Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Európai téridő

0 bejegyzést írt és 2362 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sétáló Budapest Pollerháború 2023.08.15 05:04:29
Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének közleményével kezdődött az a szóváltás, ami pollerháborúként vonulna be a történelembe, ha a történelemkönyvek biliben dúló viharokról szólnának. A probléma az, hogy a mentőautók nehezen férnek be az új Váci úti és Üllői úti biciklisávokra, hogy ott…..
A Külügyminisztérium eddig nem kérte ki a lakosság véleményét a NATO-val kapcsolatos konkrét ügyekben, de most a svéd és finn tagság kérdésben ezt teszi - pusztán csak időhúzás és a Nyugattal való packázás okán. Ha van ideje és lehetősége írjon támogató levelet erre a címre:…..
Ha igaza van Hermész Triszmegisztosznak, akkor: „ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van…”, vagyis a földi világ - misztikus módon - a kozmikus/égi világ hasonmása. Ha van tehát szakrális hierarchia, amelynek az élén Isten áll, úgy az emberi…..
  Már a választások előtt is sokan beszéltek arról, hogy nem jó az, ha a Fidesz túlnyeri magát. Még olyanokat is ismerünk, akik csak és kizárólag azért szavaztak a Kétfarkú Kutya Pártra, a Megoldás Mozgalomra, vagy épp Toroczkaiékra, hogy ezzel is akadályozzák Orbánék újabb kétharmadát. Jómagam…..
Európai téridő 2022.04.09 09:02:42
Eleve először egy közèputas váltópártot kellett volna lètrehozni MZP- nek ès utána elindulni egy választáson és nem fordítva : egy kolalíciós kormány miniszterelnöke akart lenni , majd utólag pártot lètrehozni. Nem tudom milyen tanácsadói voltak, de nagyon rosszak. Le kellett volna igazolnia pár szakèrtőt -politikait ès kommunikációst - mert anèlkül nem megy
Egy nimbuszt nehèz felèpíteni , lerombolni pillanatok...Orbán soha nem vitázik , nem hülye, ellenzèki mèdianak sem nagyon nyilatkozik...
MZP- meg addig tolta egyedül a kampányt - miközben Jakab , meg Gyurcsány röhögtek rajta - hogy vègül- szerintem a fáradság miatt is- egyre több kommunikációs hibát vètett. Sok beszèdnek sok az alja ...
A Partizán is hozott Orbánnak pár százalèkot ...
Szabolcsban a kisember : " A háború ellen megyünk szavazni " - elég egy kommunikációs hiba , ès annyi a politikai karriernek..."
- Az első mondatban leírt javaslat tök gáz. A pártválasztás egy mesterséges kényszer az országgyűlési és helyhatósági választásokon, de ennak a cinikus "árucikké" való lefokozásán is begurultak azok a választók, akik nem az ellenzékre szavaztak. Mert a kormánypártok sosem viselkedtek ennyire nyeglén, ők komolyabban vették eddig is ezeknek a választásoknak a tétjét és felelősebben viselkedtek. Az utolsó amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy mekkora tévút, ha erre az egészre "konzumidióta" módon tekintenek. Ott is begurulnak majd a választók, amikor nekik is leesik, hogy hülyének nézik őket a politikai manipulátorok.
Kovács Zoltán államtitkár mögötti Nagy-Magyarország térkép jelentése egyfelől az, hogy a Fidesz vezette Magyarország az egyedüli "államalkotásra" képes náció a Duna-Tisza-Dráva-Száva közén, másfelől az olyan orbánisták számára, akik ugyan tisztában vannak azzal, hogy a Fidesz lop, csal, hazudik, de…..
A magyar ipar leépülése 1992-től (a KGST összeomlásától) indult el és nem 2004-től, amikortól tagjai lettünk az EU-nak. A belépéstől fogva Magyarország kapta lakosságszám-arányosan a legtöbb támogatást. Olyan volt ez, mint a második világháború utáni Marshall-terv, de még annál is több.…..
Európai téridő 2021.06.23 17:22:36
@Magyaur: Ennyire hioányosak a tüörténelmi ismereteid, hogy milyen céljai is voltak a cseheknek a Magyar Királysággal kapcsolatban a Jagelló királyok idején és a Habsburg birodalmon belül? Mert igenis köze van mindennek Trianpnhpz, Palackyhoz, Beneshez és a bezzegcsehezéshez.
Schmidt Mária szerint „a Nyugat nem tanúsít kellő együttérzést, empátiát Kelet-Európa felé, pedig mi mindent megtettünk, hogy hozzájuk tartozhassunk." Pontosítsuk: nem az Orbán kormány tett meg mindent, hanem a baloldali és liberális elit tett meg mindent a Nyugathoz tartozáshoz. És pont ezt rója…..
Európai téridő 2021.06.20 09:36:36
@pincébezuhanási tudományok doktora: 1990 után születtél?
A magyar-ír meccs felvezető produkciójaként megérkezett Hunniába az Ámerikában és más országokban már pár éve jól bejáratott kedélyborzolásos mulatságként a térdelgetés. A rasszizmusnak nevezett valami ellen tiltakozik eképpen, akit zavar a rasszizmus. Egy néger/fekete/színes/afroizé (-amerikai,…..
Európai téridő 2021.06.16 14:54:28
@mіdnight coder: Ennek mi köze van ahhoz, amiről a őpszt szól, drágalátos internáci s&ggf&j elvtársúr?
Egyre inkább úgy tűnik, hogy Orbán Viktor a Kínai Kommunista Párt hátán kíván felkapaszkodni a nemzetközi politika legmagasabb szintjeire. Egy ilyen kijelentés tíz éve még abszurdnak és túlzónak tűnt volna, de manapság olyan egyértelmű gesztusok jelzik a magyar kormányfő lojalitását a kínai legfőbb…..
Európai téridő 2021.04.18 15:41:31
@cleanwater@cleanwater: Köze? s&ggfejKém?
Európai téridő 2021.04.18 15:42:23
@BiG74 Bodri: Vagyis, s@eggfejKém?
Miközben a Covid-os betegek és velük az egész magyar egészségügy az élet-halál harc közben levegőért kapkod, aközben a magyar miniszterelnök képes magára hagyni a halálos járvány sújtotta országot egy buta agyrémért; Orbán március 31-én Kazahsztánba utazik, hogy részt vegyen a Türk Tanács következő…..
A populizmus a gazdasági, pénzügyi és életmódbeli globalizmus ellen létrejött nemzetállami reakció, amely a létjogosultságát a nacionalizmussal, a vallási értékekkel, az elit-ellenességgel és a hatékony cselekvésre való képességgel igazolta. De a koronavírus által megfertőzött 2020-as év leleplezte…..
Európai téridő 2020.12.22 22:46:01
Orbán Viktor annak köszönheti több mint 10 éve fennálló hatalmát, hogy átlátszó trükkjein a magyarok többsége a mai napig se lát át. Pedig kezd nagyon kiismerhető lenni a kormányfő, főleg mióta lépéshátrányba került a koronavírus elleni küzdelemben. Úgy tűnik, a Fidesz kommunikációs csapata még…..
Európai téridő 2020.11.14 18:39:55
Az jellemző a populista politikusokra Amerikától Magyarországon át Oroszországig, hogy az egyéni, családi-rokonsági és a klientúra hatalmi ambícióit a Nemzetre és a Kereszténységre való hivatkozással leplezik. A populista politikusoknak a nacionalizmus arra szolgál ürügyül, hogy az általuk…..
A diákok nem féltik az egziszteciájukat, nem esnek hasra holmi ezredes, államtitkár, miniszterelnök nem létező "tekintélyétől" és felette állnak a kisszerű politikai adok-kapoknak. Ők az európai kultúra magyarországi zászlóvivői és a Magyar Kultúra és Tehetség képviselői az európai és a világ…..
Európai téridő 2020.10.20 14:10:01
@Magyaur:internáci hülyelvtársi téveszmezavarod újólag bebizonyosodott.
https://444.hu/2020/10/16/trump-nem-volt-hajlando-elutasitani-az-osszeeskuves-elmeletet-amely-szerint-satanista-pedofilok-ellen-harcol Íme a szélsőségesen populista "politikailag NEM-korrekt" logika, amelyet részben, vagy egészben milliók követnek: aki nem Trumphoz hasonló „vallásos hazafi”…..
Amikor Orbán Viktor előveszi a fokozottan militáns nyelvezetét, lehet tudni, hogy valami probléma közeleg, amit a kormány sokkal inkább megkerülni, mint megoldani akar. A koronavírus-járvány kezelése kapcsán mindenesetre egyre több katonai kifejezés hagyja el a miniszterelnök száját, ami azt jelzi,…..
Egyik reggel a napi rutin közben véletlenül az m5 csatorna egyik beszélgetésébe csöppentem. Értelmesnek tűnő vita folyt, azt hiszem, az új történelem tankönyvről. A beszélgetést Gulyás István moderálta, aki valamiért az idős Görgeire hajazó fizimiskát csinált magának Gárdonyi-bajusszal. Gulyást…..
Gyakran hivatkoznak úgy Donald Trumpra, mint aki a vidéki Amerika és/vagy az amerikai munkásosztály, alsó-középosztály elégedetlenségét fejezi ki a globalizáció-imádat, gépkultusz és politikai korrektség amerikai fellegváraival szemben. Vajon ez mennyire igaz? Tényleg belemagyarázhatunk egyfajta…..
Európai téridő 2020.10.06 18:23:44
@math0: Ez a Hitlerrel példálózgató kommented a tudatlanság és a síkhülyeség keveréke.
Minden a Beatles-mániával kezdődött… az 1960-as időszak azért volt különleges az euro-atlanti térség történetében, mert új paradigma született: az ifjúság erőszakmentes ellenkultúrája. Azért ellenkultúra, mert fellázadt a szülők, a felnőttek hagyományos életmódjával szemben. Új minőségű „bálványok”…..
  Elmaradt az idei Tusványos, így Orbán Viktor ezúttal nem élőszóban, hanem a Magyar Nemzet hétfői számában adta közre aktuális politikafilozófiai meglátásait. Írásművében elsősorban a címbéli állítást igyekszik körbejárni.   Valójában már az is jócskán megkérdőjelezhető, hogy a liberalizmus és a…..
Blogszerte közismert, hogy a Csörgők nem tartoznak kedvenc mozdonyaim közé. Valahogy sose nyűgöztek le, ellentétben a Nohabbal, a Púpossal, vagy a Szergejjel. Ezzel együtt örülök annak, hogy a még létező Csörgők legöregebbike, a 2103-as retró festést kapott nemrég. Ugyan már volt egy korai…..
Európai téridő 2020.09.24 15:18:34
Orbán Viktor elővette a legélesebb kését a fiókból, ami arra utal, hogy mindenképpen el akarja terelni a figyelmet a hazai járványhelyzetről. Akár beismerő vallomásnak is tekinthetjük ugyanis, hogy a miniszterelnök a koronavírus-járvány második hullámának berobbanásához időzítette újabb…..
Ezen a blogon és más írásokban is sokszor szó volt már arról, milyen módszerek és mechanizmusok mentén működnek a szekértáborok, ráadásul egy olyan politikai környezetben, mint amilyet Magyarország tudhat a magáénak, nem kell sokáig ecsetelni azokat a végletekig káros berögzültségeket, amelyeknek…..
Európai téridő 2020.09.18 09:21:38
@Hasdrubal: Idézet az írásból: "...a nem politikai témát úgy emeli politikai térbe, hogy a párbeszéd, a vita és a közös pontok megtalálása szigorúan nincs benne a játékszabályban." Te fényesen bebizonyítottad, hogy ez bizony így van, drágalátos internáci hülyelvtárs.
 Idézzük Panyi Szabolcsnak a DIREKT36-ban megjelent; "Így fűzte be Orbán Európa nagyhatalmát" c cikkét, amit átvett a 444.hu "2017 októberében Frankfurt legmagasabb felhőkarcolójának egyik felső emeletén, egy üvegfalú teremben rendezett fogadáson gyűlt össze a német és nemzetközi üzleti és…..