Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ferencz1971

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly is csináltam közvélemény-kutatást, kizárólag komoly, szakmai résztvevőkkel, idén is megkérdeztem a legjobb hazai séfeket, éttermeseket, szakembereket, mit várnak a piros kalauztól. Íme. És itt vannak közben a hivatalos végeredmények is!..
ferencz1971 2019.03.27 08:31:58
@Étteremkritikus: Mi eddig egyszer voltun a Stand-ban, iden januarban. Nem tudom, hogy milyen arakkal dolgoztak a nyitas utan de azt latom, hogy most nagyon magas minoseget kepviselnek mind az alapanyagok, mind a service teren. Europai szintnek megfeleo ar/ ertek aranyban van az etterem.
Szamunkra eddig ezt a szinvonalat csak a Platan (Tata) hozta. A Babelt meg nem probaltuk.
Párizs hemzseg a nagyágyúktól, itt jött létre a fine dining és azóta is rengeteg hatalmas séf működik itt. Végigkóstoltam nagyon sok 3-csillagost is, de az utóbbi időben egyre inkább a kis modern bisztrókban értek a legkellemesebb meglepetések: igazi szerzői konyha, ahol a maroknyi vendég közvetlen…..
A szlovén konyha nem csak Szlovéniában világhírű, Amerikából is célzottan érkeznek vendégek ebbe az alpesi étterembe. És ez egy nőnek, Ana Roš-nak köszönhető Disclaimer: a túra a Gourmet Fesztivállal kooperációban zajlott, a vélemény, mint mindig, a sajátom. A fotók is, de sajnos mobilosok...
ferencz1971 2017.05.06 18:15:52
@világevő: Azert Janez Bratovz ettermet se hagyjuk ki a sorbol Ljubljanaban.
O volt az elso Szloveniabol aki barmilyen listan The World's 100 Best Restaurant-os lett!
ferencz1971 2017.05.06 18:18:49
Idén is kihirdették a világ legjobb éttermeit, bár a lista sok szempontból vitatható, a hatása semmiképp nem, hatalmas jelentősége van az itteni helyezéseknek! Elemzéssel!..
ferencz1971 2017.04.15 14:34:02
@világevő: Ebben egyet ertunk. Nekem az volt inkabb meglepo, hogy a rengeteg tulertekelt tavol- keleti ( nem Japanban!!!) etterem mellett talaltunk valami olyasmit ami nagyon eredeti volt. Hong-Kong es Singapore a ket es harom csillagos ettermeivel oriasi csalodas.
Nagyon nehez osszehasonlitani egy tavol- keleti ettermet egy Lameloise-zal vagy Celler can Roca-val.
Amiben nagyon gyengek az a szerviz szinvonala. Az a Gaggan-ban is hagyott kivanni valot maga utan de ezt felvazoltak Hong-Kong-ban a Ming Court-ban(**) is.
Konyhamuveszetben egyelore Europa a kiraly (ill.Japan a maga specialis kategoriajaban), de Gaggan is az Adrian Ferra vonalat kepviseli! Mi a sef asztalanal kaptunk helyet, a sefek maguk szolgaltak fel a 12 szerencsesnek a fogasokat. A vezeto szakacs 24-25 ev koruli costa ricai- perui srac volt, a tobbi mind fiatalabb es egyik sem europai! A somelier volt egyedul francia az emeleti staff-bol. Ha ok ilyen tudassal szetszorodnak a vilagban 10-15 ev felzarkoznak konyhamuveszetben is.
Vannak olyan országok, amelyeknek a közvélekedés szerint nincs konyhájuk. Ilyen például Anglia és Izrael. Angliával ugye az a helyzet, hogy örök vita tárgya, hogy van, vagy nincs, - vagy valaha volt, de ma már nincs - konyhakultúrája. Izraellel meg az van, hogy annyira heterogén,…..
Velvet-tesztelés közben akadtam a miniszterelnök adatlapjára, melyben az egyik trivia szerint: A legális letöltés híve, az iPodjához kapott programmal töltöget le zenéket az internetről 99 centért.Nos, legjobb tudomásom szerint magyarországi júzerek - ügyeskedés nélkül -…..