Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Molnárné Marianna

28 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasóm!   Biztosan hallottál már a szabad gyökökről és az antioxidánsokról, mégsem tudjuk úgy igazából hogy mit is takarnak. Nézzük meg őket röviden és tömören: Szabad gyökök és antioxidánsok A szabadgyökök a sejtek anyagcseréjének melléktermékei, melyek az…..
Kedves Olvasóm!   Az előző bejegyzésben a vitaminokkal ismerkedtünk meg, most pedig az ásványi anyagokon van a sor.    Az ásványi anyagok Az ásványi anyagok között találhatók makro- és mikroelemek (vagy nyomelemek), melyek abban különböznek egymástól, hogy az utóbbiból…..
Kedves Olvasóm!   Ebben a bejegyzésben a viaminokkal fogunk kicsit megismerkedni. Igyekeztem a legfontosabb dolgokat összegyűjteni az egyes vitaminokról, de ha valami nem szerepel benne, szívesen veszem a kiegészítésedet a kommentben!   A vitaminok A vitaminokat és ásványi…..
Kedves Olvasóm! Ebben a bejegyzésben megismerkedünk az elhízás másik fő bűnöseként megbélyegzett zsírsavakkal. Valóban elhízást okoznak? Szükségünk van rájuk? És azt tudjuk, hogy melyek a jó és a rossz zsírok? Ezekre keresünk választ.  Miért szükségesek a zsírok és…..
Kedves Olvasóm! Az előző bejegyzésben megismerkedtünk a szénhidrátokkal, most pedig a sor a fehérjén lesz.    Mi is az a fehérje (protein)? A fehérjék olyan nitrogéntartalmú vegyületek, amelyek aminosavakból épülnek fel. Tehát, amikor fehérjét viszünk be a…..
Kedves Olvasóm! Folytatjuk az ismerkedésünket a táplálkozással, mégpedig a tápanyagok megismerésén keresztül. Sokat emlegetett közülük a szénhidrát, mint az egyik fő okozója az elhízásnak. De valóban így van ez? És ha igen, mégis hogyan hízunk meg tőle? A válaszért…..
Kedves Olvasóm! Az előző bejegyzésben már megnéztünk néhány fogalmat a táplálkozással kapcsolatban, mégpedig azt, hogy mit nevezünk táplálkozásnak, tápanyagnak, milyen tápanyagok vannak, mi a tápanyagok égéshője és mi az a tápérték.  Folytatjuk tovább a sort az…..
Kedves Olvasóm! Nehéz szívvel, de most búcsút intünk a mozgási lehetőségek bemutatásának. A paletta ennél jóval szélesebb, amelyben mindenki megtalálhatja azt, amit a napirendje, a pénztárcája vagy a lehetőségei megengednek. Ha a korábban bemutatottak közül egyik sem nyerte…..
Kedves Olvasóm! Mind a jógát mind a Pilatest nagyon szeretem. Könnyed, mégis nagyon hatásos mozdulatok, nyugalom, életerő, energia. Két nap kemény edzés után nagyon jól esik a testemnek és a lelkemnek is. Nézzük meg, hogy mégis miben hasonlítanak és miben különböznek ezek a…..
Kedves Olvasóm! Ebben a bejegyzésben megkísérlem megfogalmazni ezeknek a csodálatos kifejezéseknek a lényegét, hiszen sokszor hallottunk már róluk, egyikről másikról talán még sejtésünk is van, de most itt az ideje, hogy helyrerakjuk őket.    Mi az, hogy egy sport aerob vagy…..
Kedves Olvasóm! Az előző bejegyzésben próbáltalak meggyőzni a súlyzós edzések jótékony hatásairól, de ha még mindig ébren forgolódsz este az ágyadban azon rágódva, hogy biztos nem leszel-e egy izommanner, akkor kérlek nyugodj meg! Összegyűjtöttem Neked néhány olyan edzési…..
Molnárné Marianna 2014.10.19 17:46:18
@Rátóti: Kedves Rátóti!

Köszönöm a hozzászólást, hasznos volt számomra, és remélem, hogy az olvasók számára is. Természetesen a legtöbb a táplálkozáson múlik, erről is lesz majd szó a későbbiekben a táplálkozási résznél. Nem kampányolni szeretnék egyik vagy másik edzés mellett, nem azt mondom, hogy edzőterembe nem kell menni. Szeretek nagyon súlyzókkal edzeni, és ha lehetőségem lenne, még edzőterembe is elmennék, mert látom magamon, hogy elkelne a segítség :-) Kezdő vagyok, mint ahogy egyszer Te is az voltál, nem igaz?
Kedves Olvasóm! Most azokhoz a hölgytársaimhoz szeretnék szólni, akik nem mernek belevágni súlyzós edzésekbe, mert félnek, hogy olyan karjuk lesz, mint Arnold Schwarzeneggernek. Ez nem így van! Nekem személy szerint a súlyzós edzések a kedvenceim, sokkal jobban szeretem, mint a…..
Kedves Olvasóm!   Szeretnél valamilyen vízben végezhető sportot űzni, de félsz, vagy nem akarsz megtanulni úszni? Akkor az aquafitness vagy az aquaspinning a Te sportod lesz!   Kiknek ajánlható? Azoknak, akik nem tudnak úszni, de szeretik a vizet, azoknak akik ízületi és/vagy…..
Kedves Olvasóm!   A következő igen népszerű sport, amivel megismerkedünk, az úszás.  Kinek ajánlott? Mindenkinek, kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül. Viszont "hátránya", hogy előbb meg kell tanulni rendesen úszni (nem biztos, hogy rendes úszás az, amit még…..
Kedves Olvasóm! Egy nagyon jó kis edzési móddal fogunk megismerkedni, mégpedig a kerékpározással, vagy ahogy nálunk falun mondják, a biciklizéssel :-) (Kép forrása: friendnrg.com) De jó is volt régen, gyerekkoromban egy tó mellett laktunk, és sokszor körbetekertük a tavat.…..
Kedves Olvasóm! Folytatódik az ismerkedésünk a mozgási lehetőségekkel. Ha az előzőleg bemutatott séta vagy nordic walking nem jött be, akkor talán a kocogás/futás tetszeni fog.  Kiknek ajánlható? Ez is egy olyan sport, ami nincs életkorhoz vagy edzettségi szinthez kötve és…..
Kedves Olvasóm! Az előző lépésünk a mozgás elkezdése volt. Úgy gondolom, nem haladhatok tovább a következő lépésre, amíg kicsit meg nem ismerkedünk néhány mozgásformával, remélve, hogy megtalálod köztük Te is az igazit.  Kezdjük is talán a legegyszerűbbel és…..
Kedves Olvasóm! Aki – hozzám hasonlóan – alapvetően lusta embernek tartja magát, annak élete legnehezebb döntése lesz rábírni magát arra, hogy kifogások helyett időt találjon a napi rutinjában a mozgásra. De mindenkit megnyugtatok, csak az első lépés megtétele nehéz, de…..
Kedves Olvasóm! Életvitelünkre nagyon jellemző az, hogy igen keveset iszunk. Többet kellene! És nem, itt nem a több alkoholról vagy cukros üdítőkről beszélek. Gondolom mindenki tudja – hiszen a csapból is ez folyik – hogy ezalatt a több vizet értjük. Ez lehet csapvíz (ha…..
Kedves Olvasóm! Napjainkban úgy gondolom, már nincs olyan ember, aki ne szenvedne valamilyen függőségben (tisztelet a kivételnek, ha mégis van), melyeket felsorolni talán még egy élet is kevés lenne. Viszont aki életmódot akar váltani, abban benne van az ezektől való…..
Kedves Olvasóm! Úgy gondoltam, hogy a motiváció lehetne a harmadik lépés az életmódváltásunkban, de inkább maradok annál, hogy ez még a második lépcsőhöz tartozik, a célok kitűzéséhez. Hiszen az, hogy a céljainkat megjelenítjük lelki szemeink előtt, vagy lejátsszuk…..
Kedves Olvasóm! Most már tudjuk, hol állunk, honnan fogunk indulni. Azonban azt is látnunk kell, hogy hova szeretnénk eljutni, és meg kell terveznünk, hogy hogyan szeretnénk oda eljutni. Tehát négy szóban: Ki kell tűznünk céljainkat! A célkitűzés és tervezés mestersége ott…..
Kedves Olvasóm! Teljesítettük az első lépést, azaz feljegyeztük jelenlegi adatainkat. Szóval az életmódfüzeted (vagy programod) első pár oldalának így kell kinéznie: Dátum: 2013. 03.01. Cél: Fogyás, egészségesebb étkezés Magasságom: 155 cm Testsúlyom: 55 kg Testtömeg…..
Kedves Olvasóm! Az előző bejegyzésben kiszámoltuk a testtömeg indexünket, az alapanyagcserénket és a napi kalóriaszükségletünket, mint induló adatokat az életmódváltásunkhoz. De azt is meg kell néznünk, hogy jelenleg milyen étkezési szokásaink vannak. Ha van valakinek…..
Kedves Olvasóm! Az előző részben írtam, hogy az életmódváltásunk első lépéseként szerintem akkor járunk el a leghelyesebben, ha felmérjük a jelenlegi állapotunkat, és feljegyezzük magunknak egy füzetbe. Ugye megvan a füzet és a toll?  Nézzük hát, hogy milyen adatok…..