,
Hogy hülye fráter is lehet lovag!
Sandor Szajcz 2018.12.10 20:32:47
@Hungryhorse: Nos, mindenkinek szólt, aki kultúrálatlan hangot ütött meg, függetlenül attól, hogy épp mit próbált mondani.
Olvasva a hozzászólásaidat, sajnos azt kell mondjam, neked is szólt.
Itthon Hallottam Olyan pacuha vagy! 2018.11.28 20:00:00
Vajon mi lehet az a pacuha? Ha csak önmagában hallottam volna a szót, akkor valószínűleg valami ételre tippeltem volna. Megkérdeztem anyukám is, ő mire asszociál. Az ő tippje szerint a nagydarab vagy dundi emberekre mondják. Én először persze mondatba foglalva hallottam a pacuha…..
Sandor Szajcz 2018.11.30 09:37:34
@Judfit: Így igaz pontosan. Nagymamám, aki szabolcsi származású, gyerekkoromban többször mondta nekem. Általánosságban azt jelentette, hogy a ruhám nem megfelelően van rajtam. Például az ingem az buggyot vetett a hasamnál, vagy kibújt a nadráhomból.
Szerintem sokunk zsigeri félelme, hogy egyszer az ATM-es pénzfelvételnél valami galiba lesz: nem jön ki a pénz, vagy csak kevesebbet ad ki, esetleg benyeli a kártyát a gép, vagy mittudomén. Jellemzően persze nem történik semmi rémség: bedugjuk, bepötyögjük, kiválasztjuk, kivesszük, megyünk,…..
Nincs az a pénz, amit a NER kiengedne a kezéből. Az Erzsébet-táborokon elsősorban Mészáros Lőrinc, de még az örök belügyér, Pintér Sándor is jól keresett. Ez vélhetően idén sem változik, de az összeget igyekszik titkolni az állam...
Sandor Szajcz 2018.08.18 23:11:20
@FCUK29:
"egy a baj, nincs ilyen nevű kft. nem is volt. zrt van, de azt 2007ben törölték. mikor is kezdődtek az Erzsébet-táborok? 2010 után? "

Abban igazad van, hogy ez egy zrt. Abban viszont sajnos tévedsz, hogy törölték volna. A 2017-es pénzügyi jelentését elküldte, tehát ez év elején még biztosan aktív volt.
Lásd itt:
www.ceginformacio.hu/cr9310125061_HU

Illetve itt is megtalálod őket, mert úgy tűnik NATO tenderen is indulnak néha (biztonságtechnikai cégnél ez mondjuk természetes):
www.natotender.gov.hu/ceg/300

Megkérnélek, hogy legközelebb tájékozódj, illetve használj illendőbb kifejezéseket.

Tisztelettel,
Szajcz Sándor
Épp 76 éve, 1942 augusztusában kezdődött az a szovjet katonai hadművelet, mely a 2. magyar hadsereg doni katasztrófájához vezetett. Az évfordulós alkalomból érdemes áttekintenünk a korabeli körülményeket és eseményeket...
Sandor Szajcz 2018.08.18 12:48:36
@Harmat Árpád: igazad van. Bár szerintem nagy hiba volt Jány részéről, hogy nem követte a 8-adik olasz hadsereg példáját, akik harc nélkül visszavonultak (nem futottak meg, hanem fel sem vették a harcot).
Ebben a helyzetben a 2-odik magyar hadsereg helyzete akkor is reménytelen volt, ha sikerült volna megállítaniuk az áttörést, mert a szárnyuk már fedezetlen volt.
Nézetem szerint egy visszavonulással lett volna esély megmenteni a hadsereget, és akkor és ott harcba vetni, ahol esélyük is lett volna. Persze kérdés, hogy megfelelő szállítójárművek hiányában ez sikerülhetett volna-e. Mondjuk Jányit nem irigylem, eléggé kellemetlen helyzetben lehetett.
Nem csupán megalázó, de alkotmányellenes is, amit a kormány épp művelni készül a magyar egyetemekkel. A nácik és a kommunisták bélyegeztek meg tudományterületek - no meg a Fidesz...
Sandor Szajcz 2018.08.11 21:20:56
Hölgyek, Urak és kedves Agent Provokator-ök,

Vegyük már észre, hogy egészpályás letámadás indult a magyar oktatás megmaradt része ellen. Ha ma megengedi a magyar társadalom, hogy egy tudományág oktatását konkrétan hatalmi szóval betiltsák, akkor számíthatuk rá, hogy a kormány minden néki nem tetsző oktatást be fog tiltani.
Az eddigi nyilatkozataik alapján kb. a következőket szeretnék megtartani:
- hittan
- honvédelmi nevelés
- írás-olvasás, hogy a szalagmunkás el tudja olvasni az írásbeli utasítást.

Lehet egy gender szakot nem szeretni, én sem szeretem, de ha megszólalnék ellene, akkor elsődlegesen:
- tüzetesen megismerném, hogy miről is szól
- mérlegelném, hogy hasznos-e a közel vagy ákár a távoli jövőben (Einstein felfedezéseinek a legnagyobb része csak elmélet volt a maga idejében, de egy rohadt GPS sem működne ma nélküle)
- kialakítanék egy észérveken alapuló érvrendszert majd ezeket megvitatnám mind a szakma támogatóival mind az ellenzőivel.

Ez a kultúrált módszer.
Fiatal koromban volt alkalmam az ELTE számítóközpontban dolgozni 7 éven keresztül, így van némi fogalmam az ELTE-n uralkodó légkörről. Meg kell mondanom, hogy ha csak az 1/4-ét fizetnék annak amit most keresek, visszamennék, mert a légkör nagyon jó volt.

Azokat, akiknek a fenti szavak értelmezésével gondja akad, mivel csak a libsi, fidesznyik, liberálblogger stb. kifejezéseket ismerik, kérem ne reagáljanak a comment-emre.

Tisztelettel,
Szajcz Sándor
Értem én, hogy nem kellene csodálkozni, meg hónapok óta ez van, meg mit várok a TV2-től. Ez mind megvan és sajnos le is gyalulta az agyamat. Mert most őszintén, írjuk tele az indexet vagy a c:c-t azzal, hogy a lakájmédia valamelyik nyúlványa megint szándékosan, aljas, előre megfontolt szándékból…..
Sandor Szajcz 2018.04.04 22:13:46
@Mr. Neutron: Ember, itt Írországban a nagy havazásban kifosztottak egy Lidl-t, ami olyan jól sikerült, hogy az áruház össze is omlott.
Ezt a pesti srácok című újság(?) úgy hozta le, hogy migránsok fosztogatnak Dublin-ban.
8 ír és egy litván volt az elkövető.
Ennek a hírnek is igaz volt a 66%-a. Fosztogattak Dublin-ban.
Bár, ha úgy nézzük, a kelták is migránsok, hiszen nincs 3000 éve hogy bevándoroltak ide.

Szóval ezt a 66%-ot hagyjuk.
Sandor Szajcz 2018.04.04 22:19:34
@Törölt júzer: Na ja, egy barátom már 2002 körül megmondta, hogy a Fidesz nem politikai párt, hanem vallás. Orbán Viktor az ő pápájuk, és ahogy a katolikus vallásban, úgy a Fideszben is dogma az. hogy a pápa nem téved.
Aki ezt kétségbe vonja, az eretnek, és tűzön megégetendő.
Csak azóta finomodtak a módszerek, ma már karaktergyilkosság illetve gazdasági ellehetetlenítéssel élnek.
Bár ahogy Orbán pápát elnézem, lesz itt még keresztes háború, és visszajöhet még a máglya is.
Hanyag álláshirdetőként sokan egyszerűen letudják az elvárások listájának megírását: vagy azt kell tudni azonnal, belépéskor, amit a lelépő kolléga 10 év alatt szedett fel náluk, vagy azt, amit egy másik hirdetésből kimásoltak. Nem állítom, hogy minden álláshirdető így működik, de sokszor egyértelmű…..
Sandor Szajcz 2018.03.27 09:46:42
@Eastbay1: A tárgyalóképen angol nyelvtudás eléggé megfogható. Amikor embereket kerestünk olyan mérnöki munkára, ahol erre valóban szükség volt, ezt írtuk elő. Az interview-n kb. 5 perc után megkérdeztük, hogy tud-e angolul megfelelő szinten. Majd az "igen" válasz után angolul folytattuk az interview-t. Kiderült 2 perc alatt, hogy megvan-e az angol tudás azon a szinten, ahogy elvárjuk (beszállítókkal folytatott kommunikáció).
A Dagens Nyheter ugyanis az, egy liberális napilap, és kurvára nem haditudósító, ahogy a kormánymédia egyik alappillére, Orbán Viktor Nemzeti Sport mellett kedvenc napilapja állítja. Pedig nem szégyen a Google használata, ha már a Dagens láttán nem szólalt meg a vészcsengő, igaz, amilyen időket…..
A napokban a fél magyar sajtót bejárták a budapesti repülőtéren elharapózott poggyászfosztogatással foglalkozó hírek. Először is, a Budapest Airport védelmében szögezzük le, hogy nem csak nálunk létezik a probléma. Sajnálatos a koreai turisták, vagy Babos Tímea esete, és egyenesen felháborító amikor…..
Hallottam a miniszterelnökkel készült reggeli interjút a Kossuth Rádióban. Kijelentette, hogy a brüsszeli bürokratáktól meg fogja védeni a rezsicsökkentést. Nem engedni, hogy a magyar emberek világpiaci árat fizessenek az energiáért. Mivel érdekel, hogy mitől akar megvédeni, gyorsan megnéztem…..
Mi van, ha nem működik a kártyás fizetés a benzinkúton, de nincs kp az embernél? Ráadásul a benzin ugye nem egy kiló kenyér, amit visszateszek a polcra. Remélem a clientcoach majd megfejti. Én annyit szeretnék leszögezni, hogy1. izompóló hordása nem bűn2. a benzinkutasok…..