Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sorrel

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Take the Red Pill Komcsi trükk 2012.07.23 12:42:00
Az egész vasgolyó-lóbálgatás (node ezt részben eddig is tudtuk) :) A marxizmus elméleti alapjait Hegel filozófiája adta. Nem tudta az Öreg, de a Dialektikával a fitnesz-ipar elméleti alapjait is ő vetette meg :) Mert, kérem Hegelnek mindig igaza van. Ennyiből kifejezetten rokona…..
Hát, nem éppen tegnap, hanem a múlt előtti hétvégén :) Említettem már, hogy mostanában fogalmazásgátló hatása alatt állok? Pedig erről nagyonis érdemes lenne írni pár sort, vagy éppen sokat. Bár a táborozás első feléről lemaradtam, mivel csütörtök helyett csak…..
A neve alapján nem is gondolnánk, mekkora vihart kavart Lou Jing Kínában. A húszéves lány a sanghaji Dragon TV Go Oriental Girl című énekes tehetségkutató műsorába jelentkezett, de van egy aprócska szépséghibája: fekete a bőre. Jing apja ugyanis egy afroamerikai férfi volt, aki…..
Sorrel 2009.11.04 12:26:44
@Karvaly: Hosszú távon Kína meggazdagodik és eltunyul, majd a szegényebb európaiak vagy meghódítják, vagy a bankjaikkal függővé teszik, mint ahogy őket most Kína. Amúgy Kína rettenetesen kizsákmányolja saját természeti- és emberi erőforrásait, amivel ritkán szoktak hosszútávon jól járni, legfeljebb, ha elvándorolnak és meghódítják a még kevésbé intenzíven termelőket. Például minket.
Pilu Az Excel-tábla nem ehető. 2009.10.21 08:28:00
 A minap két palack bor mellett gazdasági válságot vizionáltunk. Olyat, mint amikor esténként összesöpörték az utcáról a bankókat, amiket összefútt a szél a kapualjakba, és amikor a megkapott fizetésed két doboz gyufát ért mire elértél vele a boltba, a csak…..
Sorrel 2009.10.21 10:11:15
@Sátán meg a Jocó: Ja, rohadt kommunisták aztán persze áttértek a még kifinomultabb módszerekre, mert megengedték a termelőszövetkezeteknek, hogy maguk válasszák meg vezetőiket, meg a nyereséget hazavigyék, sőt még a háztájit is, ebből aztán persze baj lett, mert a kisközösségekben elszórtan szerveződött, megtollasodott nép lerázta magáról a komenista béklyót, és alig tudtuk visszaterelni őket a gazdaságos méretnagyságot el nem érő családi gazdaságba, meg a közteher-elkerülő őstermelőségbe, hogy aztán az állami támogatással jól kézben tartsuk őket!
Ezek a liberálisok meg még pimaszabbak, mer' azok meg direkt csökkenteni akarják a Zállam szerepét, és, ha persze nincsen állam (a kommunista párt sajnos önfelszámolódott), akkor meg nincs ki megmondja a zembereknek, hogy mi a helyes, mi nem. Emberek (persze csak azok akik nem a Zállam) meg hülyék, útmutatás hiányában agymosottan, génkezelten tengődnek napról-napra, és nem is csoda, hogy aztán az excel, meg hasonló marhaságok felé fordulnak, pedig mennyivel egészségesebb a kétkezi munka, eleink is azért éltek olyan sokáig, mert nem vetették meg!
Én vidékiként Pestre jártam egyetemre, a listák szerint legelső gazdasági egyetemen végeztem kitűnő eredménnyel (ok, semmit nem jelent, sőt néha hátrány is lehet)..ennek ellenére nincs melóm, holott az egyetem utolsó másfél évét, igaz,h félmunkában, de végigdolgoztam…..
Sorrel 2009.10.20 11:08:22
@a_tom:"Mindenki érti hogy ez plusz energia, és mindenki ugyanúgy LESZARJA hogy kifogásnak hozod fel.
Mindenkinek vannak jogai és kötelezettségei. Ez a törvényes kötelezettségekhez tartozik, akkor is ha senkinek nincs hozzá kedve.
Hidd el sokaknak meg komoly erőfeszítés nem meglincselni a hozzád hasonlóan gondolkodó társadalomellenes söpredéket, de mégsem teszik. Egyelőre."
Van, ahol a munkaadókat társadalomellenes söpredéknek tartják, és a munkásosztály kezébe veszi az irányítást, közben meg is lincselve a munkaadókat. Ezeken a helyeken általában rossz minőségű termékeket és szolgáltatásokat állítanak elő, nem szeretik munkahelyüket, és amit lehet hazavisznek onnan. Sok ember gondolja úgy, hogy az önzés társadalomellenes cselekedet, és általában maga is önzéssel, mások verbális és tettleges agressziójával reagál. Szerintem ez helytelen út, ráadásul Munkaadó nem érdemli meg. Őszintén és segítőkészen reagált, nem becsapni igyekezett a ma állástalanokat azzal, hogy várják meg a világforradalmat és akkor majd mindenki szükségletei szerint. Pedig tehette volna, szellemi és fizikai fölénye birtokában azt az államot is sokkal eredményesebben képes befolyásolni, melytől sokan vele szembeni védelmüket várják - és eddig többnyire csalódtak.
Szamárpad Markecolás felsőfokon 2009.09.28 11:43:00
 Áll a bál Győrben. Történt ugyanis, hogy a Széchenyi Egyetem 500 millióját, amit az önkormányzattól kapott, lenyúlta az állam. De hogy?! Az oktatási tárca ráparancsolt az egyetemekre, hogy maradványképzés címén adjanak az államnak 48 milliárdot, amely kisebb összegnek…..
Sorrel 2009.09.28 15:52:36
@Bors Világfiak: Azért különbözik, mert a maradványt a PM nem vonhatja el. Főleg azért gáz az egész, mert a maradványtartásnak normális számvitel esetén nincs értelme, és a tárca (PM) nem tehetne ilyet az autonóm egyetemekkel, így nem sok értelme van a gazdálkodásnak.
Sorrel 2009.09.28 19:14:09
@cerealkilla: Azért ez nem ilyen egyszerű. Az egyetemeknek-főiskoláknak legtöbb pénze egyébként azokból a nem közvetlen állami támogatásokból van, melyeket szerződéssel költhetnek. Szerződéses partnernek nem olyan egyszerű azt mondani, hogy van ez a maradványtartásos izé, ezért nem fizetek, ráadásul egyoldalúan megszegve a szerződéseket. Ezen kívül az államkincstárnál lekötött betétek felszabadítása is veszteséggel járhat - ez azért több, mint szép észet.
w Akinek nem jut kapanyél 2009.09.23 05:30:00
Legyen a minimálbér mostantól nyolcvanezer forint. Ezzel a követeléssel indul csatába a munkavállalói oldal, míg a kék sarokban a munkáltatók nagyjából azon az állásponton vannak, hogy menjetek már anyátokba ezzel. OÉT-ülés lesz ugyanis pénteken, vagyis összeül az Országos…..
Sorrel 2009.09.24 12:54:41
@amergin: "Amúgy én a Figyelöben rendszeresen olvastam külföldi befektetökkel, cégtulajdonosokkal készült interjúkat, illetve az ö körükben készült véleményfelmérést, amelyek arról szólnak, hogy nincs elég képzett munkaerö, nincs elég megfelelö diplomás - baszod? nem hogy túlkínálat nincsen, meghírdetnek egy állást és van olyan, hogy alig jelentkeznek rá."

Az nem lehet, hogy hazudnak, hogy az állam az adófizetők pénzéből többet költsön emberi erőforrásukra? Esetleg nem lehet, hogy keveset akarnak fizetni, azért nem találnak?

"De ha esetleg kicsit könnyebben be lehetne kerülni mérnök, közgazdász, különbözö szakképzésekre, akkor lehet, hogy oda is többen jelentkeznének. És azok el is tudnának helyezkedni."

Nézd meg a vidéki egyetemek-főiskolák ponthatárait (alkalomadtán a Figyelő is lehozza), onnan látni, hogy könnyen, nagyon könnyen be lehet kerülni. A Zemberek meg mégsem akarják. Ki érti ezeket, megtévesztette őket a sok okostojás!

"Most mondjátok meg öszintén: mi a faszomnak támogassa az állam a diplomás munkanélküli-termelést? Mert ezeknek a szerencsétlen gyerekeknek a nagy részéböl bizony az lesz.
Ha valaki fizetni akar ezért a diplomáért - akkor jöjjön. De minek annyi államilag finanszírozott hely? Ezeknek a szerencsétlen gyerekeknek az életét is elcseszik, amikor öt év tanulás után ott állnak, hogy nem sehol sem kellenek - mert néhol meg túlképzettség miatt utasítják el öket."

Egyetértek, ne támogassuk. Az kevésbé érdekel, hogy tanult szakmájában nem tud elhelyezkedni - ő baja, nem az enyém, legalább jól el lehet vele beszélgetni a reptéren. Inkább azért, mert sajnálom rá a pénzem.

"Vagy vonuljon ki az állam a felsöoktatásból en bloc, és perkáljon mindenki? Ez csak abból a szempontból lenne kibaszás, hogy így sok valóban tehetséges potentát lenne elvágva a pályától az anyagi-társadalmi helyzete miatt."

Igen, vonuljon ki, és perkáljon mindenki. Tényleg, legfeljebb lenne elég szakmunkás, meg technikus, meg ilyenek, mert, ha drága, akkor csak ilyenbe érdemes befektetni. Meg a legszegényebb egyharmadnak, vagy egynegyednek, vagy valakiknek lehet adni valami utalványokat, hogy ne féljenek annyira, meg vegyenek föl hitelt. Amennyit ma az adófizetők elköltenek hallgatói támogatásokra, koleszekre, miazmásra, még ki is telne a legszegényebbek megsegélyezése, oszt' azoknak sem lenne reménytelen. Bár azt is megemlíthetnénk, hogy a felmérések szerint a hazai jónak számító egyetemekre kifejezetten a felső-középosztály járatja gyermekeit, és ők is szoktak legjobban kiabálni, ha valaki méltánytalanul fordítani akar a degresszív újraelosztáson. Így ezért jelenleg kevésbé az a veszély fenyeget, hogy a szegények kimaradnak a felsőoktatásból (bár nem egyértelmű, hogy mi az, hogy szegény, miért szegény, segítene-rajta, és mégis melyik szak, a doktori fokozat a villamosmérnöki tudományokban, vagy a BA valami ápolónőképzőn), inkább az, hogy olyanoknak támogatjuk a felsőfokú képzését, akik nem kerülnének nyomorba e támogatás nélkül.
Sorrel 2009.09.24 23:42:00
@Egregor: Ez sajnos ritkán működik. A világon sehol sincsenek olyan megbízható munkaügyi prognózisok, melyek mentén biztosan kiszámítható lenne a munkaerő-kereslet, pláne nem a szabad munkaerő-vándorlás idején, gondold meg mi lenne, ha ráállnánk és véletlenül jól menne a tudós, sportoló, meg művészképzés. Másrészt az állami tisztviselők nem a saját pénzükről döntenek, ezért hajlamosak azokra figyelni, akik a legerőszakosabbak és a legügyesebben lobbiznak. Amúgy most pont az Általad kívánatosnak vélt állapot van, attól ilyen vacak: az állam jól belenyúl, és szerény a produkció. A felsőoktatásban gyakorlatilag tulajdonformától függetlenül minden intézmény az államból él, ezért minden álmod megvalósult: állam megmondja (még a nem államiaknak is), belenyúl, és folytonos hibajavító intézkedésekkel ugyanúgy elbénázza, majd kezdi megint. Ebből aztán tényleg káosz van, ahogy említetted. És már néha maga is belátja, hogy nem megy neki, azzal, hogy a az alapképzésekben a családokra bízza inkább a választást, azoknak inkább a bőrükre megy. Sajnos, ki kell ábrándítsalak, nyugaton is először a gazdaság futott föl, aztán indult meg a nagyarányú hallgatói létszámnövekedés a felsőoktatásban, amikor már volt arra pénz, hogy a tehetősektől elvettekből gáláns állami szubvenciókat adjanak, és nem fordítva. Bár például Norvégiában, ahol a GDP a mienknek többszöröse az állam szintén belenyúl és nagyjából hazánkban képezteti orvosait, ezzel is bizonyítva, hogy sok pénzzel még könnyebb szellemes megoldásokat találni, mint szegényen.. :-)
Sorrel 2009.09.26 10:05:12
@Egregor: Basszus, azért ennél kevesebb csúsztatásra számítottam tőled! Az állam nem kormányozta, hanem szétverte az oktatást, és aztán persze, hogy bele kellett nyúlnia, különben összeomlott volna. Így is recseg-ropog, mert mostanság jöttek rá a végzősök, hogy a BA végzettséggel jószerivel semmire sem mennek!

Tényleg, elmélyült (szétverte, csúsztatás, BA végzettség semmire sem használható) vitapartnerre akadtam: akkor javítok: rosszul kormányozta, rosszul kormányozza. Mert ilyen. Értelmetlen kifejezés a szétverte, megragadhatatlan. Nem tudom mi recseg, ropog, valószínűleg az alulfinanszírozottságot akartad mondani. Amúgy minden tantervet maguk a felsőoktatási intézmények állítottak össze, tehát valószínűleg legalább olyan gonoszok, mint az állam, melynek részei. Persze az is lehet, hogy a hallgatók meg önsorsrontók, hogy nem tanulták meg, nyilván ők teljesen ártatlanok, hiszen hobbiból, nem érdekből tanulnak. Arra nincsenek statisztikai adatok, hogy az alapképzéseken végeztek rosszabbul helyezkedtek el, mint korábban a főiskolások, ezért ilyen sommás ítéletet mondani túlzás.

Nézd, az állam az ÁF átcsoportosításával szóljon bele, úgy, hogy közben gyökeresen alakítsa át a felsőoktatási intézmények gazdasági hátterét! Azaz ne fejkvótából éljenek meg az intézmények, legyen bármi más, de ne kényszerüljenek a tömegképzésre!

Miért ne fejkvótából éljenek? Ha a felsőoktatási intézmények olyan marhára nonprofitok, akkor biztos megtalálják az optimális szintet, amihez elég a fejkvóta, de még nem enged a minőségből. Miért ne kényszerüljenek tömegképzésre? Ki kényszeríti őket, csak a saját profitéhségük. Ha másból nem tudnak megélni, akkor sem képezzenek tömegeket? Számos finanszírozási módszer van a világon, azokat már ritkán alkalmazzák, melyek nem ösztökélnek hallgatók felvételére, mert az információs asszimetria miatt (tárgyalásos finanszírozás) drágák, és társadalmi szempontból nem túl eredményesek. (bővebben ezekről:epa.niif.hu/00000/00017/00130/pdf/5szkovts.pdf). Én miért fizessek sok adót, hogy a jómódúak (mint én) gyermekeit drágán kiképezzék piacképes szakokra? Egyébként bonyolultabbak a dolgok annál, hogy olyan egyszerűen meg lehessen határozni a piacképes szakokat, és a kutatások többsége (különösen a függetlenek) arra teszi a voksot, hogy az állami szervek nem túl jó döntnökök ezekben a kérdésekben - mint a helyzet (bocsánat: szétvertség) mutatja.

Ha az ÁF átcsoportosítása megvalósul, akkor a diákok elsősorban azokat a szakokat fogják választani (ha a filmes szakirány félévente 300K+, akkor nem sokan fogják választani). Persze, ha valaki mindenképpen esztéta akar lenni, ám csinálja, de akkor pengesse is ki a pénzt rá

Tényleg, és maguktól miért nem választják? Most miért nem választják, főleg vidéken, vagy főiskolákra egyes természettudományos tanári, mérnöki szakokon igen alacsony pontszámmal már be lehet kerülni. Miért nem igaz, hogy, ha valaki bármi akar lenni, az fizessen, csak a nagyon szegényeknek adjunk direkt támogatást? És, ha filmesként később világhírnévre tesz szert, majd nagy adományt tesz a magyar szegényeket támogató alapítványokba? Vagy elmegy matektanárnak, és kettessel elvégzi és rutinos pályaelhagyó lesz, az jó? Utóbbiról bővebben (www.mktudegy.hu/?q=system/files/VargaJ.pdf) Vagy itt is igaz a mondás, hogy a kínai nép minden fiának fel kell magát áldozni Kínáért? Amikor állami támogatást valami ilyen befektetésre adunk, akkor honnan tudja pont az ezer érdekcsoporttól bőven befolyásolt, ugyanakkor más pénzével gazdálkodó állam, hogy mi lesz öt-tíz év múlva, úgy, hogy mind a munkaerővándorlás, mind a tőkevándorlás szabad.
huhh. that fucking sucked. az upshot az h ennel szarabbul mar nem tudunk jatszani azt gondolom, DL sehol, OL nulla, Dwyer leserult, Morgan lathatatlan volt az egesz meccsen.. nagy levego, regroup, felallunk, tovabb megyunk es megtapossuk jovo heten a UNC-t. Its not over till the fat lady things…..
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) piacra dobja több épületét is. A balatoni nyaralók, meg beépítetlen telkek közt alighanem a két budapesti ingatlan a legérdekesebb: a Hauszmann utcai sportcsarnok és a Gyorskocsi utcai irodaház. Lássuk előbb az…..
Sorrel 2009.09.11 20:07:59
@rayk: "Miért lett ilyen égetően fontos hogy ezek elkerüljenek?"
Mert a befolyt bevételeket biztosan fejlesztésekre fordíthatjuk. Eddig ez nem volt ilyen egyértelmű, különböző jogszabályértelmezések láttak napvilágot, illetve az ilyennel próbálkozó állami felsőoktatási intézmények e miatt nem találkoztak az illetékes állami szervek - elsősorban az MNV Zrt - jóindulatával. A felsőoktatási törvény 2008. decemberi módosítása ugyanakkor lehetővé tette, hogy a befolyt összegeket az intézmények bizonyosan maguk használják fel, így reális alternatíva mutatkozik az eddigi bérbeadás helyett. Ezen felül megalkottuk azt az Intézményfejlesztési Tervet, mely világosan és egyértelműen kijelöli a befolyó bevételek felhasználási helyét, így a Műegyetem sorsáért aggódó polgárok bizonyosak lehetnek abban, hogy mire fordítják az építmények eladásából befolyt összegeket.
"A Z épületbe évtizedes szétszórattatás után kerülhetett végre egy helyre a Közlekkar, most meg megint szétrobbantanák őket, hogy ki tudja kiknek és milyen célból az épületet bérbe adja a BME. Én ezt nem nevezném koncepcionális fejlesztésnek, ez kiárusítás."
A Közlekkar nincs egy helyen most sem, és amúgy az ármechanizmus szabályai szerint nem érdekes, hogy kinek adjuk el, és mire, lényeg, hogy jó sok legyen a bevétel. Mivel az Egyetem államháztartáson belüli nonprofit szervezet, ezért e bevételről a szenátus dönt, a költségvetés keretében. A koncepcionális fejlesztés részleteit az Intézményfejlesztési Terv tartalmazza, részletesen kifejtve, hogy mit jelent ebben az esetben a koncepció. Az Intézményfejlesztési Tervhez többszáz órás vita, előkészítő tárgyalás kapcsolódik, amiben Ön láthatólag nem vett részt, ezért nevezi kiárusításnak. Ami azért is tévedés, mert a "Z" épület nem eladásra, hanem bérbeadásra tervezett, tehát a BME marad vagyonkezelőnek.
"A PPP konstrukció mint olyan megbukott, én eleve nem foglalkoztam volna ilyen típusú fejlesztésekkel. (+A már befejezett felújítások sem sok jót hoztak a közösségi élet szempontjából a kollégiumokban, ott a kivitelező évtizedekig korlátlan úr a jelen felállás szerint.) A Q épülettel kapcsolatban pedig ne felejtsük el, hogy ott 2 épületről van szó, amiből csak egyiket fogja az egyetem használni, a másikat majd "megkapja" X év múlva, de el tudom képzelni, hogy az lesz a zseniális megoldás hogy pár év múlva a Hérosz nagylelkűen felajánlja majd az épület kiváltását, na az lenne a szép!"
Sajnos, pont az Ön véleményét nem kérdezték meg a PPP konstrukció műegyetemi kialakításánál, és így meglehetősen későn értesültünk róla, hogy megbukott. Ezért - hiányos tudásunkkal - olyan szerződéseket kötögettünk, melyek minden ezzel foglalkozó szakértő szerint a Műegyetemnek kedvező, jó kondíciójú kimenetet ígérnek. Amennyiben kétségei vannak, a Q1, Q2 épületek Műegyetem számára hasznos voltával kapcsolatban, javaslom, hogy Dr. Csőke Rita vezető jogtanácsossal, illetve Dr. Andor György rektorhelyettes úrral, a Pénzügyek Tanszék vezetőjével konzultáljon a Műegyetem álláspontjának helyességéről. Szíves tájékoztatásul elöljáróban közlöm, hogy az Ön által felvetett verzió nem szerepel szerződéseink rendelkező részei között, így valóban szép lesz, csak nem úgy.
Sorrel 2009.09.11 20:19:04
@bervas: Feltételezem, hogy Ön érintett műegyetemi polgár, különben miért érdekelnék ezek a részletek. Szíves tájékoztatásul ezért közlöm, hogy nem ez a blog annak hivatalos helye, ahol ezeket a kérdéseket meg lehet, meg kell tárgyalni. Ráadásul minden ilyen kérdés meglehetősen bonyolult, mert van ahol egy-egy kar százmilliókkal száll be új helyének elfoglalásába, és maga óhajtja intézni környezete kialakítását, van ahol egy fillért sem szánnak rá, és elfogadják, hogy bárki végezheti a tisztasági festést, az épületgépészeti és egyéb átalakításokat. A helyzet feloldására azt javaslom, hogy az illetékes tanszékvezetőt, dékánhelyettest keresse meg a felvetett kérdésekben, ők bizonyosan tájékozottak. A költözéseket felügyelő Andor György rektorhelyettes úr - hogy csökkentse az óhatatlanul kialakuló rendezetlenségeket - ráadásul törexik kari átfogó megállapodások megkötésére, ezért lehetséges, hogy e részletek e kontraktusokban lelhetők föl.
Sorrel 2009.09.12 07:57:26
@rayk: Szívesen. Tisztelettel megjegyzem ugyanakkor, hogy jelenleg az ilyen, hosszú távú pénzügyi konstrukciók nagyobb biztonságot jelentenek, mint a "hagyományos" (költségvetési szervekre általában kimódolt) eljárások. E szokatlan jelenségnek oka, hogy az állam nehezen kiszámítható, hektikus partner, és - tekintettel arra, hogy szabályozással, s nem csak pénzzel képes befolyásolni a gazdaság szereplőit - ezért néha úgy változtat a szabályokon, hogy az az Egyetemnek igen kedvezőtlen lehet. Ezért például az ilyen típusú 20 éves szerződések (Q1, Q2), mint tipiqs üzleti megoldások jól stabilizálják a "fiskális alkoholizmus" jegyeit gyakran fölmutató állami szereplők viselkedését, nem engedik, hogy az adott állami szerv az éves költségvetések egyoldalú módosítgatásával, vagy a jogszabályok hirtelen megváltoztatásával szakmailag-pénzügyileg nehéz helyzetet idézzen elő. Valamelyest hasonló a helyzet a projektekbe bevont piaci szereplő esetén is, bár ebben az esetben rendkívül nehéz a partnerváltás, ami az olyan "érzékeny" területeken, mint a kollégiumok, sok feszültséget okoz, irodaház üzemeltetésénél a várható konfliktusok száma jóval alacsonyabb.
Aight, kb egy honapja nem irtam, de to be honest azert 06/24 ota lofasz volt itt chicano nem hullocsillag. Pedig Obama lelkes amator ahhoz kepest amit change temakorben vallaltunk azert kozben. Eredetileg ugy gondoltam, hogy irok mindenfele sok bejegyzest, de erre mit vallalt ma Randall? #621.…..
Sorrel 2009.09.08 22:46:10
@kutyacica: Jó, csinálnék, de éppen az a gáz, hogy nem belülről jön a cucc, ezért nem elég az egységugrás bemenőjel. Az az igazság, hogy nem érzem, h a Zegyetemen úgy általában sikk lenne az együvé tartozás. Azt dunnó, hogy van in sztét, but nálunk még eléggé a Zállammal azonosíjják az apple matert, ezért inkább kapni akar onnan mindenki, nem adni, akár lelkesedést, hitet, vagy valami alamizsnát, as usual. Ezért is nincs annyira alumínium szervezet sem, hamar berozsdáltak a vasakaratú vezetői törekvések. De azért gyűjthetnél vmi infot az ottani egyetemi viszonyokról, ha van időd-kedved, minden, ami mérhető, érdekel, meg az is, hogy, hogy néz ki egy olyan ottani Crampus.
w Mint a mókus 2009.08.18 03:15:00
Édes, nehéz botrányszag terjeng, lopásillat. A vízállásjelentés szerint a közfelháborodás elérte a szezonális maximumot, a nyár vezényszava a végkielégítés. Olvasó beír, bekommentel, hallgató és néző betelefonál, ő ezen fel van háborodva, szerkesztő úr, ehhez szóljon…..
Sorrel 2009.08.18 14:53:59
@KomplexSokaság:
"Meg kell fizetni a politikusokat, állami vezetőket normálisan, hasonlóan, mint amit a magánszférában kapnának ugyanazért a munkáért."
Ilyenekre írja Árpád, hogy "Dejszen' megfizetjük!"
Kevesebb hivatal, kisebb ellátórendszer, csak a szegényeknek állami kórház, állami egyetem, állami színház, állami áruház, állami állam.
Erre mondta Ladó Gyula Lajos, hogy:
"– Nehéz lesz, Matula bácsi.
– Persze – mondta az öreg –, persze – aztán nem is szólt már az ügyről. Nehéz lesz, hát nehéz lesz."
Az egyik kedves barátommal van egy ilyen definíciónk Christina Riccire, hogy ő az, aki "csúnya, de szép", na ez a poszt is egy ilyesmi dolog, a megoldás "jó, de rossz". Szóval a Family Guy nekem nagy kedvencem, mert engem simán le lehet venni a lábamról egy paraszt…..
Kóczián Péter Olvassunk Orbánt! 2009.07.21 12:36:27
 Mit ellenez Orbán? A szabadversenyt – valójában azt állítja, a piac önmagát nem tudja szabályozni. Orbán szavaival: “A most lezáruló korszakban azt mondták korszakban azt mondták, a piac szent, morális és önszabályzó, s aki ebben kételkedik, az eretnek,…..
Sorrel 2009.07.21 20:34:57
Nekem inkább úgy tűnik, hogy a magát szocialistának, és liberálisnak mondó kormány az elmúlt években mindinkább, minden szektorban erősítette az állam befolyását, és inkább adminisztratív eszközöket vetett be a piaciakkal szemben, hogy az általa közjónak tekintett helyzetet elérje - nemigen tudnék mondani ágazatot a járműgyártástól, a felsőoktatáson át az agráriumig, ahol nem ezt tette volna. Az más kérdés, hogy retorikájában a piacgazdasági megoldások mellett érvelt, de ritkán élt vele, és félszívvel: olyan helyeken privatizált például ahol az állami monopólium helyett csak a tulajdonos személye változott. Ezt egyre kevésbé képes finanszírozni, átlátni, ugyanakkor - mivel túl sokat költ a jómódúakra - nem marad pénze a leszakadók felemelésére. Akárki is lesz a kormányfő, nagyon szűk a mezsgyéje, és egyre inkább a globalizációs folyamatok határozzák meg mozgásterét - még, ha joggal dühös is erre. Ezért természetes, hogy kevés az őszinte szó, hiszen minden politikai erőnek be kellene vallania, hogy rosszabb lesz és meg kellene neveznie azokat a társadalmi csoportokat, akik bizonyosan vesztenek. Ilyet - különösen, ha ezek tábora széles, és természetszerűleg sok bennük a befolyásos - csak nagyon nagy vészhelyzetben szokás tenni, ráadásul ezzel bizonyítva, hogy nincs csodagyógyszer, ami a választót arra a következtetésre is juttathatja, hogy ezzel az erővel bármilyen más politikai formációt is választhatna. Ezért normális esetben mindenki arra játszik, mint Piszkos Fred, hátha elhiszik, hogy pisztoly van a zsebében, nem alma. A profitot termelő tőkét ugyanakkor mindenkinek nehéz kizárnia, hiszen emberi alaptermészet az önzés, és előbb-utóbb minden profittal kecsegtető vállalkozásról kiderül, hogy az állami tulajdon inkább csak a menedzsmentet erősíti (felmérés szerint a német állami tulajdonú cégek menedzserei és munkavállalói keresete között a különbség nagyobb, mint a magántulajdonban levőknél) a tulajdonos kárára, de ez a munkavállalóknak nem sokkal jobb - a kényelmesebb életet árnyalja az alacsonyabb fizetés. Az is kétségtelen, hogy a multinacionális cégek minden versenyelőnyükből fakadó önzésük okozta rossz tulajdonságaik mellett a világon mindenhol sokkal jobb közteher-fizetők, mint a hazai kisvállalkozások - hát ennyiben nemzetfelelmelő tevékenységük is aktívabb, még, ha nem is ennek tudatában teszik.
    Biztos láb, világos iránytű, "remek dokumentum". A következő négy évben a Fidesz ennek alapján végzi a munkáját - így jellemezte Orbán Viktor a Polgárok Házában a Fundamentumok című, 12 pontos elnöki programját. "A Fidesz megcélozza a saját program alapján álló,…..
Sorrel 2009.07.17 07:45:11
@Gugyo: A piac Magyarországon nem szabályoz. Az elmúlt 10 évben éppen a piaci szocializmus egyik legnagyobb kísérletének voltunk tanúi/szenvedői/nyertesei ami egyébként nagyjából olyan állapotokat szült, amilyeneket a tankönyvek 30 éve megjósoltak. Amúgy, ha az emberek józan eszére bízták volna - állami támogatás és szabályozás helyett - az ágazatok fejlesztésének nagy részét, akkor aligha követtek el volna akkora hibákat, mint az elmúlt évtizedben.
Nem, nem irtam semmit a heten. Ennek van sok oka, de roviden es tomoren annyi, h tul sok volt ez a het ahhoz h irni tudjak. Es most ... most pedig mar nehez irni; nehez irni barmit, barmi ervenyeset. A zene koronazatlan kiralyat vesztettuk el. Ezen a kijelentesen talan vitatkozna az, akinek a…..
Sorrel 2009.07.12 18:32:02
Tanulságként(hint!), melegitésnek és mert tegnap adta a tévé az utolsó epizódot! (tv bekapcs, komcsy 2mp utan rávágja h ez az utolsó epizód, majd Brandon és Anyukája 40 percen át mondogatja h neem nem az utolsó - aztán amikor elkezdődik a diner jelenet belátják h nem kellett…..
Sorrel 2009.06.06 09:07:31
@kutyacica: pedig a nickemet is egy wishbone ash számból merítettem, hogy rám ismerjenek (www.amazon.co.uk/Sorrel/dp/B001KUJ8WK) .. :-) nagyon szép nóta, a zenekar minden erényével: megkapó dallam, remek iker-gitár hangzás..
ízelitőül hallgasd meg ezt a számot (www.youtube.com/watch?v=KZ-mHqw7XfE&feature=related) a journey-től, első album, itt még tanársegédként kitűnő hard rock-jazz keveréket játszottak, docensként már aréna-rockot, 1990-től, professzori kinevezésük óta meg abból a tananyagból élnek, amihez az alapokat hallgatóként és tanársegédként technikailag elsajátítottak, docensként kidolgoztak. Csomó egyetemen ma is fellépnek vendégelőadóként.. :-)
Ez meg itt Neal Schon a wikin, hogy legyen nekem is, aki igazat adjon.. en.wikipedia.org/wiki/Neal_Schon
Tegnapi tüntetésen sajnos nem voltam, viszont a közlekkari habárban, majd a martosban személyesen is ellenőriztem, hogy tényleg adottak-e a feltételek a hallgatók kulturált szórakozásához. 10 előtt távoztam, biztos, ami biztos, nehogy én legyek az oka, hogy már nem szolgálnak ki senkit, ezeknél a politikusoknál soha nem lehet tudni.. :-)
Napra pontosan tiz evvel ezelott, Matt Busby szuletese napjan tortenelmet irtunk. Clive Tyledesley hallhatatlan szavaival hangolodunk arra, hogy holnap ujabb fejezetet vessunk a konyvekbe.ONE HEART ONE LOVE ONE UNITED..
Sorrel 2009.05.28 14:01:08
Sorrel 2009.05.28 14:54:03
ooooh, life. ulok a verandamon a verofenyben, iszom a soromet. benn vagyunk a dontoben, targyak letudva, allas megkapva. kozben megy a radio1 a fulemben. jolerzos villamposzt. word to your mother. Brandon epp a mamajat viszi ki a repterre - 5 napos latogatasa tanulsaga, hogy tiszta Eddie Falco.…..
Sorrel 2009.05.28 07:37:38
@kutyacica: Na, ki a király? Most aztán nagy a Barca arca, mint a Tiéd.. :-) Inkább gyere haza nyáron, ha tudol, nem vagy te egyetemi vezető, hogy folyton külföldön legyél, és azt munkának állítsd be.. :-)
Jevgenyij Malkin március 17-én elsőként elérte, majd rögtön át is lépte a 100 pontos álomhatárt. Tegnap egy másik orosz titán neve mellé került bűvös szám: Alex Ovecskin 70. meccsén 467. (!!) lövéséből 50. gólját szerezte. Aztán sajátos módon ünnepelt. A…..
Sorrel 2009.03.21 11:36:16
Szerintem csak irigyek, akiknek nem tetszik Ovecskin gólöröme, mert eszükbe juttatja, hogy nekik nincs alkalmuk így örülni. Hibásnak tartom, hogy kiválóan jégkorongozó sráctól elvárjanak valami idealizáltnak vélt viselkedési normát, ami úgy kristályosodik ki, hogy lehetőleg ne legyenek érzelmei, mert azzal valakit bizonyosan megsért. Ugyanúgy, mint más hasonló nagy művészeknél, (Liszt, Beatles), vagy tudósoknál (Einstein, Freud), felesleges rájuk vetíteni, hogy milyenek szeretnénk lenni, kompenzálva kisebbrendűségű érzésünket, hogy mi, a többség sohasem leszünk semmiben olyan kiugró teljesítményre képes, mint Ők. Szerintem pont azok a kommentelők nagy gyerekek, akik bálványként tekintenek Ovecskinre, és elvárják tőle, hogy a bálvány idealizált tulajdonságaival rendelkezzen, és 23 éves korában úgy viselkedjen, mint köszvényes öregurak, akik higgadtan konstatálják, hogy egyedülálló mutatványként egyedül húzták föl nadrágjukat. Véleményem szerint nincs abban semmi különös, ha valaki ilyen hevesen ünnepli rendkívüli teljesítményét, valószínűleg azért is lett ekkora játékos, mert az edzéseken is rendre figyelmen kívül hagyta az irányadó és periférikus normákat egyaránt, hogy azok ne gátolják tehetségének kibontakozását. Ezzel a mutatvánnyal ráadásul nem sértett senkit, az ellenfél edzője is feltehetően pszichológiai hadviselésből szájkaratézik, hogy közvetve így fogja vissza Ovecskin teljesítményét.
Sorrel 2009.03.21 16:40:06
@Szenszej: Miért is sekélyes, hogy szerintem nem baj, ha örül?
Annyiban pontosítanék, hogy igen, a nézőkért van, de nem érted, még pontosabban azért van, aki fizet. Ettől még kereshet benne önmegvalósítást is, és még az is lehet, hogy jövedelme egy részéről akár lemond a marháskodás miatt - ha neki így tetszik. Pusztán arra gondoltam, hogy irigy vagy rá, mint az a fickó, aki elkaszálta a másikat, aránytalanul büntetve. Szerintem inkább az lett volna virtus, ha a kötényt visszaadja, és még nagyobbat röhög, felrúgni a másikat játék közben: na az igazán öncélú. De biztos van olyan néző, mint Te, akinek tetszik, és tényleg, milyen igazad van, hogy a sport a nézőkért van.
No meg ebből a pár másodperces ünneplésből, hogyan sikerült mindjárt levonni azt a következtetést, hogy öncélú, egyúttal, hogy milyenek legyenek a csapatsportok. Amire mindjárt irányt is mutatsz, nagyon köszönöm, és tényleg nagyon fontos, hogy a Te szemedben Ovecskin csökkent, mint sportember, amire az a legerősebb érved, hogy szerinted sportszerűtlen, meg nagyképű, mert nem kisebb nagyság állítja, mint Te.
Én egyáltalán nem akarom megmondani, sem Neked, sem másnak, hogy mi tessék, csak annyit írtam, hogy nekem meg tetszik, és akinek meg nem, annak meg felteszem irigységből. Szerintem az nem túl meggyőző válasz, hogy szerinted Te nem vagy irigy (amúgy, ha lennél, akkor sem tehetsz semmit, mert a többiek azért fizetnek), meg nem tesz jót a csapatsportnak, ha valaki úgy viselkedik, mint Ovecskin. Hát szerintem is a nézők, meg mindenki, aki ehhez hozzájárul, az eldönti, pusztán felteszem, hogy ez a bohóckodás csak vonzza a nézőket (juj, még a gyerekeket is), évtizedes távlatokból azért szokásosan a játékos játékosokra, sómenekre emléxünk (Ali, Puskás, Törőcsik, Csapó Dudi stb.), valósznűleg ezért.

w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..
Konzervatórium Kóklerek II. 2009.01.03 06:03:00
...avagy hogyan lehet kis energia-befektetéssel oktatni az egyetemen (Vendégszerzőnk írása) Természetesen úgy, hogy nem készülünk fel az órákra, sőt, ha lehet, meg sem tartjuk azokat, hanem rásózzuk a tanszéki rabszolgákra, de itt csak a kezdők állnak meg. Ennél sokkal…..
Sorrel 2009.01.03 13:09:08
@jotunder: Sehogy, és bárhogy. Magyarországon több olyan állami felsőoktatási intézmény is van, ahol a rektor intézménytől kapott keresete meghaladja az évi 50-60 millió Ft-ot. Meg egyébként az élet ilyen, most akkor a japánok, meg a kínaiak is keseredtek volna el, hogy addig nem lesznek semmiben jók, amíg nem keresnek annyit, amennyit az amerikai elvtársak? Hát nem fizetek ki, mint ahogy a fodrásznak, a buszsofőrnek, meg az egyetemi tanárnak sem, ettől még kérhetek minőséget, ha meg nem akar jót senki ennyi pénzért, majd én is Amerikába küldöm a gyerkőcöt, de nem hagyom lógni.. :-).
Sorrel 2009.01.03 13:21:18
@Acmee: "Akinek időben megvan minden tárgya, és nem csak "csúszóra", annak mondjuk félévente a tandíj+mittomén hány ezer Ft az ösztöndíj!"
Ne haragudj, de engem hidegen hagy, hogy bárki jól tanul. Igénybe vette a szolgáltatást, fizessen. Ha jó szakember lesz, majd a piac megfizeti.
"A magyar diák lusta, itthon mindenki arra az órára járna, ahol semmit nem kell csinálni!"
Jó, de akkor olcsóbbnak és hatékonyabbnak tűnik inkább az egészet abbahagyni, szarból nem lehet várat építeni!
"A versenyszférában bizonyított mérnököket kell rábírni, h oktassanak, esetlegesen a főállásuk mellett... Azt, h hogyan bírják rá őket, had ne Én találjam ki."
Pedig Rád marad, mert egyébként nem akarja senki, ha bárki akarta volna, már régen bevezette volna.
"Csak ugye szakmunkánál nem lehet lazsálni"
De, lehet, csak összehasonlíthatatlanul nehezebb. Ezért akar mindenki minden más lenni, csak nem szakmunkás. De hát miért ítélnénk el ezért bárkit is?
Sorrel 2009.01.03 13:49:56
@pietje: "A másik tényező amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, az a magyar társadalom elképesztő korruptsága, ami fokozottan igaz a tudományos életre."
Miért is? Amit aztán kifejtesz: jó kis belterjes világ, ahol azok jóindulatából lehetsz valaki, akik már valakik. Viszont úgy tűnik a többségnek ez kell, a céhes rendszert senki nem akarja megsérteni, sem piacosítással, sem közvetlen állami beavatkozással. Szurkoljunk együtt a MÁV tönkremeneteléért.. :-)
w A zsidó álma 2008.10.13 21:00:00
"a brooklyni zsidó pénzügyesek és a Wall Street-i yuppie-k mérhetetlen pénzsóvársága, telhetetlensége és felelőtlensége összeomlásba sodorta az amerikai pénzügyi világot. S persze ezen keresztül az egész földtekét... " Bayer Zsolt: A lepke szárnya, Magyar Hírlap Azt…..
Sorrel 2008.10.18 15:04:27
- Lajos bácsi tényleg utálja a zsidókat?
- Igen.
- És a keresztényeket?
- Azokat még jobban, fiam.

mek.oszk.hu/00900/00992/00992.htm#48

A ZSIDÓ

A zsidó, miként azt egy Darwin nevű angol zsidó kimutatta, a majomtól származik. Ezért van az, hogy a zsidó utánozza a keresztényt, s ezáltal a gyanútlan embert, faját s erkölcsét illetőleg gyakran megtéveszti.

A zsidó termete hosszúkás és kerek, magassága egy méter és ötven centi és egy méter és kilencven centi között váltakozik, már aszerint, amint a kis Kohnról, vagy a dromedár Jakabról van szó. Szélessége néha ennél is több. A zsidó válla csapott, fülei elágazók, lábai karikásak, amelyiké nem, az csal. Mivel pedig a zsidónak kedvenc faji szokása a csalás, manapság már több egyenes lábú és szabályos fülű zsidót látunk, mint görbelábút. Törvényhozási intézkedésre van e tekintetben is szükség.

A zsidó a föld minden táján található, részint szabadon, tehát vad állapotban az utcán és a kávéházakban, részint az ember által megszelídítve: internáló táborokban. Hazánkban fordul elő legsűrűbben, nyilván azért, mert az itteni éghajlati viszonyok a legkedvezőbbek fejlődésére. A botbüntetésről szóló nemzeti törvényünk éppen az éghajlati viszonyok megváltoztatását célozza, amennyiben a természetes csapadék pótlására még mesterséges csapadékról is gondoskodik a zsidók számára.

A zsidó libahússal, sólettel és retekkel táplálkozik, tehát húst is, növényi eledelt is fogyaszt, azaz vegyes táplálkozású. Kártékony volta már ebben is megnyilvánul, mert táplálkozása által elvonja az ember elől a libát, a babot és a retket. Tisztességes zsidó csakis füvet és kvarcot eszik. Ezért nem igaz az, amit Friedrich István és más "keresztény" vallású előkelőségek mondanak, hogy vannak tisztességes zsidók is.

A zsidó kedvenc szokása a kereskedés. De kereskedésen felül majomtermészete folytán az ember valamennyi ténykedését elleste és utánozza. Így tudománnyal is foglalkozik (Ehrlich, Einstein, Pikler, Goldziher), költ (Heine), ír (Zangwill), zenét szerez (Bizet, Goldmark), föltalál (Nobel), utazik (Stein) stb., stb. De ezek csak a fölületes szemlélőt tévesztik meg, aki azonban az igazat a hamistól meg tudja különböztetni, az látja a nagy különbséget a fölsoroltak és például: Csarada, Timon, Kajuch, Kmetty, Vozáry, Bellaaghné és Kmoskó között.

A zsidó, ha a majomtól származik is, azért tulajdonképpen báránybőrbe bújt farkas, sőt ereiben tigris- és hiénavér is csörgedez, ami, eltekintve e faj erkölcstelenségét, éppen nem csodálatos.

A zsidónak erényei nincsenek, mert ha gyógyít, ezt a honoráriumért teszi, ha tanít, ez a fizetésért van, ha ingyen gyógyít, akkor látszatot akar kelteni, ha elment a háborúba, ezt azért tette, mert muszáj volt neki, különben bezárták volna, ha elesett, ezt biztosan nem szándékosan tette, hanem elszámította magát. Csakis bűnei vannak a zsidónak. A zsidó idézte elő a világháborút, ő okozta annak az egyik fél által való elvesztését, a másik fél által való megnyerését, különben egészen biztos, hogy a háború remis-vel végződött volna, azaz egyenlő hadállásban abbahagyták volna a küzdő felek, és a díjon osztozkodtak volna. A zsidó csinálta a forradalmakat és a bolsevizmust, ő vezette félre és mételyezte meg az orosz nemzeti keresztény Lenint, a zsidó csinálta a drágaságot, a nagy hideget, a szénhiányt, a nyári negyvenfokos meleget, az éhínséget és a spanyoljárványt. Szerintem helyesen sem spanyol- hanem zsidójárvány ennek a neve. Az a zsidó pedig, aki spanyoljárványban meghalt, csupán a keresztény spanyolhalottakat utánozta, nem tudván ellenállni letagadhatatlan és fönt már méltatott majomtermészetének.

1922
  A szakok közti választást pedig bízzuk csak nyugodtan a diákokra.   ***   A fenti két mondat nyilván kiveri a biztosítékot néhányaknál. Hiszen ki ne hallott volna titkárnőként vagy műkörmösként elhelyezkedő végzős bölcsészekről, megfelelő szakképzettségű…..
Sorrel 2008.07.15 19:20:35
Azért nem jelenteném ki ilyen nagy bizonyossággal, hogy nincs diplomás túlképzés. Annyiban van, hogy az adófizetők pénzén tanulnak, aminek egy része megspórolható lenne, mert csak a szegények rettennének vissza a magas tandíjaktól, a többségnek jó befektetés a felsőoktatás, mert jóval kényelmesebb és jövedelmezőbb élethez vezet. Hogy aztán valaki idehaza, vagy külföldön (például mérnökként) helyezkedik el, hivatásos anya, vagy jól menő (engem ügyesen lehúzó) ügyvéd lesz-e, az az én befektetett adómból, majdnem mindegy. Azt úgy sem tudom megakadályozni, hogy ne itthon költse el valaki jövedelmét (pedig az abból származó adókból még számos színházat és kulturális rendezvényt lehetne támogatni, amit bunkó módon nem látogatok, mert helyette a családommal töltöm az időt), meg aztán, ha kifizettetik vele a képzés költségét, akkor tegye azt. Azzal egyetértek, hogy szerencsés, ha általában nő a szellemi színvonal, bár álságosnak tartom, hogy jórészt az egyébként sem devianciára hajlamos "fehér középosztálybeli" családokat finanszírozunk, és költünk rájuk milliókat, a szakiskolákból meg - tisztelet a kivételnek - nem nagyon művelt tagok (engem a sarkon sötétben fejbeverő) jönnek ki - pár százezerért. Azzal viszont egyetértek, hogy lehet, hogy nem a 18 éves gyerek, meg családja tudja a legjobban, hogy milyen életpályát válasszanak - náluk csak a korrupt hivatalnokokra, meg az önző felsőoktatási intézményekre érdemes kevésbé bízni a keretszámok kialakítását, nekik aztán sajtmindegy, hogy mi lesz a polgárral. Szerintem inkább privatizálni kellene az egészet, az elmúlt két évtized inkább azt mutatta meg, hogy az állami hivatalnokok meg a felsőoktatási intézmények ügyesen összekacsintanak, és tömegével gyártják, meg szegik meg a különböző szabályokat, melyek hatástalanok, csak létezésük igazolására jók. Egyre több intézmény, meg hivatal van, a képzési idő is egyre hosszabb, és hát természetes, hogy a jóléti hedonista diákok sem akarnak sem tandíjat, sem rövidebb, hanem hosszabb államilag támogatott képzési időszakokat. Viszont az átlagos színvonal meg romlik. A rendszerváltáskor Dunát lehetett rekeszteni állástalan, vagy rosszul kereső műszakisokkal, akik MBA-re, meg mindenféle átképzésekre jelentkeztek, azért kellett felfuttatni állami segédlettel a nem műszakis képzéseket. Most éppen műszakisból van hiány, amit majd adófizetői milliárdokkal felfuttatunk, és tíz év múlva hallgatjuk, hogy azért nem lehet becsukni a műszakis képzéseket, mert mit csinálna az állam az ott dolgozókkal, meg milyen marha nagy érték, hogy a világ minden részén tud mit kezdeni a diplomájával, ha már nálunk elfelejtett a képzéshez illeszkedni az ipar. meg egyébként is tele vagyunk bíztató jelekkel, és a felsőoktatás hosszú távú befektetés, ahhoz kell az én adófizetői hozzájárulásom (érdekes, amikor az ötmilliós autómat vettem, azt meg senki nem akarja támogatni, pedig becsszóra megigértem volna, hogy ellenkező esetben piaci kudarcot kiáltok!). Lehet, hogy abba kéne hagyni ezt a stratégiai tervezést, és készséggel elismerem, hogy sok, ezzel foglalkozó ember állását veszélyeztetem, amiért előre is bocsánatot kérek. Reaktornak üzenem, hogy ha a magyarországi átlagmérnök annyit keresne hivatalosan, mind az átlagrektor, akkor a műszaki pályákon egy se lenne pályaelhagyó. A világon mindenhol jól keresnek az állami cégek felsővezetői, és a világon mindenhol igyekeznek tabuként kezelni, nehogy ne legyen kedved adót fizetni.
MÁV, állami cég ,vagy 5 szakszervezettel, Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, Mozdonyvezetők Szakszervezete, Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete, Vasutasok Szakszervezete,VDSzSz Szolidaritás. (Miért kell ennyi szakszervezet? 5-szörös adminisztráció, 5 elnök, 5 titkár…..
Sorrel 2008.01.19 11:12:34
"Tehát eladják a MÁV Cargo-t 100 milliárdért.(Egy külön bejegyzést érne, hogy miért ért meg az osztrák állami vasútnak ez ennyit. Vagy az állam mégsem rossz gazda, kedves SZDSZ-es Gazdasági minisztérium?)"
- de igen, ezért veszi meg az oszták állami vasút.
"Ne merjenek sztrájkolni, hanem tessék európai színvonalon szolgáltatni !"
- ha nekünk mondanák, akkor mi azt válaszolnánk, hogy kérünk érte több bért. Monnopolhelyzetben lévő szolgáltatótól lehet kérni, és általában meg is ígéri, hogy a kérést megfontolja, mert ebben nagy gyakorlata van. Néhányszor, autarkt eszközökkel el is lehet érni minőségjavulást, kiugró teljesítményt, da tartósan nem (lásd: egyipromi piramisok, T-34, győri Rába, Horváth Edével stb.), azután szokásosan visszazuhan minden a régi szintre. Állami szolgáltatótól akkor lehet tartósan jó minőséget, minőségjavulást elvárni, ha a piacon van alternatív magánszolgáltató, az ország munkakultúrája (jogrendszere, hagyományai) fejlett, és ezek együttesen kikényszerítik.
"Azt kell hogy mondjam :a szakszervezetek sem jobbak mint a MÁV. Csak A a saját zsebük és az állásuk érdekli őket !"
- minket is, de nem tudjuk ilyen erőszakosan érvényesíteni. Mentségükre legyen mondva, hogy az adófizetők eddig is kifizették az általuk jogosnak tartott igényeket, a költségvetési korlát puhítása eredménnyel járt. Miért ne követnék homo oeconomicus módjára közvetlen önérdeküket, az állam Magyarországon olyan mértékben infantilizál, hogy, ha fűtött váltó kell, akkor majd azt is kifizeti.