Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy kis porszem

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El tudná képzelni, hogy Novák Előd a belügyminiszter?..
Kik is azok a keményen dolgozó emberek? MINDENKI, aki munkából szeretne élni és egyről a kettőre akar jutni.  Ez ennyire egyszerű...
Tiszta helyzet van. A tegnapi eredménynek hatalmi szempontból nincs jelentősége. A stabil és biztos kormánytöbbség megmaradt. Az eredményt egyébként a Fideszben is bekárolták: a médiaviszonyok átalakításának kellemetlen következménye ez. Ugyanakkor lelki értelemben új…..
Akik most felháborodtak, értetlenkednek, azoknak valójában Wermer Andrással van vitájuk. Mi más lenne a "politikai termék" definíciója, ha nem ez (részlet az UFI Wermer Andrással készített interjújából): UFi: A polgár szó új tartalommal való megtöltését Ön találta ki? W.…..
Egy kis porszem 2015.02.22 15:06:30
@szentleány:

Nem is érdemlik meg, hogy vitába szállj velük ne is idegesítsd ezzel magad...

Amiről gfg beszélt a narancsban az első posztjából is világosan kiolvasható. A polgári Magyarország víziója, -hála 40 év kommunizmus romboló hatásának- egyszerűen megvalósíthatatlan, éppen ezért nyitni kellett kicsit a liberálisok felé, balra. Kíváncsi lennék mennyi magát valódi liberális gondolkodónak tartó szavazott a Fideszre. 2002.-ben és 2006.-ban ezzel az eszményképpel választásokat buktak, sajnos az emberek értékrendje mára már nem éri el a polgári értékrend szintjét, mégha családos emberként Orbán Viktor ezt vallja. Sajnos meg kellett látni ezt a "piaci változást" a társadalomban, döntő többsége az embereknek húzza a sáját, ha meghallja a "keresztény-konzervatív" jelzőt. Mára már a Fidesz egy jobboldali liberális párt lett, nem kell tagadni.
Sajnos (nem kívánom megnevezni őket), a Miniszterelnök urat mára számos vállalhatatlan figura veszi körül, akik nem a fent említett polgári értékrendet vallják.
Szentleány: Sejtem ki lehetsz (a stílusodból kiderül) :)
Majd meglátjuk mi lesz a mostani két időközin és 2018.-ban.
Hajrá Magyarország!
Egy kis porszem 2015.02.22 20:09:44
Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy mi történt február 6-án, pénteken. A Hír Tv, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet vezetői lelkiismereti okokra hivatkozva beadták felmondásukat, amire válaszul Simicska Lajos nyilatkozataival felrobbantotta az internetet. De mi az értelme…..
Egy kis porszem 2015.02.10 12:23:45
Nem új keletű az Orbán-Simicska konfliktus, 2014. áprilisa óta beszélőviszonyban sem voltak egymással.
Ennek ellenére 2014.09.27.-én gfg lenyilatkozta az indexnek nem tud konfliktusról:

"A Századvég stratégiai igazgatója végezetül elmondta, hogy nem tudja, van-e Simicska-Orbán háború."

index.hu/belfold/2014/09/27/g._fodor_gabor_obama_elveszitette_a_realitaserzeket/

133 nap múlva robbant a bomba
Nem létezik, hogy ne tudott volna gfg erről, azért én sem vagyok hülye... :)
Mondjuk egy kitiltási botrány és internetadós tüntetések előtt durva lett volna nyilvánosságra kerülnie és Simicskának sem feltétlenül érdeke, hogy azonnal bukjon Orbán (megvárta, hogy lecsengjenek az őszi események és letudjuk a Karácsonyt), mert akkor a jobbik (ne adj Isten vagy megint a kommancsok) került(ek) volna hatalomra.
A baloldali sajtómunkások figyelmébe. Ezek az álíltások nem tőlem származnak, hanem a mérvadó nemzetközi sajtó állításai az orbáni gazdaságpolitika sikeréről. „Az orbáni gazdaságpolitikát („orbanomics”) dicsérik a devizahitelesek védelméért.” (Financial…..
Van itt egy mulatságos cikk – méghozzá a Népszavában. A lap kormánypárti forrásai állítólag arról beszélnek, hogy Orbánnak és rendszerének már csak néhány hónapja van hátra. A párton belül egyre nő az elégedetlenség Orbánnal szemben, már az is felmerült, hogy a…..
Egy kis porszem 2014.12.30 13:46:29
@maxval bircaman szerkesztő:

Minden mögött a pénz és érdekek húzódnak meg...
és kit raknának a helyébe?
Van itt egy szenátusi jelentés a CIA kihallgatási módszereiről. Fúrógép és kikötözés, ébren tartás és koporsó, "waterboarding" és "rectal feeding". Fékek és ellensúlyok, ugye? Good Morning, USA  ..
Egy kis porszem 2014.12.10 23:09:27
Egyetemi jegyzet politika-szakos hallgatóknak   Van itt néhány megjegyzés egy Index-cikk ürügyén: 1. Az Index éppen azt olvassa a jobboldal fejére, amit maga is képvisel: a szelektív nézőpontot. Az Index ugyanis számtalan alkalommal maga is "totálisan félreérti" az…..
Van itt egy mesterterv. Meg van itt néhány kitiltott. Köztük Mary Landrieu, demokrata szenátor, aki egyike annak a kilenc amerikai kormányzati tisztviselőnek, akiknek Oroszország az amerikai szankciókra válaszul megtiltotta Oroszországba utazását. Landrieu, a Szenátus Energia és…..
Egy kis porszem 2014.12.01 16:10:05
@campobaszo:

Valljuk meg őszintén egyik rosszabb, mint a másik. A gázimportra sajnos szükség van, ugyanis még nincsen olyan alternatív energia forrás, amivel helyettesíteni tudjuk.
Egy kis porszem 2014.12.02 14:59:26
Van itt egy anekdota. Amikor a kis molylepke először repül ki a szekrényből, visszatérve az öreg lepke megkérdezi tőle "Hogy érezted magad kint fiam?". A kis molylepke így felelt: "Nagyon örültek nekem. Mindenki tapsolt."..
Van itt egy amerikavíziós forradalmár-fesztivál. Mint ahogy a produkció és a jogok, sajnos úgy a karakterek is fájdalmasan nemzetköziek. Az elmúlt három hétben volt itt már ártatlan diáklány, micisapkás bölcsész, rekedthangúszépfiú, árukapcsolásos businessforradalmár…..
Egy kis porszem 2014.11.18 12:32:54
@trisel:

Abban igazad van, hogy zsákutca. Zsákutca kiszolgálni az amerikai érdekeket is, ugyanis ez vezetett a 2004.-2009. -es időszakhoz, amikor is ha nincs az IMF Hitel, jelenthettük volna az államcsődöt. Túlságosan kiszolgáltuk a nyugati, liberális érdekeket, ez lett a következménye. Nyilván a veszni látszó piaci részesedésük (piaci érdekeik) megvédésére törekszenek.
Nem mellesleg az előző kormány törlesztette a hitel terheit, ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni.
Tény, nincsen jó megoldás, mert a Paks II. beruházással a ruszkik felé adósodunk el és az oroszok tárgyalástechnikája, finoman szólva is aggályos (lásd ukrán gázvita).
Önerőből (40 év kommunizmus után és 15-20 éves átmeneti állapot következtében) nem tudunk talpra állni, ezért van szükségünk az Unióra, melynek tagjai vagyunk.

Azt is figyelmen kívül hagyod, rendre megszavazzuk a Biztonsági Tanácsban az orosz ellenes szankciókat. Továbbá a hétvégén történt megállapodás az Amerikai Kereskedelmi Kamarával.

A legkisebb rossz tehát ez a "hintapolitika", amelyet kormányunk folytat. Tény ennek van a legnagyobb kockázata, de ez hozhat legtöbbet, ha ügyesek vagyunk.

Próbálkozhatnak a kormány megbuktatásával, ahogy a cseheknél tették, de jelen pillanatban ki lenne kormányzóképes erő? Nincsen egységes baloldal (szerencsére). Jobbik??? Isten őriz...

Tüntetgethetnek, ribilliózhatnak, de ahogy G. Fodor is említi 2018.-ban a szavazófülkékben lesz esélyük Orbán megbuktatására. Ahhoz kell kiépülnie egy egységes baloldalnak, amelyek kialakításának ez a tüntetés sorozat egy komponense. Politikai gondolkodóként remélem ezt G. Fodor úr is látja és kíváncsi lennék, milyen stratégiát fog alkalmazni a kormány, mert benne van a 2018-as vereség kockázata.

A tüntetés sorozat egyfajta marketing eszköz is, ez egyfajta igényfelmérés, ők mennyi embert képesek mozgósítani a világhálón. Nemrég hallottam azt az esetpéldát is, hogy kamuhirdetésben próbálták mozgósítani azon sofőröket, akik telekocsi rendszerben fuvaroznának embereket "A"-ból "B"-be, természetesen a hirdetés kamu volt, cél az volt felmérjék a piacon (egyfajta verseny a taxi társaságokkal szemben) mennyi a mozgosítható sofőr. Én pont ezt látom.
Egy kis porszem 2014.11.19 08:18:50
@TorzonBorz:

1. Úgy tudom minden cég az adózás előtti nyereség 10%-át köteles befizetni társasági adóként ezt kompenzálják az adóalapot növelő csökkentő tételek (had ne soroljam föl, nem magoltam be). A számviteli törvény nem tér ki arra, hogy a haveri cégek mennyi adót fizetnek.

2. Ennek minden szavával egyet kell értsek, sajnos...
Ne azért vonjon el az állam, hogy a haverok zsebét töltse. Jöhetek itt a 2002-2010.-ig terjedő időszakkal, de itt úgyis a Fideszre van kihegyezve a hangsúly. Azt mondom, sajnos a korrupció a demokrácia velejárója. Azt hiszitek az USA-ban az EU-ban nincsen.
Ez persze nem jogosítja fel a Fidesz-t, hogy lopjon...

3. Itt nem a munkára rakódó adóteherről van szó. Hanem arról, hogy a Fidesz "hűbelebalázs" módjára vezette be a 16%-os adókulcsot. Gyakorlatilag aki bruttó 300.000 Ft alatt keresett, annak az adójóváírás kivezetése miatt (ami fiskálisan egy helyes döntés) csökkent a fizetése. Ha előbb vezették volna ki a szuperbruttót és utána az adójóváírást, nem csökkentek volna drasztikusan a fizetések még 2011.-ben. Én még a sávosan progresszív két kulcsos szja-tól sem idegenkedem, csak a sávot szélesíteném ki a régi rendszerhez képest. Amely az adójóváírás (költségvetési kiadás, hogy az állam támogassa a béreket) és a szűk sávok miatt egy kalap szarral volt egyenlőt. Egy magasabb kulcsot a bruttó 800-1 millió forintra vetnék ki.
Egy kis porszem 2014.11.27 10:47:37
@trabantboy:

Még nagyon az út elején járunk...
Nem szabad fejjel a falnak, csak ésszel.
Egyet értek veled.
Itt van Amerika magyar hangja: a 444.hu. Eddig is az volt, most meg – a kitiltási ügy óta – leplezetlenül valóságos USA TODAY. Már megírtam korábban is: “A Magyar Jeti Zrt. gyökértelen sajtómunkása csupán egy agent provocateur. Egy dolgot akar csak: provokálni.” Ám ez mind…..
Ózd...
Egy kis porszem 2014.11.10 22:38:25
@Bori Toth:

Nem emlékszel rosszul, de 2010.-ben módosította az akkor 2/3-os többséggel választást nyerő kormány. Megtehette, van egy mondás: a történelmet és a törvényeket a győztesek írják. Magunk közt szólva kis részben ennek is volt köszönhető a Fidesz 2/3-os győzelme. Mondom ezt úgy, hogy 2002. óta mindig is a FIDESZ-re szavaztam.

G. Fodor úrral tényleg csak egyetlen apró probléma van, túlságosan elfogult a kormánypárt irányában (mondom ezt szavazóként). Példának az "Amerikai História" című posztjában leírt mondatát idézném: "Ebben az évben háromszor győzött órási fölénnyel a Fidesz". Én óriási fölényről nem nagyon beszélnék, hiszen a város egyik polgári kerületében élek és a polgármester választáson csak annak köszönhetően nyert a kormánypárti jelölt, mert az LMP-s nem lépett vissza. Igaz, hogy a közgyűlés fideszes többségű volt. Továbbá, az Európa Parlamenti Választásokon szavazatszámlálóként összeadtam a 3 baloldali párt szavazatait (DK, Együtt-PM, MSZP) és bizony abszolút összegben megelőzte a FIDESZ-t. Más kérdés, hogy voltak olyan balfékek, hogy 3 felé szakadtak (most már négyfelé, mivel PM és az Együtt is különálló párt lett). Tehát, ha lesz egy egységes baloldal, mindjárt nem válik olyan erőssé a fölény és a következő 3 év alatt sok dolog megtörténhet...
Vagy itt az ózdi eset, ahol az átszavazásoknak köszönhetően lett a jobbikos jelöltből polgármester. Egyben üzenet a harmadik pólus felé: NEM KÉRÜNK A RÁNK ERŐLTETETT LIBERÁLIS DEMOKRÁCIÁBÓL!
Persze a harmadik pólus nem adja fel, most kitiltat embereket az USA-ból, de nem tudja megindokolni. Bizony, szép dolog, hogy itt vannak a multinacionális cégek, az igazat megvallva motorjai a magyar gazdaságnak, felszívják a jó és számukra olcsó munkaerőt, amely a magyarnak egy álomfizetés a közszférához, vagy egy magyar céghez képest. De a NAV-nál belenyúltak egy darázsfészekbe, feszegették a multiknál történt visszásságokat (milliárdnyi ÁFA be nem fizetése, a munkavállalók nem szabályszerű bejelentése, adóelkerülés), mindjárt ki is lett tiltva a NAV elnöke.
Nem beszélhetünk óriási Fidesz fölényről, ha nincsen megfelelő nemzetpolitikai stratégiája. Márpedig jó megoldás nincs. Ha az amerikaiak mellett tesszük le a voksunkat, akkor magunkat köpjük szembe, mivel kiállunk a liberális demokrácia mellet. Csak jelzem, az ENSZ BT-ben szépen megszavazzuk az orosz ellenes szankciókat, ugyanakkor az oroszokkal akarjuk végrehajtani a Paks II. beruházást. A hintapolitikának is igen nagy a kockázata. Ugyanakkor az amerikaiak sajnos vannak olyan gazdasági pozícióban, hogy tudnak velünk szemben keménykedni, elég ha azt mondják kivonul a GE, 10.000 ember kerül máris utcára. Sajnos ez a gazdasági fegyver az USA kezében van és lehet ez ellen demonstrálni 100 békemenettel, sajnos a gazdasági fegyver az ő kezükben van még és még hazánk gazdasága nem olyan erős, hogy elbírná a multinacionális cégek kivonulását. Ezzel nem megalkuvást akarok hirdetni, hanem ésszel történő "szabadságharcot", mivel mi magyarok, nem kérünk a liberális demokráciából, tehát egy újabb békemenet időszerűnek látszik...
Egy kis porszem 2014.11.10 22:44:05
@TorzonBorz:

Mivel nincsen épkézláb baloldal...
Egy kis porszem 2014.11.11 10:01:14
@TorzonBorz:

Úgy kedves barátom, hogy sok mszp-s nyugdíjas szavazott a jobbikra, mivel annyira gyűlölik a Fidesz-t...
Nyugalom..
Egy kis porszem 2014.10.31 12:08:57
No, akkor vége a hisztinek és mindenki remélhetően lenyugodott. Ezt az internet adó tervezetet gumicsontként dobták be. Miről akarták elterelni a figyelmet? Az amerikai kitiltásokról? Nem feltétlenül, mivel pár hete az is folyik a különböző hírcsatornákon.
Az ok (véleményem szerint) prózaibb. Íme a jövő évi adómodosítások:
www.parlament.hu/irom40/01705/01705.pdf

Ennek értelmében:
• A 2014-ben kedvezményes adózású juttatások 2015-ben az idei normál adózású elemeknek megfelelően magasabb közteherrel járnának majd (pl. Erzsébet utalvány, SZÉP juttatások, Egészségpénztár) – szemben az idei
• Az egyéb, nem nevesített, de egységesen adott juttatások, vagy az idei kedvezményes juttatások értékhatár feletti részének közterhe emelkedne

Lehet társadalmi vita a netadóról miközben ezt szép csendben átnyomják. Inkább a kisebb cégeket fogja ez érinteni (már ahol van cafetéria), ugyanis a multiknak annyi pénzük van, hogy le fogják nyelni, nyilván nem akarnak motiválatlanabb munkavállalót (=rabszolgát) a soraiban. Valószínűleg a multicégek miatt hozta meg a kormány az intézkedését ismervén az ottani bőséges cafetéria keretet.
Nem tudni, ez mekkora tiltakozást váltott volna ki, mint a netadó bedobása, de stratégiából jeles!
Egy egyszerű választópolgár véleménye.
Egy kis porszem 2014.11.01 11:37:55
Tudom, most sok gfg fan-nál és a kommentet olvasó Századvégeseknél is kiverem a biztosítékot. De a nagy ellátó rendszerek reformjával kapcsolatban (úgy mint nyugdíj egészségügy) Mellár Tamásnak adok igazat. Bár látok benne némi sértettséget, hogy kitették a szűrét a Századvég Alapítványtól, így az internet adóval kapcsolatos értekezését sem tudom elfogadni. A Kormányfő ideiglenesen vissza is vonta azt, amely témát csak azért vetettek föl, hogy leplezzék a cafetéria terhek emelését, ugyanis félő, hogy ez ellen is kimentek volna tüntetni és sokkal nagyobbat bukhatott volna a Kormány. Stratégiából jeles.
De térjünk vissza az ellátó rendszerek kérdéséhez. Őszintén mind a kettő nagyon összetett és komplex rendszer a maga hosszútávú működési problémáival együtt.
Kezdeném az egészségüggyel, többek között, amelynek átalakításába az előző baloldali kormány belekezdett, de a magántőke bevonási szándékába bele is bukott (meg az őszödi hazugság beszédbe). Tény, a magyar egészségügy a jelenlegi formájában nem működik jól, az orvosi szakma presztízse és megbecsülése igen alacsony szinten van, az ellátás színvonala sem túl magas és Mellár is megemlíti a kivándorlás problémáját, amely azt jelenti, hogy a legtehetségesebb, legjobb és persze a legokosabb oda megy, ahol szakmailag és anyagilag is megbecsülik. Nem tudom ki hallott már róla, de Norvégiában nincsen orvos képzés, ők importálják az orvosokat (többek közt a SOTE-ról), számos ismerősömtől hallottam az ottani viszonyokról, megbecsülésről, fizetésekről ég és föld, nem tudom "lehazaárulózni" őket, hiszen a megélhetést választották az itteni nettó 100 helyett. Viszont az állam sem nyúlt hozzá az elmúlt ciklusban a rendszerhez, viszont ebben már égető szükség lenne rá. Mellár még a magántőke bevonását vizionálja, ami abból a szempontból jó lenne, hogy tehermentesítené az államot a kiadások tekintetében, viszont egyfajta társadalmi egyenlőtlenséget hozhat magával, hiszen a magánklinikákat nyilvánvalóan csak a tehetősebbek tudják megfizetni, míg az állami gagyi maradnak. 22-es csapdája, bár az USA-ban is hasonlóképpen működik az egészségügy, sok rosszat lehet hallani és ha jól emlékszem, pont a Fidesz hozta föl az amerikai egészségügyi rendszert, amikor a baloldali kormány magántőkét akart bevonni (TB felosztása és hét biztosító intézet bevonása). A kormányzás elején szó volt az egyéni számlás rendszer bevezetésén és ez lenne véleményem szerint a leghatékonyabb, ugyanis így mindenki tudja mennyi járulékot fizetett be élete során (és mondjuk visszamenőleges indexálással ez alapján kapna nyugdíjat is az eláátási szint meghatározása mellett).

"Egyrészt, mert meg kell állítani az orvosok és nővérek jelentős mértékű elvándorlását, másrészt mert olyan hosszúra nyúltak a várólisták, hogy az már tarthatatlan, és olyan nagyra híztak a kórházak tartozásai, hogy 2-3 évente szanálni kell őket. Nincs az a pénz a költségvetésben, ami ezt elbírná, főleg úgy, hogy a kormányt most megcsapta a túlzott deficiteljárásba való visszakerülés lehetőségének a szele. Mivel nem tud nagyon sok pénzt pótolni ezekbe a rendszerekbe, szükség van a magánforrásokra, de közben a társadalom számára méltányos módon kellene eljárnia." - Mellár Tamás

A nyugdíjrendszer reformjával kapcsolatban örömmel fogadtam azt, amikor kormány államosította a kötelező magánnyugdíj pénztárakat, hiszen az én befizetésemmel ne játsszon, ne tőzsdézzen egy profitorientált (bank vagy biztosítási piacon jelenlévő) intézmény. Mivel a fiatalabb generációhoz tartozom, engem is belekényszerítettek a kötelező magánnyugdíj pénztárakba és szerencsém is volt, hogy akkor mikor a "W" formájú válság első szakaszában voltam, így a pozitív reálhozamom egy balatoni hétvégét ért. De én a befizetéseimet tisztességes állampolgárként az állami kasszába szeretném, hogy menjen egy egyéni számlára, hogy a befizetéseim alapján igazságos nyugdíjat kapjak. Sajnos az elöregedő társadalom miatt a kormány családpolitikája (családi adózás) csak tűzoltás az elöregedő társadalommal szemben, ugyan a születések és a házasságkötések száma (erre hivatkozik a kormány) az utóbbi évben nőtt, de még az elöregedési hullám évtizedek óta tart és jelentős probléma, amelyet a jelenlegi állami nyugdíj rendszer nem tud orvosolni.

"...ha nem lesz változás a nyugdíjrendszerben, akkor 15-20 éven belül az a helyettesítési arány, amely most 75-80 százalék körül van - Európában amúgy kiemelkedő szinten -, nem lehet több 20-30 százaléknál. Ez magyarul azt jelenti, hogy a béremnek csak 20-30 százalékát fogom tudni nyugdíjban megkapni." -Mellár Tamás

De itt is az lenne a lényeg, hogy igazságosabb és arányosabb legyen a rendszer. Erre már 4 évvel ezelőtt is megvolt a kormány esélye, amikor a magánnyugdíjpénztárakat államosították. Megjegyzem, én akkor is, és most is egyetértettem ezzel, de azzal már nem, hogy ezt a pénzt nem egy másik fenntartható nyugdíjrendszer kiépítésére használták fel." -Mellár Tamás

Lehet nem csinálták meg az elmúlt négy évben, de meg kell csinálni a jövőben
Egy kis porszem 2014.11.01 11:49:16
Még egy kis adalék a nyugdíjrendszer átalakításáról, amelynek minden szavával egyet értek:

"...ha nem lesz változás a nyugdíjrendszerben, akkor 15-20 éven belül az a helyettesítési arány, amely most 75-80 százalék körül van - Európában amúgy kiemelkedő szinten -, nem lehet több 20-30 százaléknál. Ez magyarul azt jelenti, hogy a béremnek csak 20-30 százalékát fogom tudni nyugdíjban megkapni.

De itt is az lenne a lényeg, hogy igazságosabb és arányosabb legyen a rendszer. Erre már 4 évvel ezelőtt is megvolt a kormány esélye, amikor a magánnyugdíjpénztárakat államosították. Megjegyzem, én akkor is, és most is egyetértettem ezzel, de azzal már nem, hogy ezt a pénzt nem egy másik fenntartható nyugdíjrendszer kiépítésére használták fel. Nem csinálták meg az egyéni számlás nyugdíjrendszert, csak bekanalazták a költségvetésbe a magán-nyugdíjpénztári pénzeket, és a legkülönbözőbb dolgokra elköltötték. Pedig volnának minták, amelyeket lehetne követni, akár a svéd, akár a német modellt – mindkettő egyéni számlákra épül, pedig állami rendszerről beszélünk.

Az egyéni számla azért fontos, mert biztosíthatná, hogy a különböző mértékű befizetések azzal arányos nyugdíjakat eredményezzenek. Ha Nagy Péter kétszer annyit fizetett be, mint Kis János, akkor kétszer annyi nyugdíjat is kapjon. Nyilván az összes befizetését senki nem tudja visszakapni kamatos kamattal, mert arra a jelenlegi demográfiai és foglalkoztatási helyzetben nincs mód, de legalább méltányos lenne a rendszer. Szemben a mostani potyautas-szisztémával, amikor is aki keveset fizetett be, mert például minimálbéren volt, az is bízhat benne, hogy majd a nyugdíját jobban emelik a későbbiekben. Az államnak tehát nem kellene feltétlenül kivonulnia sem a nyugdíjrendszerből, sem az egészségügyből, csak igazságosabbá, arányosabbá tennie a rendszert, mert akkor talán az átalakítás is elfogadhatóbb lenne a társadalom számára."

forrás:
http://vs.hu/gazdasag/osszes/kritikus-helyzetben-nem-szabad-hallgatni-interju-mellar-tamassal-1029#!s1

Lehet nem vagyok politikai gondolkodó, de ha ezen lépéseket nem húzza meg a Kormány nagyon súlyos demográfiai következményei lesznek. Lehet, van némi sértettség Mellár mondanivalójában, de a témákat, amelyeket felvet, ezekre komolyan oda kell figyelni, nemcsak arról kell ódákat zengeni mekkora király a mi kormányunk, mert könnyen pofára esés lehet a vége, mi meg nem akarunk újabb Gyurcsányt meg Bajnait, azért nyert a Fidesz, mert a jelenlegi baloldal elvesztette a hitelét a választók szemében és kormányzóképtelen erővé vált, 2018-ig még van három és fél év sokminden változhat az alatt.
„Pompeius szobrainak felállításával Caesar a maga szobrainak is biztos helyet szerzett.” (Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok)   Van olyan, hogy politikai érzék. A politikai érzék súgja meg, hogy ebben vagy abban a helyzetben mi a politikailag lehetséges, illetve kívánatos…..
Egy kis porszem 2014.10.30 22:23:07
@Késes Szent Alia:

Ennyi erővel Fletóék "elszámoltatása" is nagyvonalúság volt...
  Mi a helyzet? Ebben az évben háromszor győzött órási fölénnyel a Fidesz. Mindent megnyert, amit csak lehetett. Kétségbevonhatatlan és hatalmas választói felhatalmazás áll mögötte. A három választás egyúttal megerősítette a korábbi intézkedéseket és egyben…..
Egy kis porszem 2014.10.28 08:50:25
@Gera:

Ő nem csak kommentelget itt, neki ez a fő bevételi forrás :)
Egy kis porszem 2014.10.28 08:55:25
@Gera:

Ott a pont.
De nem az USA már a világ vezető nagyhatalma. a 2008-as válság kicsit átrendezte a világ gazdasági térképét.
Gondoljunk csak Oroszország és Kína térnyerésére.
Orbánnak nem sikerült a kínaiakkal egyességre jutni (2010-11), így jöttek az oroszok 2013-14-ben és Paks II.
Ez elegendő volt ahhoz, hogy kicsit letérheetünk az amerikai útról. Tusványosi beszédéből is kivehető volt a miniszterelnök úrnak.
Sajnos az USA még jelentős gazdasági befolyással bír az országban gondoljunk csak az amerikai cégek leányvállalataira, a nemzetközi hitelállomány (államadósság) szerkezetére. Diktálhat az USA, ezért kell ismerni a "játékszabályokat"
"...A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével..."..
Egy kis porszem 2014.10.23 14:05:13
@tesz-vesz:

Végigolvastad a hozzászólásom?
Egy kis porszem 2014.10.23 16:07:08
@tesz-vesz:
Ha én lennék, nem ruszkiznék...
Ezek már megint rólunk vitáznak. Jövő hét kedden megint Magyarország lesz a téma az Európai Parlamentben. A baloldal 9 nappal azután, hogy ebben az évben immár harmadszor szenvedett megrázó erejű vereséget, megint Brüsszelben, akarom mondani Strasbourgban akar elégtételt venni.…..
Ma lenne 25 éves az MSZP...
Egy kis porszem 2014.10.08 12:27:25