Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vili Doli

0 bejegyzést írt és 304 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor nem kell más, csak egy kiadós, finom reggeli, vagy egy forró tea, egy süti, meg egy kis nyugalom: a Tündérsziget minden évszakban nyitva tart. Kivételes poszt következik: egy olyan helyet mutatunk be, amit nyáron és télen is leteszteltünk. A Tündérsziget Tihany központjában, az Apátságtól…..
A sorozat legújabb részében egy olyan épületet fedezünk fel, amelyben már a '70-es évek óta nem lakik senki...
Az ágyvéggel általában keveset foglalkozunk, amikor a hálószobába kiválasztjuk a franciaágyat és a matracot. Pedig az ágyvég és az ágytakaró markánsan meghatározzák az egész háló hangulatát. ..
Vili Doli 2017.01.30 20:59:04
Aki élete első lakásába költözik, olyan problémákkal szembesülhet, melyekkel bérlőként talán sosem találkozott. De aki családi házba költözik, azt is érheti pár meglepetés, ha előtte csak lakásban lakott. Hogy ne érjen senkit kellemetlenség, összegyűjtöttünk pár fontos információt, melyet érdemes…..
Vili Doli 2017.01.30 06:51:15
Órák teltek el azóta, hogy a bíróság kimondta, megalapozottan nevezhető bűnözőnek, de semmi reakció...
Az orchidea elég érzékeny növény. Nálunk azonban nagyon szépen virágzik a konyha ablakában, most is éppen növekednek rajta az új virágok. Elárulom, mi a titkunk.   Az orchideánál két dologra kell figyelni: átlátszó legyen a tartó, amiben a virág van, hogy a gyökerei is kapjanak fényt. A…..
Az egyik filléres konyhai eszköz, a befőttes gumi sokkal több dologra használható, mint a befőttes üvegek lefedése és a zacskók összegumizása.  Érdemes a beragadt üvegek kinyitásakor egy befőttes gumit tenni a fedélre, így a fogása sokkal biztosabb lesz és könnyebben ki…..
Hűvösvölgy különleges atmoszféráját elhelyezkedése adja. Már elég távol esik a főváros belső körzeteinek állandóan lüktető nyüzsgésétől, de még kényelmesen megközelíthetők a főbb csomópontok. Aki szereti a természet közelségét, ugyanakkor mégsem akar kiköltözni a fővárosból, ideális otthonra lelhet…..
A TV2-t nem büntetik a paksi erőművet népszerűsítő pillanatreklámok miatt. Ez azt jelenti, hogy az újabb kísérlet, amivel a Fidesz-közeli médiamogulok játszadoznak, jogszerűnek bizonyult. Ijesztő. Kezdjük azzal, hogy idézzük az Index tudósítását a fejleményről, miszerint: "A hatósági vizsgálat…..
  Tisztelt Polgármester Úr,   A második kerületi önkormányzat és a Budapest 2024  Kft. 2016. december 5-én lakossági fórumot tartott, melynek témája a Hármashatár-hegyre tervezett olimpiai mountainbike-pálya volt. Sajnálom, hogy polgármester úr nem tudott személyesen részt venni ezen az…..
A budapesti városrendezés valahogy soha nem kapta el a ritmust az utóbbi évtizedekben. A hetvenes években például az volt a fővárosi trend, hogy csináljunk autósztrádát a városból, lehetőleg a gyalogosok kárára. Ekkor nőttek be a földbe az aluljárók, ahova le kellett szenvednie magát öregnek,…..
Elgondolásom szerint az első három bejegyzésem az oktatást gyerek-, szülő- majd pedagógusszempontból közelítette volna, de nem tudok elmenni szó nélkül a héten nyilvánosságra hozott PISA-eredmények mellett én sem. Ebben az írásban található egy angol nyelvű pdf is, megcsodálható... Már jó ideje…..
Nem egyszerű úgy kimozdulni, hogy közben figyelned kell a pénztárcád vastagságára is. A pénzedért a lehető legjobb bort szeretnéd kapni, ezért elkezded olvasgatni a borlapot, majd megszólal egy kis hang a fejedben: válaszd a második legolcsóbb bort! Sajnos ki kell ábrándítsunk: a legtöbb helyen ez…..
Gondoljatok négylábú kedvenceitekre. Aranyosak, hűségesek, az ember legjobb barátai. És képzeljétek el, hogy Kínában van egy fesztivál, ami a kutyahús fogyasztásáról szól! Európában élve meg sem fordul a fejünkben a kutyahús fogyasztása. Mondhatni, ez tabu. Ezzel szemben bármennyire szörnyen…..
Egészen beszédes utat jár be a TV2 kereskedelmi televízió és kábelcsatornái története, mióta Andy Vajna megkaparintotta. A legújabb hírek szerint 2017. január 1-jétől a Telekom IPTV és digitális kábeltévé kínálata úgy fog módosulni, hogy kiraknak egy csomó ismeretterjesztő csatornát, többek között…..
Az online ismerkedésről sokan sokszor elmondták már, hogy totálisan személytelen. Van néhány trükk, amivel mégis a magad képére tudod formálni, meg tudod magad mutatni. Persze van az a helyzet, amikor átesik valaki a ló túlsó oldalára, amivel többet árt magának, mint használ!..
Kínai, amerikai és arab cégekkel kell versengeni a 2017-es Felhőkarcoló-világbajnokságon. Akár nyerhetünk is, mert nem csak a magasság számít...
Az ezredfordulón a dél-olaszországi Riace gyakorlatilag elnéptelenedett. Az iskola a bezárás küszöbére került, sok ház omladozott, mert az emberek vagy északra, vagy külföldre költöztek a munka és a jobb élet reményében...
Intenzíven tárgyal a leendő bérlőkkel a Futureal, így jövő tavasszal várhatóan megmondhatja, mely nagy nemzetközi áruházmárkák nyitnak üzletet a lágymányosi Etele Plazában. A fejlesztő a müncheni Expo Real kiállításon ismertetett néhány részletet. A 4-es metró budai végállomásához tervezett Etele…..
 Kaptam egy régi piros kis szekrénykét. Tüzelés elől mentettem meg. Apró fa és füst formájában tengette volna tovább életét. Most adtam neki még jó pár évet. Beleszerettem. Kicsit ütött kopott volt, de a formája csúcs. A tetejére valami palaféleség volt csavarozva. Ezt simán leszedtem. Alatta…..
Érdemes figyelmesen meghallatni a kampány egyik talán legfontosabb Orbán interjúját, amelyet a TV2 lánglelkű riportere, Gönczi Gábor készített Orbán Viktorral. Nagy a tét: kiderül, hogy megérkeztünk- Európába A magyar nép számára nyilvánvalóan komoly intellektuális kihívás a vasárnapi…..
A bort rendszeres fogyasztó vásárlóknak is csak egy töredéke meri borbarátnak nevezni magát – derül ki a Nagy Bor Tesztből, amelyet 40 ezren töltötték ki a nyáron. A tesztet kitöltők statisztikai értelemben nem képezik le Magyarország lakosságát, válaszaik mégis jó…..
Gyerek vagy nem gyerek...Kényes téma, mely naponta szembe jön velem mindenhol. Kezdjük azzal, hogy 35 fölötti, hajadon gyermektelen nő vagyok. És hogy miért? Ennek rengeteg oka lehet: nem akartam, nem lehetett, nem jött össze, nem volt megfelelő partner hozzá és szerintem tudnánk még pár okot…..
Szellemi műhely nyomaira bukkantam a Fideszben. Ennek megítéléséhez illik összefoglalni Orbán Viktor tegnapi megnyilatkozását az országgyűlésben. A miniszterelnök „Brüsszel cselét” emlegette, mert szerinte vannak olyan magyar városok, ahol az önkormányzati testület baloldali többsége hajlamos…..
Vili Doli 2016.09.13 20:31:50
@Gabor Ventilla:

A "nem" szavazathoz oda kell menni szavazni. Csakhogy nem fognak az emberek, a "magyar emberek" elmenni.
Ne nézzen már minket hülyének a Fidesz!
HÜLYE KÉRDÉSRE SZAVAZZUNK?
Na ne.