Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AKörútonKívül

22 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Körúton Kívül Bayer, a csali 2016.08.25 01:48:48
Természetesen nem zárható ki a lehetőség, hogy a Fidesznek annyira fontos volt elismerni Bayer Zsolt, a jobb oldalon és jobb oldalért végzett munkáját, hogy a várható következmények ellenére is ki akarták tüntetni. Azonban sokkal valószínűbb, hogy nem a várható közfelháborodás, az elhatárolódási,…..
Mint ismeretes, Kötél Jánosról a Jobbik mezőtúri jelöltjéről nemrég derült ki, hogy előszeretettel fantáziál cigánygyerekek megöléséről, és ezeket a fantáziáit a Facebookon is megosztotta. Ebből pár nappal az időközi választások előtt lett egy kisebb botrány, ennek…..
Orbán Viktor most vesztette el 2018-at, Simicska Lajos totális háborút ígér – ilyen és hasonló címekkel van tele a gecigate kirobbanása óta a magyar sajtó. Azonban az előjelek egyelőre Simicska ellen szólnak. Természetesen a Közgép-vezér-új HírTV-elnöknek lehet néhány…..
A huszár-telepi iskola és a Balog Zoltán-féle törvénytervezet kapcsán ismét-fellángolt az iskolai szegregációról szóló vita. Ahogy korábban írtuk: a vita jelenleg értelmetlen, ugyanis a tanárok általánosságban nincsenek eszközeik a cigánysorokról érkező gyerekek…..
AKörútonKívül 2015.02.01 22:39:19
@Brendel Mátyás: Köszi, javítva.
AKörútonKívül 2015.02.02 10:54:58
@♔batyu♔: Persze, önkéntesek munkája nem elég, a legjobb lenne, ha tanárok vennék át ezeket a módszereket (amihez persze képzés, fizetés, több tanár képzése kellene, ami már állami feladat lenne). A cikk inkább a pedagógiai módszer bemutatásáról szól.
Ha november 17-e a Közfelháborodás Napja volt, akkor december 15-ének mindenképp kijár a Pofátlanság Napja cím. Legalábbis, ami az Országgyűlés elmúlt napi munkásságát illeti. Kezdődött a dolog azzal, hogy az M0-s autópályát és több vidéki főutat is fizetőssé tettek és…..
Nemcsak az államnak vagy amerikai cégeknek okoznak problémát a rendszerszintű áfacsalások: a magyar kistermelőket, például a tejtermelőket is ellehetetleníti az áfacsalások miatt kialakuló "árverseny" és a NAV tétlensége. A tavaly, Horváth András által borított,…..
Az iskolai szegregációval kapcsolatban a hivatalos álláspont, hogy csúnya dolog, tilos, ezért nyilván nem is létezik. Ehelyett mindenkinek joga van olyan iskolába járnia, ahova csak akar. Abba viszont kevesen gondolnak bele, hogy ez a két elv ellentmond egymásnak.   A hátrányos…..
AKörútonKívül 2014.11.20 18:04:50
@bagir: Ott van az is: "Ugyanis az iskoláról hamar elterjedt, hogy oda sok cigány gyerek jár, emiatt sok más szülő onnantól kezdve nem szívesen vitte oda a gyerekét, „nehogy bántsák, kirabolják, vagy rossz társaságba keveredjen”-címszóval. "
AKörútonKívül 2014.11.20 18:08:37
@Ráérek: "A második meg az, hogy majd a poszter (meg az elvbarátai) esetleg bevezetik a röghözkötöttséget, azaz a szabad költözés jogának megszüntetését is....????"

Neked se sikerült a végére jutni, a kedvedért:
"A problémát csak részben oldaná meg, mivel a társadalmi rétegek a legtöbb településen lakóhely szerint is elkülönülve élnek, így ugyanúgy lennének „telepi iskolák” és elit intézmények is. Szóval valódi integráló oktatást ez nem idézne elő, idővel muszáj lesz a különböző típusú iskolákba speciálisan képzett tanárokat küldeni. (...) Valószínűleg a leginkább fájdalommentes az lesz, ha tudomásul vesszük, hogy ez a helyzet (t.i.: a szabad iskolaválasztás és az azzal járó szegregáció) létezik, és a tanárokat felkészítjük ennek a kezelésére"
Heves érzelmeket váltott ki legutóbbi, az iskolai szegregáció-integráció kérdéséről szóló cikkünk. A kommentek alapján sajnos a cikk üzenetét sokan félreértették, ami valószínűleg a mi hibánk is. Fussunk neki a témának még egyszer, különösen, mert a kommentekben új…..
Mindenféle pénzintézeti leminősítésnél, meg hitelügyi bóvli-fokozatnál többet mond el a magyar közállapotokról egy mai hír: Magyarországra látogatnak a legnagyobb brit szendvicsgyártó cég munkatársai, százával toborozni takarítókat és gépkezelőket angliai vendégmunkára…..
Bombaként robbant kedd reggel a hír, hogy Vida Ildikó NAV-elnök pár hét bujkálás után bevallotta, hogy ő is a korrupció miatt Amerikából kitiltott személyek között van. Mi persze tudjuk, hogy mindez csak a CIA beavatkozása a magyar politikába, célja pedig a szabadon választott…..
Orbán Viktor hazatért külföldi útjáról, meghallgatta a forrongó nép panaszait, és eltörölte az igazságtalan adókat (amiket nem is a jó király, csak a gonosz tanácsadók akartak bevezetni a háta mögött, nyilván). Aki olvasott, vagy látott már bármilyen Robin…..
Még szinte el sem kezdődött az internetadó elleni tiltakozás, de az úgynevezett „demokratikus ellenzék” már most igyekszik lenyúlni. Ebben a közmédia is besegít, Németh Gábor, az MSZP-s Egyenlítő blog volt szerkesztője másnap reggel meg is jelent a királyi adón, és azt…..
„WTF?” – stílszerűen nagyjából így tudnám összefoglalni a közvélemény reakcióját az internetadó belengetett tervére. Folynak a találgatások, vajon mi értelme lehet ennek a javaslatnak, egyesek szerint az amerikai kitiltási botrányról akarja a kormány ilyen módon elterelni a figyelmet (ami elég…..
Az Indexen és a Blog.hu-n elindult egy új szolgáltatás, a feliratkozás. Ennek segítségével bárki figyelőlistára tehet bizonyos blogokat, amelyeken, ha van új poszt, automatikusan megjelennek az Index2 vagy a Blog.hu főoldalán. Természetesen a KörűtonKívül blog is követhető,…..
Az elmúlt napokban nagy figyelmet kapott két, a cigánysággal/mélyszegénységgel kapcsolatos, igen hasonló következtetésekre jutó eszmefuttatás: az egyik a Gumiszoba nevű Facebook-oldal Itt ne cigáyozz, bazdmeg! című cikke, amely a roma nők helyzetét elemzi. Érdemes elolvasni, akit…..
AKörútonKívül 2014.10.19 12:36:02
@Fekete Pestis:
Egyrészt: ez még mindig spekuláció. Nincsenek erről antropológiai tanulmányok, csak anekdoták. Lehet, hogy a probléma ezeknek a közösségeknek 1%-át érinti, lehet, hogy a felét. Nem tudjuk.
Másrészt: "a beltenyészettel és a genetikai diverzitás mellözésével a génállomány romlik". Elég sok belterjes csoport van a világon (különböző szigetlakók, dél-afrikai fehérek stb.), akik nem élnek tömegével nyomorban. A beltenyészetnek lehetnek különböző egészségügyi következményei, de hogy antiszociális életmódot eredményezzen, tudtommal nem jellemző.

Az viszont elég széles körben megfigyelt jelenség, hogy a nyomor, az iskolázatlanság és a munkanélküliség, és egyes kulturális tényezők kitermelik a deviáns viselkedésformákat (bűnözés, droghasználat stb. ld.: uni-nke.hu/downloads/kutatas/folyoiratok/hadtudomanyi_szemle/szamok/2013/2013_2/2013_2_br_erdei_gabor2.pdf )

Ez az egész fajelméletesdi nemcsak hülyeség, hanem színtiszta defetizmus. Csak arra jó, hogy széttárjuk a karunkat, ne is próbáljunk godolkodni a megoldásról, mert az nehéz. Genetikailag ilyenek, nem tehetünk semmmit. Tegyük fel, hogy igaz, van valami genetikai tényező. Na és? Azt ne mondja senki, hogy van, aki genetikailag szeret létminimum alatt, putriban élni, börtönbe kerüli, alkoholistává vagy drogfüggővé válni stb. És azt se, hogy megfelelő neveléssel neveléssel nem lehet kb. bárkiből a társadalom produktív tagja, még ha valamivel gyengébb képességű is.
AKörútonKívül 2014.10.19 12:43:04
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Egy hatalmas önellentmondás a kommunikációjukban, hogy állandóan hangsúlyozzák, hogy őket aztán nem érdekli az ember bőrszíne, csak hogy betartja-e a törvényeket, közben ugyanők azok, akik folyamatosan emlegetik a bűnözők származását, mintha az lenne a legfontosabb. Bort isznak, vizet prédikálnak...
AKörútonKívül 2014.10.19 14:07:00
@sunabajnok: " Én egy fillért nem adnék SENKINEK SEM! a második gyerek után."

A fentiek ellenére a gyerekvállalást alapvetően támogatni kell, mert közben elöregedik a társadalmunk, és már most túl van terhelve a szociális ellátórendszer. Erről is írtunk korábban:
korutonkivul.blog.hu/2014/09/23/a_nyugdijrendszerunk_egy_omladozo_var_1_resz
korutonkivul.blog.hu/2014/09/29/a_nyugdijrendszerunk_egy_omladozo_var_2_resz

Szóval két demográiai problémát látok:
- már eleve túl kicsi az a generáció, akiknek pl. a mi nyugdíjunkat (ok, az jó eséllyel egyáltalán nem lesz, de mondjuk az egészségügyi ellátásunkat) kellene majd megtermelniük.
- ennek a generációnak a jelentős része lecsúszott közegből származik, ld. a mostani cikket. Kétséges, hogy ők komolyan részt tudának venni a termelésben.
- és itt nem feltétlenül arról van szó, hogy nem akarnak majd dolgozni, vagy nem tudak majd állást szerezni, az is baj, hogy alulképzettek. Olyan a globális munkamegosztás, hogy ahhoz, hogy termelődjön a GDP, midenképpen szakképzett munkaerő kell. Az egyszerű gyártást úgyis olcsóbban megcsinálják a kíniak és indiaiak.

Vagyis, ha a jelenlegi tendeciák folytatódnak, az elkövetkező fiatal generációk
- kevesebben lesznek
- arányaiban egyre kevesebben vesznek majd részt a termelésben/kevesebb GDP-t tudnak termelni
- és közben egyre több és több nyugdíjast kell majd eltartaniuk.

A gyerekvállalást támogati kell, de annak csak akkor van értelme, ha a születendő gyerekek részt tudnak majd venni a termelésben. Én abszolút nem vagyok híve annak, hogy az állam társadalommérnökösködjön, de most olyan vészhelyzet van, hogy muszáj az államnak valamilyen módon közbelépni.
Mérsékelten izgalmas, de aljas húzásokban bővelkedő kampányt láthattunk idén ősszel is. Az önkormányzati választások ugyan szinte mindenhol lefutottnak tűnnek, ez azonban nem akadályozta meg a pártokat, és különösen a regnáló polgármestereket néhány igazán pofátlan…..
Világszerte élő tévhit, hogy a szabad lehetőségek hazája az Egyesült Államok. Ezt azonban ideje lenne végre elfelejteni, és felismerni: a rendszerváltás óta egyértelműen Magyarország a szabad lehetőségek hazája! Hol máshol fordulhatna elő, hogy volt szkinhedsrácból a baloldal…..
AKörútonKívül 2014.10.03 16:54:56
@incze: Tényleg meg lehetne tölteni egy százas listát közéleti szereplőkkel, jó pár nevet ki kellett hagynunk, Pozsgaiék épp, hogy lecsúsztak. A lista összeállításánál igyekeztünk olyanokat válogatni, akik kettőnél több pártot vagy politikai oldalt is kipróbáltak, egyszeri "pálfordulással" (MSZMP-ből a jobboldalra) ezen a versenyen labdába se lehetett rúgni. :)
AKörútonKívül 2014.10.03 18:13:07
@Behajtó70: Ez inkább álszentség, nem opportunizmus vagy köpönyegforgatás, persze semmivel sem jobb annál.
Van egy ellenzéki aktivista- és internetes troll-körökben népszerű közhely, amivel érdemes lenne leszámolni, mivel nemcsak, hogy hatalmas szereptévesztés, de kimondottan demotiváló is, ellehetetlenít mindenféle valós tervezést, eltemetve azt a jól eső, de nem éppen hasznos…..
A Körúton Kívül Futószalag 2014.09.19 07:00:00
Első bejegyzésemben párhuzamot szeretnék állítani a Fidesz politikája és a Jobbik erősödése között, érintve az elszámoltatás kérdéskörét, a cigányság integrációjának dilemmáját, a Jobbik erősödésének okait, majd zárásként összegezném a második Orbán-kormány…..
AKörútonKívül 2014.09.19 15:48:43
@Trompf: " Azaz a szélsőjobb erősödésének elsődleges oka, a ballib elkúrásokban keresendő. "

Ez így is van. Viszont ez a cikk csak az elmúlt 4 év tapasztalatairól szól, arra keresi a választ, hogy miért tudott a Fidesz kormányzása alatt is erősödni a Jobbik.
Az úgynevezett „érpataki modellről” jó ideje folyik a diskurzus, nagyjából azóta, hogy az egyik fideszes államtitkár követendő példaként állította a nyírségi falut, majd miután a Jobbik kezdett el házalni az állítólag példás rendet teremtő modellel. A sajtóban pro- és…..
Előző toplistánk folytatásában bemutatjuk a négy, szerintünk legfölöslegesebb közéleti hisztit az elmúlt húsz évből. 4. A Bajnai-gárda   A fideszes propaganda korszakos csúcsteljesítménye, hogy Bajnai Gordonból, ebből a szürke, jellegtelen bürokratából képes volt…..
Kenyér és cirkusz kell a népnek, tartották a régi rómaiak. Azóta szerencsére sikerült meghaladni ezt az elavult szemléletet, mert manapság úgy tűnik, bőven megelégszünk a cirkusszal is. Jobb helyeken a politika elsősorban jóléti, gazdasági, emberjogi kérdésekről szól, nálunk…..
A Körúton Kívül Mi ez a blog? 2014.09.12 18:52:48
Mi van a Körúton kívül? 9 millió ember, akik rettegnek munkájuk és egzisztenciájuk elvesztéstől, és kevéssé tudja őket érdekelni az őket csak eszköznek tekintő pártok aktuális mondvacsinált vitája, a jobb- és baloldali kulturkampf aktuális fejezete. A Körút alatt mi…..