Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cassiope

31 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ország egyik legkedveltebb alternatív zenésze, Szabó Balázs rendezése zajos sikerrel debütált a Nemzeti Színházban. Megható vallomás apáinkhoz fűződő érzéseinkről, felnőtté válásról, elmúlásról. Fotó: Dusa Gábor/Nemzeti Táncszínház A közélet és a színház sokat foglalkozik a nők helyzetével,…..
Ványa bácsi Alföldi beletalált 2016.10.25 10:52:30
Legújabb rendezésének középpontjában egy szenvedélyes király áll, aki egyszerre vágyik uralkodni és szeretni. Míg őt szeretetéhség, addig udvaroncait a hatalomvágy kínozza. Fekete Ernő csodálatos játéka pedig mindenkit magával sodor. KRITIKA  Fotó: Posztós János Gaveston alakját épphogy…..
Birtokba vette a Magyar Színházat a talpraesett tizedes, és összeverbuválódott csapata. Aki rajongója a legendás filmnek, nem fog csalódni: szerethető szereplők, csipetnyi önirónia, jó ízlésű komédiázás jellemzi a teátrum idei első bemutatóját.     Fotó: Kozma János, Zsigmond László Pedig azt…..
Végre megszabadították Cyranót nagy orrától a Nemzeti előadásában. Káprázatos látványvilággal, érzelmi viharokkal teli produkció született, amely megtöri a rideg, szövegcentrikus színház monopóliumát. Vidnyánszky évad végére tartogatta az aduászt. Fotó: Eöri Szabó Zsolt Nem lehetett könnyű…..
Létezik egy felsőbb erő, amelynek hatalmában áll megváltoztatni az egyén sorsát? Meggyógyulhat valaki egy halálos betegből? Nehéz és szomorú témát boncolgat a fiatal rendező megható előadása a Stúdió K-ban. KRITIKA Fotó: Kállai-Tóth Anett / Stúdió K Beenged minket, majd visszaül kis…..
Felháborodva távozó nézők, ünneplő közönség, baklövések és telitalálatok. Felemásra sikeredett a Nemzetközi Színházi Találkozó a Nemzetiben.     Fotó: Eöri Szabó Zsolt / Nemzeti Színház Miközben böngésszük a produkciók listáját, feltűnik némi aránytévesztés a harmadik MITEM meghívottjai…..
Hosszú évekig volt tabu a rendszerváltás előtti besúgóhálózat működése. Az akták egy részének nyilvánosságra hozatalával sem sikerült teljesen feloldani, és megérteni az akkori ellentmondásos viszonyokat. A Katonában megtörtént események alapján mutatják be a szocialista rezsim mechanizmusát, és…..
Méhes László humorbombát dobott a Magyar Színházra – a Van aki forrón szereti című legendás filmvígjáték nyomán készült musical, a Sugar önfeledt szórakozás minden korosztály számára, a színészek pedig szemmel láthatóan lubickolnak a szerepeikben. Fotó: Zsigmond László, Kozma János / Magyar…..
Ványa bácsi Te mennyibe kerülsz? 2016.02.22 13:18:38
Németh Ákos író-rendező új előadása arról szól, hányféleképpen bocsáthatjuk áruba magunkat. Vannak határai az elprostituálódásnak? Van kora, neme, helyes vagy helytelen formája? Elgondolkodtató és felkavaró élmény egy kortárs szerző tollából. KRITIKA Fotó: Badinszky - Tolvaj Annus / Jurányi…..
Kimaxolta a magyarnak lenni életérzést a k2 Színház: új előadásának szereplői töltött káposztát esznek a Parlament tetején, miközben az augusztus huszadikai tűzijátékra várnak. És arra, hogy percek múlva véget érjen az életük. Izgalmas, fiatalos produkció rengeteg humorral, és társadalomkritikával…..
Édesapja verseiből állított össze önálló estet, a Nemzeti Színház fiatal színésze, Farkas Dénes. Nem meglepő, hogy az est témájának középpontjában egy fiatalember útkeresése áll, aki önmagával, szerelmeivel, származásával vívódik. Nincs kétség afelől, hogy Farkas…..
Hosszú idő után újra színészként láthatjuk Balázs Zoltánt, a Maladype Színház vezetőjét és rendezőjét. Megérte ennyit várni, mert Viktor Kravcsenko bőrébe bújva szenvedélyesen mutatja be Oroszország egyik legzordabb fél évszázadát.    Elképzelhetetlenül tömény…..
Néma csend van Az Olaszliszkai után a Katona nézőterén. Megrázó előadás született, amely alapos önvizsgálatra és gondolkodásra késztet.  Fotó: Dömölky Dániel / Katona József Színház Miért döntött úgy a galamblelkű tanár, hogy levágja az utat? Miért döntöttek…..
László Zsolt pályája egyik legjobb alakítását nyújtja, mellette pedig kiragyog a két radnótis színésznő, Csomós Mari és Kováts Adél.  Alföldi megint magas nívójú előadást rendezett. Fotó: Dömölky Dániel / Radnóti Színház A Radnóti Színház az utóbbi…..
Hegymegi Máté rendező-koreográfus és Gábor Sára dramaturg újradolgozták Heinrich von Kleist Kohlhaas Mihány című elbeszélését, mellyel elnyerték a harmadik TITÁNium Szemle Szkéné-díját. A Kohlhaas ígéretesen indul, mégsem váltja be a hozzáfűzött reményeket. Fotó:…..
Valódi független alkotóművész, szabadon dolgozik, kompromisszumok nélkül.  Jelenleg a Macbethet rendezi, ő maga pedig Lady Macbethet alakítja - egy újabb nagy kihívás. Az előadás bemutatója a Színházak Éjszakáján lesz szeptember 19-én a Jurányiban. Vasvári Emesével a…..
Ványa bácsi Hair átmohácsizva 2015.08.18 16:21:46
Nem lehet ráismerni Galt MacDermot, James Rado és Gerome Ragni kultikussá vált musicaljére, de ez határozottan a javára válik. Csúcsnézőszám a Belvárosi Színházban, teltházas Városmajori Szabadtéri előadások. A Mohácsi-testvérek bebizonyították, hogy a semmiből is lehet…..
Az Alkalmáté Trupp bravúros előadással rukkolt elő a Jurányiban. A Dömötör Andráson egyik percben sírtunk a nevetéstől, majd a következő pillanatban könnyekig hatódtunk. Nem véletlenül ők a legendás Máté Gábor-osztály. Kilenc éve minden évben összeverbuválódik az…..
Egy külföldre emigrált gépkezelő blogjából készült kitűnő előadás az Örkény Színházban. Epres Attila megrendítő őszinteséggel tárja elénk egy új élet megpróbáltatásait, és a kínzó honvágyat, amelyet a hazáját elhagyni kénytelen ember érez. Fotó: Karip…..
Ványa bácsi Kulka ördögien jó 2015.04.28 16:28:42
Schilling Árpádnak rossz a véleménye az értelmiségi elitről. A sokat ígérő Faust I. és II. részében mégsem sikerül markánsan fogalmaznia, kevésbé működő gegekkel dobja fel az előadást, amely kellő gondolatiság híján a színészi játékra támaszkodik; Goethét ne is…..
Az ország legnagyobb nemzetközi színházi fesztiválján jártunk. Örvendeztünk, elképedtünk, szomorkodtunk - ahogy ez egy jó fesztiválon lenni szokott. 20 előadás, 18 rendező, 13 ország - számadatokban a második alkalommal megrendezett Madách Nemzetközi Színházi Találkozó,…..
Alternatív színházrendezőt ünnepelt az Erkel Színház gyerekközönsége. A Zsótér Sándor rendezte meseopera magával ragadó lendülete, és kifinomult látványvilága kifejezetten tetszett az apró nézőseregnek.  Fotó: Operaház Tallér Zsófia 2013-ban kapott felkérést az…..
Karcos és profi előadás lett a Bernhardi-ügyből, ahol a tisztességes embert megtörik az érdekérvényesítők, a politikusok, és az örök megalkuvók. Fotó: Gordon Eszter / Örkény Színház Arthur Schnitzler 1912-ben megjelent darabja, A Bernhardi-ügy szépen illik az Örkény…..
A Manna produkció előadását nézve rájövünk, mennyire meghatározó manapság a szex, és hogy valójában senki nincs tisztában azzal, mit jelent nőnek vagy férfinak lenni. Fotó: Kállai-Tóth Anett Kinyitják a Jurányi színháztermének ajtaját, majd rögtön közlik, hogy az…..
A Nemzeti Színház látványtechnikai és összművészeti bravúrokkal idézi meg a legendás Körhintát, a színészi játék és a dráma azonban háttérbe szorul.   Fotó: Eöri Szabó Zsolt / Nemzeti Színház Már az előadás legelején felhangzik Fábri Zoltán filmjéből egy…..