Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Surdablog

0 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy azt sejtettem, a címben említett írás, melyben egy joghallgató a magyar igazságszolgáltatást kritizálta, igencsak megosztotta az olvasókat. Most következzen egy bíró válasza. ..
Surdablog 2017.11.03 20:48:17
@András Horkay: valszeg, ha elolvasnánk az iteletet es a jegyzokonyveket, akkor abban nem pont az szereprlne, amit írtál. Valszeg valamit te ertesz félre
Surdablog 2017.11.03 21:03:10
@András Horkay: szamvitel az szakertoi kérdés. Miert ertene hozza a biro, hacsak a masoddiplomaja nem az. Te sem ertesz mindenhez.
Surdablog 2017.11.03 21:36:03
@András Horkay: de ez baromsag. Amihez nem ert a biro, ahhoz szakertot rendel ki. Es nyilvan nem a véleményedre lesz kíváncsi. Lehet h neked nem tetszik a szalertoi vélemény, dehát a szakerto a szakerto.
Az őszödi beszéd tízéves évfordulója van épp, és Gyurcsány szokásához híven megpróbál ismét előremenekülni: napok óta túlmaníros videókkal próbál elébe vágni annak, hogy más magyarázza, értékelje helyette a hazugságbeszédként elhíresült esemény jubileumát, és egyben próbál választ adni a DK legfőbb…..
Surdablog 2016.05.28 10:14:27
@6.Lenin:

A cikknek mi köze a tényekhez? Tényleg nem tudsz különbséget tenni? Roubini véleménye a kapitalizmusrol. Lehetne róla vitázni, ha ismerned az ervrendszeret. De nem ismered...
Mi köze ennek a cikkhez bármi korábbi bejegyzéshez?
Surdablog 2016.05.28 12:39:54
@6.Lenin:

Tényleg nem tudod mi a tény és a vélemény.
Roubini tudományos véleményt mondott. Nem tényt. a közgazdasági kánon a válságról sem tény hanem tudományos álláspont.
MNB koltese viszont tényt. A károsodás is az. Én ennyit írtam.
A háttéralku ezen mit sem változtat. Pláne úgy, hogy az csak a te képzeletedben létezik.

Egyetlen katintassal sem igazolták az allitasom ellenkezőjét. Sőt. Az pont alátámasztotta azt amit mondtam. Máshol minimális az ilyen jellegű tevékenység. MNB meg el költi a költségvetés 1%-át. Ha nem érzed a lényegi különbséget, akkor egyszerűen ostoba vagy.
Surdablog 2016.05.28 15:38:39
@6.Lenin:

Roubini cikke nem cáfol semmit. Egyszerű vélemény. Méghozzá kisebbségi.

Nem küldtel linket. Amit küldtél, az az általám korábban állítottat támasztja alá és nem az ellenkezőjét. Minimális, jelkepes támogatást. Ellentétben az MNB vel.
De nem is ez a lényeg, hanem azt állítottam, hogy az MNB nek nincs erre felhatalmazása.
Az meg fura, hogy nem tudsz különbséget tenni 10.000 szeress költés között. Számot erre sehol nem fogsz találni. A jogszabályok absztrakt, általánosan fogalmazzák meg a szabályokat. Nem kell hozzá jogasznak lenned, h érezd a különbséget a néhány millió és 250 Mrd között. És mielőtt baromságokat írnál: nem. Ez nem vélemény kérdése h mennyi a határ, hanem az ésszerűsege. Ha te nem látod, hogy hol húzódik a határ, akkor az téged minősít. Ugyanúgy mint simlis matolcsyt.
A Jobbik támogatja Török Gábort, így, amennyiben a politológus valóban úgy dönt, hogy elindul, valódi komolyságot kap a kétharmados kormányzást eldöntő időközi. Unalmasnak persze eddig se volt mondható, ami Veszprém körül zajlik. A papírforma szerint alakuló, túl sok…..
Surdablog 2014.11.27 17:14:40
@libbancs: "Az EU rongyba szerelmes, szarbuzi hazátlan liberális férgeknek ebben az országban semmiféle szerep nem juthat."

Legalább őszinte vagy... Meg ostoba is, de legalább ne reklámoznád. Mellesleg az jut majd szerephez, aki győz a választáson. Persze csak majd ha lesz demokratikus választás. Eccer írsz érveket is majd, vagy csak köpködsz?
Surdablog 2014.11.27 18:44:33
@libbancs: Nem savanyú. Szomorú. Szomorú az, ha a jövőt éljük fel, és ehhez még tapsoltok is. Oszt melyik volt a demokratikus választás? Amelyiket a választás előtt átírtak, hogy feléjük lejtsen a pálya? De figyu, érvet, véleményt írj (ha van), mert a libsizés az nem az, és unalmas is.
Kedves CCCP-pólós faszkalap! Tudom ám, hogy csak az irónia dörrent egy nagyot ottan a Kossuth téri színpadon, mert hát az Orbán az az oroszokkal paktál, és most akkor majd jól behúzod őt a csőbe, ha netán kiakadna azon, hogy szovjetuniós pólóban szaladgálsz, mert hát hogy van…..
Surdablog 2014.11.20 18:14:30
@bölcsbagoly: 1. nem oktatok ki senkit. Te se erőlködj ezzel! Érveket várok mindössze, de legtöbbször hiába.
2. Szép dolog a tapasztalat, de az csak egy szubjektív szelete a világnak. Ennek ellenére becsülöm, de általános igazságokat nem biztos, hogy le lehet vonni belőle. Lehetsz bármilyen tapasztalt, ha hülyeséget állítasz, és nem igazolod, az életkorod, a tapasztalatod kevés lesz az igazságodhoz. Kritizálhatod az állítasaim, de a foximaxozás, és a tapasztalatlanság az nem érv...
3. Igen, nem mindegy, hogy mit olvasunk. Nem tudom, hogy jön ide Glatz, de nincs is jelentősége. Egy állítás igazságához kevés az, hogy akadémikus, vagy történész az aki állítja. Ha nem igazolja, akkor nem hiszem el Glatznak sem.
Más észrevétel?
Surdablog 2014.11.20 18:47:07
1@bölcsbagoly: 1. ha nem igazolja, persze, hogy kétségbe vonom.
2. Melyik állításom volt "oldalszelektív"? Pont erről írtam, hogy igazolni kell az állítást. Nem is értem, hogy mire érv az, hogy ki hogy élte meg a múltat? Az ellenkezőjéről írtam... Biztos érted, amit olvasol? Ha nem, kérdezz, szívesen elmagyarázom..
Annak nem látom értelmét, hogy kitalálsz valamit, hogy én biztosan úgy gondolom, aztán igyekszel megcáfolni saját magad. Nem lenne egyszerűbb, ha a saját véleményed írnád, és rám bíznád, hogy én mit gondolok. Egyetértened persze nem muszáj. Sőt...
Surdablog 2014.11.20 18:50:03
@libbancs: lebuktam... Eh?
Miért próbálnám elhazudni az irányultságom? Gondolod, érdekel, hogy mit gondolsz rólam? Dehogy...
Eddig nem látott új műfajt vezetett be az MTV Híradója szombat este: az internetes hírportálok hírszerkesztéséről szóló szubjektív jegyzetet. Miután a Híradó egy részletes, hatperces beszámolót adott arról, hogy a Moody's hitelminősítő javított Magyarország minősítésén…..
Surdablog 2014.11.10 23:34:06
@Le Orme 2: gondolkodni sem tudok... OK. Azért néhány érv is jó lenne!

Na akkor a kockázatról. A kockázat nem a múltbéli gyakoriságot jelenti, hanem a jövőbeni bekövetkezés valószínűségét. Görögök sem mentek sokszor csődbe eddig. Elég volt az az egy is. A kockázat jelentősége alapvetően nem is feltétlenül az, hogy becsődöl egy ország, vagy sem. Már az is elég, ha a csőd közelébe kerül, vagy megnő a csődkockázat.
Ha jó kis magyar állampapírban tartottad a befektetésed 2008-ban, mert ugye M.o. nem megy csődbe, akkor amikor a csődkockázatunk megugrott, és az állampapírhozamok emiatt emelkedtek, akkor ugye az állampapírod árfolyama csökkent. Tehát bukta volt rajta. A te kockázatmentes befektetéseden! Ez már nem tankönyv, ez a valóság...
Szóval magyar állampapírral is lehet bukni, és csőd sem kell hozzá, elég ha a hozamok emelkednek.

Annak örülök, hogy a csúcson vagy. Remélem még nem tanítod...
Surdablog 2014.11.16 12:21:52
@Ma Baker: Arról ír a linkelt cikk, hogy stabilizálódik a magyar gazdaság a Moody's szerint. Miben hazudik a posztíró?

A poszt arról szól, hogy az "objektív" Híradó bírálja a sajtót, mert szerinte az eltitkolja a pozitív híreket. Biztos, hogy ehhez a poszthoz akartál hozzászólni?
Egyik túránk során egy szinte érintetlen, elhagyatott parasztházat találtunk. Az épületbe lépve megdöbbentő dolog tárult elénk...
Surdablog 2014.11.10 00:42:01
@UdjanMineck: Nem magánlaksértés. Erőszak kell a bűncselekményi minősítéshez. Magánlaksértésnek van szabálysértési alakzata, de szerintem az sem áll meg. Szerintem nem lakás a házikó sajnos, nem zárt, nem szolgál emberek rendszeres tartózkodási helyéül, sőt az is kellene, hogy a tulajdonos akarata ellenére menjenek be. Szóval ne kasztlizzuk be őket ilyen gyorsan. Ízlés, és kegyeleti kérdésekben egyet tudunk érteni...
Nem tudom, milyen szabályok és normák alapján olthat le egy bíró egy elítéltet. Fiam, szerintem te egy büdös bunkó vagy, látom a szemed sarkában a sunyiságot, csak játszod az eszed és megpróbálsz átverni. Gondolkodjál kis barátom az élet dolgairól, ha már anyád nem tanított…..
Surdablog 2014.09.16 08:00:52
@gázóra ellenőr: az és olyan mértékben lesz a felelős, aki a balesetet okozta. Ha "jelentősen túllépte" a sebességet, de e nélkül is bekövetkezett volna a baleset, akkor te vagy a felelős. Őt gyorshajtásért büntetik meg. Ha a sebesség közrejátszott a baleset előidézésében, akkor ki-ki a vétkessége arányában felel.
Surdablog 2014.09.16 08:51:05
@manager2008: Wilhelm Gustloff. De ha már hivatkozol, akkor pontosan! 3 torpedó találta el...

De ez hogyan kapcsolódik ehhez az ügyhöz, vagy a joghoz?