Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Benedith

0 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gyurcsány-párt két képviselője, Szabó Tímea és Kiss László kereszteket készül eltávolítani a III. kerületben? Magyarországon eddig példa nélküli felhívást olvashatnak a környék lakói és a járókelők az óbudai Remetehegyi úton. Az önkormányzat által kihelyezett iromány arról kérdezi a lakosságot,…..
Benedith 2021.08.27 19:00:11
@Békés Gáspár: "Amúgy meg az ateizmus miért lenne kommunista?" - Köszönöm! Pont ezt kérdeztem magamban én is, amikor az ateistákat lekommunistázó mondatot olvastam.

A hozzászólása többi részével is tökéletesen egyetértek.
Most már igazán elegem van a péniszméregetésből!..
Benedith 2020.07.07 13:14:05
A gyerekeket skalpoló, zizegős szárnyú frölonok! A rémisztő, arc nélküli angyalok! A barátságos ormányos lovakat felfaló, ocsmány csápok! Gyerekként leginkább ezek maradtak meg bennem Az idő uraiból, abból az 1982-es, francia magyar-koprodukcióban készült, kultikus sci-fiből, ami máig a magyar…..
Itt a Papríkató sorozatunk ötödik része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Miért mondod, hogy tisztelnünk kell másokat és törődnünk velük, ha nem engeded, hogy segítsünk és higgyünk más vallásokban?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel…..
Benedith 2020.01.06 09:44:09
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én kíváncsi vagyok rá, mi a logika abban, hogy egy isten azért bocsátja meg az embereknek a bűneiket, mert azok halálrakínozzák a fiát. Bárkitől jöhet a magyarázat, tényleg érdekel.
Fura egy sorozat a You, amelynek most jött ki karácsonykor a második évada egyben a Netflixen. A szerethető sorozatgyilkos témát már láttuk párszor több megközelítésből is feldolgozni, itt például egy nagyon creepy, megszállott zaklatót használunk alapanyagul a jól bevált recepthez, az eredmény…..
Benedith 2020.01.04 19:43:53
@dummdumm: Direkt nem olvasok promóanyagokat sem, nem nézek előzeteseket, mert kb. semmit nem akarok tudni a sorozatokról/filmekről, amiket készülök megnézni. Az meg teljesen mindegy, hogy az írás tartalma a második évadról szól-e, ha már a cím a sorozat cselekményét spoilerezi. Csak a címben spoilerezéssel van bajom, rohadt egy dolog, mert esélyem sincs eldönteni, hogy vállalom-e a spoilerezés veszélyét a továbbolvasással.
Az, hogy milyen egy film kezdése legalább olyan fontos, mint a befejezése. Az első benyomások itt se kevésbé meghatározóak, mint az életben. Elviekben ez még csak az ismerkedés időszaka, ám egyes filmek nem bízzák magukat a türelemjátékra és rögvest el akarnak kápráztatni. Ahelyett hát, hogy a…..
Benedith 2019.08.23 12:27:32
@Dread Naughty: Mondjuk annyi különbség van, hogy egy nő tud magának jó segget csinálni, viszont egy férfi nem nagyon tud mit kezdeni a magasságával. :/ :)
Benedith 2019.08.23 18:21:25
@Dread Naughty: Persze.
A legtöbb szülő igyekszik egészségesen táplálni csemetéjét, de hála december 6.-ának lényegében a gyerkőc egy teljes hónapra csoki és édesség diétába kezd.  Mit is kap a gyerek a hagyományos mikulás csomagba? Cukorbetegséget, elhízást, hiperaktivitást, lyukas fogakat, rossz szokásokat és kezdődő…..
Benedith 2018.12.02 07:46:41
@Túl sok felhasználó: Tökéletesen egyetértek, én is szörnyen csalódott lettem volna gyerekkoromban egy ilyen mikuláscsomagtól és még az étcsoki is stimmel, sosem ettem meg és a mai napig én is továbbajándékozom, ha kapok. :D Egyszer egy évben hadd kapjon már szegény gyerek egy valag csokit, aminek tényleg, szívből örülni fog. Az év maradék 364 napján meg lehet egészségesen táplálkozni.
David Morrissey Liverpoolból indult, a színházban lett színész, a tévében szerzett rutint, Hollywoodban törték meg, és a The Walking Deadben lett kultikon azzal, hogy eljátszotta a sorozat második legszemetebb karakterét. Az interjú apropóját a Bécsben rendezett Comic-Con, a VIECC 2018-as kiadása…..
Hamarosan kezdődik a száraz november, ilyenkor sokan teszik le a poharat. De mi történik, ha alábbhagy a lelkesedés? Néhány ötlet, amely segít alkoholmentesen élni egész évben...
Jó látni, hogy az emberekben szüntelenül buzog a vállalkozókedv, és a legabszurdabb találmányban is üzleti potenciált látnak, miközben a fogyasztási szempontból legkevésbé megragadható csoportok környékén is piaci rést sejtenek. Így pl. olyan, nem túl homogén csoportok esetében is, mint amilyen az…..
Benedith 2018.08.24 17:42:26
@fuszujka: Ez tényleg jó ötlet. Én utálok beszélgetni minden ilyen helyen és ha nekem kell megmondani, hogy nem szeretnék csevegni, akkor meg tök bunkernek érzem magam. :D De persze inkább szólok és leállítom a fecsegést, mint hogy hagyjam elrontani például egy masszázs élményét ezzel. Fú, belegondolni is szörnyű...
A jövőben játszódó filmekben a gyógyítást mindig úgy jelenítik meg, hogy egy okos gép végigszkeneli a pacienst majd megmondja a pontos diagnózist és csak úgy meg is kezdi a gyógyítást. Ha ott nem is tartunk, hogy csak úgy egy kamerán keresztül bármit meg lehessen állapítani,…..
Argentínában elutasították az abortusztörvény enyhítését, melyért rengeteg feminista szervezet harcolt, jogosan. A törvényjavaslat megengedte volna, hogy a magzatot elvetesse az édesanya a terhesség 14. hetéig, ezt a társadalom 60 %-a támogatta. Viszont a szenátus gyakorlatilag semmibe véve az…..
Benedith 2018.08.14 10:34:45
@Benedith: Ó, ha jól látom, törölték a köpködős kommented. Kicsit sajnálom, mert nagyon szépen mutatta a szellemi mélységet, ahol leledzel. Enélkül a válaszom nem üt olyan nagyot. :( De végül is mindegy, bizonyítottad már sok hozzászólásban mélysötétségedet. Milyen az élet ott a kút fenekén? Nem süt le a nap, mi? Nyilván ezért a sok keserűség, ami belőled árad. Néha kicsit megsajnállak ám.
Benedith 2018.08.14 11:00:53
@Pipacs33: Rendben. :) Csak ismerem jól ezt a típust és szeretek velük játszani. :D Szinte látom magam előtt, ahogy felrobban a fejük. :D De megértettem, ennek nem itt van a helye. Befejeztem. :)
Benedith 2018.08.15 08:10:21
@math0: Te szegény ember... :) Jól van, ne sírj, megígértem Pipacsnak, hogy nem bántalak többet. Nem volt szép tőlem, hogy így felk*rtam az agyad, belátom. :) Viszont fogadj meg egy jótanácsot, ha nem szeretnéd, hogy máskor is veled mossa fel valaki a padlót (akár egy fórumon, akár az életben): ne azzal indíts legközelebb, hogy egyesével elküldesz mindenkit a k**va anyjába. Mert tetszik, nem tetszik, lesz, aki ezt nem fogja szó nélkül tűrni és kénytelen leszel vérző orral, hüppögve és megszégyenülve távozni a helyszínről. Bár persze ha ez a fétised, akkor csináld. :D Ki hogy van bedrótozva, érted... :D
    Időről-időre felmerül a közbeszédben a miniszterelnök öltözködési stílusa. Az internet népe savazza Orbán gatyáját. Van olyan tévécsatorna, ahol úri szabót ültetnek le egy beszélgetésre, aki felajánlja azt, hogy ingyen és bérmentve testreszabja a miniszterelnök gatyáját. Oda jutottunk, hogy…..
A piros lufi Magamról 2017.10.20 23:34:03
 Az utolsó zaklatás kb. 21 éve történt. Nagyon sokáig nem mondtam el senkinek, magamba zártam, és ha ügyesen lefoglaltam magam tanulással, munkával, barátokkal akkor néha hetekig eszembe sem jutott. A férjem 5 éve kértem meg a kezem, elkezdtük tervezni az esküvöt. Egyre idegesebb voltam, úgy éreztem…..
Benedith 2017.10.23 03:35:02
@EXLEXMAN: A "jól tájékozottságom" annyit tesz, hogy eszembe jutott megnézni a blog archívumát. Érdekes, hogy ez nem neked jutott eszedbe, miután annyira kíváncsi voltál az előzményekre. Nagyon úgy tűnik, hogy te csak a kötekedés miatt vagy itt, úgyhogy ha már valakinél kilóg az a "bizonyos láb", az te vagy. A te hozzáállásod kötekedő, követelőző és lekezelő. Úgy hisztizel itt, mint egy ovis, akitől elvették a nyalókáját: nem is értem, hogy gondolod, hogy elolvasol egy blogposztot, majd nekiállsz azon rugózni, hogy az nem úgy van megírva, ahogy azt te szeretnéd. Mennyire kell elkényeztetettnek lenni ahhoz, hogy ilyen szinten azt gondold: körülötted forog a világ? A téged meghazudtoló tényekkel pedig meg nem tudsz mit kezdeni.

Idézek tőled:

"Ezt a kamu cikket! A szerzö otthon ült a wc n es kiszarta ezr a hazugsagot mert a kozszajon forgo top termek a zaklatas!" - Gratulálok. A blog szeptemberben indult, a Harvey Weinstein botrány október elején robbant ki, hozzánk pedig nagyjából múlt héten ért ide a hatása. Továbbá ami ezt a szépen megfogalmazott mondatot illeti: az ember maga a stílus. Remélem, te is érzed, hogy mennyire kínosak az itteni megnyilvánulásaid. Ha nem, akkor csak abban bízom, hogy 15 évesnél nem nagyon vagy idősebb, mert akkor még a hisztis, szárny bontogató kamasz kategóriába elmennek. Csak ne ezen az úton indulj el a felnőtté válás felé, mert az élet pofontengerében fogod találni magad. Sok sikert kívánok az élethez. (Őszintén, minden irónia nélkül.)
Benedith 2017.10.23 17:33:00
@EXLEXMAN: Nem én vagyok a szerző, úgyhogy nem én fogok válaszolni a kérdéseidre.

És hogy sértődötten kihátrálnék a komment-csatánkból? :) Ne viccelj, remekül szórakozok a paranoid képzelgéseiden. :) Kíváncsi lennék, vajon te tisztában vagy-e azzal, hogy amiket te itt tényként emlegetsz, azok csupán a saját - egyébként minden valóságalapot nélkülöző - feltételezéseid. Betegesen ragaszkodsz a kitalációidhoz és másokat próbálsz lealázni, amiért ezeket nem hiszik el neked. Mit gondolsz, ez tényleg egy normális emberi viselkedés, amit itt produkálsz? Továbbá írod, hogy gyerekeid vannak. Sajnálom őket. Ha a kommentfalon így viselkedsz, mi mehet otthon?! Te jó ég... Ó, és ha már te mindenfélét feltételezgetsz rólam - aminek ráadásul kulturálatlan, primitív stílusban hangot is adsz -, bennem is felmerült valami veled kapcsolatban: vajon miért tagadod ennyire a szexuális zaklatás megtörténtét? Vajon mit műveltél te, ami ehhez az agresszív tomboláshoz vezetett most itt? Mi az, amire ennyire nem szeretnéd, hogy fény derüljön, ezért ott támadod és állítod be hazugságnak, ahol csak tudod?

Tudod, én csak az ok nélkül gyalázkodó magatartásod miatt mentem neked, de kommentről-kommentre egyre durvább kép körvonalazódik rólad. Nem hittem volna, hogy így beletrafálok.
Benedith 2017.10.23 18:47:06
@nagypiroslufi: Óóó... akkor ennyi volt a móka... :( Egyébként persze, rendben, teljes mértékben megértem. :) Elnézésedet kérem, hogy így elfajultak a dolgok itt a blogodon.
A pesterzsébeti albérleti szoba ahol a 9 éves Sanyikát ( becenevén Benumát) ápolja az édesanyja, inkább hasonlít egy intenzívterápiás kórházi teremre, mint egy gyerekszobára.  A jelenleg vegetáló  fiúról már régen kimondták az orvosok, hogy „ el akar menni az angyalokhoz”,  de az élni akarás ezt…..
Benedith 2017.10.10 22:59:53
@Martus00: Mondd csak, te belegondoltál a kisfiú helyzetébe is? Amint a fenti írásból kiderül: csecsemő korában agyvérzést kapott, azóta vak és a végtagjaira béna. Most 9 éves, ennyi időt töltött el eddig ebben a pokoli állapotban. Te kívánnád ezt bárkinek is, akit szeretsz? Főleg, hogy tudod, hogy ez az út csak és kizárólag a halál felé vezet? Tényleg nyújtanád ezt, amíg csak lehet? Vagy mondjuk kívánnád ezt magadnak ha valamilyen szerencsétlenség során ilyen állapotba kerülnél? Belegondoltál abba, hogy milyen lehet a fent említett széndioxid kómáig vezető út? Hogy mit él át addig, amíg elfogy a levegő, ő maga pedig nem tud jelezni arról, hogy fuldoklik, ezért senki nem veszi észre, amíg kómába nem kerül? És emellett még ott van a napi 20-30 epilepsziás roham. Megpróbáljuk elképzelni, hogy milyen nehéz ez egy szülőnek. De mer bárki belegondolni abba, hogy az elszenvedő gyermek mit él át ezalatt?

Az ő "életben tartása" - mert ez nem élet, hanem pokol -, nem róla szól hanem a szülőről, aki azért tartja életben és értelmetlen szenvedésben a saját gyerekét, mert ő maga nem akar szembesülni a gyermeke elvesztésével járó fájdalommal.

És én is nagyon sajnálom a lány testvért. Rohadtul nem ebből kéne állnia az életének és nem erre kellene elköltenie a pénzt, amit keres.
Benedith 2017.10.11 19:55:59
@Martus00: Rendben, egyetértünk. :)
Bake your smile Kolbászos pogácsa 2017.10.06 11:42:06
Békés megyei lányként a kolbász kérdés megkerülhetetlen. Szeretjük, csináljuk is, és nyilván meg vagyunk győződve hogy a miénk a legfinomabb, mint mindenki aki otthon készít kolbászt :D Szerencsére még a sajátunkon kívül nagyon sok finom van, tesztelem is ezeket rendszeresen Apukámmal együtt :)…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tiszteletem.  Rengeteg problémám van a mostani munkahelyemmel, amit nem neveznék meg, egy jó hírű pékségben dolgozom , maszek által működtetett ,franchise rendszerben, de teljesen szabálytalanul. A problémám ott kezdődik…..
Benedith 2017.10.07 05:38:26
@Fenek Elek: Igen, erre én is kíváncsi lennék.
Semmilyen születési rendellenességgel nem könnyű együtt élni. És bár ma már sok ilyen rendellenesség kezelése az orvostudomány fejlődésének hála már rutinműtétnek minősül, előfordulnak olyan súlyos esetek, amik láttán csak komoly beavatkozások sorozatával, vagy még úgy sem tudnak…..
Benedith 2017.04.20 22:35:47
@dr. mesterséges színezék: Igen, köszönöm, hasonlót kezdtem el írni én is.
Mert nem ismered őket közelről. Hiszen amit nem ismer az ember, attól fél, és egyben irtózik is. Persze erre azt mondod, nem is akarod megismerni. Pedig kellene, mert másképp hogy mondasz róla véleményt? Nem szereted, ha beskatulyáznak, márpedig Te a romákkal kapcsolatban nagy eséllyel azt…..
Benedith 2017.04.15 07:03:44
Undorító a cikk lenéző stílusa, a tartalma pedig tapasztalatlan ostobaságnak tűnik számomra. Én egy kis faluban nőttem fel, ahol elég sok cigány volt, bőven van tapasztalatom velük kapcsolatban. Valahogy véletlenül mindig ők zaklattak az iskolában és az utcán, ők követtek óriási fekete BMW-vel, amikor mentem haza (nő vagyok), volt egy rohadék, amelyik csak úgy megfogta a mellemet általános iskolában, amikor jött velem szembe a folyosón (szeretném hangsúlyozni, hogy még gyerek voltam). Ezek csak az én személyes tapasztalataim. A faluban volt még rengeteg lopás, nyugdíjasok átverése, rettegésben tartása és kizsákmányolása, lincselés, mert az idiótája jogosítvány nélkül, részegen motorozott és belement egy éppen kiálló autóba, a kiscsaj lerepült mögüle és fejjel az oszlopnak csapódott. A népes rokonságnak természetesen sz*rrá kellett vernie az autóban ülő családot a pár éves kisgyereket sem kímélve. Más kultúra? Hogyne. Vágyom-e ezt megismerni és elfogadni? Hát k*rvára nem.

"Nem ártana az embereknek, "magyaroknak" pár napra betelepedni egy cigány családba. Megtapasztalni hogy élnek, hogy gondolkodnak, milyen problémákkal küzdenek. Persze, ez lehetetlen. De agyban megoldható."

Parancsolsz kérlek? Neked kellene beköltöznöd, de nem agyban, hanem a valóságban. Vagy le kellene költöznöd egy kis faluba néhány évre egy szép, nagy cigányputri szomszédságába, megpróbálni állatokat tartani és kertet művelni. A gyerekeidet onnan járatni iskolába. Kérlek, tedd meg ezt és négy-öt év ilyen tapasztalattal a hátad mögött légy kedves egy új posztot írni róluk. Köszönöm.
Szia. 25 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
Benedith 2017.03.18 19:25:43
Ez nagyon hasznos írás! :) Én is alkoholista vagyok, bár már nem iszom minden nap. 30 éves vagyok és 5 éve süllyedt nálam mélyre a dolog. Bár visszagondolva már az első berúgásomnál (kb. 15 évesen, addig antialkoholista voltam :) ) azt éreztem, hogy én ezt imádom, nekem ez kell! :) És már az első alkalomtól nem volt elég az enyhe spicces állapot, nem bírtam megállni, ha már elkezdtem inni. Ekkor még ritkán ittam, hétvégente, társaságban, de mindig vágytam rá. A visszatartó erő az volt nálam, hogy féltem attól, hogy mások elítélnek, ha gyakrabban iszom.

6 éve történt egy törés az életemben, depressziós lettem, egy darabig tartottam magam, de végül saját albérletbe költöztem, hogy egyedül lehessek és a beköltözés után az első dolgom az volt, hogy vettem egy tálca sört és elkezdtem inni. Minden nap. 3 évig tartott a depresszióm, meghíztam én is, ahogy azt kell, baráti kapcsolatokat leépítettem, minden este leültem számítógépes játékokat játszani és inni. Amikor már nem bírtam gondolkodni, akkor facebookot olvasgattam, ez volt a kapocs köztem és a külvilág között. Szép kis élet volt. :) A depresszióból egyedül jöttem ki, mindig bennem volt az, hogy nem akarom így, ebben az állapotban leélni az életemet, így szépen, lassan, de azért lépkedtem belőle kifelé.

Az alkoholtól viszont nehezen szabadulok, hiába ért véget a depresszióm már kb. két éve. Itt én két dolgot látok, amivel meg kell küzdenem:

1. Az alkoholizmusra való hajlam, amit apámtól örököltem. Gondolom ennek köszönhető az is, hogy már az első berúgás után - én úgy gondolom - függő lettem. Ahogy írtam: bár viszonylag ritkán ittam, mindig hiányzott az alkohol. Bármikor tudtam volna inni.

2. Megszokás, talán mondhatom, hogy a 3 év alatt a napi rutin része lett. Most, hogy a depresszióm alatt "kitomboltam magam", ami az alkoholizálást illeti, érdekes módon ez a 'mindig tudnék inni' dolog elmúlt. Most már viszonylag ritkán kívánom meg az alkoholt és mégis kb. 2 naponta iszom, hiába nem kívánom. Mert péntek van/mert szombat van és holnap lehet aludni, mert ma korábban hazaértem és ha most elkezdek inni, akkor 10-re már kidőlök és tudok aludni 8 órát, de mi van, ha nem kezdem el most és este 8-kor véletlenül megkívánok egy sört, viszont akkor már nem kellene nekiállni, úgyhogy előzzük meg a bajt... - ilyen hülyeségek. :D Ó, és a boltban vívódás, hogy bár akkor és ott nem kívánom a sört, de veszek, mert mi van, ha később megkívánom? Ne kelljen már visszajönnöm. :) Otthon meg persze, ha már ott van a sör, akkor megiszom, ha kívánom, ha nem.

Szóval nekem ezeket a dolgokat kellene rendbe tennem. Ma kibírtam a boltban, hogy ne vegyek alkoholt és nem bántam meg, mert ha vettem volna, már innék. De így, hogy nincs itthon, így rendben van. :)

Hát leírtam én is a történetemet. :) Már a blog indulása óta terveztem, de valahogy most kaptam hozzá kedvet. :)
Benedith 2017.03.18 20:38:02
@józanakaroklenni: Köszi, hogy írtál! :)

Igen, nagyon jó, hogy írtál erről a pattern dologról, nem hallottam még róla, viszont érdemes észrevennem, hogy nálam mi a minta. És igen, az, hogy játszom, iszom, később már csak görgetem az üzenőfalat. Érdekes, hogy nálam például pont a sorozatnézés az, amihez nekem nem passzol az alkohol, úgyhogy ennek felismerésével máris tehetek egy lépést az alkohol mentes élet felé: esténként nem játszom, hanem sorozatokat nézek. Ezt mondjuk nem tudom, mennyire lesz könnyű kivitelezni, mivel imádok játszani. :( :) Továbbá kimozdulás, sport... igen, most hogy jön a jóidő, el szoktam menni néha biciklizni. Megtehetném magamnak azt a szívességet, hogy gyakrabban emelem fel a seggem, hogy elmenjek tekerni. :)

Még azt szoktam csinálni, hogy veszek egy nagy üveg Zero kólát és azt iszogatom esténként, hogy azért meglegyen az a tütükézős feeling, de mégse alkoholt szürcsölgessek. Nem tudom, hogy ez mennyire jó dolog, mert ezzel lehet, hogy csak fenntartom az esti iszogatás megszokását... :/ Hát nem könnyű a helyzet. :) Mindenesetre most nézek egy kis American Dad-et. :D Jó éjszakát! ^^
Fontos könyv jelent meg egy sokakat érdeklő témában, amely papoknak is szól, de mindazok haszonnal forgathatják, akik tudni vélik a megfejtést a címbeli kérdésre...
Benedith 2017.03.05 16:56:07
@Fülöp Ákos: "Az miért nem képzelhető el, hogy Isten a papi szolgálatra való meghíváshoz megadja a cölibátus kegyelmét?"

Ha Isten megadná a papoknak a cölibátus kegyelmét, akkor vajon előfordulhatna a cikkben is említett jelenség?

"egyházi személyek által elkövetett szexuális gyermekbántalmazások"
Benedith 2016.11.09 19:11:03
@Elnök Úr: @David Bowman: Kössz és kössz. :)
Már több felmérés is készült a témában, de a legfrissebb kutatás még meglepőbb eredményt hozott: állítólag 5,4 percig tart egy átlagos szeretkezés. Ezúttal Dr. Brendan Zietsch pszichológus vizsgálta 500 pár szexuális szokásait. Nézd meg mennyi volt a leghosszabb és a legrövidebb mért idő, ami…..