Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csubeszshuriken

1921 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindannyiunknak furcsa ez az év, az egészen biztos. Például a Dávid dalaival való ismerkedésben is az volt eddig az alapritmus, hogy voltak mindig esték, amit más esték követtek és egészen közelről lehetett őt kísérni, érezni és hallani, hogy az út éppen merre megy. Az elmúlt egy év és persze főleg…..
Ha minden normális lenne, mi most biztos épp Csehországban lennénk és gyűrné az arcunkat az Obscene Extreme.  Egy éve volt, hogy megint  ott játszott a Dropdead – mondanom sem kell, hogy atombomba volt a koncert – de olyasmire kurvára nem emlékszem, hogy új cuccról akkor lett volna szó.  Most…..
Épp szabadságon vagyok, épp ezért most nincsenek új posztok, pedig az új cuccok kurvára pörögnek. Steve Von Till, Primitive Man, sokan màsok és Full of Hell, de akik mellett végül még sem tudtam elmenni szó nélkül, azok a kedvenc kaszásaim. A Street Reaper lemez három éve is zseniális húzás volt -…..
Süt a nap, végre már nyár van, de a varjak az ablak alatt vészjóslóan kárognak. Ezeknek az okos dögevőknek különben nagyon súlyos hangjuk van, ami frankón mintha azt üzenné, hogy hamarosan vége van. A kérdés, hogy meddig vagyunk meg amúgy is mindig ott recseg a tudat alatt. Egy barátom, aki…..
Jómagam is kisvárosi kölök vagyok, azaz Dunaújvárosból származom és onnan vitte az élet Pécsig a dolgom, szóval ez az a két hely, amire kicsit jobban rálátok. Vagyis csak látnék, mert lófasz sincsen a két városban összesen. Max pár metál banda az egyikben. Szóval abszolút értem a veszprémi örömöt,…..
Van még olyan, hogy Norms vagy manapság már mindenki torz? Szerintem szuper fontos kérdés és a feltevését minden körülmények között támogatom. Az én véleményem, az én háborúm, az én hatásom! A saját négyzetében már mindenki központi hatalom. Ebben a kibaszottul individualista kiabálásban pedig talán…..
Nem kecsegtet semmi újjal, nyakadat fogja a roppant súllyal és mégis mintha először hallanád, ilyen a jó death metal. Az Incantation pedig szintén az a fajta veterán banda, ahol tudják, hogy legyenek az új számok úgy összerakva, hogy tetőtől-talpig meg legyél merítve az aljasba. Idén lesz harminc…..
Régen, amikor szinte csak az ortodox vonal tombolt, lehetett azzal szórakozni, hogy megfordítottuk a kazettát és mintha ugyanaz a szám szólt volna tovább. Nem volt túlságosan változatos az igazi black metál. A műfajt azonban a legextrémebb végletek teremtették és később egyre inkább megjelent a…..
Hosszabbak a napok, de az idő egyre kevesebb. Új cucc viszont van bőven és néhány eléggé vehemens. Próbálom a posztok terén tartani a tempót és hozni a disznót, hozni a prosztót, de kurvára nyár lett és nincs könnyű dolgom. Szóval legyen az, hogy tömbösítek és ahogy jómagam is esténként futva az…..
Ugyanazok a hullámzások, aggasztóan folytonos ismétlődések, beidegződések. Írtam már jó pár cikket a Human Impact dolgaival kapcsolatban, pedig még egy éve sincs, hogy létezik ez a zenekar. Az ITT kicsit körüljárt bemutatkozó album az Unsane méltó folytatásának bizonyul és sokszor zeneileg is…..
Már sokszor kiderült, hogy lehet ezt  jól csinálni. Egy jellegzetes hangzást, egy hangulatot elkapni és kurva nagyot nosztalgiázni. Igazából az Off Fire című lemezen is ez történik és szóban nehéz is ennél többet hozzátenni. Protester, Joe Biden, Post Pink és Red Death tagok bandája, akik ezúttal…..
A pusztulást vizionáló Mad Max mozik rajongóinak már át van drótozva a tudatalattija és gyakorlatilag fel lettünk készítve az élhetetlen jövőre. A tudás, hogy a vízért és a benzinért ölni kell, bennünk már kajak csőre van töltve és tudjuk, hogy jönnek majd a rongyokba csavart, ótvar mutánsok, akik…..
Aki tavaly októberben ott volt a Dürerben, az sok mindenre választ kapott és egy ilyen koncert után azt is bőven sejteni lehetett, hogy milyen lesz ez az album. Harley Flanagan nagyon súlyos karakter, ijesztő és tiszteletreméltó is egyben. Elvitatni azonban nem lehet tőle semmit sem, ő valóban a…..
A kulturális sokszínűség a zenének igazából mindig jót tett, Angliában például rendre előfordul, hogy a stílusok keresztezéséből új műfaj lesz. A kilencvenes évek legelejének jungle zenéiben meg szinte van minden. Az elektronikus zene addigra bevett formáit szedték össze, forgatták ki és játszották…..
Ugyanazokat a köröket futjuk, vannak sztorik, amik mindig visszatérnek. Ez itt a tizenegyedik IDLES cikkem, mert szerintem tizennégyszer jobbak, mint a legtöbb lecsengő szereplő a könnyűzenében. Így kell megírni egy tök egyszerű dalszöveget, ami kapásból sarokba szorít pár baszottul érzékeny…..
A Robotban az a koncert úgy két éve, a sűrű vörös füstben teljesen felemésztett. A Primitive Man esetében a zene szót emlegetni felesleges, mert ez nem az bazdmeg, ez egy párhuzamos világ. A legősibb ösztöntörekvések szintjéig leránt és ott beléd vág valami beteg vérbe mártott szart, üvölt fölötted…..
Tizenkét perc, ami olyat rád ver, hogy anyád tejét felböfögöd! Meg oda is becsöngetsz, ahol lépcsőház sem volt! Még a legkedveltebb képed is elpixelesedik tőle a profilodon. Nagyon durván megsemmisítő grindcore Peruból. Így kell bazdmeg bemutatkozni és kilenc számmal az összes szart kitolni.…..
Az Ipecac Records következetesen tartja magát a karantén szülte tervekhez és hetente oszt meg hivatalos koncertfilmeket. Én meg úgy voltam vele, hogy az eseményeket lehet te is követed, de az újat azért ide is kirakom, mert ahogy mifelénk mondani szokás, inkább ezerszer is Mike Patton, mint egy…..
Mondhatnám, hogy erről is lecsúsztam, mert az elmúlt pár napban már mindenki kirakta, de szerencsére én nem híreket írok, inkább simán csak rajongok és a rajongásom időtlen. Dávid azt hiszem a Lingua Ignota koncerten súgta meg nekem, hogy útközben ebből egy Season of Mist kiadó lett, én meg vele…..
Pár hete az új lemez első publikus előzetesével egyetemben, úgy konferáltam fel ezt a zenekart, hogy ők azok a norvégok, akik Erasure és Darkthrone hatásokkal szinkronban operálnak. Aztán kijött a teljes lemez és egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy nem jól írtam, mert a La Ilden Lyse első két száma…..
Emlékszel még  úgy egy éve, mikor kijött az első Fuck Bad Things kislemez, hogy az mennyire fasza volt? Zöld-sárga borító és a bilit megint kiborító régi sulis hardcore-punk, jóféle hazai vonatkozásokkal. Azóta volt egy tagcsere, eltelt egy kis idő is, meg  készülnek az új dalok is. Gondolom…..
Pàr hete kiraktam már ide egy FREEJACK számot, de aztán jött még hàrom, újabb és újabb megosztások, végül pedig itt a teljes album. Tizi papa és Sas karantén projektje keményen beindult, így két hónap alatt összerakták ezt a tizennégy számot. Plusz felkerült még a Zuhanj Te Bombázó frissen…..
Esős őszi napokon, egy másik alkalommal pont pünkösdkor, de karácsony estéken is eszembe szokott jutni az arcod, a hangod, olyankor mindig megnézem ezt a videót. Nekem a szemmel szinte  láthatatlan változások misztikumáról és az abszolút pozitív hozzáállásról szól.  Rád kerestem már az összes létező…..
Ellentmondásos olyan számokat megtapsolni, egy olyan előadóért rajongani, mint Chelsea Wolfe. Csak a szomorúság árad belőle, ahogy szinte meztelenre vetkőzve adja ki magát, mi pedig állunk körben és tapsolunk hozzá. Persze gyönyörű melankólia, ami átszövi a súlyos dalokat és illik is meghajolni egy…..
Viharban a bicajjal, kézzel hideg chilis bab, oda kell baszni a napnak. Egy ideje amúgy sem érdekel semmi, csak a szörnyekre emlékeztető ágak és a kurva sűrű pókhálók. Páradús, sötét ösvényeken a csalán csípi a lábam és a death metál az egyetlen barátom. Nem kevés megjelenni készülő, elmenyúzó anyag…..