Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Blackknight1

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Blackknight1 2012.07.15 12:00:27
A 18-as karikát ezúttal csak az NMHH kedvéért tettem ki, mert szerintem a lenti videó senki nem fog megrontani, nem a pornográf tartalom a lényeg benne, hanem a tömény idiotizmus, illetve az, hogy egyesek mennyi munkát képesek ilyesmibe feccölni (a videó ugyan márciusi, de egy…..
Blackknight1 2012.06.10 17:02:01
Különleges fináléval készültünk az Olcsó ebéd menő helyen sorozat lezárására, ahogy a címből és az étterem nevéből lehet következtetni. Eddig az optimális ajánlatokat kerestük a városban, olyan éttermeket, ahol olcsón kapunk megfelelő vagy épp kiváló minőséget, most…..
Olvasónk egy lízingszerződéssel kapcsolatban írt nekünk.Az alábbi ügyben szeretném a tanácsukat kérni.Lombard Lízing, CHF-es autóhitel, 2.3M önerő nélkül. 2008. júniusban lett kötve, külföldi munka miatt szükség volt itthonra egy autóra. Jött a válság, nehézségek,…..
Nem gondoltuk volna: olvasóink többsége lehet, hogy felcsapna önkéntes tartalékos katonának. Heti szavazás-összesítőnk. Szokásos hétvégi szavazás-összesítőnkben most a hadseregről szóló cikkünk (Önkéntes katonaság: mert a hadsereg jó) szavazásainak eredményét…..
Nyilván unalmas, hogy én mindig mindenről az ellenkezőjét mondom, de itt van néhány megfontolandó szempont a Gázába tartó segélyflotilla esetéről. Ezek szerint nem teljesen egyértelmű Izrael bűnössége.  1a. Hogy a rajtaütés nemzetközi vizeken történt, abból a…..
Blackknight1 2010.06.02 08:48:03
Izrael egy terrorista ország,nem is vitás.
Ők az egyetlenek,akik bármit megtehetnek,anélkül,hogy felelősségre lennének vonva.
Néhány hete valaki Budapesten egy követ dobott be egy zsidó család ablakán,mert olyan hangosan mulattak,hogy zavarták a környék nyugalmát.Egyből rendőr lett a helyszínre irányítva,a "merényletet"pedig antiszemita megnyilvánulásnak minősítették.Mi lett volna,ha valaki egy arab lekos ablakán dob be egy követ?SEMMI.
Próbálj meg beutazni Izraelbe.A határon mindenféle indok nélkül visszafordíthatnak.Pont.Ha olyan számítástechnikai ezközt akarsz bevinni,ami az országban nincs engedélyezve,akkor a határon elveszik vagy megsemmisítik.Az utóbbira is volt példa.
Ha bárkivel ezt megteszik,akkor a világ azt mondja,rendben van,vigyáznak a biztonságra.
Ha ugyanezt egy zsidó polgárral teszik meg bárhol a világon,akkor az adott ország mocskos antiszemita holokauszttagadó lesz,akit blokáddal embargóval és különböző szankciókkal KELL sújtani.AZok az országok akik nem értenek ezzel egyet,ugyancsak az előbbi szankciókkal sújtandók.
Mondjon még valaki egy országot a világban,ahonnan büntetlenül lehet a szomszéd ország civiljeit ,gyerekeit gyilkolni....
Persze lehet mondani,hogy a HAMASZ is lövi őket.
De ők el is vannak Ítélve nemzetközileg,és rendesen blokád alá vannak vonva.
Izrael miért más kategória?Terrorista gyerekgyilkosok,semmivel sem jobbak a többi terroristánál.
Balázst kéz a kézben szórakoztatta az OTP és a Voda: az ATM vagy a kártya hibája miatt háromszor vonták le a számlájáról az összeget, a Vodafone viszont leszúrta, hogy miért volt ilyen hülye és különben is, pénz vissza nem adnak, ez náluk elv. Pedig de, csak kérni kell.…..
Az alábbi dokumentumfilm készítőitől már bemutattunk egy kisfilmet, mely a nácik által beszennyezett ősi magyar jelképek eredetéről szólt. Megtudhattuk, hogy a hosszú évszázadokon keresztül a magyarság szimbólumának számító Árpádsávos zászlóra hogyan tapadt rá a náci…..
Félrefordítások Helpless 2009.12.23 16:09:49
Van az úgy, hogy egy hirdetés rosszul sül el. Othello legalább nem adott fel olyan szöveggel apróhirdetést, hogy mondjuk "Önhibáján kívül megözvegyült katonatiszt keresi hűséges második feleségét - jelige: Nem is vagyok féltékeny". Azon gondolkodom, hogy Archie (TK,…..
A finnek nyelvi rokonságban vannak a magyarokkal, körülbelül ez az egy közös van velük. Természetesen a műszaki vizsgáztatás is másképp működik mint idehaza. Bár Attila hadilábon áll a gépeléssel, vagy nem működik neki rendesen a szóköz a billentyűzetén, ezért kicsit…..
Blackknight1 2009.07.29 01:15:59
Írországi tapasztalatok:
Interneten kell bejelentkezni,kapsz egy időpontot.A vizsgaközpontok eléggé leterheltek,így ha pár hónapja már lejárt a vizsga,az nem gond.Ha megmutatod a gárda embernek a papírt,hogy be vagy jelentkezve vizsgára,akkor nincs gond.A vizsgára pontosan kell érkezni,várni nem kell.Kamera a falon,minden adatot computer rögzít,csalás kizárva.Rendesen átnézik,futómű,fék,lengéscsillapító.lámpák stb.
Ha minden ok,akkor kapod a papírt két évre.A vizsga egyben zöldkártya is 50 euro összesen.
Kb 4 órás órabérnek felel meg.
Ha valami nem ok,akkor kapsz egy listát,mit kell megjavítani,elviszed a szervízbe,ott kérsz számlát,és utána visszamész,és megadják a vizsgát.Itt az a szokás,hogy a vizsgáról,útadóról meg a biztosításról is kapsz egy kis papírtárcsát,amit a szélvédő mögé elhelyezett tartóba kell tenni,így kívülről is látszik,hogy a kocsi papírjai rendben vannak.A közúti ellenőrzésnél csak lassítani kell,a rendőr ránéz a szélvédőre,és ha minden papírod oké,akkor mehetsz is tovább,nem kell mindenkit külön félreállítani.
Forgalmi engedély létezik,de nem kell magadnál hordani.De mondom ,pár hónapja lejárt műszaki vagy biztosítás nem nagy gond,ki tudod magyarázni....
Az hogy lefizetsz valakit,az kizárt.Borravalót sem várnak.Egyszer egy benzinkutasnál hagytam 15 cent borravalót,aztán szaladt utánam a kocsihoz,hogy ott felejtettem,és utánam hozta.
Azóta nem adok,mert nem tudnak mit kezdeni vele.Ha borravalót akarsz adni,akkor az apród bedobhatod a pénztárnál elhelyezett kis dobozokba,ahol különböző karitatív célokra gyűjtenek....
Gebra beleszaladt a banki ügyintézés poklának legmélyebb bugyrába, amikor minden ügyintéző máshogy ügyintéz, majd jönnek a kitöltendő űrlapok, de hiába: a hitelkerete először megnőtt, majd megszűnt és három hét után már csak a kérdései maradtak. Az alábbi vidám és…..
Blackknight1 2008.07.22 01:05:33
Én is Citibankos vagyok ,úgy jó 10 éve.
Hitelkártya,folyószámla miegymás.Nem olcsó,de tényleg bárhol tudom használni a citis hitelkártyámat.Engem már párszor kihúzott a bajból,mikor pl sürgősen repjegyet kellett venni.
Még személyi kölcsönöm is van náluk,(sikertelen ember)aminek a törlesztését a folyószámláról vonják havonta.Nem nagy összeg 8 ezer körül.
Na ezzel volt egy jó story,mert egyik hónapban késve érkezett az egyik helyről egy átutalásom,és így a bank nem tudott 8000 Ft levonni,csak kb 6000-et.
Ezt csak akkor észleltem,mikor netbankolni akartam.Látom,hogy a 2 (kettő)Ft kamatjóváírásomat is azonnal levonták.Na itt már gondoltam,hogy gond lesz,ha 2 Ft-ra is nagy szükségük van,akkor gáz van.
"Természetesen" zárolták a számlámat a tetemes 2000 Ft-os tartozás miatt.Mire én ezt észrevettem,addigra már volt a számlámon kb 100 ezer forint,de nem tudtam hozzáférni,mert zárolva volt.Így a banknak sem tudtam utalni a pénzt.
Személyesen nem tudtam bemenni,mert külföldön vagyok.Telefonos ügyintézőt hívtam este felé.Persze segített volna,de sajnos ez ügyben csak személyi kölcsönös kolléga intézkedhet,ők meg csak munkaidőben vannak bent.Másnap sikerült beszélnem egyikükkel.Kb úgy beszélt velem,mintha a Szent Koronát elloptam volna,éreztem hangjából a megvetést.Megkérdeztem,hogy esetleg nem vehették volna figyelembe zárolás helyett,hogy már 10 éve ügyfél vagyok,és hát a tartozás összege sem túl nagy......NEM, EZ AUTOMATIKUSAN TÖRTÉNIK.Akkor esetleg ha most levenné a számlámról brutális 2000 Ft-ot és esetleg visszakaphatnám a számlámat...
JÓ,DE EZ NEM ILYEN EGYSZERŰ.
Szóval a történet vége az lett,hogy még két napig,gondolom szivatásból,zárolva volt a számlám.Harmadik nap telefonáltam,hogy mi a helyzet,Egy másik személyi kölcsönös kolléga azt mondta,hogy valszeg estére már elérhető lesz.Ezzel szemben 10 perc múlva már tudtam használni.
Amúgy nincs velük gond,a telefonos ügyfélszolgálatuk,és a netbankjuk is jó,szerintem.
De ha az első ügyintézőn múlik,ő valszeg le is lőtt volna 2000 Ft miatt.
Levélben kaptam az alábbi történetet, a levél írójának kérésére közzéteszem. Először is elnézést, hogy nem fedem fel kilétem, de szerintem megértitek. Az alábbi szövegben beszélek majd az Alapokról, a Sea Org-ról, EPF-ről, RPF-ről – a szcientológiáról. Mindenkinek…..
Hanem egy valódi kétszínű homár. Mi sem tudtuk, hogy a páncélunk jobb és bal fele Gyurcsány és Orbán álmának megfelelően teljesen külön fejlődik, így megeshet az ilyesmi. Részletek itt, köszönjük Béemnek. ..