Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mokele-Mbembe

25 bejegyzést írt és 3907 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Avagy valóban „Egyértelmű, hogy az M9-es sztrádának Pécsen és Mohácson át kell futnia Szegedig”? Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály (ny. mérnök) írása Kiinduló állapot és az új nyomvonal Az első térképen a 2030-ra tervezett gyorsforgalmi úthálózat látható (forrás) A második képen (forrás) pedig…..
Aki szeretett volna mostanában bármilyen szakmunkát elvégeztetni a ház körül, az biztosan tele van ilyen történettel. Aki meg nem, az sok ilyet hallott. Szobafestő ígérgetés lvl egymillió, hónapok óta a kanapén alvó, mégis igen kitartó lakástulajdonossal. Történetem egy budapesti, mindössze 42…..
Mokele-Mbembe 2019.08.13 12:47:09
@gergo1000/2: mindenestől 280 nm a házam. Többek között a teljes kifestését is én csináltam, munka mellett, fehérgalléros vezetői beosztásból hazajárva.

Kifogásokat keresni a legkönnyebb...
Mokele-Mbembe 2019.08.13 12:55:30
@ursus artos: komplett társasház három hónappal előre leegyeztetett teljes szennyvíz-vezetékcseréjét mondta le a vállalkozó cég egy héttel a meló előtt, mert nyertek valami ennél is nagyobb pályázatos melót.
Nem elég, ha csak te tervezel...
Rengeteg vicces képet látok a Facebookon arról, hogy milyen gáz és rossz a főnököm, illetve mennyire utálom, mert folyamatosan szivat. Azon esetleg gondolkodtál már, hogy lehet nem is vele van a baj? Ha utálod a munkád és még a főnököd is kibírhatatlan, akkor fogadd meg ezt a 3 tippet és garantálom,…..
Mokele-Mbembe 2016.02.18 12:37:30
@232323: Ha olyan főnököd van, aki ezt nem veszi észre, az megérdemli, hogy átverd. Alacsonyabb szintű tömeg-munkakörökben ez akár működhet is, de ahol mérhető és értékelhető az egyedi teljesítmény, ott nagyon hamar lapátot érdemel ez a hozzáállás.
Ja, és negatív infláció mellett miért kellene 2% feletti automatikus béremelés ugyanazért a munkáért, ugyanabban a munkakörben? Ez csak azt jelenti, hogy rossz béralkut kötöttél már az elején.
Mokele-Mbembe 2016.02.18 12:56:38
@232323: "Dumával többet lehet sokkal elérni, mint kemény munkával." - gratulálok, nálam ez nem működik. Sajnos én látom és értem, mit csinálnak a beosztottaim.

Elég hülye rendszer az, ahol azt fizetik, mióta csinálod kb. pont ugyanazt. Persze, az elején kb 3 évig sokat tanul az újonc, akkor valóban ezt honorálni is kell, de utána én azt fizetem meg, amennyit a munka ér, és nem azt, hogy már megint eltelt egy év és jön a koma a markát tartani, miközben nyolc éve pont ugyanazt a teljesítményt hozza.
A 3-as metróvonal kocsijainak kétes hírű felújítási szerződése után lassan elkészül majd a vonal felújításának tervezete, s elkezdhetnek majd foglalkozni az állomások és a többi szükséges rész felújításával. Nekikezdeni a munkának nem a közeljövőben fognak, mivel még…..
Mokele-Mbembe 2015.09.14 12:34:00
@Hóhér az utolsó barátod: Káposztáson a házakhoz közelebb megy a villamos, mint a tervezett metróvonal. Ha az nem zavarja a népet, akkor a metró sem fogja.
Itt az adná a metróvonalnak az értéket, hogy a P+R forgalmat kint lehetne hagyni a város szélén.
Van, aki szigetet vesz, van, aki felvásárolja a háza körül található ingatlanokat, de általában véve is elmondható: a híresek és gazdagok mindent megtesznek magánéletük megóvása érdekében, gyakran hatalmas pénzeket kifizetve. Mark Zuckerberg (fotó: flickr.com / Brian…..
Mokele-Mbembe 2015.05.18 16:41:08
@s: Ebben azért annyira nem reménykedj
Szabadságra a Protektorátusba? Ez a címe a cseh köztévé új történelmi valóságshow-jának, ami egy háromgenerációs család tagjait viszi vissza a Cseh-morva Protektorátus éveibe, írja az MTI. A család két hónapra beköltözik egy kis erdei házba, ahol minden a kornak megfelelően…..
Valami olyan mértékű disznóság történt a hazai felsőoktatásban, amit most bizony meg fogok veletek osztani. Persze, ha azt mondjuk, hogy a felsőoktatásnak az életre kell nevelnie, akkor ÁVF (Általános Vállalkozási Főiskola) olvasatában most végezték a legtökéletesebb munkát…..
Mokele-Mbembe 2015.05.12 14:02:13
@Szabolcs Bogyor: "nagy valoszinuseggel ha jo munkad lesz az eletben a fonokod ibs-es lesz"

Hűűűű, de szerény vagy, kistestvér. Ha apa be nem tol valahova, azért készülj fel, hogy az élet nem feltétlenül az, mint amivel titeket vakítanak.
Ha valóban érdekelné őket, mivel járnak, a vásárlás előtt okosították volna ki magukat, és valószínűleg másképp döntöttek volna. Legközelebb örüljön, ha leszarozzuk a szarát. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Mokele-Mbembe 2015.03.25 08:38:42
Humbákfalva részeges papja, a fröccs védőszentje, Tibi atya tegnap a BME kampuszra látogatott. Vagy legalábbis a Humbák Művek marketingese, Tóth Bence, aki a BME KommON Kommunikációs Szakkollégium által szervezett I. Karrier Estnek volt a vendége. Hogyan lesz egy fiktív karakterből…..
Mokele-Mbembe 2015.03.11 16:38:37
Ha eddig nehéz és embert próbáló feladatnak gondoltuk az aktuális szavazásunk résztvevőinek besorozását, akkor bátran mondhatom, most szinte vért izzadtunk. Ezúttal ugyanis annyi, de annyi nyálcsorgató finomság jutott eszünkbe, hogy képtelenség lett volna csupán ötöt kiemelni…..
Mokele-Mbembe 2015.02.11 11:22:28
@Koko Jocó: Nebuló?
Igenis jó a vasárnapi zárva tartás! Nem tudom megérteni a sok fanyalgót. Az a baj, hogy olyan kevés érv jut az ember eszébe, amikor meg akarja védeni, ezt a nagyszerű intézkedést. De nem baj, segítségére szeretnék segíteni nektek, így összegyűjtöttem egy csokorra valót, hogy…..
Mokele-Mbembe 2015.01.22 14:29:35
@laslo71: Nem kell üvöltözni, anélkül is működik az élt.

Csak úgy összeszedve, ami eszembe jut:
- jönnek a bölcsek a német/osztrák példával. Majd ha az átlag magyar dolgozó fél ötkor ugyanúgy feláll a munkahelyén és hazaballag/bevásárol, mint a német/osztrák, és nem fizetetlen túlórákkal tölti a hétköznap estéit, akkor igen, lehet mással is foglalkozni hétvégén.
- mindenki csak az élelmiszer (FMCG)-kereskedelmet feszegeti. Ez is szempont, de ezeket ha drágábban is, vagy tartósabb cikkek esetében némi szervezéssel meg lehet oldani. De ugyanmár, nézzünk be szombat este az IKEA-ba, és azt az embertelen taposást szorozzuk meg kettővel vasárnap! Bútor/csempe/televízió/stb vásárlást nem lehet szerda este nekifutásból intézni. Ezekben az üzletekben óriási szívás lesz szombaton.
- generalice b@ssza meg az állam, hogy lassan már a klozetra is utánam jön és előírja, hogy csak nemzetiszínű papírt használhatok. Beteg ember az, akinek ez teszik és tapsol neki.
Mokele-Mbembe 2015.01.22 14:55:21
@zizi77: A Baumaxnak az anyavállalata is csődben van. Nem sokfelé fognak már koncentrálni.
Miután eltöprengtünk  a szimbólumok fontosságán kultúránkban, http://kulturbakancslista.blog.hu/2015/01/21/kr_e_33_000_szimbolumok, járjunk utána egy híres német finomságnak, a lübecki marcipánnak. Bár a Hanza város, Lübeck magáénak vallja a marcipán feltalálásának…..
Egy nagyon egyszerű pizza, gyorsan, olcsón, három fajta feltéttel elkészítve!    Hozzávalók: Tésztához: 80 dkg liszt 12,5 gramm élesztő 350 ml langyos víz 1 ek cukor 1,5 evőkanál só 100 ml olivaolaj (nem étolaj) Feltét 1 : 0,5 kg parizer  200 ml ketcup 1 konzerv…..
Mokele-Mbembe 2015.01.20 12:54:54
@thomasbeard: Ettől még nem igazán estem hasra a recepttől.

Egy dolog vigasztaljon: a pizza olyan, mint a szex. Ha jó, akkor nagyon jó, ha meg nem jó... akkor is jó.
Hétvégén tettem egy próbát: felraktam a gépemre a Day of the Tentacle-t és megpróbáltam végigjátszani. Simán ment, minden egyes fejtörő (vagy hogy a bánatba fordítsam a puzzle-t) megoldására emlékeztem, még az olyan szemétségekre is, hogy az egyik emeleti szobában be kell…..
Ez most komoly? Több hónap szünet után jelentkezik a SHOWDER KLUB őszi évadának első adása, és papírból olvasó, bohózatos, rádiókabarés szkeccseket adnak elő? Mi ez a szégyentelen mélybevetődés? 1950-et írunk?! Semmi nem definiálja, hogy a Showder Klub szükségszerűen egy…..
Simson Marci posztolta legfrissebb fejlesztését a garázsba állást segítő rendszerről: ...amiről nekem meg eszembe jutott számtalan egyéb megoldás is, a szépemlékű Ezermester barkácsmagazin olvasói ötleteit megszégyenítő kreativitással. Az Autófílián is lőttünk már…..
Mokele-Mbembe 2014.08.21 08:42:44
@Mercel: "Átlagos autó esetén az a fél perc (max) amíg betolatsz nem oszt nem szoroz."

Kivéve, ha a garázsodból a lakás felé is nyílik ajtó. Van ám olyan is...
Múlt héten már volt egy posztunk, amit kiakadt ügyfél helyett egy ügyfélszolgálatos írt hasznos tanácsokkal a köz javára. Ezúttal egy korábban Ferihegy legnagyobb földi kiszolgáló cégénél check-in agentként dolgozó ("ő az a hülye, akivel üvöltözhetnek az utasok…..
Mokele-Mbembe 2014.07.28 14:31:44
@Trunkel: Egy hős vagy
Sokat fejlődött az autódizájn az utóbbi húsz évben, hiszen egyre nehezebb kifejezetten ronda típusokba botlani. De azért vannak még, itt járnak közöttünk. Szubjektív! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Mokele-Mbembe 2014.07.09 10:21:28
@haggyadaszt: "eltekintettünk az utólagosan szedan-fenékkel ellátott kompaktoktól "

Ezzel kihúztuk a Hondát és a Renault-t a listádról
Állandó téma a gombok és kapcsolók kopása az autókban. Peka Amerikából küldte nekünk a képeket és a magyarázatot. Úgy látszik, szereti ezt a témát. Fogadjátok szeretettel: Sziasztok!Érdekességből küldök pár fényképet, ami két egymás mellett álló autóban feltűnt…..
Néhány napja csendben követem a devizahiteleseket állítólag megmenteni hivatott törvényjavaslat körüli legújabb felhajtást. És bár nem vagyok eladósodva sem svájci frankban, sem forintban,  azaz nem erősítem a magyarországi pénzügyi analfabétáknak titulált pórul járt…..
Mokele-Mbembe 2014.06.30 12:31:11
@Jancsiszeg1980: "Magyarországon ha a bank viszi a lakást, akkor botrányosan alacsony áron túlad rajta, amint lehet"

Ez nettó hülyeség. A banknak az az érdeke, hogy minél nagyobb megtérülése legyen az elbukott hitelen, és ezt gyakorlatilag csak a fedezeteken keresztül tudja realizálni. A jövedelemletiltás gyakorlatilag rég nem működik, és ha működne is, az így beszedhető aprópénz még azt a kamatot sem fedezi, amit a hitelbe kihelyezett pénz után a betéteseinek fizet a bank.

Egyszerűen ennyiért lehet végrehajtásban eladni ezeket az ingatlanokat. Vajon a Nemzeti Eszközkezelő miért 35-50%-on veszi át a bedőlt hitelek mögött álló ingatlanokat? És a bank odaadja, mert többet a piacon sem kap érte.
Csak most dőlt el: Mégiscsak érdemes lehet pereskedni a devizahiteleseknek „Túl messzire mentek a pénzintézetek” – ismerte el sajtónyilatkozatában még a Bankszövetség korábbi elnöke is. Felcsúti Péter szerint a bankok ugyan még kedvezőtlenebb döntéssel is számoltak, így…..
Mokele-Mbembe 2014.06.17 17:48:10
@rozsé drazsé: Az oké, hogy nem érted egy bank finanszírozásának működését, de akkor ne osszad már az észt hülyeségekkel. Én sem kezdem el fikázni a mosógépem vezetékezését, hiába használom nap mint nap.

Csak az alapoknál maradva:
árfolyamrés óvodásoknak: www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/de_most_komolyan_mi_az_hogy_arfolyamres.200086.html

Kamatemelés:
Szerinted honnan van az a pénz, amit te húsz évre hitelbe kaptál? Egy biztos: nem húsz éves, fix kamatozású betétből. Márpedig mivel az ország gyakorlatilag lekukázta magát 2008 után, értelemszerűen nőttek a magyar bankrendszer által fizetett kamatok a megemelkedett kockázatok kompenzálására. Miből fizessen a bank betéti kamatot, ha nem a hozzá befolyó hitelkamatokból? ha a pék drágábban adja a kiflit, akkor a kisboltban is drágább lesz.

Persze az ilyesmiről nemigen van szó valóvilág-éjjelnappalbudapest tengelyen, de ne is törődjetek vele.
..
Mokele-Mbembe 2012.06.20 08:55:57
 ..
Mokele-Mbembe 2012.06.11 11:07:04
nejlon Kifordított állatok 2012.05.20 12:55:00
A Londoni Természettudományi Történeti Múzeumban nyitották meg ezt a bizarr kiállítást. Gunther von Hagens német anatómus kisérletezte ki ezt technikát amellyel a testeket lehet 'tartósítani'. Csak az erős idegzetű érdeklődőknek ajánljuk...        …..