Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tíz kicsi indián

0 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Boldog Karácsonyt és Áldott Ünnepeket kívánok minden Kedves Olvasónak! A támogatóknak pedig ezúton, külön szeretném megköszönni adományaikat!  1962. Karácsonyi forgalom Oslo belvárosában, Norvégia..
Egy családi beszélgetés során került szóba minap, hogy a nyolcvanas években állandóan a jelenleg épp kiszáradni készülő Velencei-tóra jártunk strandolni, mert közelebb volt, mint a Balaton: reggel nem kellett rettentő korán elindulni, délután meg még a nagy dugó előtt haza lehetett slisszolni.…..
Tíz kicsi indián 2022.08.06 07:54:29
@nyelv-ész: Igen, tudott, kapcsolódó videó: www.youtube.com/watch?v=C70GtuKwfq0&t=214s
Szintező félméteres hibával, motorblokkok az almaraktárból és öntvény 16-ik próbára. A hazai gyáripar sötét középkora...
Tíz kicsi indián 2020.12.20 13:11:39
@midnight coder: Igen, még mindig félelmetes, mennyien visszasírják az Ikarust vagy a Ganz-MÁVAG-ot, de mert az egyiknek volt néhány autóbusza, ami eljutott az USA-ba, utóbbinak pedig néhány vonata Egyiptomba, miközben ezen gyárak termelésének 99%-át az igénytelen szocialista piac adta, ahol az addigi semmihez képest még ez is több volt, de nyugati piacra betörni már nem lehetett vele. Érdemes olvasni Moldova ipari környezetben készült könyveit, nem csak az "Akit a mozdonyfüstje megcsapott", még sokkal jobban mutatja a szocialista ipar csődjét a "A szent tehén", ahol a megszólalok lépten-nyomon sírják vissza a Horthy-rendszer munkásfegyelmét.
Tíz kicsi indián 2021.01.04 12:54:30
@pukancs: Igen, pont ezt támasztja alá, hogy az Ikarus 150, 556, 557 elődje is egy megvásárolt Henschel HS 160 USL autóbusz volt, amit Magyarországon szétbontottak és lemásoltak, olyannnyira, hogy pl. az ajtó egy-az-egyben ugyanaz.
Neeeeee ..., az Ikarus sem volt jobb, mint bármelyik szocialista vállalat, csak a KGST-n belüli megosztás során Mo. lett az autóbuszgyártás központja.
Tegyük azt is hozzá, hogy abban az időben nem nagyon volt más lehetőség, a szocialista sz*ból kellett kapitalista várat építeni, ami természetesen nem ment, de a nagy KGST mindettől megvédte a tagállamokat, aztán amikor összeborult a ravatal, akkor derült ki, hogy a szocialista ipar nagyon kevés kivételtől eltekintve életképtelen a nyugati feltételek között.
Vagy értékesítő, ügyfélkapcsolati menedzser, sales … sokféle néven fut ez a munka, de a lényege tömören összefoglalható: el kell adni valamit valakinek. Az, hogy a munkát keresők közösségi oldalakon megjelenő posztjaik végén szinte rendszeres, hogy „eladni semmit nem akarok”, és a tény, hogy a…..
Tíz kicsi indián 2020.04.10 12:51:27
@Mérnök az utcáról: Hát jah, ismerősöm cégénél a főnök a válság kezdete óta küldözgeti a heti eszmefuttatását, hogy a mélybe zuhantak az eladások, de aztán nagy piros betűkkel odaírja, hogy ettől függetlenül az értékesítőknek nyomnia kell. Miért, mit gondol? Az értékesítők eddig hédereztek? Ők nem akarják túlélni ezt az időszakot? Másutt nincs válság? Egy bevétel nélküli cég másra sem vár, csak hogy valami macskajancsi felhívja őket egy " " " szuper " " " ajánlattal?
HamPLÓ Hévvel a szabadba! 2020.03.30 07:00:00
A címben szereplő felszólítás a Budapesti Helyiérdekű Vasutak Rt. szlogenje volt a harmincas években. A nagy gazdasági világválság után megcsappantak a cég bevételei, ekkor találták ki, hogy felfuttatják a turisztikai célú személyforgalmat. Mivel most a valóságban nem ajánlott kirándulni, Noah…..
Az biztos, hogy a hardcore X-akták-rajongók nagyon jól fognak szórakozni az elkövetkezendő hetekben: David Duchovny, Gillian Anderson és Chris Carter ugyanis pont ugyanabban az izgalmas stílusban készítették el az új évad pilotját is, mint ami az 1993 és 2002 közti epizódokat jellemezte. Már az…..
Tíz kicsi indián 2016.01.26 11:10:54
@Kirei: +1

Én is az eredeti szériát a 6/7-ig követtem. Utána nagyon elindult az UFO-zás irányába, ami nekem már sok volt, és ez most sincsen másképp.
A mai poszt elé sok mindent nem kell írni, talán csak annyit, hogy mennyire érdekes, amikor valaki hosszabban ír magáról akár az a kép is alakulhat bennünk, ami a kommentjeiből talán erősebben látszik. A mai poszt szerzője Pink Petsch, aki eredetileg még a Magyarország és én…..
Tíz kicsi indián 2015.10.16 11:17:06
@soad1221:
@Pink Petsch:

Nem, a magyarokat sem mentesíti ez az alól, hogy tudniuk kellene, Románia uniós tag, ezért megilleti a 4 alapelv mindegyike.

Csak szemet szúr, amikor valaki feltevésekre alapozva ilyeneket ír:
"(a fenéket, csak lusták voltak utánanézni) "

Honnan tudod? Ki tudja, lehet, hogy semmi szükség nem volt a munkádra, csak ha ezt így a szemedbe mondták volna, akkor meg biztos arra hivatkoztál volna, hogy "persze, mert én nem magyar-magyar vagyok"

Szóval még egyszer, mert látom, nem ment át: NEM MENTESÍTI a magyar hivatalnokot sem az alól, hogy ismerje a dolgait, de összességében véve ezt minden ország eljátssza azokkal, akik tőle keletről érkeznek, ez elég szomorú.
Razzia! A szó, ami a hatvanas-hetvenes években még komoly ijedtséget okozott sokaknak például egy éjszakai szórakozóhelyen, vagy egy vonaton. Ezekben az akciókban a rendőrség nemcsak a lakcímet ellenőrizte a személyi igazolványokban, hanem a munkahely meglétét (akinek jó ideig nem volt arra könnyen…..
Tíz kicsi indián 2015.09.23 10:14:26
@efi: A felettem írók már javarészt elmondták, de én még hozzátenném, hogy akkoriban létezett a kitiltás nevű intézmény, mint mellékbüntetés (a mai Btk. is még mindig tartlmazza, 57.§), ami során kerületből, településről, de akár egész megyéből kitilthattak, ha túl sűrűn ütköztél a hatósággal. Ezt is jó volt nézni a lakcímnél.
Tíz kicsi indián 2015.09.23 11:39:36
@Faszerkezet: Nahát, azt hittem, a rendszerváltás után ez a mellékbüntetés kiment a divatból. :)
Mit vegyünk és hogyan hozzuk be? Motorok, autók és álrendőrök. Korrupció és nepperűzés. Égéstér fullextra! Az Égéstér 136. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez...
Nem működik jól a gépezet, de a pénzt viszi, ellenben az utakon rengeteg a rom évtizedes slickeken és pocsék állapotban. Az Égéstér 135. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez...
Tíz kicsi indián 2014.09.05 14:06:05
@Tippszmix: Én pont emiatt Pistával értek egyet, Papp Tibivel ellentétben. Akinek majma van, legyen pénze banánra is. Ez alól nem ment fel az, hogy "dehát közlekedni kell". Nem, nem kell. Nem íratom a gyereket 50 kilométerre, nem ingázom napi 100 kilométerre, hanem akkor odaköltözöm, vagy gondoskodom, hogy megfelelő műszaki állapotú autóval közlekedjek, amibe a gumik is vastagon beletartoznak.

Mert ahogy a hivatkozott baleset is mutatja, sajnos ezek nem éjjel kettőkor történnek a kilométereken át kihalt közúton, ahol max. a kamikaze delikvenst vagy a maradványait felsöpörnék a padkáról, hanem a csúcsforgalom kellős közepén, és valahogy mindig a vétlenek halnak meg.
Amikor '95-96 környékén viszonylag sokat voltam Münchenben, el se gondolkodtam azon, hogy hogy van az, hogy a külvárosban vonatra szállunk, egy Zugló vasútállomáshoz hasonló középeronról, aztán a belváros alatti megállókból már úgy jövünk fel, mintha metróval érkeztünk…..
Egyre büdösebb a Rezesová-baleset, ráadásul újabb tragédia borzolja a kedélyeket. Bónusz: autók! Az Égéstér 134. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez...
Tíz kicsi indián 2014.08.29 20:53:39
@rashy729: O.o
Nem, a telefonos navi is teljesértékű GPS és használja a műholdat. Sőt, további előnye, hogy mobiltelefon lévén a GSM hálózatot is be tudja vonni a helymeghatározásba és szükség esetén ún. háromszögeléssel be tudja magát tájolni. Ezért talál egy telefon akár néhány másodpercen belül jelet, míg egy sima GPS-nek ez akár 1-2 percébe is belekerül.
A minap ültem az úton készült képek előtt (csak fotóból 8 GB készült plusz még videók), rendezgettem őket, fésültem egybe a különböző fotómasinákkal készült fájlokat a napokra lebontott könyvtárakba, ahogy szoktam minden nagyobb kirándulás után, és bosszankodtam rajta,…..
Ismerjék meg Chen urat, ő az. Chent az Apple News Hong Kong fedezte fel és a zerotohundred tette hírhedté, akik rátaláltak az Apple News HK hírére és lefordították. Chen úr vállalkozó, kisiparos. Nem csak műhellyel, hanem bemutatóteremmel és raktárral is rendelkezik és…..
Tíz kicsi indián 2014.08.15 23:51:07
@stofilol: Viszont ott a nagy különbség, hogy ha az Unixban vagy a Bárdiban megvett fékbetét miatt bizonyíthatóan károm/bajom származik, akkor a termék szépen visszakövethető a számlák, szállítólevelek alapján és meg lehet nézni, ki és hol vétett a technológia mentén, hogy egy ilyen kijöhetett a gyárkapun. Honnan lett rendelve az anyag, ki meózta le, ki rakta bele a dobozba, stb.
Ellentétben a kis kínaival, aki max. bezárja az üzemét és áttelepíti az utca másik oldalára. Vagy ha annyira jó és megbízható, amit előállít, miért nem saját névvel forgalmazza? Miért kényszerül rá lopni más márkanevét?
Sok éve, még a kettes vonal felújítása előtt lehetőségem nyílt üzemzárás után néhány képet készíteni két állomáson. Az egyiken sajnos már nekiláttak az átépítésnek: elbontották az álmennyezet és a falburkolat nagy részét, a másikon viszont bizonyos szögből nézve…..
Tíz kicsi indián 2014.05.06 08:52:41
Tíz kicsi indián 2014.05.06 08:53:45
Ezt állítja az egyik legismertebb megmondóember a befektetési piacon. Zsiday Viktor egy blogbejegyzésben írja le, hogy szerinte miért kell most lakást venni. A posztot módosítás nélkül közöljük. A tanulság leszűrését pedig mindenkinek az egyéni belátására bízzuk. Vegyél…..
Előszó A legtöbben nem gondolnak bele abba, hogy gondot jelenthet, ha két vasút keresztezi egymást, abba pedig pláne nem, hogy mi van, ha villamosított vasútvonal keresztez villamosvonalat. Sínen megy egyik, sínen megy a másik, madzag van az egyik fölött, madzag van a másik fölött,…..
Gábor azon kapta magát, hogy több helyen nem fér hozzá az Unicredit bankkártyával nyíló automatájához. Kiderült, hogy a hiba szinte csak az unicredites kártyákat érinti, még a teszkós pontgyűjtővel is meg lehet hekkelni: Néhány hónapja egyes unicredites ATM-ekhez csak…..
Nem fogynak a postás történetek, úgyhogy itt egy újabb fejlesztés, aminek még az ÁSZF-ben sincs nyoma, úgyhogy lehet, hogy lokális anomália Újbudán. Arrafelé ugyanis a második kézbesítés fizetős szolgáltatás lett: Vajon csak én vagyok túl fogékony az…..
A múltkor sikert aratott a vasútra kijáró karlsruhei villamosokról szóló bejegyzésem, hozzátennék még pár képet a témához az érdekesség kedvéért: Ezen a fotón két dolog érdekes: egyrészt a karos jelzők a háttérben, másrészt pedig az, hogy a kép nem Karslruhe…..
„2.1. Dohánybolt nem működhet másik dohánybolt bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül. 2.2. A 2.1. pontban foglalt rendelkezés akkor minősül megtartottnak, ha a dohányboltok (egymáshoz legközelebb eső) bejáratainak középvonalától számított…..
Tíz kicsi indián 2013.11.30 17:01:34
@Kandeláber: És persze a magyar ekkor is leleményes volt. :) Mert ugye az akkori rendelet szerint nyitástól reggel 9 óráig volt alkoholtilalom. Így nem kevés szórakozóhely az addigi 10-02 helyett eltolta a 16-10 a nyitva tartást, így ugye már 9 után nyitott, így a nyitva tartási időben mindvégig forgalmazhatott alkoholt. :)