Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bloginda2016

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szigorítás nincs, népszavazás van, illetve lesz. Csak még nem tudni, mikor és pontosan miről. Röviden ennyi a mai rendkívüli testületi ülés lényege, azaz: népszavazás fog dönteni a Belső-Erzsébetváros (lásd.: „bulinegyed”) sorsáról. A képviselők szavaztak a kocsmák szórakozóhelyek nyitva tartásának…..
bloginda2016 2017.10.06 19:25:50
Játszótéri vécék. Nem elég, hogy az eddigi néhány nyilvános vécé a játszóterekre települt (no persze többnyire nem is működnek, úgyhogy a gyerekek is tömegestül a szabadban végzik mindenféle dolgukat, egymást is fertőzve), de most a létrehozandó újat is oda tervezik. Holott a játszótereket még a VII. ker.-i abszurd szabályozás szerint is be KELL zárni 21 órakor (a többi kerületben legkésőbb napnyugtakor mindet bezárják, ugyanis nyilvánvaló, hogy utána a célközönség – kisgyerekek kísérővel – már nem jár oda, hanem akkor már csak a nappal is gyakori garázdálkodás folyik ott).
Ha tehát legalább 21 órakor méltóztatnak szabályszerűen bezárni a játszótereket a megóvásuk és a környezet nyugalma érdekében, akkor nyilván továbbra is az utcákra fognak mocskítani a bulizó hordákból és a hajléktalanok közül, azaz a sok tízezres tömegből még azok a kevesek is, akik hajlandóak lennének civilizáltan vécébe ürítkezni, és be is férnének a működtetni tervezett néhány illemhelyre. Mert ugye azt senki sem hiszi (a feltevés is abszurd és röhejes), hogy az a néhány tervezett budi ki bírhatná szolgálni az esténkénti-éjjelenkénti több tízezres tömeget, még ha az önkívületig lerészegült barmok hajlandóak volnának is órákat sorban állni, lábfonogatva vagy öklendezve. De még arra is csak 21 óráig lehetne módjuk, hiszen, ismétlem, a kerületi játszóterek eleve túlzott zárórája 21 óra!
Úgyhogy abba kellene már hagyni a lakosságnak ezt a gyalázatos hülyítését, mintha 1-3 pluszvécé a legcsekélyebb mértékben is csökkenthetné a gyülevész hordák okozta szennyezést. Nem!, ha végre (MIRE VÁRTAK?!) biztosítanak ennyi nyilvános illemhelyet, ez csak a normális helyi lakosság meg a hasonlóan normális másutt lakó arra járók ilyen igényeit elégíthetné ki, igen minimálisan, és azt is csak 21 óráig.
Nem!, heti 1-2 százezer magából kivetkezett, tökrészeg, tomboló véglény szaratási-hugyoztatási-okádtatási kiszolgálása sehol sem megoldható, hát még egy szűk történelmi belváros szívében. Egyetlen megoldás van: olyan (kocsma)szabályozás, amelynek a hatására megszűnik a terület vonzereje ennek az Európából már mindenhonnan kiutált alja csőcseléknek a számára, azaz nem jönnek többet ide. És végre élhetővé válik a terület a tízezernyi agyonkínzott lakosa számára, csecsemőtől nagyszülőig, és felszabadul a már elijesztett-elűzött színvonalas turizmus számára. Visszatérnek azok, akikre érdemes egy patinás fővárosnak (ráadásul az egész kerület-város-ország számára sokkal jövedelmezőbb, azaz nem csak a teljes társadalom kárára egy szűk réteg zsebét dagasztó) idegenforgalmat építeni. És akár még a patkányinváziónak is vége lehetne!
A Saul fia Röhrig filmje is. A haszid hagyomány felől nézve a film rejtve maradt jelentéseit is megláthatjuk. A nagyapámat megölték Auschwitzban. Állítólag már a vonaton meghalt. A Pester Lloyd, a legnagyobb akkori (német nyelvű) napilap felelős szerkesztője volt. Az ikertestvére viszont párizsi…..
bloginda2016 2016.03.01 20:47:10
@Zb74: de még mennyire szamárság! orbitális baromság, durva történelemhamisítás. És nem csupán a hazai zsidóság esetében. Firtatták volna a nácik a vallásgyakorlást? És ráadásul még a szerint irányították volna a marhavagonokat ide-oda? hogy mer ilyet leírni a szerző? bagatellizálja a származásalapú népirtást, mintha lettek volna "kifinomultabb" szelekciós szempontjai? vitatja a többi sok százezer áldozat elpusztítását? Amúgy valószínűbb, hogy jelentős kisebbségben voltak a lemészároltak között a haszidok, mint a neológok vagy a vallást nem gyakorlók, ill. egyenesen kikeresztelkedettek. Annyiad részük lehetett haszid, ahányad részét képezték a haszidok a zsidótörvények meghatározta zsidóságnak. Ami pedig a pár ezer éves szerteágazó történetnek erre a nyakatekert pszichologizálásra való redukálását illeti... ezen az alapon a müncheni sörpadon összekarolva dülöngélő bajorok is folyvást erotikamentesen apa-fiúian érintkeznek, aztán mégis... milyen kár, hogy épp egy zsidó "heréli így ki" ezt a rendkívüli alkotást...