Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Serkoptató

1 bejegyzést írt és 472 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kontár Komlókutató Kőbányai 2018.02.23 18:15:38
magyar világos sör ÚJRAKÓSTOLÁS, az eredeti cikk itt olvasható..
Hát kérem, ezt is megértük ebben a fene nagy sörforradalomban. Nyugat felől újabb erővel csapott le a "vöröscsillagos" Heineken. Barrikádra! Itt a Soproni IPA! Sok mindent láttunk már a magyar nagyüzemi sörfőzés háza táján. Volt Hidegkomlós (ilyet és ilyet is), Amerikai komlós és friss komlós is.…..
Holnap eljön a Sör Világnapja és ez alkalomból most megosztok pár érdekes tényt a Heinekenről és annak történelméről...
Sörbúvár Soproni A.P.A. 2016.07.29 11:59:07
(Kép forrása: A Grund – Facebook) Minthogy a reguláris Sörbúvár-szerző kollégák egyéb elfoglaltságaik miatt nem tudtak részt venni az eseményen, engem ért a megtisztelő lehetőség, hogy jelen legyek az Akácfa utcai Lieblingben, amikor bemutatkozik az Első, Most Már Abszolút Craftbeer Fogalmak…..
Na kérem megnyitott Szolnokon a Sörárium.  Egy olvasónk küldte be az infókat a képeket, videókat Magyar Máté készítette - nem  kis dolog ez, mert a fényviszonyokra egy szó van: hálátlan- én csak összeraktam. A helyről: Meglepő, hogy pont Szolnokon születik egy ilyen alkotás, nem pedig a vízfej…..
Utolsó Budavári Sörfesztivál. Bármennyire is melankolikusan hangzik, természetesen remek marketingfogás, mert ki ne akarna részt venni egy olyan fesztiválon, amire már talán soha többé nem lesz lehetősége, hiszen a jókedvű sörösök, a főzdék standjai, a habzó ital és a 80-as…..
Még tavaly látogattunk el többen a Dreher Sörgyárba, hogy megszemlélhessük a csilivili komlóágyút, - ami a Pirx kapitány kalandjainak díszletébe is beleillene - melyben a "mezei" Dreher Classic sört fizeti be a gyár egy kis vidámparki körforgásra, hogy menő aromakomlóval gazdagodjon egy adag, és a…..
Serkoptató 2016.04.30 08:18:23
@rambo13: a dreher mondjuk a kutyát sem érdekli, de azt azért nehéz elképzelni, hogy a PU-t csak úgy lepasszolják.
Megszaporodtak a nyíló kis sörfőzdék. Sorra hallunk tervekről, felújított vagy készülő főzdékről. Bárki bármit mond sörkonjunktúra van, és már most látszik, hogy a kisüzemek térnyerését eddig a páholyból szemlélő nagyok is résen vannak már itt Magyarországon is. A Pilsner Urquell után a Staropramen…..
Tegnap a Dreher kőbányai fellegvárába invitáltak, ahol - azt gondoltam legalábbis a meghívó alapján - bemutatni szándékoznak a Pilsner Urquell néhány új innovációjú csomagolását, és elmagyarázzák a helyes csapolás fortélyait. Vagyis egy kellemes, ám nem túl izgalmas másfél órát terveztem eltölteni.…..
Zabhegyező A birodalom visszavág 2016.01.28 18:28:17
A kézműves sörök divatját a nagy söripari cégek eleinte elnéző mosollyal magasról nézték, de az ezredfordulót követően egyre többen gondolták közülük, hogy nekik is lépniük kell, ha nem akarnak látványosan piacot veszíteni. Komoly figyelmeztető jel lehet számukra a 2014-es adat, amely szerint a…..
magyar félbarna sör Ha valamit tanultunk itt a KK-nál a blogos látogatási statisztikákból, azt biztosan, hogy az új nagyüzemi sörök kóstolása mindig hálás téma. A Kőbányai Rocker pedig különösen kínálkozik a vendégszereplésre, hiszen kábé két hónapja még a…..
Már hetek óta hangos a gazdasági sajtó, hogy a világ legnagyobb sörgyártó óriása az Anheuser-Bush (AB)-Inbev vételi ajánlatot tett a második helyen álló gyártó, a SAB-Miller részvényeire. A napokban rá is bólintott a SAB-Miller az ügyletre, és a két giga-óriás egy nagy…..
Serkoptató 2015.10.17 09:04:01
@pif: ... és ebből is látszik, hogy a sörgyarmatosítás mennyire hazavágta a hazai gyárak szortimentjét. A multik egyszerűen kiirtották (vagy lebutították) a sörgyárak középső és felsőbb polcos kínálatukat, csak a low budget honi márkákat tartották meg, a kipucolt helyekre meg behozták a saját régiós és globális brandjeiket. A Dreher is csak a neve miatt maradhatott meg, de a Rocky Cellart, Budapestet, Rákóczit, Sopron 700 évest, jubileumot, Hungáriát, Bástyát, Paracelsust stb. kicsinálták.
A X. Főzdefeszten számos újfajta sörjelenség mutatkozik be, ezek közül csak a legérdekesebbek az egyházi sörök. De itt van mindjárt utána a Maltman. Messziről látszik rajta, hogy nem a hagyományos kisüzemi struktúrákban készült. Nem egy individualista sörfőző agymenése, nem…..
Mindenekelőtt egy fontos időpontváltozás! Szept 11-13-án lesz a Főzdefeszt, mert esőt mondanak a mostani hétvégére. És akkor néhány szakmai irányultságú gondolat a 10. Főzdefesztről és a további fesztekről. A Főzdefesztről már a júniusi beharangozóban is írtam, hogy sok…..
Néhány hete egy új kampányt indított a Heineken Hungária a Soproni Frissen Csapolt promotálására – egy olyan sörére, ami már közel egy éve a piacon van, és aminek alapvetően a marketing adja a velejét: cutting edge csomagolópapírba tekert palack, a frissesség hangsúlyozására…..
A jubileumi 5. Budavári Sörfesztivál sörlistáját és a helyszíni standokat összevetve sokan megállapították, hogy jóval kevesebb kisüzemi főzde van ténylegesen kinn a Várban, mint a beharangozóban szerepelt. Többek között a Rizmajer és a Fóti például csak papíralapon volt…..
  Lassan úgy lógnak egymásba a budapesti sörmajálisok, mint strandjainkon a nyaralók lába a másik szájába, csak nézőpont kérdése, hogy elégedetlenkedünk-e vagy örvendezünk a lehetőségek felett. A sajttájon plakát és díjnyertes magyar világbajnok sörcsapoló…..
Számos termék létezik, amire azt mondják, jobb nem tudni, hogyan készül. Vannak, akik a marketinget is ezek közé sorolják, bizonyára azért, mert valamivel behatóbban ismerik – nekem abszolút szerencsém, hogy fogalmam nincs róla, hogyan készül egy reklám, hogyan lesznek egy terméknek üzenetei, hogyan…..
magyar ízesített stout A csepeli Rizmajerben már jó ideje egymást érik a sörbemutatók; februárban épp egy, Takács „Hatodik Íz” Péter közreműködésével készült chocolate stout, az Édes élet volt soron. A bemutatót celebráló két sörfőző még helyben jelezte, hogy…..
Már pár hete láttam a FB-n jellegzetes nyitás előtti beharangozó posztokat egy új helyről a Dohány utcában, ami avval hirdeti magát, hogy a sör mellé komolyra hangolt ételeket vonultat fel és harmóniába is hozza velük. Mivel ezen a blogon jó pár cikk pontosan arról szól, hogy…..
Jó két és fél éve írtam először a - németalföldi "hegemóniát" megtörő - nyolcadikként létesült trappista főzdéről, és debütáló főzetéről. Még az ősz folyamán pillantottam meg a Sörmanufaktúrában az engelszelliek második főzetét, egy "világos dubbel"-t, a Benno-t.…..
Serkoptató 2015.02.17 07:39:59
@Bud Taste: Ezt nem is vitatom. Csak azt mondom, hogy legalább az esélyt meg kellene adni a "népnek", hogy választhasson a nagyipari és a craft beer -- akármit is jelent ez -- között.
Azt gondolom, 15-20 százaléknál nagyobb árkülönbség egyszerűen nem indokolt egy ugyanolyan típusú ipari és craft beer között. 2-3 szoros differencia pedig már a pofátlanság kategória.
Ráadásul az extraprofitot nem is a sörfőző/sörfőzde teszi zsebre, hanem a közvetítő kereskedő/kocsmáros.
Serkoptató 2015.02.17 08:58:01
@pif: a 20 %-nál nagyobb árdifferencia már csak hájp.
Nyilván csak viszonylag egyszerűbb típusok jöhetnek ebből a szempontból szóba, mivel pl. egy csokoládés zab stout-ot a nagyipar soha nem fog készíteni.
Serkoptató 2015.02.17 09:57:24
@pif: Hidd el, nem akarok minden áron vitatkozni, de mondj egy Magyarországon kapható nagyipari lágert, amibe extra komlót és malátát toltak, nem pedig extra kukoricagrízt!
Másrészt -- nem bántásiból mondom --, de mi az extra a Stari Prémium pilsében, ami 750 Ft/0,33 liter az intersparban és a madaras teszkóban?
Hol is kezdjem? Az úgy volt, hogy 2013-ban lemaradtam a Rizmajer Karácsonyi söréről, pedig előző évben nagyon ízlett, így idén elébe mentem a dolgoknak és megkértem Józsit, hogy tegyen félre pár üveggel, majd beugrom érte. Mikor Karácsony előtt odaértem a Szebeni utcába, már…..