Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krisztina.cs

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző feladathoz tartozik egy kis magyarázat is. Ha nem sikerült megoldani, akkor mindenképp olvasd el, hogy megértsd miről is van szó. Utána csináld meg újra a feladatot!  Azért nagyon nehéz megtanulni "látni", és jól látni, mert a szemünk - az agyunk mindig becsap minket.…..
Kis kihagyás után itt a következő feladat. Ma megtanulod az arányok, irányok észlelését.  Ülj le a szoba egyik sarkával szemben. Tegyél magad elé egy széket, a támláján támaszd meg a rajztábládat. Vagy rajzolj úgy ahogy neked kényelmes. Ne üres sarkot nézz ki, hanem legyen…..
Ez az a rész, ami nekem a legnehezebben ment. Mások nagyon könnyen megtanulják, meglátják ezt a dolgot.  A negatív tér tulajdonképpen az egyik alapja a jobb agyféltekés rajzolásnak. A pozitív forma a tárgy ami előttünk van (pl egy szék), a negatív tér pedig a tárgy körüli…..
A feladat a következő lesz: vegyél magad elé egy lapot, és egy ceruzát. Állítsd be az órát, hogy 5 perc múlva jelezzen. Fogd meg a ceruzát, tedd a papír közepére. Most fordulj el, úgy, hogy ne lásd mit rajzolsz! A szabad tenyered vonalait fogod lerajzolni. 5 percig tilos a papírra…..
Az eddig leírt feladatokat én így oldottam meg. Láthatod, nekem sem sikerült mindig elsőre. De nem szabad feladni! Az első portrém, a kisfiamról még a tanulás előtt, így rajzoltam 3 hónappal ezelőtt:    A fordított rajzaim (az első Picasso-rajzom nem sikerült, lemaradt a fej…..
Még egy kép a fordított rajzolásra. A feladat ugyanaz, mint a Picasso-rajznál. Ez egy ismeretlen német művész vonalas rajza, fejjel lefelé. Vonalról vonalra haladj, és ne gondolj arra, hogy mit rajzolsz. A formákra figyelj. Nehéz, de mondogasd, akár hangosan is, hogy ez a vonal…..
Itt lesz az első igazi sikerélményed, ezt garantálom! Megmutatom, hogy igenis tudsz rajzolni! Persze ehhez kellesz Te, és az, hogy mindent pontosan úgy csinálj, ahogy leírom! Be fogjuk csapni a bal agyféltekét! Olyan feladatot adok, amivel nem tud mit kezdeni a bal agyfélteke, nem tudja…..
Most egy lépést kihagytam, mert - bár én megcsináltam - szerintem nem sokat lehet belőle tanulni. De leírom, hátha te tanulsz ebből is. :-) Készíteni kell egy tanulás előtti rajzot a kezedről (mint ahogy magadról is kellett). Ezt is tedd el, később jó lesz…..
A blognak ez lesz az a része, amikor csak a saját tapasztalatomat írom le.  A tanuláshoz szükséges rajzeszközök listája:  ceruzahegyező - olcsóbb is jó, ezt sűrűbben kell cserélni radír - a kezdetekhez, gyakorláshoz jó egy sima radír is, de ha már komolyabban rajzolsz,…..
Ahhoz, hogy megértsd és elfogadd, hogy működik ez a módszer, tudnod kell pár dolgot a két agyféltekéd működéséről.  A bal agyfélteke elemző, verbális, felelős a beszédért és az írásért.  Érdekes dolog, hogy a gyerekek 10-12 éves korig a jobb agyféltekéjüket…..
Illetve írhatnám, hogy második feladat, hiszen az első feladat az, hogy bízz magadban, hidd el, hogy képes vagy megtanulni rajzolni! Tudom, hogy azt gondolod, hogy nincs rajzkészséged, vagy csak nagyon kevés. Nem is kell hozzá, én tudom, hogy sikerülni fog, és a végén tetszeni fog az…..
Sokat gondolkodtam hogyan írjam meg ezt a blogot. A saját tapasztalataimat írjam meg, vagy csak magáról a jobb agyféltekés rajzról írjak, és hogy hogyan tudod elsajátítani. Végül arra a döntésre jutottam, hogy mindkettő benne lesz a bejegyzésekben. Voltak kudarcaim, nagyon sok a…..