Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mézesmázos Mózes

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A budapesti Erzsébet-híd a főváros Dunára épült közúti hídjai közül a negyedik volt. (Volt még egy vasúti híd is, azonban az vasúti forgalmon kívül mást nem bonyolított le) Építését 1901-ben kezdték meg és két év múlva már át is adták a forgalomnak. A most következő cikkben a híd rövid történetét…..
Mi fog történni? 2019-ben folytatódik a Rákos-Hatvan közötti vasúti vonalszakasz felújítása. Mondandónk pozitív része itt nagyjából véget is ér: szokás szerint a projekt erősen vitatható és takarékos, a költsége viszont jó magas. De a legnagyobb baj, hogy a munkák miatt jövő februuártól decemberig,…..
A skywalkos posztom írása közben kezdtem el magamban összegyűjteni Magyarország kilátóit, melyekből egy közel sem teljes válogatást lentebb láthattok-olvashattok. Talán nem annyira látványos, nem annyira félelmetes mint az ötletadó poszt, de én azt gondolom, hogy ezeket is…..
Mézesmázos Mózes 2014.04.27 18:53:49
Persze egyáltalán nem garantált, hogy ugyanaz, mint amit múlt héten találtunk, de esélyes, hiszen még a neve is egyezik. Mindenesetre a hírek szerint ide is ugyanazzal a módszerrel, áleltévedt nőkkel viszik be áldozataikat: Lassan két hete csütörtökön (ápr. 10) egy…..
Mézesmázos Mózes 2014.04.23 21:16:44
@hagyma: 10/10 pont! A mai nap kommentje! :D

@uraaam: Egy dán embernek feltehetőleg nemigen lesz übermensch-érzete az erős euró láttán. Ők dán koronát (DKK) használnak.
csox Szaloncukorteszt 2013 2013.12.31 20:11:55
Tudom, hogy késő, de direkt most írok erről. Egyrészt mert utólag még könnyebb okoskodni, másrészt mert idén még a tévében is szerepeltem, és azt mondtam: elő a szilikonos jégkockatartókat, és gyerünk, gyártson mindenki szaloncukrot magának, a saját ízlése…..
Október 6. Magyar nemzeti gyásznap, amelyre a cseh és szlovák köznyelv is megemlékezik: Világoš. • Magyarországon nem ismert, hogy a szlovák és a cseh nyelvben bevett szó • Szlovákiában nem ismert, hogy Magyarországon ez egy fájó történelmi…..
Praxis 150 ezret követelt az orvos 2013.09.08 08:49:12
Odaadtam neki 70 000-et. Megszámolta, felháborodott, mindenféle aljasnak elmondott. Azt is mondta, hogyha bezzeg baleset okozása miatt elvették volna a jogosítványát, akkor arra nem sajnáltam volna a pénzt. Tisztelt Praxis blog!2003-ban a férjem elment tüdőszűrésre.…..
Mézesmázos Mózes 2013.09.08 18:52:18
@Babette_: Én sem hittem, hogy van ilyen, amíg nem találkoztam vele. Az idézett beszélgetés egy ambulánsan végzett műtét utáni második kontrollon hangzott el:
- Lenne még itt egy kínos téma, XY úr...
- Igen, főorvos úr, mi lenne az?
- Én ezeket a műtéteket 40 ezer forintért szoktam csinálni.
Hát így megy ez.
"Albérletbe nem megyek, mert akkor 25 évig fizetek és a végén még mindig nincs lakásom!" "Lakásra nem veszek fel hitelt, mert a teljes futamidő alatta a többszörösét kell visszafizetni!" Egy-egy érv a saját lakás és az albérlet mellett. A két tábor a vitában itt…..
Olasz fórum Ő az olasztanár 2013.06.15 10:21:00
1.)    Az olasztanár, ha azt látja az utcán, hogy: alkalmazza, azt úgy ejti: alkalmadza; 2.)    Az olasztanár, ha szembe megy baráttal vagy ismerőssel, akkor az rámosolyog, s megjegyzi, hogy: bondzsorno vagy robibádzsó vagy, hogy dzsovánottó – az ő…..
Mézesmázos Mózes 2013.06.16 22:30:44
@mbemba: Igen, tetszett! Így én is írok egy pluszt:

Mi az olasztanár kedvenc magyar szava?
A "naplemente". :)
Az unortodoxia korát éljük (...), mármint itt a blogon, természetesen. Ennek jegyében ma is egy új típusú poszt jön. A szerzője Stacey, aki ugyan éppen határátkelés előtt áll, ám egy amerikai barátja felkérésére megpróbálja összeszedni, mi az, ami szerethető, ajánlható…..
Bedi Kata  „Ratkó-gyerekek” „rendszerváltó”, „Y”, „Z”… - generációk elnevezései, melyek többnyire nagy társadalmi és/vagy történelmi változáshoz kapcsolódnak, s így lesz a generációk sajátossága, problémái, és persze a köztük lévő feszültség is…..
8ker Javuló közlemény 2013.01.17 22:32:04
Van az a mondás, hogy: "Diplomata az, aki úgy küld el anyádba, hogy alig várod, hogy indulhass." Kommunikáció az egész világ, és benne közlemény minden férfi és nő. A szart is el lehet adni, ha jól van becsomagolva, hogy még egy kicsit közhelyezzek. Csodálatos, hogy végre…..
Mi más is lehetne, mint Moszkva? (Na jó, akad még egy-két ötletem...) A mai történet tehát onnan érkezett, Annamária írta, aki egyszer már jelentkezett az orosz fővárosból. Kiderül, tényleg olyan drága város-e (és ez mit is jelent pontosan), de szó lesz sok minden más,…..
Hetek óta sztrájkkal fenyegetőznek a pedagógusok, érdekes módon mégis csupán annyi történik, hogy folyamatosan engednek a követeléseikből. Sztrájkbizottságot alakítottak, szót emeltek többek közt az iskolák állami fenntartásba vétele, a béremelések elhalasztása ellen, de…..
HamPLÓ Villamosok koszorúkkal 2012.11.01 18:51:19
A halottak estéjén (a Halottak Napja előtt) egy, a temetőbe járáshoz (is) köthető, mára eltűnt szokást mutatnék be néhány képpel; bár biztosan sokan emlékeznek még rá, korántsem csak a nevezett ünnep alkalmából: Vajon ma meg lehetne tenni, hogy a temetőbe látogatók…..
Mézesmázos Mózes 2012.11.01 23:36:46
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Én a 80-as években Egerben voltam gyerek, ahol szintén ilyen kukák voltak "Köszönöm, hogy észrevett!" felirattal. Pesten is ez volt rájuk írva? :)
Az önkormányzati adósságállomány nagyjából felének átvállalását Kósa Lajos úgy értelmezi, hogy most az állam baromira jó fej. Egyébként Lajos pontosan kicsoda is ezen a meccsen? Ő magát egyértelműen csatárnak tartja, de legalábbis a hetes számot íratná a hátára,…..
Mézesmázos Mózes 2012.10.31 08:51:50
@gébics: Láttam. Magamat például annak tartom. Hidd el, ott is dolgoznak becsületes emberek.
Kedves vidéki (esetlegesen külföldi) olvasóinkat előre is kérjük, közöljék velünk mindenképpen kommentben, hogy ők nem budapestiek, fogalmuk sincs ezekről a helyekről - és nem értik, miért nem mindegy, hogy Buda-e vagy Pest. Köszönjük. És most következzen egy kis…..
Mézesmázos Mózes 2012.10.24 15:58:55
Mandiner blog Nekünk a magyar 2012.08.20 08:01:00
„Túléltem mindeneket, kormányt és féldeciket” Neked a magyar? – tettük fel a kérdést a nemzeti ünnep alkalmából mandineres bloggereinknek és barátainknak. Akik válaszoltak is. Hogy mi nekünk a magyar? Többünknek Cseh Tamás, Latinovits Zoltán, Jankovics…..
Aki még nem olvasta a jövő évi költségvetés tervezetét vagy összefoglalóját, annak annyit mondanék, hogy az irány ugyanaz: meglehetősen ortodox megszorítás és befagyasztanak mindent a dicséretesen kicsi hiánycél érdekében. Azaz csak majdnem mindent... Igen, mert míg a…..
Mézesmázos Mózes 2012.06.16 16:56:00
@Karipapa01: Ha elolvasod a bejegyzésem második felét, rájössz, hogy minden vagyok, csak elkényeztetett nem. Fater lelécelt, anyám egyedül nevelt fel, hónap végén, ha nem fizetett a magántanítvány, nem volt vacsora. Nagyanyámék még a tyúk seggét lesték, ha enni akartak, mi a tanítványoktól függtünk. Ennek ellenére azt mondom, ma nehezebb.
Mézesmázos Mózes 2012.06.16 17:03:53
@hagyma: Nem vagyok zsidó. Azért ez a nickem, mert Szabó Magda: Mózes egy, huszonkettő a kedvenc könyvem, és az egyik kedvenc macskámat is Mózesnek hívtuk - ő volt a névben rejlő Mézesmázos Mózes. Hívő református ember vagyok.
A könyvet javaslom, hogy olvasd el, pont a generációk közötti feszültségekről szól és arró, hogy az öregek ne hánytorgassák fel a múltjukat a fiataloknak, mert azzal nem együttérzést és tiszteletet, hanem ellenkezést váltanak ki belőlük.
Mestermű!
Mézesmázos Mózes 2012.06.16 17:21:35
@Karipapa01: Ebben a legteljesebb mértékben egyetértünk. Örülök, hogy van közös pont a gondolkodásunkban és nem egy parttalan vitát folytattunk le.
Ave, amice!
 Így lesz a gyerekkori nosztalgiából új recept.   Elborították a magyar webet a fehércsokis sajttorták, és mi tagadás: megkívántam. Megtettem a szükséges előkészületeket is – már ami a bevásárlást illeti. De hét végén nem készült el, aztán a hét elején más impulzusok értek, így…..
Tegnap hazafelé jövet a mesterképzéses felvételik esélyét latolgattuk két hallgatótársammal, amikor is egyikük felvetette, úgyse lehet itt még sokat tudni, ha a Corvinust végül beolvasztják más egyetemekbe, itt még elég nagy felfordulás lesz. "Hülye vagy? Ez már rég…..
Mézesmázos Mózes 2012.04.22 12:20:45
@RAMBO: A közgazdaságtan arra tanít meg, hogy a szűkösen rendelkezésre álló erőforrásokkal hogyan kell sáfárkodnod ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érd el.
Ennek ismeretéhez elég bármely mikroökonómia tankönyv első bekezdését elolvasni, MBA nem szükséges.
Mézesmázos Mózes 2012.04.22 12:52:49
@RAMBO: Szerintem neked kisebbségi komplexusod van. Valószínűleg a két MBA-t végzett közgazdász feleséged sokkal sikeresebb a szakmájában, mint te. Sajnállak, rossz lehet neked.