Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veress Mariann

40 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy a meleg, gyorsabban csúszik le egy-egy pohár fröccs. Aztán meg vakarod a fejed, hogy az üvegeket el kellene vinni a szelektív kukába. Vagy? Íme néhány lehetőség, hogy elkerüld a cipekedést.-) Így vágd szét az üveget: A forrásért és az elkészítéshez…..
és újakat teszel az autódra, a régieket fesd be valami tuti színűre és már majdnem kész az új benti vagy kinti bútor/dekoráció/játék. Persze lehet bonyolultabbakat is készíteni, de egy kis festékkel is már elég ütős hatást lehet elérni. Hajrá!   A…..
Veress Mariann 2015.05.28 09:19:01
@Sir Gombóc: Köszönöm Önnek és az előtte szólóknak is, hogy felhívta a figyelmünket az elhasználódott gumi káros hatásaira. Abszolút jogos, mielőtt dekorációnak használnánk, érdemes meggyőződni a gumi állapotáról és csak a kevésbé kopottat használni ilyen célra.
Re-kreáció Virágot bele! 2. 2015.05.05 23:27:43
Ha a lakásban lévő virágaidnak már sikerült megfelelő kaspót, vázát (ld. Virágot bele! ) készítened, irány ki a kertbe, teraszra vagy az erkélyre és a kinti növényeidnek is gyárts valami tutit! Találsz ötleteket mega kertbe való mega virágokhoz és pici erkélyre való…..
Saját magának nem készíttet ilyet az ember (Anya) a gyerekeivel, de mondjuk egy nagymama biztos odalenne a boldogságtól, ha az unokája megajándékozná őt valami hasonló saját kezűleg készített ajándékkal Anyák napján.   A forrásért és az…..
 Április 22-én, a Föld napján gondolom a gyerekek sokat hallanak majd a környezetvédelemről az óvodákban és az iskolákban is, de azért otthon is érdemes foglalkozni ezzel. Jó program lehet például növényeket ültetni vicces tubusokba, a Földet, virágot, fákat stb. ábrázolni…..
Legelső blogbejegyzésem témájának a biciklis alkatrészekből készülő dekorációkat választottam. Most megint előkerült ez a téma, kicsit másképp: az alapanyagok ugyanazok, csak a végtermék más. Most épp bicikliékszerekre "kattantam" rá, olyannyira, hogy egy workshopra is…..
Re-kreáció Virágot bele! 2015.04.16 15:48:20
Mielőtt kidobod a napi szemetet, nézz bele ebbe, nehogy kidobd a tuti vázád alapanyagát! Van köztük jó néhány  minimál anyagból készülő  és minimális idő alatt elkészíthető. ( A papírgalacsinos nem ez a kategória, ezt csak türelemjátékosoknak…..
Húsvét után azért marad pár tojástartó. Attól függően, hogy a szolid vagy a giga tojásevő és - festő kategóriába tartozol, az alábbi lehetőségeket készítheted el a tojástartóidból. A forrásért kattints a képre!  Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg az…..
Re-kreáció Tojásmém 2015.04.01 12:55:35
Ha szereted a minimál stílust, és nem szeretnél túl sokat bajlódni a tojásdekorálással, de azért jó lenne valami vicceset készíteni a legényeknek, akik jönnek hozzád locsolkodni, ezt az ötletet neked találták ki. :-) Fesd be a tojást a kiválasztott színre, legjobb, ha…..
De mégis hogyan festi be a lila káposzta a tojást kékre? Egészen egyszerűen. Hozzávalók:lila káposztaecetkókuszolaj ( vagy napraforgó olaj)ecsetzacskó A "bekékülés" lépésről lépésre: Festőlé készítése: 2 órán keresztül főzzük a lila  káposztát 2 liter vízben…..
Ha van egy üres müzlis vagy bármilyen hasonló méretű dobozod és szeretnél gyerekekkel valami érdekeset készíteni húsvétra, ajánlom a figyelmedbe ezt az ötletet! Kell hozzá: müzlis vagy egyéb dobozszalvétadecoupage ragasztófilcollócellux 1. A forma kialakítása nem a…..
Veress Mariann 2015.03.18 10:29:45
@Suszt Máté: Kedves Máté! A filctoll tökéletes lesz, a szalvétát kb. 1,5 x 2 cm-es nagyságúra kellene vágni. De ezek nem kőbe vésett szabályok, kisebb v. nagyobb méretű is lehet, ahogy sikerül.. Jó kreatívkodást!:-)
Re-kreáció Beeejön ez Neked? 2015.03.17 23:21:04
Ha a gyereked (vagy Te) már unja a nyúl, vagy a különféle baromfik gyártását, ezekkel a bárányokkal beújíthatsz!:-) Miközben a gyerekek fonálból vagy vattapamacsokból készítik az újabb húsvéti dekorációt, addig Neked sem kell unatkoznod: miután összekapartad az összes…..
Lehet, hogy csak én vagyok így vele, de én mindig sajnálom lecserélni azokat a dekorációkat, amiket saját magam készítettem. Valahogy hozzám nőnek, nehéz megválni tőlük. De ezért márciusban mégse kellene a karácsonyi ajtódíszt nézegetni, főleg, hogy annyi szép tavaszi…..
Ez a tojástartó elég multifunkcionális eszköznek tűnik. Korábban húsvéti dekorációs példákat hoztam, most virágot készítünk belőle. És még nincs vége.:-) Jó "tavaszodást" mindenkinek! A forrásért kattints a képre! Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg az…..
Veress Mariann 2015.03.07 07:46:55
@Kovacs Nocraft Jozsefne: A szárított virágok is nagyon szépek . Ez egy másik lehetőség és még kreatívkodni is lehet vele.:-)
Veress Mariann 2015.03.07 07:50:48
@beszélő majom: Mi is odaadjuk a tojástartókat olyan rokonunknak, aki tyúkokat tart és fel tudja használni, de néhányat meghagytam erre a célra. .:-)
A minap olyan kreatív ötleteket mutogattam gyerekeknek, amiket ők is el tudnak készíteni. Abszolút egyetértettek abban, hogy ez a csipeszes alkotás a legviccesebb, gondoltam, megosztom, hátha más gyerekének is ennyire bejön. :-) És hogy aktualitása is legyen, a közelgő húsvétra is…..
Összegyűjtöttem néhány egyszerű, gyerekekkel is elvégezhető húsvéti dekorációt. Mindegyik elég minimál anyagkészletű és költségű, mindössze egy tojástartó, némi papír és festék kell hozzá. Tényleg pár perc alatt elkészíthetők, a gyerekek sem fogják megunni.…..
Már lassan vége a farsangi szezonnak, de akinek még aktuális, ajánlom a figyelmébe ezt az esernyőből készült denevérjelmezt. A forrásért és a leírásért kattints a képre! Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel!..
Re-kreáció szívesen 2015.02.11 21:53:02
 Szívőrülteknek és Valentin-napra készülőknek egyaránt. És azoknak, akik szeretnek újrahasznosítani.      A forrásért és az elkészítéshez kattints a képre! Ha tetszett a bejegyzés, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel!..
Valentin-nap megítélése eléggé megosztott: az anti Valentin - naposok szerint ez egy "csöpögős" ünnep és elvből nem vesznek róla tudomást,  a másik véglet pedig, aki mindenféle giccset összevásárol, mert mégis csak meg kell adni a módját. Próbáltam megtalálni a középutat,…..
Jó lenne valamit kitenni a falra, de mégsem kéne az egész falfelületet kitapétázni képkeretekkel (ld. Keretezz! és Keretezz! II.), meg a sok kacatot is tenni kéne valahova, mondjuk egy polcra. Na, de milyenre? Nem feltétlen szokványosra, esetleg a saját lim-lomomat felhasználva, meg…..
Re-kreáció Keretezz! II. 2015.01.24 11:05:31
Ha úgy érzed, hogy mégse létrából vagy régi faajtóból (ld. előző bejegyzés) varázsolnál képkeretet, mert az egy kicsit "too much", hanem egy szokásos méretű/formájú keretet készítenél felesleges papírjaidból, záradból, parafadugóidból, söröskupakjaidból, leveleidből,…..
Re-kreáció Keretezz! 2015.01.22 01:06:23
Van egy felesleges, kicsit kopottas ajtód vagy egy létrád és nem tudod, hogy mit kezdj velük? Egyszerű: készíts belőlük képkeretet!:-) Válogatásaim között főleg olyan újrahasznosítással készülő képkeretek szerepelnek, amelyek véletlenül se hasonlítanak megszokott…..
Sajtreszelő, lego, dominó, floppy lemez, billentyűzet, telefonkönyv. Mi bennük a közös? Na, na, megvan? Ötletes ceruzatartókat készíthetsz belőlük. A megszámlálhatatlan sok ötlet közül nekem ezek a könnyen elkészíthető ceruzatartók "jöttek be" a legjobban: 1.…..
Az üdítő íze helyett ezentúl választásunk szempontja legyen a kupak színe. Micsoda??? Ok, ez túlzás, de érdemes megtartani ezeket a színes kis korongokat, mert ötletes dekorációkat készíthetünk belőlük. Ezekhez azért pár üdítőt el kell fogyasztanunk. Jó…..
Csillogás, trombita, kalap, konfetti... egy szilveszteri buli kellékei, melyeket újrahasznosítva is el tudsz készíteni. Ezekkel az ötletekkel szeretnék mindenkinek kreatív ötletekben gazdag Boldog Új Évet kívánni!                 Ha tetszett a…..