Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL)

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már nincs két teljes hónap a Nagy-Britannia uniós tagságáról szóló népszavazásig, ami rengeteg magyar sorsát is érintheti, ugyanis a brit-uniós viszony jövője nyilvánvalóan senkinek sem mindegy (akár a szigetországon kívül sem). De hogyan élik meg ezt a helyzetet,…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.04.26 08:44:53
@Golf2: itt Krakkoban pl. eszmeletlen sok expat el, a multik helyi outsourcing-kozpontjai sokszor kulfoldiekkel toltik fel az allasokat, ahova nem talalnak szakkepzett (ertelemszeruen nem a telefonos supportra gondolok) lengyeleket. Plusz hatalmas mennyisegu ukran el itt.

Szoval itt pl. nem is tudom hirtelen mi tortenne, a kulfoldiek vennek el a kulfoldrol hazatelepulo lengyelek munkajat, vagy a lengyelek vennek el a Lengyelorszagban elo kulfoldiek munkajat, vagy ize... :)
T. Bacsa Judith A külföldön élés nagy kaland. Az otthon maradottak valahogy úgy látják és képzelik, hogy az, aki külföldön él, megszabadul minden hétköznapi gondjától, maga mögött hagyja az összes problémáját. Pedig ez néha köszönő viszonyban sincs a valósággal. A külföldi lét új, ezidáig…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.04.26 07:31:24
@BircaHang Média: jobb volt, amig nem csinaltal segget a szadbol es igeretedhez kivul befogtad a szadat poilitikailag-kozeletileg.
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.04.26 08:24:47
@BircaHang Média:
"A ballibáknál genetikai sajátosság a hazaárulás. Ennek fontos eleme a "külföldön minden jó, otthon minden rossz" című Soros-ének. De kit érdekel mindez manapság?!"

"Ilyen átok nem létezik, azaz létezik, de csak a ballibák legnedvesebb álmaiban. Az ország fejlődik, épül, szépül, a ballibák nagy bánatára."

Vagyis ez sem nem politika, sem nem kozelet? Neked valami iszonyu nagy problema lehet a fejeddel, pubi.
Jó pár év poszterkedés után is tud még nagy hátasokat dobni az ember, pedig könnyű azt hinni, hogy vannak a világban egyértelmű dolgok. Az előző poszthoz érkezett hozzászólásokból nem csak az derült ki, hogy mennyien nem értékelik semmire se Vitézy Dávid tevékenységét, de az is, hogy milyen erős az…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.04.20 10:00:17
@hovatűnt démonhill: ne zavarj ossze, nem "kotelezo erkolcstan VAGY hit-es erkolcstan" van?
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.04.20 13:53:22
@Anegytech: ezert nincs itt pl. tul sok buszobol, ellenben dupla zarovonal van a megalloknal, hogy eszedbe se jusson utascseret vegzo buszt kikerulni. Hovatovabb rengeteg villamos az uttestre teszi le az utasokat.

Es senki nem sipakol, mindenki bekesen kivarja az utascsere veget. Megint csak: mentalitas.
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.04.20 14:26:24
@bringás bosszantó: inkabb ne keverjuk bele a kozteret/parkolomaffiat, mert azok egytol-egyig trogerek.
Satyrant Első bejegyzésemben már érintőlegesen felmerült a munkavállalás jogi háttere, habár az az írás akkor a gyakorlati részét járta körbe annak, hogy milyen is itt élni. Ugyanakkor a jogi háttér legalább olyan fontos, hanem fontosabb, mint az, hogy mennyire élhető egy olyan ország, mint…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.04.19 08:28:09
@BircaHang Média: te mirol beszelsz, vadember? Atombomba? Nezesd meg a fejed.
Ettől a hírtől még Hugh Jackman is megőszül. Az új Farkas filmet érintő találgatásoknak az egyik producer vet véget. Részletek a tovább mögött!..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.04.14 11:10:08
Határátkelő A lengyel kaland 2016.04.04 06:48:00
Mai szerzőnk, Fábián nem klasszikus határátkelő, hiszen csak egy rövid időt töltött külföldön az Európai Önkéntes Szolgálat keretében (a Messzelátó Egyesület segítségével). Ugyanakkor úgy gondoltam, érdekes lehet egyrészt maga az önkéntesség, másrészt pedig az első…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.04.04 10:02:54
@Taxomükke (UK): @Muscari: na most az van, hogy egyelore nem talalkoztam olyan lengyellel a kornyezetemben, aki ezt a faszsagot tamogatna. Viszont a PiS eleg durva tamogatast kapott a lengyel katolikus egyhaztol a kampanyban, igy eleg sok "visszafizetni valojuk" van. A "visszafizetes" egyik modja ugy latszik az, hogy az egyhaz belepofazik a politikaba.
Szydlo ugyan tamogatasarol biztositotta az egyhazat ebben az ugyben, de lehet ez csak nevleges, hiszen nem rendelt el szavazati partfegyelmet -- vagyis valszeg arra apellalnak Kaczynskyval, hogy a kepviseloik nem teljesen hulyek. Szoval ha osszejon is a szazezer alairas, ami ahhoz szokseges, hogy egyaltalan szavazasra menjen a dolog, egyaltalan nem biztos, hogy a kormany meg is szavazza. Szerintem amolyan "adunk is meg nem is" dologra jatszanak ebben a kerdesben.

Viszont ugye ott van az alapveto kerdes, hogy mi a francnak pofazik bele az egyhaz a torvenykezesbe -- a legtobb lengyel ismerosom teljesen ki van akadva a dolgon, szerintuk ezzel a PiS politikai ongyilkossagot fog elkovetni.

Egyszoval itt sem igaz, hogy a kormany akarata/hulyesege == a nep akarata/hulyesege, a Fideszhez hasonloan a PiS is onjaro amokfutasba kezdett, holott alig fel eve van kormanyon...
Ami Marcel Proust számára a madeleine nevű sütemény Az eltűnt idő nyomában című regényben, az némi túlzással a Krówka a mai poszt szerzője, Nina életében. Fordulópont, a jelen és a múlt egy fontos pillanata, ami végül Lengyelországba, azon belül is Krakkóba vezette...
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.03.10 08:59:08
@33621: O, igen, a Zakopiankan nem erdemes szaguldozni. Azert van rogyasig pakolva Fotoradarral, mert ugy tunik, itt nem szokas alul- meg feluljarot epiteni. Siman keresztulvezetik a zebrat a gyorsforgalmin lampa nelkul, minden nelkul, csak kitesznek egy hetvenes tablat meg egy Fotoradart.
A címbeli huszáros megoldással próbáltak segíteni olvasónk problémáján a Telekomnál. Ha tényleg ez a hozzáfűznivalójuk az adatforgalmat előevő Spotify-ra, esetleg beírhatnák a Music XS csomag tarifaismertetőjébe is. Csak hogy ne kelljen annyiszor elmondani a panaszkodó előfizetőknek.  Kedves…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.03.01 09:06:37
@kayla.ohanegan: itt kerlek ugy megy, hogy feltoltom a feltoltokartyas konstrukciomat 3500 forintnak megfelelo helyi valutaval es kapok 8 giga ajandek adatforgalmat, ami 3 honapig leforgalmazhato (ujraindul, ha a 3 honapon belul ujra toltesz). Altalaban nem tudom leforgalmazni, ugyhogy jelen pillanatban 37 giga a kumulalt leforgalmazhato adatmennyisegem. :)
Határátkelő Az igazi árokásók 2016.02.26 06:48:00
Az árokásásban ezúttal semmilyen áthallás nincs, azokról lesz szó, akik a háttérmunkát végzik egy építkezésen. Ez az építkezés Londonban zajlik, amiből nem nehéz kitalálni, hogy Digger egy napjáról lesz szó benne, rengeteg képpel és videóval. Írd meg te is, hogyan telik…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.02.26 13:07:49
@Határátkelő: ezzel tisztaban vagyok, olvastam is az elozo digger-napot (hataratkelo.blog.hu/2015/12/03/egy_nap_az_epitkezesen). Pont emiatt erzem kicsit nem idevalonak ezt. Szeretem a nehezgepeket amugy, de a poszt tartalma miatt ez nekem nem igazan fer bele az "egy napomba".
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.02.26 14:09:50
@diggerdriver: Amugy imadom a nehezgepeket, szoval mindenkepp el fogom olvasni a "vagatlan verziot" nalad. Csak valamiert ugy ereztem, ez kilog ebbol a blogbol -- de lehet csak azert, mert ilyen iranyba meg sosem mentunk ennyre messze... :)

Egyebkent teljesen igazad van, a "szakmai" szo helyett lehet helyesebb a "technikai". Kontrasztkent: a ceges kultura meg a vacsoras resz pl. szerintem mindenkinek tokre emesztheto, aki meg akar ismerkedni a hely kulturaval, munkakorulmenyekkel stb. Viszont a colopozes mar lehet egy csomo embernek sok (en szerencsere nem tartozok kozejuk:).
Satyrant Felemás dolog közbiztonságról írni manapság, tekintve a jelenlegi európai és közel-keleti helyzetet, de úgy érzem, ezáltal némi rálátást adhatok arra, hogyan élnek az öböl menti országok lakói, és köztük én is...
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.02.25 14:11:46
@enpera: "When you say I don't care about the right to privacy because I have nothing to hide, that is no different than saying I don't care about freedom of speech because I have nothing to say or freedom of the press because I have nothing to write." -- E. Snowden. Es mennyire igaz...
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.02.26 08:39:51
@enpera: ha semmiben nem gatol, akkor pontosan miert van ra szukseg?

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a gond azzal van, hogy a folyamatos megfigyeles nem szunteti meg az okokat, csak igyekszik elodazni/athelyezni az azokbol eredo okozatokat. Ertsd: hogy a te peldadat vegyuk alapul, a megfigyeles nem fogja meggatolni a lanykereskedelmet. Ha a te utcad be van kamerazva, majd rabolnak lanyt a szomszed utcabol, vagy a szomszed varosbol. Kegyetlenul hangzik, de a problema nem az, ha a te lanyodat raboljak el. A problema az, hogy lanyokat rabolnak.
Erdekes adalek terrorista-temaban az is, hogy hogy az NSA nem tudta megakadalyozni 9/11-et (pedig mar akkor is gyujtottek megfigyelessel, lehallgatassal adatokat). Vagy akar - es ekkor mar nagyon durvan ment a Prism - Bostont, San Bernardinot, vagy Chattanoogat. A parizsi merenyletet sem sikerult sem megelozni, sem mitigalni.
Orakat lehetne errol beszelgetni, de egyelore ugy tunik, hogy a megfigyeles/adatgyujtes hatekonysaga messze alulmarad a vartnak. Van egy olyan erzesem, hogy a bekamerazott vilag tokeletes arra, hogy a jaywalkingot meg a szabalytalan jobbra kanyarodast megelozze, de a komolyabb buncselekmenyek eseteben erdemi eredmenyt nem igazan tud felmutatni. Arra esetleg egy orwelli szinten megfigyelt vilag eseteben lehet lehetoseg, az viszont olyan mertekben ad lehetoseget a visszaelesre, hogy az mar ijeszto.
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.02.26 13:22:59
@Kovacs Nocraft Jozsefne: elnezest, ez hosszu lesz.

Ahhoz, hogy a tarsadalom, ill. annak felelos tagjai meghozhassanak egy ilyen dontest (amely alapja lehet a teljes, vagy reszleges konszenzusnak), az embereknek tisztaban kell lenniuk azzal - es meg is kell erteniuk! - hogy mit jelent egy ilyen rendszer. Hadd probaljam meg (tenyleg igyekszem roviden) osszszedni, hogy pl. mi hianyzik a kepletedbol.

A kamerak felvetelei onmagukban semmik, hiszen egy nev es adatok nelkuli kep elemzesre teljesen alkalmatlan. Ahhoz, hogy egy ilyen - foleg egy MI altal felugyelt! - rendszer valodi azonosithatosagot jelentsen (ezaltal a felderitesi ratat is szamottevoen javitsa), a rendszernek az alabbiakat kellene tartalmaznia:
- arckep (nyilvan)
- biometrikus azonositok (elsosorban ujjlenyomatok, hiszen a bunuldozesnek utolag ossze kell kapcsolnia a kamerak altal rogzitett anyagot es a helyszini nyomokat)
- mivel az illeto viselhet kesztyut es/vagy maszkot, jo, ha rendelkezesre allnak a kulonleges ismertetojegyek: tetovalas, muteti hegek, magassag, hozzavetoleges suly, esetlegesen mozgasszervi ismertetojelek (santa, gerincferdules es egyeb tartasbeli rendellenessegek) -- egyszoval az atlag orvosi karton tartalma
- egy algoritmus (vagy ahogyan te mondtad: MI) szamara a gyanus elemek kiszurasa lehetseges pl. azzal, hogy a tartozkodasi helyet osszeveti a megszokott utvonalaiddal, emiatt a rendszer pl. tarolhatja az elektronikus jegyrendszerek adatait
- a fentiekhez kapcsolodoan rendelkezesre allhat meg az asztali es mobileszkozod historyja es a cellinformaciok, hatha rakerestel valami gyanusra, vagy akar csak a terkepre (most azt hiszed, ezzel a ket ponttal csak viccelek, ugyhogy olvasd el ezt, megvarlak: www.bof.nl/2014/07/30/how-your-innocent-smartphone-passes-on-almost-your-entire-life-to-the-secret-service/ :)
- a hozzad kapcsolodo jarmunyilvantartasi adatokat
- esetleg az alapveto banki adatokat, hiszen ha pl. ATM-et hasznalsz a felvetel keszitesenek kornyeken, az tovabbi megerositest jelent.

Es felhivnam a figyelmet arra, hogy elore nem tudhatod, ki a bunozo es ki nem az -- ergo a rendszer mindannyiunk adatait tartalmazza.

Namost, a problema nem csak az, hogy ki ul a kepernyo elott. Tokmindegy, hogy az egy MI, vagy egy ember, hiszen egy ilyen rendszer nem lehet "sziget": a rendszer egyes elemeinek (meg a kameraknak is) kommunikalniuk kell egymassal -- vagyis halozatra vannak kotve. A halozat egyes pontjai pedig sajnos behatolasi pontot is jelentenek. Amilyen utemben a kiberterrorizmus fejlodik, a jofiuk es a rosszfiuk folyamatos harcban allnak. Amit az egyik egy nap feltor, a masik masnap befoltozza. Csakhogy ha mar bejutottal, gyakorlatilag hozzaferesed van az emberek adataihoz -- minel tobb adat van a rendszerben, annal tobb szerezheto meg rolad. Feltorhetetlen rendszer pedig nincs.

Es ez meg csak egy szempont. Ha erdekel a dolog, nalam sokkal tobbet mondhat neked Cory Doctorow Kis testver ill. Homeland cimu konyve (alapvetoen ifjusagi regenyek, de a bennuk levo technologia 100%-ig valos es ma is letezo). Mondketto letoltheto ingyenesen (legalisan) a szerzotol: craphound.com/littlebrother/download es craphound.com/homeland/download, mindkettot kiadtak magyarul is).

Egyszoval iszonyatos mely tema ez, es szerintem az emberek 99,9%-anak (beleertve engem is), megkozelitoleg sincs eleg ralatasa ahhoz, hogy erdemben velemenyt alkothasson.
És kérdezném mindenkitől: TÉNYLEG LÉTFONTOSSÁGÚ EGY KUTYA EGY ORVOSI RENDELŐBEN? Most komolyan! Elmegy az ÁNTSZ a jó büdös francba! Tisztel praxis blog olvasók! 2016.02.08. 18 óra 40 perc magassága: éppen nézzük a retekklubbon a híradót. 2 perc leforgása alatt két  olyan nagy…..
  A baleseti adó egy 2012-ben bevezetett adó (a biztosítási díj 30%-a, de maximum naponta 83 Ft / gépjármű), amit a biztosítóknak kell beszedniük. Rövid és nyilván nem reprezentatív netes kutakodásunk alapján úgy tűnik, az alkuszok és a biztosítók oldalai külön, hangsúlyosan kiemelve jelzik, hogy a…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.02.11 14:57:23
Az ügyelet nem vette fel a telefont, közel 1 órás folyamatos hívás ellenére, majd hívtam az Uzsoki kórházat, amely mindössze 5 percnyire vagyunk tőlük, értetlenkedve elutasították, hogy fogadjanak bennünket... Tisztelt Praxis!   Sajnos nekem is nagyon kellemetlen tapasztalatom volt a zuglói…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.01.22 14:14:51
@mig54: "Az oldalon megjelent levelek mellett különböző hírportálokról származó cikkek, hírek is közlésre kerülnek. Más portálokról vett információk esetén a forrást minden esetben jelöljük."

Akkor most?
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.01.22 14:56:54
@mig54: meg ha felretesszuk a szabalyzatot, a smitteles akkor is gaz dolog. Belem legalabbis mar altalanos iskola felso tagozatban belemvertek, hogy forrasmegjeloles nelkul cuccot atemelni nem csak ciki, de etikatlan is. :(

Amugy szokoevben egyszer jarok erre. :)
Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy az ember mindig készüljön fel a lehető legrosszabb forgatókönyvekre is. Persze még így is érhetik meglepetések, de olyan talán mégsem, mint amilyenek az Egyesült Arab Emirátusokban élő Pádár Gabriellát érték, aki egyszerűen ott ragadt az országban. Pádár…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2016.01.11 08:31:14
@zebralany: ugyanezt akartam irni.
Vajon mennyire változik a magyarságunk, az országról alkotott képünk a külföldi tartózkodás hosszával? Másként gondolunk-e Magyarországra az idő teltével? Ezek a kérdések adják a heti blogajánló gerincét, emellett némi tanácsi is befért még az ausztriai ügyintézés…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2015.12.14 09:47:55
@33621: es mennyi lengyel ert szivbol egyet a "magyar uttal", az elkepeszto. Van olyan (lengyel) kollegam, aki szerint OV Europa megvaltoja. Elkepeszto.

A poszthoz: nem titkolom, hogy magyar vagyok (ha rakerdeznek), de nem is reklamozom. Egyebkent tok mas a viszonyom Magyarorszaggal (mint orszaggal), meg az elettel Magyarorszagon. Elobbit negyon szerete. Utobbi miatt jottem el.
Most, mikor a krisztusi szeretetet megtagadó keresztények, az araboktól alaptalanul rettegő zsidók, a jólétüket irigyen féltő európai ateisták mereven visszautasítják az iszlám világ befogadását, mi bizonyítsuk be, hogy az iszlám által igenis ment előrébb a világ. Vegyük…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2015.12.11 08:41:49
@Patrick Bateman: relevans?

Egyreszt kevesbe tiszteljuk-e Semmelweis Ignacot azert, mert ~165 evvel ezelott alkotta meg az antiszeptikus eljarasok gyakorlatat?

Masreszt meg mennyi minden alapul a jelenkor tudomanyaban a 800 evvel ezelotti teziseken...

A poszttal az a baj, hogy jopofa akar lenni, de szimplan rosszindulatu.
Nemrégiben indult egy sorozat arról, kinek hogyan telik egy napja. Ennek keretében tanítottunk már az Egyesült Államokban, dolgoztunk építkezésen Angliában, ma pedig Ausztriába, Graz mellé megyünk. A szerző, Viktor grillcsirkésként dolgozik, és rögtön egy egész hetét írta le…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2015.12.11 08:10:51
Rendkívül elégedett az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. a Gyere haza, fiatal program eddigi eredményeivel. Engem pedig annyira megfogott ez az elégedettség, hogy gondoltam, kicsit beszélgethetnénk ma erről, persze kissé messzebb tekintve. A szikár számok: 100 millió…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2015.12.09 09:22:38
@tanato: hogyan lehet meg ennel is olcsobban dolgozni? Ugy ertem azok a "kelet európai szakképzetlen munkavállalók" mar igy is minimalberert dolgoznak, nem? Hogyan fognak tudni nekik a torvenyileg garantalt minimalis oradijnal (pl. UK) is kevesebbet adni?
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2015.12.09 10:08:40
@Határátkelő: sok vitalehetoseg azt hiszem nincs, az itteni kozonseg nagy resze szerintem egyetert veled abban, hogy "olyan környezetet kell teremteni, ami elég jó ahhoz, hogy az emberek haza akarjanak térni".

Legalabbis szerintem a HA kozonsegenek tobbsege pont a kornyezet miatt nincs otthon.
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2015.12.09 10:58:01
@tanato: akkor viszont igaz nem a szak-, de a mindenkeppen kepzettsegen mulik a dolog. Egy masik faktor lehet azonban az, hogy ki miota tartozkodik a fogado orszagban. Vagyis az ujonnan bevandorlok versenyeben lehet, hogy az egykori gyarmatok allampolgarai lesznek befutok, de ketlem, hogy egy huzamosabb ideje ott elo es dolgozo magyar helyett egy frissen betelepulot reszesitenenek elonyben (jojjon bar ex-gyarmati orszagbol).

Szoval szerintem ahelyett, hogy "a kelet európai szakképzetlen mun kavállalók haza fognak térni", inkabb az lesz, hogy a "frissen kitelepulni szandekozo szakkepzetlen munkavallalok" eleve hatranybol fognak indulni. Szoval szerintem csak esetlegesen lelassitani fogja tudni a helyzet a folyamatot, megforditani nem.

Persze majd elvalik. :)
Gál Kati Mindenki volt már magányos és bizony ez az érzés külföldön inkább előfordulhat. Hiányzik a család és a barátok. Minden új. Vagy még mindig nem illeszkedtünk be. Nincsenek annyira igazi barátaink. A párkapcsolat hiányzik. Nyelvi akadályok viszont vannak. Valaki mindig elköltözik. Hiába…..
Vilisics Feri Amikor legutóbb kezet fogtam a Mikulással, a gyermek, aki bennem lakik ujjongott és nagy melegség töltött el. Én ugyan gyerekkoromban még Télapónak tanultam, de ez ugyebár már politika is egy kicsit, szóval maradjunk a Mikulásnál. Amikor mellé ültem, megkérdeztem tőle, hogy mi a…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2015.12.07 09:25:54
Egészen különleges helyre kalauzol el minket Ági, aki egy katari (egészen pontosan dohai) iskolában tanít testnevelést. Tapasztalatai még akkor is érdekesek, ha az intézmény nem egy klasszikus arab suli, hanem egy nemzetközi hely, ahol a nyugati és a helyi kultúra keveredik…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2015.12.07 09:23:44
@Ana72: szerintem a "tavol all tolem" es a "nem ertem" nem jelenti automatikusan azt, hogy nem szimpatikus. :)
Határátkelő Kisült-e már? 2015.12.02 06:46:00
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én ezekben a napokban minden évben megdöbbenek azon, hogy már december van. Hiszen tulajdonképpen nemrég még nyár volt, most meg már minden tele van karácsonyi díszekkel, itt az advent és mindenki tervezi az ünnepeket. A Regent Street Londonban tavaly…..
A mai írásnak története van, amennyiben egy hosszú kommentből nőtte ki magát poszttá. A minap ugyanis Glorianna írt a nyelvtanulás kapcsán egy hozzászólást, én pedig megkértem, hogy kerekítse poszttá, mert szerintem nagyon érdekes tapasztalatokat fogalmazott meg, és az sem…..
Ogorki (Megelhetesi kivandorlo | PL) 2015.12.01 14:35:10
@33621: es 1:1 a valtasi arany, szoval tokmindegy. :) De eloszor en is meglepodtem rajta.