Regisztráció Blogot indítok
Adatok
misec

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Információbiztonsági törvény módosítása – bírságok   Az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény 2019. január 1-jei módosításával a Hatóságnak lehetősége nyílik költségvetési szervek esetében is bírság kiszabására. Az egyes belügyi tárgyú és…..
Az önkormányzati ASP rendszerhez csatlakozás információbiztonsági követelményeiről   Jelen cikkemben összefoglalást szeretnék adni a napjainkban hatályba lépő, az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozási határidőket előíró Korm. rendeletről, mely előírja, hogy csak az az önkormányzat…..
Jogszabályi előírás: Az állami és az önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény 11. § (1) bekezdésének g) pontja értelmében a szervezet vezetőjének gondoskodnia kell az elektronikus információs rendszerek védelmi feladatainak és felelősségi köreinek…..
Az elmúlt években sorra szembesülünk azzal, hogy a Microsoft bizonyos termékeinek (pl.: Windows XP, Windows 2003 Server) gyártói támogatása lejárt. A gyártói támogatás nagyon fontos, mivel az alkalmazások használata során különböző típusú segítséget kapunk a fejlesztő…..
Az Országgyűlés az elmúlt két év tapasztalatai alapján felülvizsgálta az információbiztonsági törvényt. Az Országgyűlés az e-kártya megvalósításához szükséges egyes törvények, valamint az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló…..
Korábbi cikkeimben már ismertettem az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény (továbbiakban: Ibtv.) által előírt feladatokat. Jelenlegi cikkemben ismételten fel szeretném hívni a Kedves Olvasó figyelmét a még ez évi…..
Információbiztonsági szempontból védeni kell a szervezet információs vagyonát, azaz akár a számítógépen tárolt elektronikus adatokat, akár a munkatárs íróasztalán elhelyezett érzékeny, papír alapú információkat. Ennek érdekében a napi munkavégzés során gondoskodnunk…..
Biztonsági osztályba sorolás   Az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény (továbbiakban: Ibtv.) 7. §-ának (1) és 9. §-ának (1) bekezdései alapján biztonsági osztályba kell sorolni a szervezet elektronikus…..
Elsőként legyen itt egy videó, amely igyekszik érzékeltetni, hogy miről is szól az információbiztonsági törvény. ..
Kedves Olvasó!   Köszöntelek az információbiztonsági blogomon. A blog célja, hogy az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvényben és annak végrehajtási rendeleteiben foglalt követelményekkel megismertesselek. Haszon…..