Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bolgarka

0 bejegyzést írt és 301 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rémálom blog Segítségkérés 2008.10.01 11:12:00
Az alábbi levél kommentben érkezett, nem változtattam rajta semmit, csak tördeltem a könnyebb olvashatóság érdekében. Kérlek benneteket, segítsünk a hozzászólónak, adjunk tanácsot, bár a szcientológusok mentalitását ismerve tudom, hogy ez sokszor süket fülekre talál. A…..
Bolgarka 2008.10.22 21:41:50
egy bizonyos Spiegel cikkröl volt szó, ami körülbelül két hete volt az újságban. ez nincs fent a neten. van egy csomó másik cikk, de ezek nem azok amikröl én beszélek. ezek régebbiek.

kálmán:
megmondom öszintén, hogy nem olvastam el az egész hozzászólásod, de te vm ex-szci vagy, vagy micsoda. ugyhogy szeretnék mondani vmt a meg nem értett szavakról. mert egyáltalán nem arról van szó, hogy az ember ne csak olvasson, és beseggelje az anyagot, és megértse. persze a megértés fontos. de nem agymosás céljából!
nem tudom milyen referencia volt az, amit olvastam és ahol pontosan le van irva, hogy milyen következményekkel járnak az életben felhalmozott meg nem értett szavak. nem a kis füzet, nem is a tanfolyam. mert ott én sem értette meg, bár hasznosnak találtam. szóval egy magasabb szintü referencia. de ahogy ezt elolvastam, megértettem, hogy miért olyan fontosak a meg nem értett szavak. és hidd el, tényleg nem agymosás céljából. mert iszonyatosan nem arról van szó, hogy nem érted meg azt, amit meg kell tanulni. persze ez is igaz.

hanem leginkább arról van szó, hogy annak következtében, hogy meg nem értéseid vannak, elöjönnek régi meg nem értések az életböl. bármi. csalódások, fájdalom, bármi. meg nem értések.(legalább a dianetikát azért ismered.. remélem..) szóval pontosan ugyanúgy. elöjönnek, felhalmozódva. sok meg nem értés, sok szédelgés, gyomorfájás, üresség érzése stb.. ha ebböl nagyon sok van, az egy kész betegség... (migrén, félelem, belsö ür, depresszió, gyomorégés, esetleg egy kis fekély, skizofrénia stb...) lehet, hogy nem ilyen konkrét összefüggésben, de nagyon is hatással van rá. számomra ez nyilvánvaló. talán egy kicsit többet kellett volna olvasgatnod. nem tudom mennyire ismered LRH anyagait, de ha állitod, hogy igen, akkor azt is tudod, hogy ilyenek nem állnak a könyveiben. erre rá kell jönni. és senki nem adja a szádba a szót. ennyit a meg nem értett szavakról.

társadalmi szinten is nagyon fontos lenne ennek az oktatási módszernek a bevezetése... egy csomó pénzt megspórolna a társ. biztositó. ezt sem irja sehol LRH. erre is rá kell jönni...
Sziasztok!Nem tűntem el, csupán arról van szó, hogy mióta beadtuk a perindítványt, néma csend van! Valószínűleg ezen a nyáron már nem lesz haladás, hisz a bíróságon is szabadságolások vannak.Annyi azért történt, hogy a második levelem hatására eltörölték a…..
Bolgarka 2008.10.11 01:37:18
Levél egy nagyon kedves embertöl nekem:

Igazából egy gondolatilag létrehozott világban élünk, ezt ma már nem csak a Szcientológusok állítják. És a gondolatiságot nagyon el lehet téríteni, ki lehet fordítani, fel lehet használni teljesen ellenkező célokra! Meg kell tehát tanulnunk a lényeget meglátni. Ha ezzel konkrét személyeket, gondolatokat és tetteket vizsgálsz meg, sok meglepő felismerésed lehet. Néha bizony elszomorító vagy akár ijesztő.

Ami a németek Szcientológia-ellenességét illeti: ezt úgy kell tekinteni, hogy van néhány pénz- és hataloméhes egyén a háttérben vagy akár láthatóan. Ezek igazából elmebetegek (Például Hitler normális volt?) és ezt mi tudjuk róluk (kell ennél több ok a támadásunkra?). Ők a maguk szájíze szerint próbálják befolyásolni a közvéleményt, részben sajnos sikerrel. A félrevezetett embereknél viszonylag könnyen el lehet érni, hogy ránézzenek az igazságra és többet ne foglalkozzanak a hazugsággal. A félrevezetők is kezelhetők lennének elvileg, de sokkal több ráfordítással, erre pedig – még – nincs időnk.

anafeb:
ez már nem a levél, hanem én irok, bolgarka ir neked:

kitörölted a régi hozzászólásaimat az "ez itt a reklám helyéböl". jó sokat. azt amit megvittattunk a gondolatiságról, amit uri gellerröl irtam, meg a tudományos kisérletekröl, amiket könyvekböl idéztem. továbbá a bibliás példáimat, és hogy csak a szeretet az egyetlen megoldás. kitörölted azt, amit a marsról irtam, meg az univerzumokról, hogy a lakatlan bolygókon nem változik semmi, tehát mi vagyunk azok amik változtatunk (a gondolat ereje). kitörölted azt is, amikor leirtam az eredendö bün sztorit. szinte minden értelmes, meggyözö hozzászólást. amikor már köpni nyelni nem tudtál dühödbe, és hallgattál mint egy megbénult csacsi.

de hát tudod mit? már nem nagyon izgat. mert rájöttem valamire. a következö egy levél, amelyet én irtam ma egy másik kedves embernek:

Azért irok neked, mert a további téma, amiröl irni szeretnék, már nem érinti a fórumtémát. És nem kivánom nyilvánosan tárgyalni. Tehát Hubbard soha nem állitotta, hogy ö Messiás. Azt, hogy ismered az anyagait, viszont erösen kétlem, mert akkor tudnád, hogy a szellemiség tényleg létezik. És nem csak hinnéd. A szcientológusok, többek között apám is, már járt egy elözö életében, és hidd el, hogy nem kimosták az agyát. Apám nagyon képzett ember, szintén mérnök. Ha tovább olvastad volna Hubbardot, akkor elöbb utóbb rájöttél volna, hogy mire megy ki az egész játék. Viszont ha csak alap könyvekhez férsz hozzá, nem nagyon áll össze a kép, mert nem dobhatja a szcientológia a nyilvánosság elé, hogy figyeljetek srácok, szellemi lények vagytok, akik örökké fognak létezni, ráadásul akikre az egész múltjuk hatással van, és nem csak az ez életbeli!! Elöször is azért nem, mert senki nem hinné el, másodszor meg azért, mert aki meg el is hinné, a sok adattól, ami ezek mögött rejlik, megbolondulna. Szó szerint megbolondulna. Ettöl alkalmazott filozófia a szcientológia, azaz lépésröl lépésre kell elsajátitani a tudást. Az auditálás meg pontosan arról szól, hogy megtapasztald, mit követtél el elözö életeid során. Itt nem egészen bünökre kell gondolni, hanem úgy nevezett posztulátumokra. A posztulátum olyan vm, amit te magad hozol létre, te magad kivánod meg, hogy létezzen, te hivod életre és ahogy létre hoztad igazzá is válik. Tehát pl, azt mondtad magadnak, hogy nem tudok test nélkül létezni, és ezért most nem tudsz.

Amúgy akár hiszed, akár nem, amikor megtörtént az a felismerésem, ami a meg nem értett szavakon keresztül, egészen odáig jutott, hogy a félelmet az élet meg nem értéseinek felhamozódása okozza, kiléptem a testemböl. Ez tudom, hogy nagyon hihetetlenül hangzik, de mivel közel nem érdekel, hogy mit gondolsz rólam, elmesélem. Szóval ez abban nyilvánult meg, hogy sokkal nagyobbnak éreztem magam és a teret, illetve magát a helységet, ahol tartózkodtam sokkal kissebnek éreztem. aztán valamiféle ismeretelen nyugalom lett úrrá rajtam, és iszonyatosan bölcsnek éreztem magam. akkor tudtam, ez vagyok én. és ez vm iszonyatosan jóóó.

A szcientológia célja pontosan ez. Hogy az emberek ki tudjanak lépni a testükböl. Mert sajnos utána meg visszacsúszol. De elég gyakorlással képes vagy rá, hogy meg is tarsd ezt az állapotot, akár örökre. Ez a gyakorlás maga a "Híd". A hid az a képzési és "tapasztalati" rendszer. Erre is van egészen pontos meghatározás a szci-ben, hogy mi az exterioziáció (testen kivüliség) de nem foglak vele zaklatni, mert ha érdekel, majd utána jársz magad, meg nem is fújom kivülröl a könyvek meghatározásait.

Mivel én megértettem, hogy mivel foglalkozunk mi szcientológusok kötelességemnek érzem, hogy elmondjam neked, hogy megérezhesd ugyanazt, amit én éreztem. Tehát. A szcientológia az emberi képességet öleli fel és tárgyalja. A szcientológia kifejezés a latin szcio (tudni) és görög logosz (tan) szavakból származik. A szcientológia továbbá úgy határozható meg, mint a "szellem tanulmányozása és kezelése önmagával, univerzumokkal és más életformákkal való viszonyában". A szcientológusok nem forradalamárok. A békés társadalmi fejlödés hivei. Nem a dolgok megdöntését támogatják, hanem a már meglévö dolgok jobbitását támogatják. a szcientológia nem politikai természetü. amikor az ideológiák lángolása mindennyiunk elemésztésével fenyeget, itt az ideje elfelejteni a politikát és az értelmet keresni. A szcientológia küldetése nem a hóditás, hanem a civilizálás. A szcientológia hábroú a butaság ellen, az ellen a butaság ellen, amely mindannyiunkat a végsö háború felé vezet.

Na most ezt a Szcientológia A gondolkodás alapjai könyvböl másoltam ki neked. ebben le van irva, hogy hatnak ezek a bizonyos posztulátomok. az, hogy hogyan hatnak több életen keresztül, Az ember története cimü könyben van benne. Ha érdekel, akkor megvásárolhatod magadnak. De leginkább azt ajánlom, hogy kezd az elején a könyvek olvasását és akkor mindenre lesz válaszod.

Én ennyit tehettem a lelkedért, többre nem vagyok képes. Mert bizony senki nem tudja megmenteni a másik lelkét, ez elég nagy baj is, mert engem is elég sokan körülöttem bolondnak tartanak, vagy azt hiszik szektás lettem. (amúgy igy 144-es IQ-val elég nehéz ám megbolondulni) Pedig csak szeretném rávenni öket arra, hogy mentsék meg saját magukat. De nem tudom. És ez iszonyat szomorúsággal tölt is el, mert tudom, hogy rengeteg barátot elvesztettem már, és még fogok is. Nem a szcientológia terjesztése a lényeg, hanem az élet megvédése. De addig, amig nem tudod mind azt, amit egy szcientológus, addig ezt nem látod át, és azt gondolod ezek bizony be akarnak palizni. És ha az élettel minden rendbe lenne, nem lenne háború, meg betegseg, meg elmebaj, akkor még szcientológia sem kéne. De ezek mind vannak, ugyhogy próbálunk terjeszetni. Mert ha eljön az a bizonyos háború, azt nem sokan fogják túlélni. Nem csak fizikailag, hanem "lelkileg" sem. Mert egyre jobban elvesztik majd szellemi képességeiket és egyre rosszabb testeket lesznek majd képesek gyártani maguknak (posztulálni). És majd elvegetálnak, mint egy moszat, vagy még annál is rosszabb. Nem tudom. Elpusztulni sosem fogunk, csak nem mindegy, hogy az elkövetkezö örökkévalóságot hogyan éljük át. egy Clearnek vagy OT-nek olyan erök vannak hatalmába, hogy képes lesz túlélni. Kivülröl szemlélni, ahogy meghal a teste. És közbe semmit sem érezni.

Az ember nem olvas ilyeneket szcientológia könyvekben. Csak ha elég értelmes vagy, akkor összeáll a kép. Én úgy gondolom, hogy te elég értelmes vagy, és fogsz tenni valamit azért, hogy megmentsd a saját segged. Ha meg nem, akkor többet nem tudok érted tenni.

Figyelj megértem, hogy tartasz töle, én is nagyon tartottam. De hidd el, ha el akarnék neked adni valamit, akkor a TV-ben reklámoznék illetve reklámoznánk mi szcientológusok, és nem személyesen szólitanálak meg, úgy hogy nekem tényleg semmi hasznom nem származik abból, ha te megveszed ezeket a könyveket. Heti 16 órában dolgozom a szciknél, és nem kapok érte egy fillért sem. Szóval tényleg a seggedröl van szó, és még 6 milliárd másik seggröl, és nem a pénzröl.

levél vége

anafeb: Köszi mégyegyszer, ez a fórum egy igazi tereppálya volt nekem, hogy megtudjam valójában létezik a gonosz! :)

az meg, hogy a te lelki üdvösségedért aggódjak, körülbelül annyira érdekel engem, mint téged az igazság hirdetése.

szóval ha lesüllyedsz egy moszat szintjére, az nekem csak jó lesz. LRH ezt úgy fejezi ki, ha eltávolitanánk ezeket az embereket a társadalomból, akkor egy virágzó, boldog társadalmat kapnánk. megszünne a bünözés, meg az elmebetegség.

ja, most meg már azt is tudom, hogy mit jelent a vakmerö, gonosz önpusztitás.

moszat :) ez tényleg vicces :) na pá!
Ma valahogy nyugodtabb vagyok, úgy érzem nem történhet semmi rossz velem. Biztos nagyon nehéz lesz, de ez nem új ezt eddig is nyilvánvaló volt. Tegnap elköszöntem a barátimtól, ma a munkatársaimtól. Mindenki nagyon kedves és segítőkész az úttal kapcsolatban. Ilitől…..
Anonymous jelenti: "A 2. Magyar Anonymous tüntetés 2008. 06. 14. szombat 13-15 óra között! Erzsébet körút 4. a Budapest Org-al szemben!  Innen fél 3 körül átsétálunk a Leonardo u. 8-14 elé.Tel.: 06702941907 egy héttel a tüntetés előtt lesz csak…..
Bolgarka 2008.07.02 17:31:00
thufir.. nem mondom, hogy az újságiró rosszat akar. Azaz nem feltétlenül rossz szándékkel teszi. Csak elég sok esetben rossz sül ki belöle.

Kalman... Isten. ki azaz isten? A szakállas bácsira gondolsz a felhökben? Vagy ki az, aki nem létezik szerinted? Szerintem nem is érted ezt a fogalmat, hogy Isten, azért állitod, hogy biztos nem létezik. attól, hogy te nem láttad, vagy érted, attól még létezhet, pont úgy mint az én gyomrom. Hát vagy hajrá, bizonyitsd be az ellenkezöjét :) De hát mondtam már neked, hogy igen meg kell érteni azokat a szavakat és a pontos jelentésüket, különben nagy galiba keletkezik az ember fejében...


Ja és Kalman, nem Bogi vagyok, hanem legjobb eseteben is csak Bolgi :)

De igazándiból most valami teljesen másról akartam irni. És pedig arról, hogy az anyaméh görögül azt jelenti Hystera. Aztán eszembe jutott, hogy utánanézek van-e valami köze ennek a szónak a hisztériás kifejezéshez, mert igy eléggé logikus lenne.... És egy perc keresgélés után kiderült, hogy igen, közvetlenül ebböl a szóból származik, ami persze nem volt meglepö. Hogy jön ide a szci??? Hogy a szcientológusok azt állitják, (egészen pontosan ök ezt tudják) hogy az emberek abnormális viselkedéseinek okai a születés elött keletkezö engramokból származnak (engram: fájdalom, és a fájdalom pillanatában hallott, érzett, felfogott bármilyen ingerek összessége, amelyek tárolásra kerülnek) erröl részletesebben a Dianetika könyvben olvashattok... Na akkor elkezdtem tovább olvasni. És kiderült, hogy a hisztériás viselkedést, pontosan azért nevezték hisztéiának, mert a görögök úgy gondoták, hogy ennek okai az anyméhben keresendöek... De persze megmagyarázni ök sem tudták, beállt a fogalmi zavar. Aztán persze a késöbbi orvostudomány tévútra került, mert genetikai okokat kerestek, meg persze az agymüködést vizsgálták. De az sajnos már csak következmény és nem ok!! Söt el is nevezték idegrendszeri betegségnek, úgy hogy még át is nevezték a betegséget, nehogy véletlenül is meg lehessen fejteni az összefüggést (persze ezt sem szándékosan, pont úgy mint az újságirók): disszociációszavar, szomatizációsingerlékenység és személyiségzavar stb... ami még érdekesebb, hogy elolvastam a betegségröl egy leirást. És a szerzö, azt irja, hogy a családról családra terjed, de eddig semmilyen genetikai összefüggést nem tudtak az orvosok felfedezni. Hát igen. pont igy terjednek az engramok is.. Ha apád rugdossa anyádat, amikor ö terhes, és üvölt, hogy dögölj meg te büdös ribanc, akkor eléggé valoszinü, hogy a szerencsétlen gyerek ezekkel az engramokkal ugyanezt teszi majd a feleségével, csak 25 évvel késöbb, amikor azaz asszony terhes. Na ez ennél azért egy kicsit boynolultabb, de azért mégis egyszerüen megérthetö. Olvassátok el a Dianetikát, és akkor megértitek, hogy miröl papolok itt... Ha meg nem, hát nem. Nekem már úgyis mindegy, mert én kis "butus" elment az utolsó csepp eszem is :)
Bolgarka 2008.07.04 20:25:34
igazság szerint azért nem válaszoltam a kérdésedre, mert el sem olvastam a hozzászólásod. marhára unok olyan dolgokról beszélgetni, amik nekem egyszerüek, mint a szorzótábla. nem is tudom öket elmagyarázni, és érdemben válaszolni rájuk. nem azért mert hülye vagyok, vagy te az lennél, de próbáld meg elmagyarázni egy elsös gyereknek, aki a szorzótáblával küzd, hogy mit jelent a határozatlan integrál. a beszélgetés két sikon halad, nem jutunk egyröl a kettöre, mert annyi értelmet nem látok benne, mint a blikk tegnapi számában. el akarod magyarázni nekem mi a határozatlan integrál, miért nem helyes az elméletem, vagy LRH-é, amikor még "szorozni" sem tudsz. sajnálom, hogy ilyen nyers és lekezelö vagyok, de az igazság az, hogy ezt gondolom, ugyhogy nem is fogok köntörfalazni. és nem is azt állitom, hogy buta vagy, vagy hülye, csak azt, hogy olyan szintü kérdéseket teszel fel, mint mi a határozatlan integrál. és azt kapod válaszul, hogy "mittom én milyen függvény, primitiv függvényeinek az összessége". és akkor mi a reakciód? az hogy bogarka megbolondult.. pedig nem ez a helyzet, hanem az, hogy nem érted a választ. pedig a határozatlan integrál fogalmának megértéséhez is minimum 10 év matematikai gyakorlat kell. nem véletlenpl tanitják az egyetemen, (illetve az OT szinteken).

kalman nem csak te, hanem a többiek is! minek kérdezni? megtudjátok magatok is érteni. képes vagy rá!! erre mindenki képes!! csak szorgalom kell hozzá, meg kitartás, meg persze érdeklödés és bizonyos szintü bátorság, határozott fellépés. mint minden cél eléréséhez, meg sikerhez az életben...
Rémálom blog Szösszenetek 2008.05.22 07:33:00
Drogmentes maraton, 2008.   Kedves fogadtatás: - Megkérhetlek benneteket, hogy menjetek el innen? - Megkérhetsz, de maradunk. - Akkor megkérhetünk arra, hogy ne szórólapozzatok? - Igen, de folytatjuk. OT 7 feleség idegesen járkál az utcán és a járókelők kezéből rángatja…..
Interjú Norbert Potthoffal.  Sokszor előfordult már itt a blogon a neve, és most találtam róla egy videót, pár napja került fel a youtube-ra. Ajánlom azoknak, akik most ismerkednek a szcientológiával, és azoknak is, akik már ismerik. Meg persze, azoknak, akik még nem is hallottak…..
Bolgarka 2008.05.02 19:38:52
Wiggin.

ez egy szci-s emailból való. a könyvek árához még ennyit tudok hozzáfüzni:

Ha úgy érzed, hogy más a hibás, hibááás, HIBÁÁÁÁS,
Akkor nem vagy más, csak hatás, hatááás, HATÁÁÁÁS!

ez azt jelenti, hoyg nincs rendben az ändeterminációd és nem tudsz ellentmodnani. Vagy éppen helyeselni, amikor azt kéne...

Az 1,1-eshez meg még annyit, hogy ha nem tudod, milyen az 1,1-es, akkor nem jössz rá, hogy hazudik.. Mert úgy csinál, mintha igazat modnana. Ez nem arra vonatkozik, hogy mégkerdezed hol jártál és azt mondja vásárolni. Hanem pl erre:
-A Feri egy szemét gazember, mert (itt már elég gyanus a dolog) felcsinált és most nem kellekneki.

A sztori mögött meg az rejtözik, hogy a lány nem vette észre, hogy Feri csak azat akarja, mert nem akarta észrevenni... Illetve tudta, de hitegette magát és belement a dologba. És most ott ül a kakiban, mert persze ö meg meg akarta fogni Ferit. azt gondolta majd csak lesz valahogy...Na és akkor ki a hibás?? Hát persze, hogy a Feri...

Szóval az 1,1-essel nehéz. Soha nem tudod mit gondol igazán. Kedves, nyájas, barátságos. De közben meg csak saját magát védi, támogatja. Mindenki más számára csak eszköz, és nem is fontos neki...

Apumról már elmodntam a véleményem. És arról is, hogy van egy csomó szcientológus, akik még mindig azok. OT VIII-ak, és akarják a IX-et is... Csak nem irogatnak forumokra, meg könyveket sem. mert jobb dolguk van annál, hogy másokat lealacsonyitsanak...

A BMW-s példa meg úyg jön ide, hogy a szcietologia is egy szevezet. Semmivel nem komolytalanabb, mint mondjuk a BMW. Ha nem felelsz meg a követelményeknek, akkor nincs rád szükség. De ott megadják a módját, hogy megpróbálhasd. Nem rugnak ki az elsö baki után...

anafeb:
ezt már egyszer megbeszéltük. miért gndolod, hogy az a legjobb, amit te jónak tartasz?? honnan tudod mi az élet célja, vagy értelme? hogy mi nekem a jó?? nekem az a jó, ha önmagam lehetek. ha ebbe beleillik a szcientológia, akkor megteszem, bárki bármit is mondd!

Rémálom blog Toborzólevél 2008.05.01 10:13:00
Kíváncsi vagyok, mikor tűnik fel végre, hogy a fiam nem akar Sea Org tag lenni, sőt még csak egyháztag sem. Kedves szcientológusok, mikor jut el a gyenge agyatokig, hogy egyszer már megpróbáltátok, ezen próbálkozás következménye lett aztán a C típusú bajforrássá nyilvánítás?…..
Biztosan sokan észrevettétek, hogy kikerült a blogra a Claritas szakcsoport bannere. Köszönet a blog.hu-nak, amiért segítettek ebben. Kérlek benneteket, hogy ha lehetőségetek van rá, tegyétek ki ti is, ahova csak lehet. Kérésre elküldöm a címet. Tudom, borzasztó érzés, amikor…..
Rémálom blog Évforduló 2008.02.11 18:23:00
1 éves a kapcsolatom a szcientológiával. Majdnem percre pontosan egy évvel ezelőtt kezdtünk ismerkedni. Mit is kellene ilyenkor tenni? Ünnepelni biztosan nem, nincs mit. Emlékezni és visszagondolni? Ehhez nem kell évforduló. De elfelejteni sem lehet és nem is szabad. Egy dolog azonban…..
Bolgarka 2008.02.21 11:40:51
anafeb:
nem azt kérdezte, hogy a szcientológus hogyan imádkozik, hanem hogy mi értelme van a vallásoknak.. és persze a szcientológus ebben az értelmeben nem imádkozik. de ha angyon érdekel és tovább akarod a témát feszegetni, akkor kérdezd gtomát. engem nem nagyon érdekel ez az egész szciebtológia botrány meg vallás filozófia téma, olvasom a kis könyveimet és használom amit tudok...

továbbá azt szeretném még mondani, hogy számodra minden hihetö, amit az ellenzök mondanak. bár persze én sem állitom, hogy nem igaz... olvasd el azt, hogy mit irt az obj blogon nekem papa doc: azt irja, hogy a remalom blog hihetö, az meg hogy én azt állitom, hogy mondjuk apám normálisabb, és csökkent a vérnyomása az csak egy anekdota... szóval ez egy vicc. abba köt bele, amibe akar. keresi a hülyébbnél hülyébb kifogásokat, hogy szidja a szci-t. azt a következtetsést vonja le egyszerüen, hogy attól, hogy én a szcie mellett állok, nem mondok igazat!!! vagy épp nem tudom eldönteni, hogy apám mitöl is van jobban!!! az ilyen beszélgetésenek az ég világon semmi értelmük...

mindenki:
a másik meg hogy ezen a hülye xenu sztorin lovagolttok. igen lehet, hogy tényleg nagy baromság, kitalált hülyeség az egész. nem tudom. nem is nagyon érdekel. lehet LRH-nak a végére tényleg agyára ment a theta-elmélet. de ettöl még nem kizárt, hogy az elején hasznos dolgokat vitt véghez, ami tényleg képes segiteni embereken!

az hogy valaki öl, lop, csal hazudik nem azon múlik hogy vallásos-e.. ennek a két dolognak nem sok köze van egymáshoz és nem is zárják ki egymást.

Rémálom blog Szép új világ? 2008.01.19 19:03:00
Először is boldog új évet mindenkinek! Decemberben alapjáratra tettem a szcientológia iránti érdeklődésemet, hála Istennek, Buddhának, a Sorsnak, Xenunak vagy akárkinek, nem volt személyesen aktuális téma. De most új év (remélem jobb lesz, mint az előző), nézzük, mi a…..
Bolgarka 2008.02.11 18:24:05
Tündér:
nem mondta senki, hogy aki nem olvassa LRH-t, az nem rendelkezhet ezekkel a tulajdonságokkal. és ne is figyelj arra amit mondok, ha ugysem érdekel. nem is értem miért vagytok itt. hogy megerösitsétek egymásban a szcientológia egy szar érzést? vagy tényleg kiváncsiak vagytok, hogy mi az igazság. én, mitn "hobby-szcientológus" elolvasom LRH-t, és utána a Hamburger Arbeitsgruppe oldalát.. utána még egy LRH-t és megnézem a juszt interjút... és ezen az oldalon vagyok már kb egy hónapja.. "és nem félek" töletek. és én igy szüröm le az igazságot, ami folyamatosan változhat. nem ragaszkodom egyfolytában foggal körömmel a saját magam igazához. ránézek mindkét oldalra, végiggondolom és eldöntöm mi az igaz. ti meg azt hiszitek, hogy ha belenéznétek egy LRH könyvbe, akkor tuti bajba keverednétek. vagy hát nem id tudom pontosan mit gondoltok, mi történhet veletek...

anafeb:
a meglógás okai benne vannak a tanulás alapvetö kézikönyvében. egyszer 50 valahányadik oldal (meg nem értett szó) és utána 80 valahányadik (meg nem értett szó két jelensége).
olvasd figyelmesen. mert ahogy már elmondtad elolvastad és kisgyerekeknek szóló baromság volt. mégse jegyezted ezt meg... ha végigolvastad akár meg is cáfolhatod. példákkal, saját tapasztalatokkal. én sem értek teljesen egyet vele. de az ártó tettes résztöl kezd világos lenni. tehát az számomra igy van, nincs másik képlet. csak ez.
Rémálom blog áll a balhé 2007.12.09 08:26:00
Na nem nálunk, csak Németországban. Lapszemle következik. Az első cikk, amit olvastam, az MTI honlapján: A Németországi Szcientológia Egyház közleménye Budapest, 2007. december 6., csütörtök (OTS-Hírvonal) - Miután nemrégiben az Európai Emberi Jogi Bíróság elismerte a…..
Bolgarka 2008.01.19 15:25:49
Gigi1:
be kell vallanom, hogy angolul nem tudok olyan jol, ugyhogy nem sok mindent ertettem belöle...
ugyhogy kedves lenne, ha megmagyaraznad, hogy miert is kene megneznem a videot. ahogy en ertettem, nem mondott rossszat. de mondom az angol tudasom enyhen szolva is szar.

a masik meg az, hogy egy föiskolan nem lehet ugy valamit oktatni. a tanmenetet akreditaltani kell az okt.miniszteriumnal. nem hiszem, hogy ezen a szürön, barmely szci technologia tuljutna..bar sok dolog akar meg hasznos is lenne..

csavesz:
a forum ugyanez. marmint, hogy nem ertem...bocsesz..

alagi:
mein kampfot olvastam. hitler örült, de nem ostoba. ez volt a baj...

dvorcsak:
mivel en, mint mar mondtam foglalkoztam szcientologiaval, tudom, hogy nem ugy müködik, hogy l.ron hubb, vagy valamelyik szci mondd vmt es akkor ez ugy van. hogy el kell hinni. nem kell!!! de elöbb utobb rajössz, hogy bas..a meg tenyleg ugy van.

de persze nem minden. marmint van egy csomo dolog, amivel nem ertek egyet. de ettöl meg nem tartom fenyegetönek. ha te is megtetted volna, hogy beleolvasol egy szci könyvbe, akkor te se mondanad ezt. mert szerintem a legtöbb ember azert gondolja, hogy rossz, mert nem is tudja mi az. csak olvassa a hireket, meg masok beszamolojat es azt mondja utana: ez rossz!! de nem is tudja mi az!! azok a szcientologusok, akiknek jo tapasztalatik vannak, nem nagyon hiresztelnek semmit. mert öket nem erdekli, hogy ti mit gondoltok. mert csinaljak a "dolgukat". nem allnak le vitatkozni olyanokkal, aki nem tudjak miröl is van szo pontosan. ugyhogy biztos lennenek pozitiv velemenyek is, ha ök megtennek, hogy forumokba irogatnak...
a szcientologia olyan valami, amit meg kell tapasztalni, meg kell figyleni. mivel nem tudjatok miröl beszelek, nem ertitek...gondolom...szoval hülyen hangzik, de igy van. ehhez nem kell bemenni egy egyhazba sem, csak vegyel a kezedbe egy könyvet!!

amugy mar valahol leirtam az olalon regebben, hogy nekem is vannak velük rossz tapasztalataim. ramenösek, meg ilyenek... meg nehez tölük megszabadulni... na de! ha valaki nem tud tölük megszabadulni, az inkabb maradjon is szcientologus. es ott meg arra is megtanitjak, hogy hogyan zarjon le peldaul egy kommunikaciot, vagy ilyesmi... szerintem csak a hülyek ragadnak bele, es nem tudnak mit kezdeni azzal, amit ott oktatnak. ha valaki jol alkalmazza a "technologiat", akkor meg is tud tölük szabadulni, amikor eljön az ideje.

mindenki:
arra hogy miert veszelyes a szci az embrisegre, vagy az allamra, nem valaszoltatok!!!
Bolgarka 2008.01.20 16:33:12
anafeb:

beszélgettem egyik ismerösömmel.
mondom neki: apám szcientológus. (5 éve kb)
azt mondja: micsoda?? azok elveszik a pénzed, meg nem engednek haza, meg nem lehet tölük megszabadulni blabla...
mondom neki:ezt meg honnan szeded? apámmal semmi ilyen nem történt.
azt mondja: ja, hát hallottam.
erre én: kitöl?
ö: nem tudom, de mindenki ezt mondja...
én: ki az a mindenki??
ö: hát ezt úgy lehet hallani..

azaz, már megint az a fene misztika!!!!

az egészhez hozzátenném. apám nem skizofrén, nem is alkoholista, és nem egy szerencsétlen barom. müvelt, aktivan dolgozó, gondolkodó ember.

anafeb:
mit olvassak? linkeld be. szivesen olvasok, de nincs kedvem keresgélni, mert épp fontosabb dolgom van. viszont nagyon érdekel a véleményed!! és mint látom, elégge benne vagy a témában, ugyhogy nem kerülne nagy eröfeszitésedbe sem... de kérlek ne bulvárlapokat. és ne olyan forumokat, ahova mindenki azt ir, amit akar. az szemét... ja, és sajna angolul nemtok. de német oldalak jöhetnek.

dvorcsak:

a szcientológia gongolkodó embereknek való. tapasztalatokon alapul. azért érzed úgy, hogy minden szci ugyanazt szajkozza, mert ök megtapasztalták, és tudják miért mondják, azaz meg vannak az okaik. és nem azaz ok, hogy LRH mondta. hanem "élettapasztalat", de talán a legjobb szó a megfigyelés. addig, amig neked nincs meg a tapasztalat, söt, azt se tudod miröl van szó, nem érted a szavak tartalmát... ezért látod, úgy hogy minden szci ugyanazt szajkozza. soha nem tanitotta meg nekem senki, hogy miért ellenzi valaki a szcientológiát. ilyenek nem állnak LRH könyvekben. de látom. mert halvány lila göze nincs róla!!!