Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aKoncsik

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már közel 16 000 közbeszerzési hirdetményt fésült át a 2015 végén élesített kockázatjelző-rendszerünk, a redflags. A beérkezett adatok alapján ezért elkészítettük a 2013 óta legtöbb közpénzt költő ajánlatkérők redflags-profilját, azaz interaktív grafikonokon mutatjuk be, hogy a legnagyobb összegben…..
Tovább farigcsálja a kormány az információszabadságot, de most taktikát váltott és nem az információszabadság törvény újabb direkt csonkolásával próbálkozik, hanem a - látszólag irreleváns - posta-törvény sunyi módosításával egy konkrét állami vállalatot von ki az átlátható működésre kötelezett…..
Október 1. óta hatályos az információszabadság törvény módosítása, amely nehezebbé és sok esetben költségesebbé teszi a közérdekű adatok igénylését. Blogposztunkban megnéztük, hogy mi is változott meg a módosítás következtében. Az Országgyűlés július 6-án,…..
Ez a poszt arról szól, hogyan kerülhet hamarosan közös platformra 1,5 milliárd forint, 10 000 m² terület lekaszálása, vagy épp a GVH kartellezés miatt megszületett határozatai - azaz bemutatjuk a készülő red flags toolt. Az uborkaszezon végével együtt egy másik határidő is közeledik a K-Monitor…..
Valódi társadalmi egyeztetés nélkül került a parlament elé az új közbeszerzési törvényjavaslat. A tervezet kiszélesíti a korrupt, 3 ajánlattevő meghívásával zajló eljárástípust, nem javítja a közbeszerzési adatok hozzáférhetőségét, ahogy a beszerzések ellenőrzését sem. Részletes véleményünk erős…..
Ez a blogposzt arról szól, hogy igenis lehet helyi önkormányzati rendelet alkotni az információszabadságot érintő kérdésekben, sőt ez a legmegfelelőbb módja annak, hogy egy képviselőtestület hitet tegyen az átlátható működés mellett. Az Atlatszo.hu, a K-Monitor Egyesület, a…..
K-Blog Egy láz margójára 2015.02.24 12:53:55
Lázár János innovatív. Lázár János bátor. Legutóbb épp egy jobbikos interpellációra adott válaszában tett tanúbizonyságot arról, hogy az elszámoltatási és átláthatósági láz nem enyhül kétharmadon innen és túl sem. Leszögezte, hogy a civil szervezetek vezetői esetében fontos, hogy akár a személyes…..
Élőben chatelne Rogán Antallal vagy Mesterházy Attilával? Lázár János vagy Seszták Miklós rendszeresen frissített vagyonnyilatkozatával lobbikapcsolatainak jegyzékét is elolvasná a kávé mellé? Szeretné tudni, hogy Gyurcsány Ferenc vagy Schiffer András mikor vett részt a…..
Szeptember 15. és 25. között a Nyílt Jogalkotási Héten (Global Legislative Openness Week – GLOW) a jogalkotási folyamat nyitottságának és átláthatóságának fontosságára figyelmeztet a Nyílt Kormányzati Együttműködés (Open Government Partnership) munkacsoportja által…..
2003-ban elcsalt választások, zsigerekig hatoló korrupció, állampolgári- és civil bizalomvesztés jellemezte a szovjet utódállamot, amely a TI felmérése szerint a 10 legkorruptabb ország egyike volt. Mára Grúzia a - szándékolt mellőzés (vegzálás) helyett partnerként kezelt - civilekkel kidolgozott,…..