Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hírbehozó

3620 bejegyzést írt és 2357 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyjából egy hónapja olvastam a The 100 Day Project elnevezésű kezdeményezésről. Az ötlet lényege, hogy vajon képesek vagyunk-e napi rendszerességgel végezni egy olyan tevékenységet, melyet nagyon szeretünk. Vajon hogyan változik a viszonyunk ehhez a tevékenységhez ebben a száz…..
A magam részéről annyira lelkesítőnek találtam ezt a prezentációt, hogy egyből kétszer is megnéztem. A Verge foglalta össze nagyon jól, hogy miért volt zseniális ez a keynote. Amíg a Szilícium-völgyben minden héten tart valaki valami forradalmi bejelentést arról, hogy 2…..
Nos, mint múltkor írta, elromlott a telefonom. Pár önsorsrontó telefonmentes nap után egy hétig egy céges iPhone 6-ot használtam.  Az első napok leírhatatlan kínszenvedéssel teltek. Nem is elsősorban a készülék fizikai adottságai, hanem az azon futó oprendszer miatt. Az iOS 8…..
Webisztán Élet, mobil nélkül 2015.01.16 19:40:01
Tudom, már régen a 2015-ös webtrendekről szóló posztomat kellene élesítenem, de az élet mindig produkálja a témákat. És az újabb téma mindig érdekesebb. Történt, hogy tegnapelőtt elromlott a telefonom. Nem kapcsol be többé. Megadta magát. Vége.  Az első nap még magamnál…..
hírbehozó 2015.01.18 14:32:33
@Idegbeteg Szőke IstenNő: ahol kisgyerek van a csaladban, ott gyorsabban romlanak a telefonok... :)
Litvánia nem csak euróra váltott, hanem útjára indította az utóbbi idők legérdekesebb közösségi média kísérletét.  A Plague.io egy egyszerű mobil app: kontentet lehet vele megosztani. Van egy közepesen jó card ui felülete. Viszont az igazi jóság benne szerintem két…..
Nagyon sok olyan esettel találkozom, amikor a reszponzív layoutokat, frameworkoket azért kezdik el használni site-ok építésénél, mert így legalább le van tudva ez az eszközfragmentációs probléma. Mindenki nagyon meg van rettenve újabban attól, hogy nagyon sokféle eszköz létezik a…..
Én ugyan kis eséllyel fogok visszatérni a karóraviseléshez, viszont az Apple betörése az ékszerpiacra már érzékelteti a hatását. Nem, nem elsősorban a közepesen érdekes Pebble-re, FuelBand-re, vagy a még szörnyebb androidos "okosórákra" gondolok, hanem a következő három…..
Sűrű év volt. Nem csak rengeteg tanulással és munkával, de egy újabb munkahelyváltással is megspékelve. Nincs más hátra, mint hogy nagyon klassz jövő évet kívánjak nektek. (Magamnak meg több posztot és még jobb hírleveleket 2015-re.) Izgalmas év lesz. Kellemes webépítést…..
Nagyjából másfél évvel ezelőtt kezdtem el olvasni Meng To blogját, amikor elkezdtem átállni Photoshopról Sketchre. Ez volt az a posztja, amivel összetalálkoztam, és azóta is követem minden megmozdulását a weben. Főleg azóta, hogy fogta magát, feladta a munkáját a HeyZapnél,…..
Nagyon fontos volt kétszer is az utcára vonulni, és ezzel visszakozásra készteti a kormányt. Úgy látszik azonban, hogy kizárólag az utcai demonstrációk jelentenek ellensúlyt az eszement kormányzati intézkedésekkel szemben. Ezért nagyon fontos tovább harcolni az internetadó ellen.…..
2008 áprilisában a szocialista kormányzás idején már megírtam, hogy mit gondolok az internetadóról, a netsemlegességet felszámolni akaró politikai próbálkozásokról. Akkoriban a Fidesz is sokat tett azért, hogy a tervezet végül a fiókban maradjon. Tegnap kénytelen voltam a…..
A Slow Movement-ről, vagyhát a Lassú dizájnról már korábban is írtam ezen a blogon. Most egy friss megoldás kapcsán térnék vissza a téma egyik aspektusára: az időben változó, fejlődő, adaptív felhasználói élményre. Artem Kyslicyn posztolta Githubra egyik friss projektjét,…..
Én már gratuláltam neki. Tegyétek meg ti is! Projektrészletek Behance-en...
Az elmúlt hetekben futótűzként terjedt el az Ello híre a nemzetközi dizájnerközösségben. A divatszájtok és divatblogok hangulatát idéző, szürkeárnyalatokból felépített szájt elsőre tényleg ilyen pici, aranyos ellenkultúrát képviselő anti-Facebooknak tűnik.  Ello's…..
Azt már eddig is tudtuk, hogy a Netflix Európában terjeszkedik, csak az nem látszott eddig biztosnak, hogy a közeljövőben tényleg elérnek-e Magyarországig. Annyit lehet hivatalosan tudni, hogy szeptember közepén Németországban, Franciaországban is elindultak. És soron következik…..
Nos, az Apple szeptemberi bejelentéseiben semmi érdekeset vagy meglepőt nem láthattunk. Kínos, hogy 2014 őszéig örlődtek azon, hogy ellent merjeneke mondani Steve Jobsnak, és ki merjenek-e hozni egy nagyobb kijelzős telefont. Megtették végül. Itt a tepsi méretű iPhone…..
Nagyszerű írásban foglalja össze Eshan Shah Jahan, a The Orchard termékfelelőse, hogy hogyan kell úgy megkínozni a felhasználóinkat, hogy azok úgy válasszák a fizetős szolgáltatásunkat az ingyenes verzió helyett, hogy közben kínjaik még ne nőjenek olyan nagyra, hogy elhagyják…..
Az animált gifek, svg animációk webdizájnban betöltött újabb szerepéről, jelentőségéről korábban már írtam. Most következzék a html5 videó. Az elképzelésünk a következő volt: szerettünk volna megmozgatni egy grafikai elemet, végtelenítve. Viszont maga a grafikai elem elég…..
hírbehozó 2014.07.10 14:55:50
@Csabosz: amig nem eles a cucc, addig nem mutathatom meg sajnos.
Ha a nagy platformok fejlesztői képtelenek uralni egy fontos problémakört, képtelenek hatékony megoldásokkal előállni, majd jön a közösség, és megoldja. A Responsive Images Community Group arra jött létre, hogy a reszponzív dizájnok korában az egyik legégetőbb problémára, a…..
Egészen 2014 nyaráig kellett várni arra, hogy a Prezi legalább részben búcsút mondjon a Flashnek. A mostani változások elsősorban a prezinézegető változatát érintik a szájtnak, vagyis a Prezi.com-on ezentúl már nem csak azok a szerencsések nézhetnek prezentációkat, akik még…..
Néhány hónappal ezelőtt Józsi egyik posztja nyomán poroltuk le a témát, és kezdünk el újra behatóbban foglalkozni az svg kínálta lehetőségekkel. Bennem is az élt még, hogy az svg valami pluginen keresztül támogatott, weboldalakon iszonyatosan körülményesen és pazarlóan…..
Néhány napja osztottam meg Twitteren azt az álláshirdetést, melyben az Uber helyi képviselőt keres magának. Olyan embert szeretnének felvenni Budapesten, aki a közösségi fuvarszolgáltatás népszerűsítését és piaci terjedését fogja helyben segíteni.  Az Uber már letarolta az…..
Webisztán Prezi 5 2014.04.17 11:04:57
2008-9 magasságában a Királyi Pál utcában volt a Prezi, a Moloko/Tripla nevű hely fölött. Akkoriban Razót, Farkas Szilvesztert és Pécsi Julit ismertem személyesen a néhány fős csapatból. Julinak például arról is sikerült meggyőznie, hogy a Prezi lakás alatti kocsmában…..
Webisztán Index.hu redesign 2014 2014.03.14 10:04:39
2007 júliusában tettük ki a mostani Index dizájn első verzióját, ami gyökeresen szakított a korábbi külalakkal és funkcionalitással. Már az indulás napján megindult a kampány az Index fórumon és ennek a blognak a kommentjeiben is azért, hogy tegyük vissza AZONNAL a régit. Mert…..
hírbehozó 2014.03.14 10:55:12
@zsoltik@: dolgozunk rajta. ha mindne jol megy a feed ma visszakerul a helyere. a redirectek is.
hírbehozó 2014.03.14 10:56:58
@zsoltik@: kozben megjavult a Hetvege redirect.
Müller Tamásék fogták magukat, és indítottak egy miniprojektet Kickstarteren. A LapTape egy olyan laptoptartó, melyet abban a helyzetben tudunk használni, amikor a kanapén feküdve felhúzott lábbal támasztjuk meg a laptopot vagy táblagépet.  Minden jó startup olyan szerintem, ami…..