Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hajagos Máté

3 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
13 éves voltam, amikor először jártam a Zöld Pardonban, egy Alvin és a Mókusok koncert alkalmával. Nyilván, az idősebb generációknak nem sokat mond az együttes neve, bár valószínűleg sok kortársam családjában felmerültek hasonló kérdések: Milyen zenét nyom a Junkies?…..
Hajagos Máté 2014.10.10 17:15:51
A helyesírásom nyilván nem képvisel magas színvonalat. De nézze meg akármelyik másik blogot vagy akár az indexet. Persze ez engem nem véd meg. "csak bandi"-nak: igen tipikus magyar hozzáállás, a csóró ember elvárja, hogy a pénzéért kapjon valamit, hogy 15-18 óra munka után kitudjon kapcsolni kicsit. Tudom szemét egy dög vagyok, de baromira idegesít, hogy 550 körüli éjszakás órabérért dolgozok, és sok helyen ezzel jó, ha veszek gy sört. "Mr közbiztonság Szilárd" " Baszd meg" az anyanyelvet, az idézett sor elírás, de mondom, nem védem a helyesírásomat. :) A baj az, hogy alapvetően nem érti miről pofázok. Az, hogy egy széles társadalmi réteget, miután kiszipolyoztak, megpróbálnak kussban tartani. Szóval ez így nem megy. Kell valami levezető szelep, ha egész nem hajtanak, űznek, lerabolnak, ordítoznak veled. Az egész életed merő kihasználás. Nyilván nem kéne cigányozni vagy zsidózni, de sokan nem társadalomtörténeti kutatásokat olvasgatnak, és nem virzsínia szivart kapnak ajándékba, hanem kézfogást. És ezzel csak a saját maga elitizmusát igazolta, nem azt, hogy nincs vagy nem lehet igazam. Csk azt próbáltam, hogy van egy leszakadás, amit néhányan folyamatosan próbálnak átugatni, de csak az jön vissza, hogy "baszd meg" meg, hogy "fiatal vagy és ezért nem tudsz gondolkodni". De, csak máshogy. Egy antiszemita, vagy egy liberális értelmiségi is gondolkodik, csak máshogy. És ez még szinteződést sem fejezhet ki. Szóval a cent illetve virzsína szavakon való fennakadás mellett gondoljon egy kicsit bele ezeknek az embereknek a helyzetébe. És az enyémbe is. mert így csak a hozzá nem értését igazolja. Mindazonáltal, köszönöm a kritikát!
Az úgynevezett „érpataki modellről” jó ideje folyik a diskurzus, nagyjából azóta, hogy az egyik fideszes államtitkár követendő példaként állította a nyírségi falut, majd miután a Jobbik kezdett el házalni az állítólag példás rendet teremtő modellel. A sajtóban pro- és…..
Amióta a Fidesz hatalomra került, a baloldali gondolkodást meghatározó értelmiségiektől és politikusoktól mást se hallunk, csak azt, hogy mennyire rossz nekünk, illetve, hogy a demokrácia egyre inkább átváltozik „népi demokráciává”, vagy már teljesen át is változott…..