Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szornyeteglajos

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 40 feletti internetes társkeresés nehéz "műfaj" a férfiak számára, mert kialakult jellemű, meggyökeresedett szokásokkal bíró, ezernyi kötöttséggel rendelkező (és ezért nehezen alkalmazkodó) hölgyekkel kell(ene) összehangolódnunk egy olyan közegben, mely feltöltött képekkel és kétdimenziós…..
Szornyeteglajos 2022.05.31 08:15:33
Pedig az online társkeresés pont a 40+-osoknak lenne a legjobb, és mégsem... Nagyon elszántnak kell lennie annak az elvált anyukának, aki napi-heti szinten képes szelektálni a "kinyanálakk", "Deszép vagy hecegnöm" jellegű üzeneteket, meg a dickpic-eket, ezt aláírom.
De hogy egy épkézláb nő ne találjon legalább egy randira esélyes pasast évekig(!), ...
Ott már lehet, hogy nála van a gond.
Én is fenn vagyok, 35-45-ig szűrök, elvált anyukák, gyerektelenek benn vannak a szűrőben. Vidéken élek, 40km körzetben tartom reálisnak a párkapcsolat fenntarthatóságát. A kínálat... rettenet. (Nincsenek nagy igényeim, nekem is van két kiskorú gyerekem, nem is királykisasszonyt keresek. ) Viszont még így is találok egy tucat nőt, aki valamennyire beindít és nincs szédületes baromság a leírásában. Félreértés ne essék: nem az ideáljaim, a házasságom előtt szebb lányokra rá se mozdultam, de így 40+ már nincsenek olyan igényeim, hogy tündérpofi, feszes popsi, őzike lábak. Többre tartom az együttműködési képességet, a toleranciát, önzetlenséget, jóindulatot.

Amikor viszont rájuk írok, a legtöbb esetben nincs válasz. Egy év mérlege: két randi. Kapcsolat egyikből se lett, mert kiderült, hogy nem egymást keressük.

Az élő ismerkedés jobban megy, de tartós kapcsolat így sincs. Lehet, hogy el kellene fogadnom, ennyi idősen jobb egy laza szexkapcsolat, mint összebútorozni valakivel, aki pár év után ugyanúgy lapátra tesz, mint akit csak kettyintek, mert megun.

Az a vicc, hogy többször azért nem jött össze a tartós kapcsolat, mert anyagilag nem tudom azt az életszínvonalat nyújtani, amit házasként éltem. Ez sosem lett kimondva, de valahogy mindig úgy alakult, hogy ha nemet kellett mondanom a pénz miatt valamilyen programra, vagy egyértelművé vált a nőnek, hogy az a nívót tőlem nem várhatja el, amit az exétől megszokott, elült a kontakt.
Szornyeteglajos 2022.05.31 18:18:05
@bordon:
"Én úgy lettem nevelve, hogy a gazdagságra mint valami bűnös úton szerzett dologra néztek a nagyszüleim."

Igen, ez gyakori felfogás volt az átkosban nevelkedett idősebbek körében. Nem véletlenül. Nagy igazság van azért benne, mert akkoriban főleg, de most is morális törpék veretnek, villognak a vagyonukkal. Ha nem is feltűnően, de jól láthatóan. Csak hát jó ideje ki nem szarja le, hogy kinek miből telik a harmadik, negyedik lakásra?

A stabil egzisztencia pedig sokkal inkább vágyálom, mint realitás. A nők vágynak rá, és a férfiak eljátszák, hogy mindig habos süti lesz az élet. Valójában nagyon kevesen vannak, akik olyat, vagy annyit dolgoztak 40 éves korukig, hogy bedolgozták magukat egy életszínvonalba, és a koporsóig méznyalás a program.

Engem sajnos úgy neveltek, hogy azt csináljam, amit szeretek, mert nyugdíjig napra-nap gyomorgörccsel indulni munkába a legnagyobb önkib@szás. Még akkor is, ha csak szerény megélhetést biztosít a munka, szeressem amit csinálok. Hát én megfogadtam, és nem bántam meg. Hasonló felfogású volt a feleségem is, és ilyen nővel tudom elképzelni a jövőmet is. Na, az ilyen nőből van kevés.
„Azt is már megkaptam, hogy kicsit nagy az orrom, bár ebből is le szoktak vonni bizonyos nők bizonyos következtetéseket, ami esetemben nem annyira igaz” – Ma a randiképes, esztétikus férfitest nyomába eredünk. Levélírónk már sok tömegnövelő praktikát kipróbált, és nem tud belenyugodni abba, hogy ő…..
Szornyeteglajos 2022.02.04 06:41:59
@bordon: Sajnos a nőknél a státusz visz mindent. A külső másodlagos. És ez így volt 20 éve is, csak most egy olyan gazdasági helyzetbe jutott az ország, hogykb. mindennél fontosabb a nőknek a státusz. Egyre kevesebb férfi tudja elérni ezt, de akinek mégis jól megy, annak baromira jól meg a sora. És az átlag lanyok erre vágynak. Saját kéró, új autó, és ha van keze-laba a hapsinak, szinte bármelyik nő kapható. Jó külsővel megáldott férfi legfeljebb dugopajtinak kell, ha egyáltalán. Gondolom ha átlagos farkad lenne, teged se vették volna be harmasozni. De lebabazni nem fognak az átlagnál jobb külsejű nők , ha albérletben vagy szülőkkel el a jóképű pasas. A saját korosztályombol akik még együtt vannak a párjukkal, kivétel nélkül személyiség alapján jöttek össze. Nem számított a státusz. Ki is tartanak egymás mellett betegségben, bajban, nem csak a horvátországi nyaralás meg a bankszámla tartja össze a kapcsolatot. Ez ék a statusz-alapu házasságok meg addig is tartanak.
Nem lehet nagy jövőt jósolni olyan kapcsolatoknak, ahol az egyik fél módszeresen felméri a párja gyenge pontjait, hogy szükség esetén ott támadjon. Posztolónk barátnője most elérte a célját, már ha a szakítás volt az.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű…..
Hozzáfűzés a cikkhez a bejegyzés végén!   Kevés ártalmasabb jelenség van a mai magyar médiában Puzsér Róbertnél. A kiváló verbális képességekkel megáldott megmondóember – társai segítségével – naponta megácsolja a tudatlanság és a rosszindulat akasztófáját, hogy aztán a „nekünk,…..
Szornyeteglajos 2021.06.20 06:41:54
A jelenlegi helyzetben ha valaki olcsó pénzből szeretne valamire való használt autót vásárolni nagyon körül kell néznie a piacon mielőtt letenné voksát egyik másik márka, típus, konkrét autó mellett. Válogatásra egyre kevesebb lehetőség adódik, mivel a használt autó árak már az előző években is…..
Szornyeteglajos 2021.04.06 15:31:43
Na, akkor vegyük sorra:
1.Lupo/Anusrosa: Városba, a-b-ig. Vagy trabanton szocializálódott kisautó-rajongóknak. 500-ért van jó példány, mert aki lakott területen kívül közlekedik, annak nem kell. Felnőtt férfi nem fér el benne.

2.Póló/Ibizza: 500e alatt vagy körbe van rohadva az alja, vagy szelepszáras a motorja, vagy a kettő kombinációja. A mai fényezők nagyon ügyesen meg tudják csinálni a küszöböt, íveket, hogy csak a bombavétel után néhány hónappal kezdjen átrohadni a festék.

3.Klió: Ebből talán lehet kapni normális állapotút, de fel kell készülni a francia alapbetegségekre, amik az idő során felbukkannak majd.

4.Egyesmegán: Kacifántos elektronikai megoldások, már 20 éves példányokhoz se lehet bontóból/utángyártott kütsüket kapni hozzá. Baromi kényelmes autó amúgy, csak ne romoljon el rajta semmi villanyos dolog. A küszöb az tud korhadni rendesen.Még 300-ért se kéne.

5.Kettesputtó: Olyan, mint az oroszrulett, de nem egy, hanem 5 tölténnyel. Ha kifogod azt az egyet, minden gond nélkül eljárhatsz vele évekig. Ha nem, vegyél hozzá buszbérletet és legyen egy jó munkahelyed, ahol elnézik ha elkésel néha.

6. Cékorza: Sokkal jobb, mint a B volt. 500-ig C corsából a 700E-s G Astrát érdemes megvenni. 1.4,1.6, mindegy. Van benne hely, nem gyűrődik rád ráfutásoskor mint egy cseszlovák nejloning, olajszintet figyelni kell, és 5-8 évig meg van oldva az autózás. A jó C corsák drágák.

7.A jó állapotú 406-os nem a válságautó kategória. 500 alatt szerintem az ebben a sávban kínált Oktáviák állapotával lehet egy szinten. akkor viszont nem kéne.

8.Rohad. Ha valaki mutat egy nem rohadt példányt 500-as kategóriában, annak adok egy szóbeli vállveregetést.

9. 500e-s kategóriában Fóbiából vagy a problémás 1.2-es-volt ilyenem, nehezen tudtam csak eladni-, vagy törött , vagy széthajtott, vagy pólómotoros 2001 előtti példányok vannak. A pólómotorost érdemes megvenni, mindent kibír, nem rohad sehol. A többi lutri ennyiért.

10.Fordka: az igazi hulladék. Szerintem már nem is lehet kapni.Rohad, elromlik, szétesik. Ha jó, akkor meg nem fér bele egy hátizsáknál több. Semmire se jó.

Válságautó...az a baj, hogy pár éve még lehetett 5 kilóért normális szívóbenzines népautót kapni, ma már egyre nehezebb. A Swiftek lassan kirohadnak a piacról, akik meg vigyáznak a régi jó kocsijukra, azok ritkán válnak meg tőle. Ha valakinek nincs protekciója a szerelőnél, és otthon nem tud hozzányúlni, az 700e alatt ne is nézzen autóra.Onnan indulnak a mai válságautók.
Az én listám, a sorrend állapottól függ:

G Astra: 1.4,1.6 benzin. Csak jó állapotút szabad megvenni, rengeteg van az országban, lehet válogatni.
Focus: Ne rohadjon.
1.4 MPI Fabia: póló motoros.
Ha nagy a szegénység, de muszáj mozogni, akkor Suzuki Alto. De csak végső esetben. Illetve a jó öreg F Astra. Minden van hozzá, kilakatolva is lehet 500 alatt venni.
Szornyeteglajos 2021.04.06 20:12:59
@laci_52: A Feliciát már nem is mertem írni. Ha lőttél egy jó állapotút, vigyázz rá, kincset ér. 15 éve a megkímélt használtakat egy árban adták a Polokkal.
The Milkman Krétakör 2021.03.08 20:02:10
Izgatottan ébredtem. Első digitális óránkra készültem hétéves fiammal. ( Egyébként minden stimmel izééé... "alkotmányilag" ?! Brúnó 7 éves, de még/már elsős , én pedig bár férfi vagyok, de elvált apa, nem mellesleg személyesen ismerem Alföldi Róbertet... ) Hamar kiderült, hogy ezek a tények ITT nem…..
Tavasz óta lehetett biztosra tudni, hogy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai története véget ért. Évekig tartott a dolog, sokáig csak találgatni lehetett, mit is szeretne tulajdonképpen az egyetemért felelős egyházi vezetés. Meggyőződésem, hogy a döntéshozók részéről nem színjáték volt a…..
Elhíresült kiírása volt az osztrák boltoknak a rendszerváltást közvetlenül megelőző magyar bevásárlóinvázió tapasztalataként: magyar, ne lopj! Sokan vitatják ugyan hitelességét és valóságalapját, de sajnos személyesen volt alkalmam megtapasztalni igazságát. Az egyik Billában tátottuk a szánkat - mi…..
"A pillangóhatás vagy pillangóeffektus kifejezés magába foglalja a kiindulási tényezők fontosságát a káoszelméletben. Az alapelv az, hogy egy kaotikusan viselkedő állapotjelzővel bíró dinamikus rendszerben a kezdeti feltételek apró változásai véletlenszerű folyamatok pozitív visszacsatolásai révén…..
Szornyeteglajos 2020.09.13 06:18:31
A zebegényi kórkép a korszellem és a vírushelyzet szerencsétlen találkozása.

Korszellem: divat lett a tahóság. Közlekedésben, beszédstílusban, érdekérvényesítésben. Régen kifizetted a napijegyedet a horgásztavon, élvezted a csendet. Ma hallgatod a pronyó mulatóst, félrészeg hőbörgést a szomszéd stégről. Ha nem tetszik, nyugger szar vagy, kussolj, mert neki jogai vannak. Valahogy ennek mentén tették a pesti bulinegyedet és környékét hülyegyerekek dühöngőjévé a helyi potentátokkal szövetkező döbrögik. A hangos szórakozásnak régen is meg volt a helye, úgy hívták, hogy diszkó. Csak hogy a mai proli csóró, nem jár már kocsmába se, mert a diszkontban harmadáron veszi az aranyfácánt, amit elszürcsöl a haverokkal a felütött házi törköllyel, miközben 100W-on szól a tüctüc. Mi kéne még? Súlyos tévedés, hogy a zártkertekben, üdülő övezetekben el kell tűrniük a tulajdonosoknak néhány tahó őrjöngését! Rohadtul nem kell, a természetbe azért megy a normálisabbja, hogy élvezze a nyugalmat, látványt, nem pedig azért, hogy az olcsóért lerészegedni vágyók moslék zenéjét elviselje.

Vírushelyzet: Az emberek megtalálták az elfeledett, elhanyagolt zártkerteket. A zártkertnek is a perifériáján dzsumbujban álló szétlopott présház is gazdára lelt, pedig 20 éve még fél milláért se kellett senkinek. Olyan telkek lettek kitakarítva, amiket gyerekkorom óta csak burgying borít, minden parcellát megvesznek ész nélkül, még a nádast is . Régen talán lakást vett volna, vagy garázst, de az ingatlan lufi miatt most csak erre futja, és azt hiszi, majd ide kijön,ha újra karantén lesz. Aztán nem jön ki, ahogy az az újdonsült pincetulaj sem aki tavaly nagy tereprendezés után bográcsozó helyet, parkolót csinált, idén meg felveri a gaz a telket, alig jár ki.
Tök érthető, hogy menekülnek a lakótelepekről az emberek a zártkertbe, falura, stb. De amikor a tahó kijut a zöldbe, ugyanolyan kártékony, mint a városban, ahol jó esetben a rendőr helyre teszi, ha az utcán nem tud viselkedni. A nagy zöldbejárás-mánia valószínűleg alábbhagy magától, ha a vírushelyzet rendeződik. A tahóság nem fog. Sok sikert a zebegényi tahótlanítóknak!
Kezd kikristályosodni, hogy hogyan kívánja támogatni a könnyűzenei ipart a megszavazott 5,3 milliárd forintból a magyar állam. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Facebook-oldalán jelentette be a részleteket...
Szornyeteglajos 2020.06.13 09:19:28
Vannak emberek, akik végtelen számú oldalról képesek megmagyarázni, indokolni, miért is felesleges erőfeszítéseket tenniük valaminek az eléréséért. Amikor előkerül a szingli téma, csak ilyen nők megnyilatkozásaival találkozom.
Vannak emberek, akiknek tényleg nem való a házasság, tartós kapcsolat. De valahol az írásokból mindig kilóg a lóláb. Sejthetővé, vagy nyilvánvalóvá válik, valamilyen személyiségbeli, vagy lelki hiányosság, ami nem biztos, hogy csak a párkapcsolatait teszi problémássá.
Nem is zavarna ez a dolog, de legalább ezeket a minden oldalról megmagyarázásokat ne erőltetnék!
Egy egészséges, viszonylag normális embernek a szingli létet választani egyszerűen balgaság, mert a kényelmen kívül,( ami azért főleg a szabadsággal, egyéni függetlenséggel, és azzal, hogy nem kell egy családhoz alkalmazkodni, ki is merül,) és egyfajta életszínvonalon kívül semmi mással nem kecsegtet. A távlati vonzatokról, mint az időskori elmagányosodás, egy nem várt betegség, stb. viszont SOHA nem beszélnek ezek az emberek! Legfeljebb a humor szintjén. Arról már nem is írok, hogy akiknek tényleg az az életük fő műve, hogy 3-4-5 gyereket megszülnek, akik gyakorlatilag nőnek mint a gomba, a harcos szingli idős korára olyan masszív szavazóréteget "nevelnek" föl, akik adott esetben az ablakon fogják kidobálni az elaggott szingliharcos számukra fölösleges holmijait a lakásából, hogy birtokba vehessék azt szociális alapon, a többség jogán.
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
Szornyeteglajos 2020.06.01 07:18:01
A face valahol behazudja, hogy a rút kiskacsa meséje igaz. Hogy a Pretty Woman az valósággá válhat, és ha egy prostival megtörténhet, akkor velem, aki nem vagyok prosti, még inkább. Kialakul egy hatalmas csoport, akik körbelájkolják egymást, majd ezt áthelyezik a valós térbe, és így hoznak értékítéleteket.
A Tinder ezt maxolta ki. Ezért az ott létrejött kapcsolatok nagyja is annyira értékes, mint maga a rendszer. Így kerülnek ezek a karakterek a Tinder rendszerébe.

Nem szeretem ezt a 10/10, meg5/5 skálázást, de azért van benne valami, amit a 30 fölötti gyerektelen párkeresőző nők nem fognak fel. Az élet produkál érdekes dolgokat, de azért azt mutatja, hogy a 10/10-es párok megtalálják egymást 30 év alatt is így, vagy úgy. Egy átlagos külsejű nőnek fölösleges várni a 10-es pasira, hiába viselkedik 10-es nőként. Az átlagjózsik is csak áltatják magukat, hogy ha van elég korpa, jár nekik a 10-es nő. Lehet, hogy 10-20 évig találnak alkalmi muffokat, de 40 fölött ezekért egyre nagyobb erőfeszítéseket kell tenni, ahogy közeledik az 5. x. Konkrét példa : Az utcánkban vett házat egy pár évekkel ezelőtt. Akkor 20-as veik végén jártak, 10-es csaj, 5-6-os a srác, ki volt tömve dellával, felújították a pecót, jött két gyerek. Tavaly beütött a córesz, a gyerek legatyásodott, az anyuka elvált, elköltözött a csemetékkel, pecót eladták.
Megvette egy 10/10-es pár, -nem kis pénzért-szerintem nincsenek épp hogy 30, de két gyerek után anyu seggén a bolhát el lehet nyomni, apu szolidan kipattintva. Nagy összegem van rá, hogy nem a Tinderen jöttek össze. Normálisan viselkednek, nincs drága autó, az udvart rendbe rakták, ami az előző családnak 7 év alatt nem sikerült. Ha ezek szétmennek, az nem a peres különbség miatt lesz, de szerintem az ilyen párok a legritkább esetben váltanak, mert nincs megerőszakolva a biológia, mint a 10/akárhánynál.
Ma már a világ legtermészetesebb dolga, hogy október 31-én jelmezes Halloween-bulit szervezünk és töklámpást farigcsálunk. No persze most is morognak még néhányan, hogy miért kell majmolni a nyugati popkultúrát, hiszen ugye az amerikaiak sem ünneplik meg a (nem mellesleg nem is magyar, hanem szláv…..
A kora tavaszi kertbeindító munkák közül a legnépszerűtlenebbek a talaj kondicionálásával kapcsolatos teendők, vagyis a kapálás, az ásás, a gyommentesítés, tehát a közeg előkészítése. A hagyományos kézi eszközzel végzett kapálás és ásás ugyan hatékonyak, de kifejezetten fárasztóak, ezek a munkák…..
Tavaly ilyenkor egy nagyon jó kis retró képsorozat jelent meg a Játékok a Polcról blogon, ahol az igen termékeny kontentgyártó bloggazda sok-sok régi családi fotót mutatott be, melyeken látványosan örült az ajándékba kapott G.I. Joe figuráinak. A posztnak óriási sikere lett: nemcsak a régi játékok…..
Szornyeteglajos 2019.12.27 19:49:52
Nagyon jó nézni a fotókat, kösz a bejegyzést.
Kb. 3-4 évvel lehetsz fiatalabb nálam. A madzagos autó megvolt az öcsémnek is. Azon a karácsonyon-85-86 megkaptam az álmom, a játék fa gitárt. Előtte való évben egy Shenk vár volt az álom, de a Jézuskának nem fért bele a büdzsébe az 1500-Ft-, ami akkor nem kis pénz volt.
Utána a családi építkezés -panelből kertesbe vágytak a szülők nagyon előrelátóan- abba a fázisba ért, hogy a Jézuska inkább nyílászárókat, gerendákat hozott a fa alá, nekünk meg egyre több ruhát és egyre kevesebb játékot. Irígykedve hallgattam a nem építkező osztálytársaimat, ahogy az autópályáikról, Camping bringájukról dicsekedtek az új hótaposó csizmájukban. Viszont volt olyan osztálytársnőm, akiknek éppen érkezett valami nem várt cuccos az építkezéshez, és kb. egy buznyákjuk se maradt karácsonyra, csak egy új kabátot megy csizmákat kaptak, még egy könyvre se futotta.
88-89 körül nálunk a cseszkós BMX volt a nagyon király, meg a Commodore. Akkor még a +4 is nagy szám volt, aki ilyet kapott, annak mindig volt barátja. 20.000-volt egy Commodore (!) kb. kéthavi fizetés.
90-ben a nővérem megkapta a kétkazettás magnóját, ahogy minden kiskamasz a környéken. Ámulattal néztük, ahogy egy magnóval lehetett kazettát másolni, nem kellet a hangszóróhoz mikrofont nyomkodni, stb..
Emlékszem, mennyire lenézte mindenki a lengyelpiacos motyókat, mégis a fél város onnan vette karácsonyra a gyereknek a hétzenés Montana karórát, a bőrfocit, katonai távcsövet,kínai TV-játékot, Plima, vagy Adios cipőt, tréning szettet.
Amúgy videónk nekünk sem volt sosem, mire elég olcsón beszerezhettük volna, a lakótelepen már bevezették a kábeltévét, apám pedig azt mondta, lesz elég nézni való, ha elér a kertes övezetbe is. Igaza lett. Csak 2000 után lett dvd lejátszónk.
Az X-generáció a ’60-as évek közepétől a ’70-es évek végéig született nemzedék. Nálunk ekkor már megszűnt a terror, a rendszer enyhült és eljött a „gulyáskommunizmus” ideje. A gyerekek az érzékeny antennáikkal azt vették le, hogy a világ, ahova születtek nem lehet annyira rossz, mert sok hülyeséget…..
Szornyeteglajos 2019.11.25 03:02:15
Sokan latjak ugy, hogy az x gen. kevesebb lehetoseget kapott a tobbihez kepest. Eltekintve azoktol, akik kozel voltak a tuzhoz, en is igy latom. A rendszervaltaskor gyerekek voltak. Kis gogyival normalis eletszinvonalon meg lehetett elni, mar ha nem kerult utcara az ember. Vegzettsegtol fuggetlenul. A korabban megturt maszekok aranykora volt ez az ido.
Az x-eseket kapacitaltak a tovabbtanulasra, vartak a multikat, jon a nemet, jon az amerikai, a japan, majd ott kisfiam biztos munkad lesz! Fel is szipkaztak akinek volt erettsegije es kozep szinten beszelt egy nyelvet. Tomegevel mentek bebiszitternek erettsegi utan a videki lanyok, mert epkezlab angol tanart nem tudtak megfizetni idehaza.
Aki megis szakmat tanult, az cumizott a legnagyobbat: mara mar 40-es eveiben jaro emberek servvel, visszeres labbal, rongy izuletekkel vergodnek, ha nem kerultek olyan szerencses helyzetbe, hogy mar nem dolgoznak, csak dolgoztatnak.
Aki nyugis allami szektorban kezdett karriert epiteni, annak szinten cumi. Korkedvezmenyek off, juttatasok off, berfejlesztes off. Pedagogusok alig vannak a palyan, pedig ok a Ratko gyerekek gyerekei. Nem is a penz, inkabb a korulmenyek miatt. Neveletlen gyerekek, eroltetett integracio megnovekedett elvarasok mellett.
Rendvedelem szinten gaz, tulora agyba- fobe, lehetetlen elvarasok, penz meg alig.
A multinal, ha nem jutottak bizonyos szint fole, vagy a zombulnak kiegesig, vagy kiegnek es elmennek kkv-ba ugyfelezni, katas szolgaltatonak haveri cegekhez, kecsket tenyeszteni tanyara... Nem nyugdijas karrier a multi.
A nyelvtanulas az y-nak sokkal egyszerubb es 2004 utan kezenfekvobb is. Egy 2000 utani gyerek mar celzottan kulfoldon kepzelheti el a karrierjet, ez az x generaciosok eseteben sokkal korzlmenyesebb volt, es nem is jellemzo. Inkabb kenyszerbol, csalodottsagbol telepulnek ki.
Az olcso lakas vasarlas idejen meg nem volt kello vagyonuk, ellenben a 2008-as valsagban dobaltak az utcara az egyedul allo, keves munkatapasztalattal rendelkezo x-eseket, hogy a 25 eve ott dolgozo, mindent lenyelo oreg szakik munkaja megmaradjon.
Ha szerencses volt az x-es, meg 2017-ig bevasarolt egy panelba, vagy kadar-kockaba. Ha nem, akkor fizetheti a fix hitelt 25 evig.
A lehetosegek az atlagos normalis elethez egyertelmuen kevesebbek ennek a generacionak, mint az elozoeke es az utana kovetkezoke.
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..