Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ivan Olsen

7 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ivan Olsen Félelem vs szomorúság 2023.03.26 21:42:57
Valamikor 3-5 évvel ezelőtt elvesztettem azt a képességet, hogy a félelmet/stresszt/gyomorideget szomorúsággá konvertáljam. Valamiért úgy érzem, hogy ez azt jelzi: meghalt bennem a kisgyerek. Pedig hasznos tulajdonság volt, a szomorúságot könnyebb volt kezelni, például nyugodtabb álmokat…..
Ivan Olsen Könyvek 2019.08.09 08:24:17
Mikor felejtettem el, hogyan kell belemerülni egy könyvbe? Mit meg nem adnék érte pedig... Ez egy természetes folyamat?..
Van ez a magyar gémersajtót feldolgozó sorozatunk, amiben volt már szó a Zedről, a Gamestarról és a PC-X-ről, és persze fájó hiány még egy (vagy akár kettő) adás a Gururól, az 576 Kbyte-ról és persze a Commodore Világról. Most ugyan nem ezekről lesz szó, de a CoV-ot kicsit azért érintjük, ugyanis…..
Akik a kilencvenes években áldoztak némi szabadidőt (esetleg pár vizsgaidőszakot) a M.A.G.U.S. nevű magyar asztali szerepjátéknak, valószínűleg ismeri a Rúna magazin nevét, és akkor már Kis Mészárosét is. KM (mint Kaland Mester, ééérted) egy karikatúrasorozat neve volt, elég jó ahhoz, hogy a…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Ivan Olsen 2018.12.04 08:40:22
@jack_jack: Elképesztő, ezért a hozzászólásért érdemes volt elolvasni a kommenteket. Köszi!
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Ivan Olsen 2018.03.26 12:12:12
@zobor: Ez minimum a nap kommentje volt :)
Ami a Sam & Max viszonylagos rövidségét illeti, hááát... nekem annak idején leírás nélkül eltartott egy darabig végigtolni.
Korábban már többször is beszámoltunk arról, hogy egyetlen perc leforgása alatt mennyi minden történik az interneten. Most megnézzük az idei, 2017-es adatokat ugyanerről és összehasonlítjuk a korábbiakkal, vajon milyen területen történtek a leginkább szembeszökő változások...
- Ha olvasol valamit, csak arra figyelj..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Ivan Olsen 2017.07.31 08:43:00
Ivan Olsen 2017.07.31 12:52:43
@Zardas, @Stöki: Köszi a választ!
Üdv mindenkinek a Checkpoint legújabb adásában, amihez rögtön két disclaimert is fűznék. 1. Az adást június elején vettük fel (előbb akartuk kitolni, de az E3 beelőzött), ezért a hírek kicsit khm... patinásak. 2. Kicsit kevés lett a gémerkedés ebben az adásban, de egyrészt a téma, másrészt a vendég…..
Ivan Olsen 2017.06.27 12:50:24
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Akkor hát ennek is nekivágunk. 1986 után nyolcadszor is megpróbálják megoldani a meggypiros-mezes fiúk az akkoriban még „kötelező-házifeladat”-nak tűnő VB-selejtezőket. A kijutás most már feltétlenül bravúrnak számító tett lenne és nem feltétlenül csak azért, mert a magyar labdarúgás ott tart, ahol.…..
Miután egy Komáromi kalanddal megnyitottuk 2016/17-es NB III-as sorozatunkat, folytassuk országjárásunkat, ezúttal egy általánosabb kitekintővel. Erre feltétlenül szükségünk lesz, hiszen a  tavalyi állapotokhoz képest igen nagy változások történtek a másod- és harmadosztályú bajnokságban. Az NB II…..
Ivan Olsen Amitől boldog lennék 2016.05.23 13:10:17
Minden nap egy órát sétálni végtelen hosszúságú aszfaltúton, napsütésben, kellemes melegben, az égen kék éggel és apró felhőkkel. Kétoldalt csendes vidék, sivatag, vagy hegyek. Néha nekiállni futni, vagy bicajozni.Egyedül, vagy valakivel, akit kedvelek, de nem kívánok...
- A srác, aki megnyugtatott a kórházban szülés előtt - A vörös hajú lány, aki a harmadik gyerekét várta - Kicsi Husi - Az utcaseprő lány, aki az Aporon szokott dolgozni reggelente - A felszolgáló lány a nemsokára megszűnő kávézóból a Momban (Barbi) - Réka, a félkarú kislány a 102-es buszról…..
Megint eltelt két hét, kopogtatok az újabb Checkpoint Minivel a blogon (plusz egy cikkecske is lesz a tárgyalt játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor elolvasnak). 15. alkalommal a Buster Brost veséztük ki. Nincs meg? És a Pomping World? Az…..
Ivan Olsen 2016.03.07 09:06:33
@B-Bird: Persze, nem te vagy itt az egyetlen öregember. :) Én annak idején a 4,77 MegaHertzes XT-men játszottam vele CGA grafikával. Borzasztó nehéz volt megszokni az irányítását, mert nem a numerikus billentyűkkel ment, hanem (ha jól emlékszem) a WASD kombóval.

Jobban belegondolva, fogalmam nincs, miért gondolok vissza nosztalgiával azokra az időkre. :)
Ivan Olsen 2016.03.07 15:42:50
@Komojtalan: Nekem sajnos (szerencsére?) nem volt sem Spectrumom, sem C64-em, ezért az ilyen élményekből kimaradtam, bár a tiedhez hasonló mesék azért eljutottak hozzám. :)
Mondanom sem kell, az XT-nek is voltak hasonló mulatságos funkciói (kezdve pl. azzal, hogy a TURBO és RESET gombokhoz csak egy csúszka volt a házban, úgyhogy választani kellett, melyiket akarta használni az ember, stb.).
Ivan Olsen 2016.03.07 15:49:31
@B-Bird: Bocs, Kölyök :)
A CGA emulátor említése könnyeket csalt a szemembe. :) El is felejtettem már, hogy volt ilyen is. A Bushido irányítása valóban meglehetősen érdekes volt, most valahogy kedvet kaptam rá, hogy megint játsszak vele egy kicsit. A mászkálós Barbarianből csak annyi maradt meg nekem, hogy amikor először láttam a játékot, és az intróban a hang elüvöltötte magát ("BAR-BARIANNN!"), hátraestem az ijedtségtől.
Az elmúlt években sokszor hallhattuk, hogy a szurkolók tartják vissza a családokat, „békés polgárokat” a magyar bajnoki mérkőzések látogatásától. Sorozatunkban korabeli tudósításokra támaszkodva mutatjuk be, hogy az erőszak a kezdetektől fogva része volt a magyar futball…..
Ma van az új Avengers-film premierje itthon, ennek apropóján kicsit körülnéztem a szuperhősös videojátékok között, és összeszedtem a - szerintem - legjobbakat. Nem meglepő módon főleg az unalomig ismert Superman-Batman-X-Men vonalon voltak játékok, kevés kiadó vállalt be saját…..
A párizsi terrortámadás természetesen jelentős muníciót szolgáltatott kisebb-nagyobb, többé-kevésbé radikális politikai csoportosulásoknak. Ilyen csoportosulások pedig gyakran fellelhetőek a lelátókon - a számukon és arányukon lehet vitatkozni, de ettől ez még létező dolog.…..
Ivan Olsen 2015.02.14 10:45:41
@Rich.mond: : - )
A higiéniai előírásokkal kapcsolatban igazad van, de itt nem erről lehetett szó, hanem inkább az eredeti higiéniai előírások megváltoztatásáról (gondolom a nők számára jelentős megszigorításáról) vallási előírások alapján, ami szerintem komoly gond. Azt legalábbis nehezen hiszem el, hogy az arabok érkezése előtt nem voltak tisztában a tisztasági alapfogalmakkal : - )
Ivan Olsen 2015.02.14 12:42:07
@Rich.mond: Ja, ok, félreértettelek : - )