Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Máttyáskirály

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Borotvaélen táncol Orbán az oroszoknál...
Máttyáskirály 2018.11.23 10:32:57
@balcán maxval bircaman: "Hiába tombol Brüsszel és Soros, lesz juszt is olcsó és tiszta magyar energia!"

hehe....elképzelem ahogy falhoz baxta reggel a kávéscsészét az öreg amikor a híreket olvasta :)

- Terike, jöjjön azonnal !
- Mi a baj Soros Úr ? Jól van ?
- Jaj a szívem.... képzelje ezeknek az átkozott magyaroknak mégis tiszta és olcsó energiájuk lesz !
- Ne izgassa magát ! Ön mindent megtett amit megtehetett....
- Igen, megtettem..... de nincs vége. Diktálom a mai tennivalókat .
- Mondja csak!
- Terike, indítsanak meg azonnal hetvenezer menekültet a déli útvonalon ! ..... meg a chemtrail..... még négy különgépet küldjenek ! Olyanok legyenek mint a Garamcsié....vagy hogy hívják . Még egy ! Legyen áramszünet Közép-Magyarországon... pont akkor amikor az otthon melege pályázatokat adják be !
Na, meglátjuk, ki nevet a végén !

..... így képzelem. Küldeni kellene neki béres cseppet, nehogy idejekorán eltávozzon mert akkor kitől félünk majd ?

a Tanu egyébként tényleg jó film...... pontosabban filmnek jó. Élőben már kicsit neccesebb.
Máttyáskirály 2018.11.23 10:53:58
@balcán maxval bircaman: ... tudom, ezért írtam . Még le is maradt egy fontos sor:

- Terike, ma kiszállunk a Facebookból meg a Netflixből. .... ja, és dobjanak be egy teniszlabdát a vizilónak a budapesti állatkertben. Lenyeli oszt' felfordul tőle
Fél éve kaptam egy e-mailt a Kukaholdingtól, hogy a helyben szokásos módon, tegyem közhírré az alábbi tájékoztatást: Az állami hulladékgazdálkodási feladatokkal törvényileg megbízott Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) értesíti a sződligeti polgárokat, hogy a…..
Máttyáskirály 2018.11.22 12:02:11
@Secnir: Ennyi ...... bár nem hiszem hogy Mayday és Törppicur barátaink ne értenék hogy itt a számla (nyugta) adási kötelezettség elmulasztásáról beszélünk - ami ugye manapság főbenjáró bűn - csak a mai napra kiadott "bégetési" útmutazó szerint ez a kukaholdingra nem vonatkozik..... hiszen ha mérleget sem kell leadnia akkor olyanok hogy a számvitel rendjének megsértése, az adózás rendjének megsértése, pénzmosás....etc, miért is lennének lényegesek ?

Meg ugye vannak céges ügyfelek is és hát egy cég nehezen fizethet egy el(nem)végzett szolgáltatásért "csak úgy " számla nélkül....

hja, hogy ez az egész behajtósdi az árbevétel baráti kis behajtó céghez ( pár napja olvashattuk sikertötrénetét) való áttornázásáról szól - hiszen a számlakiállítás elmulasztásával a jogos árbevételről önként mondanak le, és kétes kintlévőség formájában töredék áron a baráti behajtónak adják át ? Kreatív.
VOLVOBLOG Búcsú Irv Gordontól 2018.11.17 20:13:26
A képekről egy mindig mosolygós, életvidám úriember tekint ránk, akit ismeretlenül is nagyon szerettünk. Szerettük, mert közös volt a szenvedélyünk: a Volvo. Csak ő magasabb fokon űzte hobbiját. Ötvenkét évvel és több mint ötmillió kilométerrel ezelőtt ez a Long Island-i tanár besétált a helyi Volvo…..
Régóta tudjuk, hogy a fapados légitársaságok végtelen kreativitással találnak újabb és újabb lehetőségeket arra, hogy pénzt húzzanak le az utasoktól. Ezek sorába remekül illeszkedik a Wizz Air újítása: a reptéren vásárolható check-in előremenős jegy, amiben persze nem a pénzért gyorsabb sorba…..
Máttyáskirály 2018.11.15 10:18:43
@Kolompár Magneto: igazságod vagyon. Senki nem vitatja egy opcionális extra szolgáltatást és annak többlet költségét A baj az, hogy a megvalósítás töketlen módjából adódóan az extra szolgáltatást meg nem vásárlók helyzete negatívan és kiszámíthatatlanul változik (ma 2 óra a reptéren vagy lehet inkább 4 kell ? ... kell új bőröndszett ? )
Azt kellene végre felfogni a Wizzairnek is - esetleg a kreatív- marketing lecserélése árán is - hogy a vevő nem hülye, senki sem a jegy lista alapára alapján vásárol ( kb az utasok 5%-a utazik annyiért .... nincs csomagja, nem akar senki mellé ülni) az csak az iparágon belüli faxméregetés eszköze ..... A vevők tudunk összeadni.
Ha jó az ár, boldogan utazunk a meghirdetett listaár 3x végösszegén is akármilyen "extrák" adják ki, csak KISZÁMTHATÓ legyen a szolgáltatás, ne kelljen minden egyes utazás előtt végigrágni magadat az aktuális szarakodáson, ezen a héten éppen hány x hány centiméteres és milyen szinű bőröndöt lehet felvinni, miért mennyi "büntetést" kell fizetni ..... Ugyanazt a pénzügyi eredményt sokkal kevésbé vevő-szivató módon is el lehet érni.
Azt gondolom az utóbbi egy év bohóckodásai a csomag szabályokkal valszeg többe került mint amit hozott ( késések, rakodó munka, reputáció ) és sok külföldi reptéren be sem tudják/akarják ezt a sok hülyeséget tartani - lásd bőrőnd gép mellett hagyása.

Szóval a kevesebb (bonyolultság, marketinges, analyst) néha több élmény a vevő oldalon ugyanolyan eredmények mellett :)

Egyébként szeretem a Wizzairt, sokat repülök velük.
  Budapesten bujkál a jogerősen elitélt korábbi macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki. Vajon miért éppen itt? Mi az alapja a magyar miniszterelnök és jogerősen elítélt Nikola Gruevszki barátságának? Az tény, hogy hazájában két év börtönre ítélték a volt kormányfőt, mert 2012-ben…..
Hiába derült ki az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatából, hogy Tiborcz István cége, az Elios főszereplője volt annak a bűnszervezetnek, amelynek korrupt ügyletei miatt a magyar adófizetőknek feltehetően 12 milliárdot kell visszafizetniük, a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény…..
Elég brutál történetről számolt be Csemer Boglárka, azaz Boggie a Facebook oldalán. Pár napja kirándulni volt a barátaival a Zagyva forrásnál, ahol megtámadta őt és kutyáját egy amerikai bulldog. Boggie kedvence sajnos nem élte túl a napot...
„Mindent itthagyok, mit Miskolc adhatott,Igen holnap, holnap indulok"Edda Művek - Elhagyom a várost   Reggel óta a gondolkozom azon (itt volt az ideje elgondolkozni), hogy hogyan lehetne az egész migránsprobléma és egyben anomália méregfogát egy határozott mozdulattal kirántani és úrrá lenni (a…..
Csak mondom Szemétség 2018.10.28 02:17:48
Előre megmondták, akik értenek hozzá, hogy ebből baj lesz. A szemétszállítás jól működött, de persze a Fidesznek ehhez is hozzá kellett nyúlni. Már évek óta tapasztaljuk, hogy nem az igazi a dolog, nekem például fogalmam sincs, hogy tartozom a szemétszállításért vagy túlfizettem, mert totális káosz…..
Máttyáskirály 2018.10.29 07:27:37
@maxval balcán bircaman: Meeeeeeeexwal, most az eccer igazad van, megadom. A következö lépés valóban a tévedhetetlen vezérünket bírálók átnevelö táborba zárása lesz..... Azt hallottam a stadionokba fogják bezárni öket és a magyar bajnokság meccseit kell nézzniük, turulos rabruhákban.....
Máttyáskirály 2018.10.29 10:24:52
@humániákus: ..... Ne bántsd bircát, mindennap értünk harcol, a folklór része...... A szuperhösök elosztásánál USA vitte Supermant, finnek megszerezték Icemant..... nekünk, képességeinkre való tekintettel Bircaman jutott. beeeeee

...... addig is hallgassátok szeretettel Laár András versét :. Hogyha Birca lennák.....

www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3Dq_1gjwBZvv0&ved=2ahUKEwje7IjRqaveAhVHJ1AKHe8cC7cQwqsBMAB6BAgJEAU&usg=AOvVaw2g2FPpl9D6lscSvsSYGF8-
Máttyáskirály 2018.10.29 10:59:10
@maxval balcán bircaman: mééég...mééég ....mééég.... ne hagyd abba a rímfaragást! ....gratulâlok, a mai játékban te nyerted a hangszórót ! ..... vagy inkább habonyârpi használt vuttony táskáját .... hogy legyen hol tartani a kééééziratokat
Eztán a muszlim nők nem a mi pénzünkből tartják el kölkeiket – hirdeti fennen az osztrák, kormányzó szélsőjobb legújabb sikerét (?). Az uszító propaganda hazugságai ellenére a valóságban a magyarokon csattan az FPÖ idegenellenessége...
Máttyáskirály 2018.10.29 06:39:56
@tamask: +1
2018. október 21-én tartották meg Zoltán bírósági tárgyalását, akit két nappal korábban, pénteken vett őrizetbe a rendőrség a Móricz Zsigmond körtéren. A kétnapos őrizet után a bíróság feltehetően az érintett egészségügyi állapota miatt a különleges eljárást felfüggesztette és a tárgyalást a rendes…..
Az első, gödöllői bírósági tárgyalás után ma Budapesten is sor került az első olyan bírósági ítéletekre, amelyeket a közterületi hajléktalanság hatósági üldözéséről szóló új, október 15-én hatályba lépett szabályozás alapján hoztak. A bíróság mindkét esetben megállapította a szabálysértést, és…..
Máttyáskirály 2018.10.21 12:12:11
@Sir Galahad:
"Az a bajuk, hogy a szállón nem lehet lerészegedni..." - valóban, egy jelentös részének ez az indok.
De mielött általános és megingathatatlan bölcsesség tudatában hátradölnénk javasolok egy látogatást a menedék alapitványnál, némi beszélgetést (én megtettem) az ott megjelenö hajléktalanokkal valamint a megkapaszkodott ex-hajléktalanokkal, hogy tölük hallgasd meg miért élnek így.. s mindjárt rájövûnk ez egy kicsit árnyaltabb mint hajléktalan=alkoholista bünözö fotelbölcsesség.
  Egy hete kezdődött el a kútmizéria. A kormányzati média ezerrel tolta az összes csatornáján az ásott és fúrt kutak kötelező regisztrációját. Szokásos módon csak részinformációkhoz jutottak a polgárok. Ezzel elindult egy össznépi találgatás. Hol és hogyan kell regisztrálni. Mi a fene a vízhozam?…..
Hiába derült ki, hogy Orbán Viktor magánrepülővel jár focimeccsre és magánjachttal nyaralni, a miniszterelnökről továbbra is minden korrupciós vád lepereg. Aminek a töredékért jobb helyeken kormányok buktak meg, Magyarországon sorozatos kétharmadokhoz vezet. A következő írás ennek a jelenségnek az…..
Ugye, az átlag ember mit sem tud arról, hogy miért és ki kedve miatt indult eljárás Magyarország ellen az EU-ban, egyáltalán mi okból. Ezeket majd egy másik bejegyzésben /bejegyzésekben/ részletesebben tárgyalom, azonban most az aktuális eljárásról, a Sargentini-jelentésről…..
Máttyáskirály 2018.10.05 07:56:50
@Kovacs Nocraft Jozsefne: igazad vagyon. A versenyszférában jónéhány multi is erölteti ezt a kvóta szemléletet, nök, kissebségiek,gender,...etc .Ennek eredménye hogy egy pozició betöltésénél sokszor nem készség és képesség szerinti emberek kerülnek be hanem a kvóta célnak megfelelö nö, kissebség,gender...etc. ami senkinek sem jó, legtöbbször a kedvezményezettnek sem. Az esélyegyenlöséget maximálisan támogatom de kiválasztás rátermettség alapon.

Óvóbácsit minden óvodába !
Ahogy többen is jósolták, jókora helyi botrány lett a MÁV-HÉV legfrissebb húzásából, hogy tegnaptól a városhatáron kívül már csak előreváltott jeggyel lehet felszállni a vonatokra. A kevés jegyautomata miatt utasok százai maradtak le az elérni kívánt vonatokról, és kényszerültek kígyózó sorok…..
Máttyáskirály 2018.10.03 18:53:23
@vanek ur:
2-3: nem, a jegyautomatánál most megjelentek nem a jegy nélkül utazók. Ennek töredéke bliccelt, ugyanis csúcsidőben kb 80%, csúcsidőn kívül 99% volt a valószínűsége hogy jött a kaller ha Budakalácsnál távolabb mentél. Mivel jegypénztár nem üzemelt, automata is csak mostanság jelent meg mindenhol (az elején hol üzemelt, hol nem ) nem is nagyon volt esély / kötelező előre váltani.

Egyébként csak a szokásos türhő paraszt, arrogáns pártállami hozzáállásról van szó. Kis gondolkodással, jóindulattal, a rendszer minimális változtatásával és minimális szakértelemmel ennél nagyságrendekkel ésszerűbb eredmény is születhetett volna.

A H5 vonal által kiszolgált lakosság, Pomáz (~17e), Szentendre (~25e) és a vonzáskörzet ( Csobánka, Pilisszentkereszt, ...) könnyen kiad 50-70 ezer lakost. Persze nem mindenki hévezik és azok sem egyszerre .... de azért az ekkora népességből adódó utazóközönséget 3-4 automatával ( Pomáz, Szentendre) csúcsidőben hatékonyan kiszolgálni több mint optimista elképzelés.

Azt nem tudjuk miért kell a kiegészítő jegynek napra szólni, miért nem lehet a városhatáron belüli vonaljegyhez hasonlóan használni. E-jegyet meg sem említeném.

Egy kiegészítő jegy megvásárlásához 12-13 gombnyomásra van szükség + fizetés, ami gyakorlott vásárló esetén is tetemes idő (+lassú a rendszer mint állat). Reggeli 30m-es sor esetén mennyivel kell előbb kimenni ?

Ma reggel már láthattuk a beígért problémakezelést .... kb hasonló színvonalon. Pomázi egyetlen automatánál 30m aor. Amikor a hév megjelent, előkerült egy kallerszerű jelenség és a sorbanálóknak félhangosan odaszólt, hogy aki erre a hévre várt, szálljon fel nyugodtan, mert a héven is vehet majd jegyet, nem büntetik meg. Erre a sor fele elsprintelt a vágányokon keresztül hogy elérje az éppen beguruló hévet.... Fő a biztonság !
A héven jött a másik kaller, az meg rám szólt hogy miért nem vettem jegyet.... mondom mer' a cimborád most mondta hogy itt is vehetünk, meg ha kinézel még látod a sort..... asszongya, azt bizony rosszul mondta. Játszátok ezt le egymással !

Szóval ez harminc éve is van, holnap is így lesz, oszt' jó napot !
Máttyáskirály 2018.10.03 20:57:58
@Válasszunk:

hmm, azért itt lényegesen egyszerűbb a probléma:
Egy (köz)szolgáltató szabályt változtatott (jegy elővétel) amihez a 2018ban minimálisan elvárható infrastrukturát (automata, pénztár, e-jegy) nem biztosítja, így pontosan a szabálykövető vevő szív (pótdíj, késés)

.... de persze mindenki más hibás. Az írásod szemlélete bennfentesnek tűnik, tökéletesen tükrözi a MÁV-BKK valóságról alkotott elképzeléseit.

"A 30 napos türelmi idő alatt viszont az lett volna a normális, ha az utas megpróbál az új rendszer szerint viselkedni, csak a legrosszabb esetben megússza a pótdíjat. Azt, hogy hol van ebből torlódás, hol van ebből baj a 30 nap alatt lehetett volna jelezni" - Ez így szokott működni. Az utasok ( nem egyes számban) összebeszélnek és önként hosszasan sorban állva, lekésve a hévet tesztelik a működést hogy a MÁV képet kaphasson a nyilvánvaló következményekről.
Másutt is így van, ha a fapados bejelenti az ingyenes poggyászméret csökkentését egy hónap múlva, akkor mától az emberek önként kisebb poggyásszal mennek hogy kiderüljenek a rendszer gyengéi. Sőt, ha ma bejelentik hogy péntektől drágul a benzin, akkor mától az emelt árat fizetik.....

"Bármelyik önkormányzat felhívhatná a BKK-t, hogy mennyi lenne oda plusz automata, plusz pénztár, plusz lehetőség, és biztosan lenne árajánlat erre is. Mint a Software módosítására is" - ennyit a MÁV/BKK szakmai kompetenciáiról, ha ezt az önkormányzatnak kell kitalálnia..... a testületi ülésen meg change requestet írnak az automata software-hez. Gondolom az elmű hálózat méretezése is önkormányzati feladat.

agglomerációban élőként most kicsit lelkiismeret furdalásom lett hogy a 8. kerületi kilakoltatások az olcsó bérletem miatt történnek. Arról azért ne feledkezzünk meg, hogy a több tízezer gazdag ingázó olyan budapesti telephelyű cégeket "működtet" amik Budapesten fizetik a helyi (iparűzési) adót és Budapesten fogyasztanak.... lehet tán többel járulnak így a 8.kerület költségvetéséhez mint amennyit a BKKn keresztül élősködnek.

Ne lássunk ebbe többet mint egy dilettánsan kivitelezett változás arrogánsan tálalva. Megoldás a versenyhelyzet lenne
„Na, neee!”, gondolom, „Huszonöt perccel előbb érkeztem és még ez is!” Barátommal megbeszéltük, hogy beülünk valahova beszélgetni egy kicsit, és az imént hívott, hogy negyven percet késik. Egy kávézóban ülök, zsúfolásig tele van, az asztalkák pedig túl közel vannak…..
Máttyáskirály 2018.09.13 10:13:57
@Szelid sunmalac: Kedves Sünmalac, hidd el kár itt fáradni, ahogy egyes beszélö nickek sugallják "teljesen mindegy". Az itt hozzászólók nagy többsége, amikor akciósan (értsd a piaci ár alatt) foglal szállást hosszú hétvégére, visz egy vödör diszperzitet, meg fóliát és kifesti az appartmant mert még úgy is megéri..... és nem rinyál.

Egyébként meg Mo igenis jobban teljesít, pl timink is milyen szép lambót vett, pedig ö is ilyen penészes koleszban lakott, s anyukájának többször ki is kellett festenie.
Sokan azt hiszik, hogy Orbán Viktor Magyarország teljhatalmú ura, de a rendszere bármikor összeomolhat...
Máttyáskirály 2018.09.08 11:13:31
@Ménár Atya:
Atyám, kicsit korábbi posztodra....azért a kép talán kicsit árnyaltabb ennél.... Multi alatt a propaganda hatására leginkább a gonosz brüsszel-nyeurópai cégekre asszociálunk, de minden nemzetközi beruházás igy viselkedik.... bizony a baráti orosz is kiviszi a hasznot (nem kicsi részét) ha paksot épit.... mint ahogy a MOL is kiveszi Inából meg a többi külföldi beruházásából.... mert ugye a befektetö elvár némi hasznot a befektetése után, mint ahogy mi sem szeretnénk ingyé a zótépébe rakni a pénzet.
A "kivitt" pénz egy része nem haszon, hanem a vállalat külföldi egységei által nyújtott szolgáltatás ellenértéke, magyarul import. S ugye a Lada nivát sem adják ingyé...... A magyar földön müködö multis service centerek is "exportálnak". Az sem igaz hogy ezek a cégek itt nem költenek, növekedéseikhez szükséges beruházások, magyar alvallalkozók,..etc....sokszor a tevékenységükhöz nem is kapcsolódó beruházásokat is " megkövetel" tölük az önkormányzat. Ezzel csak azt akartam mondani a multik pénzkivitele nem nettó gonoszság, az arányosság a lényeg, de ugye a szabályosság ellenörzésére ott lenne a kir. adóhivatal.

Ugyanakkor lörinceink adófizetése azért nem akkora érdem, a piaci érték x szereséért, nem versenyképességi alapon elvitt állami megrendelésekböl..... nevezzük inkább kárenyhitésnek.
Ha ehhez hozzáadjuk a minöséget (közvilágitás) és az értelmetlen célokat ( alföldi kilátó) messziröl látszik hogy az ország versenyképessége fikarcnyit sem javul ezektöl, szimpla pénzszivattyú müködik, ami jó poén, az egyéneknek és a növekedési statisztikának. Maximálisan támogatom egy magyar erös vállalkozói réteg / töke kialakitását, piacnyerést a külföldi vállalatoktól itthon és külföldön, de versenyképességi alapokon, olyan vállalatokat épitve akik aztán megállnak a lábukon az irányitott pénzcsatornák elzárásakor is . Hogy Lörincünk tényleg a cukorember utódja lehessen a világpiacon, ha már eccer úgyis okosabb nála....

Emellett lörinceink is vaskosan menekitik ki és transzferálják a pénzt magánvagyonba, mert ugye nem gondoljuk hogy az itthon is sikeres fiatal " feleségek" újonnan nyitott ámerikai ...stb üzleteibe történö befektetés piaci realitások alapján történik
A "nagy" nap, amikor édesapám stroke-ot kapott. A történetet én mint "Strokeosfia" fogom megosztani a kedves olvasókkal. Célom, hogy bemutassam, miként jelentkezik a roham, majd hogyan történt az ezt követő segítségnyújtás, kórházi ellátás, stb.. A történet valós, édesapámmal megtörtént eset,…..
Máttyáskirály 2018.09.06 14:49:28
Jól mutatja a társadalmi kórképet hogy a posztolót hozzuk ki 100%-ban hibásnak.
( Persze mivel ebben az országban él, tudnia kellett mit kockáztat egy ilyen döntéssel )

A kérdés inkább az, hogy egy sürgősségi ellátásra szoruló beteg miért nincs tisztességesen megvizsgálva és kezelve, ha nincs mellette valaki aki végig ordítozik és két marokkal szórja az 5-10 ezreseket. S miért ezt tekintjük természetesnek. (Meg ugye lehetek én maga PénztárosLőrinc is, ha az utcán ér a stroke egyedül , nem tudom dugdosni a tízezreseket hogy ellásanak .....)

Szomorú hogy nincs új a nap alatt, apámmal 15 éve hasonló eset zajlott a fenti intézmények egyikében Én szerencsére be tudtam kísérni és volt is nálam megfelelő címlet..... éjszaka közepén mégis azzal nyitottak amikor fél óra múlva sikerült valakit találni, hogy a "doktorúr nemérrá a számítógépnélvan", ....
A korházi wc-ben jött a második stroke..... visszavittem az öreget, és jeleztem az eseményt, hogy itt volna az ideje tenni valamit, mert ugye mi laikusok is tudjuk hogy a stroke után ellátásig eltelt időnek is jelentős szerepe van a felépűlésben.... mire "mondtammár hogy a doktorúr nemérrá a számítógépnélvan, nemtommikorjön". Jeleztem hogy ha két percen belül nincs itt, magam megyek be és ha kell erőszakkal fogom kihozni az ügyeleti szobából..... erre előkerült nagy álmosan egy magyart törve beszélő mór..... s nagy nehezen megvizsgálta, ellátta.
Mentségükre legyen szólva másnap reggeltől - nagyon korrekt osztályvezető doktornő kezeibe jutva - minden rendben ment.
Az óraátállítás eltörlését tervezi az EU. A téli nyári időszámítás szvsz. nem kapott semmilyen figyelmet a döntés előtt, nem volt társadalmi egyeztetés. Helyette volt egy internetes "szavazás", aminek az eredménye erősen kérdőjeles. Magyarországon a téli időszámítás eltörlése azt jelentené, hogy…..
12 országban van jelen a Goldcar nevű autókölcsönző, ami a gyakorlott utazók és autóbérlők szerint 2 dologgal veteti észre magát:  az egyik legolcsóbban kínálja a szolgáltatását és a végén valahogy mindig magasabb lesz a számla. Ez utóbbi elég gyakori egyébként az…..
Máttyáskirály 2018.08.23 10:44:29
@Etniez: Teljesen egyetértek, esetek többségében az elmaradó árbevétel lehetősége növeli a rugalmasságot, csak kell legyen benned némi kitartás. És nem baj ha a cég nevét már hallottad előtte, pláne káreset esetén.

Hollandia, internetes foglalás Avisnál - meglepően jó feltételekkel. Bérlés napján átfutom a foglalást, látom credit card szükséges .... felhívom őket, megerősítik, debit card-dal esélyem sincs. Törlés. Találok egy angol céget amin keresztül debit kártyával foglalok ugyanoda, 20%al olcsóbban :) Kimegyek reptérre, megkapom....kérdezem migráns embert a pultnál, ha most előfoglalás nélkül az "arrival" ajtón jöttem volna ki és ezt a debit kártyát adom mi lett volna ? .... asszongya semmi, elfogadja .

Egy hónap múlva megyek, mikor leszálltam várt az SMS hogy nem jönnek értem, nincs idő bohóckodni, bemegyek.... debit kártya.... fejtörés.... nincs másik ? ... de van, de az is debit .... na jó, kivételt teszek.... :)
s azóta is így megy ez, asszittem csak velem kivételeznek :)

Egyiknél volt egy kis káresetem is, maximális korrektséggel jártak el, itthon sem lett volna olcsóbb a javitás. Nagyobb cégeknél, átvenni/leadni önkiszolgálós, senki sem jön ki a kedvedért..... cserébe nem is vertek rám kamu káresetet soha.