Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joe owi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdeném a címhez képest fordított sorrendben, az apropóval. Nemrég jelent meg egy rövidhír arról, hogy a bárányhimlő elleni oltást elképzelhető, hogy kötelezővé teszik jövőre Magyarországon; már most többen kérdezték erről a véleményemet. Szerencsére nagyon röviden tudok válaszolni, ugyanis amit…..
Múlt héten röppent fel a hír, hogy a Házi Gyermekorvosok Egyesülete javasolja, hogy a bárányhimlő elleni védőoltást illesszék be a kötelező gyermekkori védőoltások közé. Rögtön a legelején szeretném rögzíteni, hogy mi az a két dolog, amivel nem szeretnék foglalkozni e hír kapcsán most: az egyik a…..
A korábbi és a még korábbi körök után, melyek inkább tudományos szempontból voltak "érdekesek", a mostani eset inkább.... khm, általános kultúra tekintetében sokatmondó. Íme a felvezetés... ... csak hogy bekalibráljuk, hogy szerintük mi minősül (letiltást érő)…..
joe owi 2014.10.31 12:19:45
" Sajnálom, ha csalódást keltett ez a posztom, remélem a többi jobban tetszik :) "
Szívesebben olvasnám ha nem csak pro hanem kontra is elemezné az oltásokat. Az élet nem csak fehér vagy fekete. Nem csak oltás imádó vagy oltás ellenes létezik.

" Őszintén sajnálom, de egy egyetem informatika karán dolgozó tanársegédként erre sajnos nincsen lehetőségem. " Ahogy könyvet sikerült kiadatnia, orvosoknak előadásokat tartani stb . csak akarni kell való igaz nem Önnek hanem a szakmai pártfogóinak :-)

" Ez egy nagyon jogos - és rettenetesen jellemző - pontra mutat rá: *ordító módon* a HPV oltás legkritikusabb pontja a költséghatékonyság, erről persze védőoltás-ellenes barátaink ahogy nézem kb. egy hangot nem beszélnek ". Az oltások esetében nem sok mindenkit érdekel a költséghatékonyság pláne ha a gyerekéről van szó ;-) ez igaz de nem erre gondoltam csak Mónika szakértelmére próbáltam célozni. Ha ilyen általános műveltséggel szórja az igét az oltások mellett szerintem még az is megijed aki oltat.
A védőoltás " ellenes" emberek igen nagy százaléka ahogy én látom nem azért lett az ,mert úgy keltek fel reggel vagy ezt olvasták az interneten, hanem mert a gyermekeik oltása esetén rossz tapasztalatot szereztek. Evvel a propagandával amit a szkeptikusok próbálnak a tudomány nevében lenyomni a torkukon nem , hogy használnak hanem ártanak az ügynek de ez csak az én meglátásom ;-)
joe owi 2014.10.31 14:47:49
@pounderstibbons:
Igen gondoltam, hogy most nem lehetne evvel érvelni , de a jövőre nézve nagyon fontos lenne.
xxx éve oltunk kis hazánkban csak megérdemlünk már egy ilyen kutatást / statisztikát. Zárójelben megjegyzem erre nem sajnálnám az adóforintjaimat :)