Regisztráció Blogot indítok
Adatok
brigastreetstyle

29 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már annyit hivatkoztam a blogban Ines de la Fressange könyvére, hogy nem maradhat ki egy a könyve alapján készített bejegyzés az általa adott tanácsokról. Jelen bejegyzés nem terjed ki mindenre, inkább csak az itthon problémát jelentőkre. 1. A csillogó ékszerek és a mindenhonnan…..
parisstyle The Coveteur 2014.10.23 20:55:46
Nem tudom, hogy hányan ismeritek a The Coveteur-t. Én imádom nézni a hírességek gardróbjairól (és azok tartalmáról) készített képeket. Olyan hangulatosan meg tudják őket csinálni, persze kis túlzás azért van bennük. (Kinek lóg a melltartója a csilláron, vagy ki tárolja a…..
Bár a bejegyzés csak holnap lenne aktuális (azaz október 22-én), de jobb előbb, mint utóbb (értsd, míg elfelejtem). Általában véve a bejegyzéseim megírásának meg van az oka. Ha nem látom meg az Ugg mamuszt, akkor nem születik meg a Halloween kosztümös, ha nem állok le…..
Audrey cicának köszönhetően tegnap muszáj voltam elmenni hálóinget venni (az összes szétszakadt, én neki tulajdonítom, mivel azóta, amióta itt van az összes függönyt szétszedte, és a szárítóról is lopja a ruhákat, utána viszi nagy boldogan az egész házban, széttépve…..
brigastreetstyle 2014.10.20 19:39:48
@Bitay Andi: Köszönöm szépen:-) A téma mindenképp érdekes, amióta a blogot írom nyitottabb szemmel járok. Elég lehangoló, amit látok.
1. A vécék vécéje:-) Lehet furán hangzik, de már Ines de La Fressange könyvében is olvastam a "sikkes" vécéről. Amikor rákerestem a "titkos" Párizs kifejezésre, ez a hely mindenhol ott volt.  A vécé a Madeleine-templomnál található. Hiába jártam ott, mivel éppen nem kellett…..
brigastreetstyle 2014.10.16 19:14:00
@brigastreetstyle: Látom a Haagen Dazsnak is van most éppen, ott ettem fagyit, a körítés szép, de maga az íz nem volt a legjobb sajnos, kihagyható.
brigastreetstyle 2014.10.18 10:34:37
@DonTintoretto: Nem, sajnos nem. Elkezdtem tanulni, de még Németországban, de volt aki csak németül tudott, volt aki csak angolul, és aki mindkét nyelvet beszélte, három nyelven nem lehetett haladni, így abbahagytam. Amúgy soha nem volt gond belőle, beszélnek angolul, meg azért rám is ragadt egy kis francia.
brigastreetstyle 2014.10.20 19:23:02
@DonTintoretto: Ó, akkor megvan a megoldás. Köszönni mindig franciául köszönök.Nekem csak jó tapasztalatom van mondjuk. Sőt...sokkal kedvesebbek az emberek. Például álltunk egy térkép előtt, odajöttek, hogy segíthetnek-e. Kerestem dohányboltot, és egy lány elkísért szinte addig. Itthon ez nem jellemző.
parisstyle Napi cukiság 2014.10.19 19:10:13
Sajnálatos módon itt vidéken a kedves utcabeliek egyike azzal szórakozik, hogy a cicákat elteszi láb alól. Így tűnt el egy hónapja Dior nevű álomszép maine coon és házicica keverék macskám. Audrey cica így a rossz tapasztalatok miatt benti macska lett. A baj csak az volt, hogy…..
A fashionista.com az idei divathetek kifutóiról szemezgetett Halloween kosztümöket. Barbie babától kezdve Kleopátráig széles a választék. Íme 5 jelmez: A ruhák közül a harmadik beszerzése a legegyszerűbb. Elég csak a Nyugati-aluljáróban körbenézni, de a tökéletes…..
Mondanom sem kell, hogy engem is elért a Glamour-napok őrület. Évek óta a nagy tömeg miatt tudomást sem veszek róla, de pénteken addig mondogattam magamnak és a kollégáknak, hogy ha már van kupon a H&M-be, akkor gyorsan elmegyek fürdőszobaszőnyeget venni, hogy a végén egyik…..
brigastreetstyle 2014.10.14 21:10:10
@Vili Doli: Azért a másik nem sem egyszerű a számítógép és autó-mániával, arra is el lehet költeni horribilis összegeket, ugyanúgy "szerelemből".
brigastreetstyle 2014.10.16 19:33:23
@Vili Doli: Nana:-) Nem dicsekszik, veri a fejét a falba, mert nem kellett volna ennyi hülyeséget összevenni (de még pluszban névnapja is volt, mentségére szolgáljon:-)
Az utolsó mondattal pedig nem biztos, hogy egyetértek. Szerintem éppen afelé tartunk, hogy beleverik az embereket abba, hogy butaságokra herdálják a pénzt, ami nincs, de abból is butaságot vesznek, érted?:D Épp ez van ezekkel a Kors papírtáskákkal, butaság, kiad érte ki tudja mennyit csak, hogy felvágjon vele, de belevalót nem tud venni. Abból a pénzből vehetne értelmesebb dolgot, értsd vaterán 1 forintért (vagy párszázért) lehet nyerni aukciót, és "nyerhet" egy normális táskát, vagy vehetne olyan dolgot, amire ténylegesen szüksége lenne, de nem...
brigastreetstyle 2014.10.16 20:11:15
@Vili Doli: Ne mond, én is hallottam egy ilyen esetről pont, a "libásbuszon" történt, ugyanaz a lámpa, hasonló ár, és valószínűleg élete végéig törleszti az illető.
Azokról az esetekről nem is beszélve, amikor az illető egy "putriban" lakik, de ott figyel az óriási síkképernyős TV a falon...Vagy egy 10 négyzetméteres helyen laknak hárman, de a garázsban ott áll a sok milliós BMV, lehetne még sorolni. Szóval a "nincset" is el lehet herdálni, és az is tud fölösleges hülyeségre költeni, aki egyik napról a másikra él (valószínűleg inkább nem eszik, nem fizeti a csekkeket, de ezek meglegyenek ám:-)
parisstyle Alexander Wang for H&M 2014.10.16 15:53:14
A H&M, mint minden évben idén is jelentkezik egy neves tervező által készített kollekcióval. Idén ez a tervező nem más, mint Alexander Wang. A kollekció darabjai november 6-tól lesznek elérhetőek a kiválasztott üzletekben. A Wang-kollekció képeit nézegetve igazi…..
Tegnap délután egyik ismerősömmel utaztam haza. Az úton az erdélyi nyaralása képeit nézegettük, amikor szóba került a következő útiterve, Milánó. Mivel én voltam már ott egy egynapos "gyorstalpalón", kíváncsi volt a véleményemre. Azonnal mondtam, hogy ne, ne, ne. Már…..
Tegnap este a legismertebb online piactéren nézelődve ütötte meg a szemem a következő hirdetés: "Michael Kors eredeti nagy papír táska shopper" Michael Kors eredeti nagy papír táska, shopper. Én nem tudom használni, ezért 1 ft-ról indítom. Minimális tárolásból adódó…..
brigastreetstyle 2014.10.15 14:48:53
@wirth6: Lehet igazad van,de nem akartam várni, amíg elfelejtem, vagy eltűnnek a föld színéről a hirdetések. De van, aki vinne 4 papírakármit 2.400.- forintért, szóval már ez is sokat elmond szerintem.
brigastreetstyle 2014.10.15 15:09:07
@goodjohnwin: Lehet, hogy Te lennél a papír táskákra licitáló?:-)
Amúgy nem, nekem az merült még fel, hogy van egy hamisítványa, aztán megveszi hozzá az eredeti táskát, és eredetiként hirdetve adja el:-)
brigastreetstyle 2014.10.15 18:00:39
@ex-dr. vuk: Szíj Melinda-szatyorral:-)
Valószínűleg én vagyok az egyetlen, aki egy tok miatt vett iPhonet (ez igaz, megláttam *A* tokot, kiderült, hogy csak iPhonehoz van, így lecseréltem a BlackBerrymet). Így utólag mondhatom, hogy igazából jól tettem, a BlackBerryvel lehetetlen volt normális módon…..
brigastreetstyle 2014.10.13 19:02:44
@Beleza: Hát...mi a munkahelyen elég sokat poénkodtunk a tokommal:-) Bár ott nyilván ismernek, és tudják, hogy félbolond vagyok, így nem lepődtek meg rajtam:-)
A Pálinka Nemzeti Tanács versenyén a Harmatrázó Pálinkafőzde Magyarország 2014. évi második legeredményesebb pálinkafőzdéje lett a 4 arany, egy ezüst, két bronzérmével. Arany minősítés kapott például az általam legkedveltebb málna-cseresznye (már az illata is megér egy…..
Párizstól kb. 17 kilométerre fekszik Versailles városa, világhírű kastélyával. A kastélyhoz legegyszerűbben a RER C-vel jutunk el. Az RER-ről leszállva elég csak a "tömeget" követni a kastélyhoz (hiába írják, hogy 5 perc alatt ott vagyunk, szerintem sokkal több). A jegyet…..
..
brigastreetstyle 2014.10.07 11:43:55
@DonTintoretto: Ó, köszi:-)
parisstyle Párizsi útikalauz II. 2014.10.05 20:06:50
1. Notre Dame A Notre Dame megtekintésére a vasárnapi mise a legalkalmasabb időpont. Gyakorlatilag színházi élményt kapsz a misén. A belépés ingyenes. Idén sajnos nem volt már ilyen, de tavaly külön sor volt a franciáknak, akik imádkozni mentek. (Legjobb ha ballonkabátban mész,…..
brigastreetstyle 2014.10.06 13:56:21
@Chesky: Nem baj, én örültem neki, hogy szólt!
brigastreetstyle 2014.10.06 14:29:00
@DonTintoretto: Szánom bánom, még mindig, főleg ez után. Miért nem szóltál akkor?:-)
brigastreetstyle 2014.10.06 19:51:34
@ensorcelant: "A blogtól nem veszed el a figyelmet, most indult, még nincs is, aki figyeli:) úgyhogy nyugodtan írhatod a Te véleményed, lehet másnak Te segítesz!" Ezt pont Neked írtam. A normális hozzászólásokkal nincs is baj, sőt, van amiben én is igazat adtam (lásd, elírtam a Sorbonne-t, megköszöntem, hogy szóltak, javították a Louvre-hoz írt megjegyzésem, és azt is megköszöntem)
A blogon direkt nincsenek moderálva a hozzászólások. Én még hiszem, hogy létezik olyan, hogy véleménynyilvánítás szabadsága, csak sajnos ezt sokan nem arra használják, amire kellene (nem csak itt látszik meg a kommenteken, gyakorlatilag mindenhol). Mindenki talál olyan blogbejegyzést Párizsról, ami őt érdekli, ahelyett, hogy itt "osztja az észt" (rossz értelemben), én javasolnám, hogy olvasson másik blogot a témáról. Más, hogy a kommentekből is kitűnik, hogy el sem olvassák mi van odaírva, és úgy szapulnak, ez nem engem minősít, ne haragudj.
Máskülönben én ha nyaralok, akkor nyaralok, nem hiszem, hogy ebbe bárkinek bele kellene kötnie., és nem, nem vagyok "igen" fiatal.
A Párizsról szóló bejegyzéseim nyilván egy hasonló poszttal kellett volna kezdenem. Hogy miért nem? Mert már több száz ilyen bejegyzés készült. Azért remélem mindenki talál benne valami újdonságot, különlegességet, és nem utolsó sorban segítséget az út…..
brigastreetstyle 2014.10.06 12:13:10
@deak.atti: Úgy tudom, hogy megszüntették azt a lehetőséget.
brigastreetstyle 2014.10.06 12:14:24
@ensorcelant: Autóval én sem ajánlom a belvárost (mármint abból kifolyólag, amit láttam), a kocsik pár cm-re álltak egymástól, mindegyik megtörve....
brigastreetstyle 2014.10.06 13:52:03
@DonTintoretto: Ó, köszi, nekem úgy rémlett, hogy teljesen megszűnt.
Bizonyos szempontból imádom a Zarát. Ruháim kb. 90%-a onnan van. A fast fashion-boltok közül talán ez áll legközelebb hozzám, és mégis ki tudna ellenállni egy Zara kabátnak, vagy blúznak?! Így elég gyakran vásárolok ott, boldogan hozom haza a ruhákat, aztán jön a…..
brigastreetstyle 2014.10.06 11:53:03
@kispotzak: A mosógépem max. 1 éves, úgyhogy nincs vele gond:-) Írtam, hogy a ZARA áll legközelebb hozzám a fast fashion boltok közül. Másik ok, hogy 43 kg vagyok, és ott szoktam még rám való ruhákat is találni (nadrágot, inget, kabátot), ami nem lóg rajtam. A H&M ruhák minősége még a Zara ruhákét is veri (rossz értelemben). Nem írtam, hogy minden rossz, van egy kabátom már kb. 3 éve, ami azóta is úgy néz ki, mintha új lenne, és semmi gond nincs vele. Az utóbbi talán 1 évben történtek a visszavitelek. Mint írtam, ha sz*r visszaviszem, mert még ha megtehetem is, hogy Zara-t vásárok (és ez egy ha, a téma igazán nem ide tartozik), akkor is vissza fogom vinni.
Én abban is látom a problémát, hogy (ez az én véleményem) a fast fashion boltok ide az áru legalját hozzák.
Táskában amúgy találtam olyat, ami minőségi. Cipőt sem veszek már a Zara-ban, de nem szégyen szerintem bevallani, hogy igen menthetetlen vagyok, és bedőltem a kampányuknak, és a divatfotóknak.
parisstyle #paris#street#cat 2014.10.06 07:43:52
parisstyleblog készítette ezt a képet. ..
parisstyleblog készítette ezt a képet. ..
Mostanában elég sok beauty/fashion blogon felkapott téma lett a" ki miért kezd blogolni". Leginkább az a része kezdett ezen bejegyzésekben érdekes lenni, amikor is arról írtak, hogy a "nagyok" minek köszönhetik sikerüket. Az egytől egyik mindegyikben benne volt, hogy az…..
1. Poncsó- a Burberrynek köszönhetően idén óriási népszerűségre tett szert (a divat nagyágyúi monogrammal ellátott Burberry poncsóban rohangálnak mostanában). Sajnos egyedül a Zara holnapján találtam hordhatóakat, ha bárki tud valami hasonlót hol lehet találni…..
Bár én nyáron is az "erősebb" illatok híve vagyok (a friss illatokat két használat után megunom), de mihelyst beköszönt a hidegebb időjárás mindenképpen érdemes nyári parfümünket lecserélni, és egy fűszeresebb illatra váltani. Ha megkérdeznék, hogy mégis milyen illatot…..
parisstyle Dress like a Parisian 2014.10.03 08:52:20
Valószínűleg nem vagyok egyedül ezzel, egyszerűen imádom a párizsi nők stílusát. Amikor ott vagyok mindig az jár a fejemben, hogy wow, ezt így is lehet. Szétnézve itthon sajnos nem ezt tapasztalja az ember. Itthon az a lényeg, hogy k****nak öltözz (végülis pornóország vagyunk,…..
Az egyik Pixiboxban jutottam hozzá életem első Essie-lakkjához (Head Mistress árnyalat). Külön öröm volt, hogy a lakk piros (imádom a piros lakkokat), így nagy örömmel próbáltam ki a lakkok királynőjét.  A lakkot három rétegben kentem fel, felkenve először gyönyörű volt.…..