Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsiros László Róbert

120 bejegyzést írt és 528 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ennél még öreganyám is jobban ütköztet hadront. Mi volt ez a pusztító robbantgatás, ez a szellemi protonnyaláb felláció?" - fakadt ki a Csillag születik kritikusa a nagy hadronütköztetőben folyó kísérletekről. Puzsér Róbert ismét kiakadt, ezúttal a CERN által…..
Zsiros László Róbert 2012.04.29 08:54:05
A svájci frank árfolyamának megugrása miatt a svájci állampolgárok vagy azok, akik fizetésüket svájci frankban kapják egyre előnyösebb helyzetbe kerülnek. „Tegnap megkaptam a melegétkezési utalványomat és vásároltam belőle egy Michelin-csillagos éttermet…..
Zsiros László Róbert 2011.08.17 22:54:33
Van aki hajlandó több mint 300 millió forintot fizetni egy ördöglakat megoldásáért? Van aki képes kockára tenni az összes vagyonát és a többszáz éves családi örökséget, annyira bízik abban, hogy a feladványát nem tudja senki megoldani? És vannak akik hónapokig éjt-nappallá…..
Zsiros László Róbert 2011.07.21 09:09:41
Az ÁNTSZ utáni igény elég régről fakadhat. Ha valaki hamísította (túlhigította) a sört Hamurapi alatt, annak összekötötték a bűnös kezeit és bevágták az Eufráteszbe, de pl. a rómaiaknál id. Plinius megjegyzi, hogy a hamisítások miatt már nem található a piacon valódi…..
Ahol keveset süt a nap, ott az emberek gyakrabban lesznek alkeszek, depik netán öngyik. Ahol nagyon erősen süt, ott meg nem él senki, mert odakozmálna a homokra. Azt kb. tudjuk, hogy a napfény jó hatással van a hangulatunkra. Azt is, hogy legtöbb ember törekszik lebarnulni, mert a…..
Zsiros László Róbert 2011.07.11 11:38:52
@Frady Endre: =)))))))))))))))
Tragédiába torkollott a két hónaposra nyúlt büszkeség napja Grönlandon. A melegszervezetek napnyugtáig meghirdetett felvonulása ugyanis a fehér éjszakák miatt nem ért véget időben. A tollruhába és színes jelmezekbe öltözött meleg eszkimókra a hirtelen érkezett lehűlés…..
Zsiros László Róbert 2011.07.10 10:16:46
Három hete, egy eső után született meg a XVI. kerületben a gödör. A gödör azóta lehetőségeihez mérten szépen növekszik. Éppen a kerékpárút közepén. Az elmúlt három hétben több vihar is végig söpört a városon, mindegyik mélyített egy kicsit a Veres Péter út mellett…..
Zsiros László Róbert 2011.06.27 19:51:18
Nem vagyok különösebben erős fizikából, ráadásul szinte egész biztosan hiányoztam arról az óráról, amikor azt vettük, hogy lehet egy citromból vagy narancsból elektromos áramot kinyerni. Pedig nem egy bonyolult dolog, csak egy cink és egy réz vezetéket kell beledugni a…..
Zsiros László Róbert 2011.04.07 08:21:19
Sziasztok! Folytatjuk gázgerjesztős sorozatunkat, melynek legújabb epizódjából további nagy dolgokra derül fény. Lássuk csak: Ide tartozik, hogy Ujlaky Gergő kameramann nélkül nagy nehézségek árán készült volna csak a videó - így azonban minden flottul ment, köszönet…..
Zsiros László Róbert 2011.03.04 00:48:24
Furcsa esetről számolt be a BBC a minap. Peter Ball-nak gyomorpanaszai voltak, de csak azt hitte, meghúzta valamelyik izmát. Aztán már járni sem bírt rendesen, amit meg is írt Facebook-on. Erre egy régi ismerőse, Rahul Velineni, aki amúgy orvos, írt neki, hogy beszéljenek, mert…..
Remek dolog, hogy Süveges Gergő, az m2 intendánsa blogol, ráadásul a blog.hu-n, így első kézből lehet megtudni egy rakás belsős infót a köztévé átalakításáról. A legfrissebb posztból többek között az derül ki, hogy Süveges át szeretné keresztelni az általános…..
Zsiros László Róbert 2011.01.26 21:39:41
Konstantinápoly pontos  Duna-parti másának felépítéséből és bazárbevételeiből szeretett volna milliomos lenni Somossy Károly revüigazgató, életművész. Az uzsorahitelekből  felépített lágymányosi török város azonban a rendszeres szúnyogtámadások miatt fél év alatt csődbe ment. A budai Aja Szófia…..
Szertár Új Szertár 2010.02.11 08:32:50
Sziasztok!A Szertár új címe: www.szertar.comEzen az oldalon várhatóan már nem lesz több frissítés.RbLc..
Zsiros László Róbert 2010.02.11 22:29:18
@viteez: vannak még gyermekbetegségek. néha elég lassú. a., rövidesen szervercsere, és megoldódik ez a probléma. b., átköltözöm másik szerverre. most spec jól fut chromemmal is meg firefoxszal. mással nem néztem
Zsiros László Róbert 2010.02.13 21:39:20
@viteez: kísérleteztem költözés előtt. nyilván nem minden úgy megy próbaüzemben, mint élesben. ígéretet kaptam, hogy már csak ezt a hétvégét kell kibírni ilyen problémákkal, és utána új szerveren már nem lesz gond. most spec nekem sem jön be. de kivárok hétfőig, nem idegesítem magam. =) szóval kitartás...
Zsiros László Róbert 2010.11.04 17:31:49
@szabi097: tök véletlenül láttam meg a hozzászólásod. ezt az oldalt már ezer éve lezártam (azt hittem, egyértelmű). sósavat bárhol kapsz (élelmiszerbolt tisztítószer részlegén, háztartási boltban, festékboltban, tescoban, stb stb stb). folyékony nitrogént meg nem valószínű, hogy bárhol tudsz (megérné) venni. legközelebb a www.szertar.com-on érdeklődj...már ha választ is akarsz kapni a kérdésedre
Köztudott, hogy a 4-es metró építkezése már évekkel ezelőtt leállt. A Kétfarkú Kutya Párt úgy gondolja, hogy ezt a rossz emlékű négyest már felesleges erőltetni, mi inkább a hetes és a nyolcas metrót építenénk, amik egy év alatt elkészülnek.A négyes metró építésének…..
Végre elkészült első lejárató plakátunk. Természetes, hogy nagyívű elképzelésünk után, miszerint a Mar-gitszigetet leúsztatnánk a Parlament elé, a többi, átlagos párt is megpróbál nyomdokainkban haladni, egyelőre szemlátomást vajmi kevés sikerrel. Az átgondolatlan…..
Zsiros László Róbert 2010.08.27 11:42:41
@Titus Pullo Urbino: úsztassuk Izlandot a Mar-gitsziget helyére! =)
Az elmúlt évtizedek a biológiában a nagyszabású és nagy hatású projektek évei voltak. A humán genom program, a neandervölgyi genom program, a szintetikus biológia mind hatalmas összefogást igényeltek és óriási lépéseket jelentettek. Olyasmik ezek a biológia számára, mint a…..
Zsiros László Róbert 2010.07.28 15:45:27
@Nakedape: =)))))))))))))))
A BKV igazán jó hozzánk, rengeteg remek anyagot adtak beküldőinknek (és ezáltal nektek). A most következőt hárman is megírták; kezdjük Márkkal, mivel ő volt a legfürgébb: Ezen mindannyian kifeküsztök. A BKV buszokon a "leszállásjelző" gombok mellé az van írva:…..
Amíg sok jobb sorsra érdemes szerző (írók, rendezők etc) megállás nélkül forognak a sírjukban műveik félreértelmezése, gyenge adaptációi vagy pusztán elfeledése miatt, addig Douglas Adams minden bizonnyal mosolyog: életműve, különös tekintettel a Galaxis…..
Zsiros László Róbert 2010.05.26 10:10:42
@Flashy7: Jövőre kettészedjük majd jobban a két eseményt. Mondjuk 25-én lenne egy esti Törülköző napos megmozdulás, hétvégén meg egy Geek Pride Festival. Vagy valami ilyesmi. De még egy picit korai ezt eldönteni. =)
@Hegyi: Azért kerestem meg az MKKP-t, mert neki volt már tapasztalata ilyen megmozdulás szervezésében, nekem meg semmi. A transzparensek készítésében meg a promóban segített, meg volt egy előzetes "konzultáció". Ezen felül nem igazán "kétfarkult el" a felvonulás.
@Balakin: jövőre gyere! =)
Tudtad? Az első szavazó 2010.04.11 09:02:00
A mai nap abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy én ellenőrizhettem a szavazatokat gyűjtő doboz lezárását. Sokan talán nem tudják, hogy kerül oda, így néhány szót ejtek róla.Ha elmész szavazni, láthatod a dobozt, amibe be kell dobni a borítékot. Ha jól megfigyeled, ez egy…..
Van két meglepetésem. Egyrészt a mai kísérlet, másrészt pedigez...
Zsiros László Róbert 2010.02.01 18:40:00
@freddy_m: hát, ilyet azért direktbe nem jelentek ki, de nem szeretnék duplikációkat, tehát most főszabály szerint az új oldalt nyomom. ha nagyon nem megy, visszatérek ide (per pill elég lassú)

@VDani: =)
Szertár [Fakk!]* 2010.01.20 20:10:00
Történt, hogy a kamerám a felboruló állványról 9,81 m/s2 gyorsulással száguldott a föld felé, majd az ütközés következményeként letört róla egy létfontosságú tosz. Per pillanat szárad a ragasztó**, nem bizgerálom, viszont jöjjenek a gyakran ismételt kérdések.Az elmúlt…..
Zsiros László Róbert 2010.01.22 16:33:34
@Woody-: a "minden szerda" leginkább azért kell, hogy ösztönözve legyek. hát igen. vizsgaidőszakban vannak más prioritások is, ezért csúszik ilyenkor. máskor viszont tudom tartani. (olyan meg még nem volt az indulás óta, hogy lett volna időm egyszerre többet felvenni...)
Zsiros László Róbert 2010.01.29 18:20:56
@amerea: ...egyébként meg a bejegyzés alján lábjegyzetben jelzem is a többi ejtésmódot is...
Zsiros László Róbert 2010.01.29 18:22:47
@IZs: vagy inkább tegyük fel úgy a kérdést, hogy decens dolog-e fizikai kísérletezés közben osztályfőnöki órát tartani... =)))

@amerea: angolban több kiejtési mód is elterjedt. közülük az egyik erősen hajaz a nemi aktus egyik alpári megjelölésére. én természetesen a többféle ejtési változat közül teljesen ranom választottam ezt, amelyik a címben szerepel. lehetett volna [efékjú] is. de hát így alakult...egyébként meg a bejegyzés alján lábjegyzetben jelzem is a többi ejtésmódot is...
Szertár Szeszrakéta 2010.01.23 21:26:00
Alkohollal hajtott rakéta, de jóformán akár Szertár werkfilmnek is elmegy... Izgalmas kis szabadtéri kísérletfelvétel volt. Most először volt operatőröm* is, de mire sikerült beállítani mindent, besötétedett. Ami, ha úgy vesszük, jobb is, mert sehogyan sem akart repülni a…..
Zsiros László Róbert 2010.01.24 09:06:10
@ostván: ha egészen keveset raksz bele, akkor se a lakásban. és akkor még annál is kevesebb lakástűz...
Zsiros László Róbert 2010.01.24 10:56:44
@Yo P: nem lesz. azért lett volna, hogy a rakéta útját tudja követni... nem tudom egyszerre begyújtani és kamerázni. de hát sajna nem jött be. élesebb???????
Zsiros László Róbert 2010.01.24 21:52:51
@blogger01: pálesznél, vodkánál töményebb szesz kéne szerintem. ezért is javasoltam a denaturált szeszt.

bocsi, nem mondtam/mutattam meg elég jól, de azért ilyen palackot használtam, mert így a lábakban a fölösleges alkohol össze tud gyűlni, a lyuk meg kiemelkedik az alkoholból, így nem folyik ki rajta. az előző hozzászólásokból már kiderült, hogy csak nagyon kevés alkohol kell bele!
Szertár Educatio 2010 2010.01.23 09:09:00
Kísérletek ma a SYMA Központban!Csak egy gyors közlemény: ma 11:30-tól és 15:00-tól a Csodák Palotája színeiben ott leszek az Educatio 2010 rendezvényen a SYMA Központban. Lehet jönni kísérletezni, meg okulni az oktatásról. A rendezvény ingyenes.Pár perce felvettem a…..
Zsiros László Róbert 2010.01.23 21:14:35
@CssaBee: most konvertálom. 10 perc és jön...
Szertár Szupravezető 2010.01.13 11:45:00
A mai menü folyékony nitrogénnel hűtött, szupravezetővel töltött kocsi neodímium pályán. A tegnapi sokk után, most következzen egy igazi kísérletes bejegyzés. Bár a kísérletet nagyon egyszerű összerakni, otthon azért egy picit bajos lehet megcsinálni.  Valahogy azok a…..
Zsiros László Róbert 2010.01.20 22:30:48
@Bakido: Még volt korábban egy DNS-kivonásos videó. Ott mondtam, hogy tengerimalacból is simán ki lehet vonni ugyanezzel a módszerrel. Úgy emlékeszem, innen indult az egész nyomor...akarom mondani tengerimalacozás. =)
Neodímium ügyben egyszerű a kérdés: www.google.hu/#hl=hu&source=hp&q=neod%C3%ADmium+m%C3%A1gnes&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=&aq=f&oq=neod%C3%ADmium+m%C3%A1gnes&fp=618425fe1508bf35
Nitrogén: hát, a linde meg a messer is forgalmaz (lehet, hogy rajtuk kívül mások is). De mivel elég szigorú feltételei vannak annak, hogy folyékony nitrogénhez juss, nem tartok attól, hogy nyakon öntöd a tesód. =)
Zsiros László Róbert 2010.01.23 06:09:51
@pjoco: a csodák palotájában van mágneses folyadékunk. lehet is vele szórakozni a kiállítótérben. de ha tényleg müxik ez a vidó, akkor megcsinálom. =)
Zsiros László Róbert 2010.01.23 06:23:56
@Zsiros László Róbert: ...bár kicsit, mintha drága mulatság lenne. =)
Szertár A Szertárnak annyi? 2010.01.12 19:16:00
Egy uniós rendelet miatt könnyen lehet, hogy sanyarú idők várnak az egyik legnépszerűbb magyar ismeretterjesztő videoblogra.Pár napja egy barátom (név és cím a szerkesztőségben) hívta fel a figyelmem egy uniós jogszabályra. Bizony, jobb lett volna időben észbe kapni, mert ez…..
Zsiros László Róbert 2010.01.18 19:11:46
@PeTa: azt hittem, ez egyértelmű: döglött tengerimalac