Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gengsztericki

66 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint talán észrevettétek, már megint jó ideje nem volt bejegyzés a blogon. Ennek egyik oka, hogy sajnos nincs túl sok szabadidőm, a másik, hogy nem igazán találkoztam olyan produkcióval az elmúlt időszakban, ami szóra lenne érdemes. Ez talán túlzás, de pár szónál többet tényleg semmi sem érdemelt.…..
  "Február 5-től újra meggyőződhetünk róla, milyen a nyers tehetség." – írtam közel egy hónapja, amikor előszor osztottam meg a Malcolm and Marie előzetesét Facebook oldalamon.  És tudom, csak egy seggfej idéz magától, de február 6. van és éppen most győződtem meg arról, hogy létezik még zsigeri…..
Veszélyzóna Hi, I'm Dave! 2020.05.19 14:06:51
A sorozatpiac eljutott oda, hogy szinte minden héten kapunk egy nagynevű, nagyreményű produkciót, mi meg csak kapkodjuk a fejünket, hogy mire érdemes időt is szánni. Szelektálni kell, hiszen az időnk – még a jelenlegi helyzetben is – véges. Hadd segítsek nektek most egy picit, mert a legnagyobb…..
Bárhonnan is nézzük 2019 remek év volt a mozgóképek szerelmeseinek. Ha a filmeket vesszük, kijutott komoly hangulatú „művészfilmekből” és igényes blockbusterekből egyaránt. A The Irishman tarolt, Robert Pattinson mindenkit meggyőzött végre színészi kvalitásait illetően a The Lighthouse-ban, az …..
Gengsztericki 2019.12.30 11:31:10
@doggfather: Úgy, hogy nem ugyanolyan az ízlésünk minden bizonnyal :) Egyébként mindkettő említve van a végén, a "Futottak még" fejezet alatt.
Gengsztericki 2019.12.30 18:52:48
@Nikorene: Köszi szépen az észrevtélt, javítva.
Bevallom az Outlaw King után némi előítélettel álltam neki a Netflix legújabb történelmi drámájának, a The King-nek. A félelmem nem volt megalapozatlan, hiszen a két produkció receptje első ránézésre nagyon hasonló: középkor, nagy Angol birodalom, királydráma, több, mint két órás játékidő és…..
Gengsztericki 2019.11.08 13:13:41
@FILTOL: Ennek bizony egy nagyon egyszerű oka van: nem tudtam róla. Máshol sem láttam eddig említést erről, de köszi szépen az infót, jó tudni :)
Véget ért Sam Levinson gyönyörű és vad szerelemgyermekének első évada. Igaz, az Eufória eredetileg egy szír sorozat licensze alapján készült, a résztvevők elmondása szerint 1-2 karakteren kívül mindenben eltér attól. Levinson írta az egészet, több epizódot rendezett, valamint ő  a showrunner is, ami…..
Ahogy a videojátékoknak ott az E3, úgy a képregényes világnak ott a San Diego Comic Con, ami kétséget kizárólag a világ legnagyobb geek konferenciája/kiállítása. Sok nagyágyú kifejezetten erre időzíti a bejelentéseit, exkluzív előzeteseit, betekintéseit és a többit.  Idén ez a nagyágyú (nem túl …..
1878. Éppen egy óceánjáró köt ki San Francisco gyárnegyedében, a fedélzetről hánytatott sorsú kínaik százai érintik először lábaikkal a 'szabadság földjét'. Kerítések között terelik őket, mint az állatokat, kívülről dühös tömeg táblákkal és ordítozással egyaránt próbálja nyomatékosítani…..
Véget ért az elmúlt 10 év legnépszerűbb televíziós sorozata. A veszteség tényénél, sokkal nagyobb baj  azonban ennek a 'hogyanja'. Epizódról epizódra nőtt azoknak a hangja, akik szerint a záróévad bután, következetlenül és logikátlanul lett megírva. Szeretnék én ezzel vitatkozni? Isten ments,…..
Már szinte kezdjük megszokni, de mindig örömmel tölt el minket, amikor a Netflix előrukkol a semmiből olyan produkciókkal, amiket örökre a szívünkbe zárunk. Ilyen volt az End of the F***ing World, az Everything Sucks és most az After Life. A hat, fél órás részekből álló sorozat teljes mértékben…..
A héten hivatalossá vált, amit azért a legtöbben már hónapok óta sejtünk/tudunk: a Netflix féle Marvel univerzumnak befellegzett. Mióta a Disneynél megszületett a saját streaming platform ötlete, szépen lassan kezdték kihúzni a dugót a leendő konkurencia produkcióin. Miért menjen egy másik felületen…..
Gengsztericki 2019.02.24 20:54:21
@BobLarson: jogos, most hogy mondod tényleg mellbe lőtte valójában.
Gengsztericki 2019.02.24 21:00:26
@xclusiv: Milyen érdekes az emberi agy, sikerült 2 évadon keresztül Madavinak hallanom és olvasnom a nevét, pedig valóban nem az, javítom köszönöm. A zarójelentről annyit, hogy igen, fegyverrel áltak egymással szemben, de ezen kívül semmit nem tudtunk róluk, mit követtek el stb. csak hogy szemtelenül fiatalnak tűntek. Nekem mindenképpen furcsának/erőltetettnek hatott, ami újra azt a az érzést keltette bennem, hogy Franknek mindegy, hogy egy zsebtolvajról vagy gyakorló pedofilról van szó, elvesztette a józan ítélőképességét, már csak annyi számít, hogy gyilkolhasson.
(A cikk nem tartalmaz spoilereket!) Miután az Irány a Pókverzum! óta nem volt olya film a mozikban, ami érdekelt volna, de már nagyon mehetnékem volt, úgy döntöttem, hogy adok egy esélyt az Alitának - a kritikák nagy része úgyis pozitívan csengett. n csengett. Különösebb elvárások nélkül mentem be…..
Egy korban ahol úgy tűnt a zombik idejének leáldozott, és a műfaj rajongóinak nem maradt más, mint a szappanoperává silányult The Walking Dead (indokolatlanul) sokadik szezonja, Dél-Korea úgy döntött nem hajlandó ezt tovább nézni és elndítja azt a vonatot Busanba. És bár sokakkal ellentétben én nem…..
2015-ben, korábbi sikerein felbuzdulva (Társas játék, Terápia), az HBO bemutatta Aranyélet című, saját gyártású sorozatát. A produkció szinte azonnal közönség és kritikai siker lett. Nem csupán azért, mert eddig alig látott minőséget képviselt, hanem mert története és karaktarei, "magyarabbak" már…..
Igaz, annyira nem filmes hír, de mindenképpen a nap legjobb poénja.  Az egész azzal kezdődött, hogy az angliai Blackpool rendőrsége közétette egy tolvaj körözési fotóját, amin éppen akció közben kapták lencsevégre. Ezzel eddig nem is lenne semmi szokatlan, de a tolvaj kísértetiesen hasonlít egy, a…..
Elindult a New York Comic Con, és a DC egyből levett a lábáról pár szerencsés rajongót azzal, hogy résztvehettek a TITANS első két epizódjának exkluzív vetítésén. Ennek hála végre kaptunk rajongói véleményeket a produkcióról, és nem kell az előzetesek meg a plakátok alapján feszengve reménykednünk,…..
Ez alkalommal a rajzfilmek és a magyar szinkron aranykorára emlékezünk. Hiszen legyünk kicsik, nagyok vagy még nagyobbak, mindannyiunknak van kedvenc Disney, Pixar vagy DreamWorks betétdala az elmúlt 30 évből. Ezekért nyilvánvalóan hálásak vagyunk az eredeti mű alkotóinak, de ami számunkra még…..
Folyatjuk felsorolásunkat, ahol azt próbáljuk kitalálni melyik képregény óriás rendelkezik több eredeti ötlettel, és melyik a kis sunyi, aki hátszélből lovagolja meg a konkurencia legjobb ötleteit. Az előző rész tanulságaként azt már leszűrhetjük, hogy nem mindig a népszerűbb az igazi.  Man-Thing…..
Gengsztericki 2018.07.06 12:00:40
@Terézágyú: egyszerű elírás, köszi az észrevételt :)
 "Lemásolhatom a házidat? Persze, csak változtass meg pár dolgot, hogy ne legyen annyira feltűnő!" Ez a mára legendássá vált idézet tökéletesen leírja a jelenséget, amit boncolgatni fogunk. Ha a legelső szuperhős képregénytől (Superman, Action Comics #1) számítjuk, akkor idén van a 80. évforduló -…..
Javában pörög az idei E3-as konferencia, ami a videójáték szcéna legnagyobbja, legnevesebbje és legfontosabbja. Minden játékgyártó erre az alkalomra vár, hogy prezentálja új játékait, ötleteit és őrületes hype-ot generáljanak mindenféle szarjuk köré. Mármint, nem akarok én semmit csakúgy leszarozni,…..
A sorozatok korát éljük és ezért akarva-akaratlanul is hígul a kínálat, így igazán egyedi és kirívó produkciót egyre nehezebb találni. Aztán jött egy fiatal fekete művész, aki Donald Gloverként színész, író és komikus, Childish Gambinoként pedig az egyik legsokszínűbb hip-hop előadő a tengerentúlon.…..
Miközben a CGI technika az elmúlt években olyan mértékben fejlődött, hogy lassan színészekre sem lesz szüksége Hollywoodnak, létezik egy terület, ahol ezt mindennél indokoltabban tudják hasznosítani. Gondolom mindenki játszott már valamilyen videojátékkal, legalább egy telefonossal, az sem baj. Csak…..
Gengsztericki 2018.02.15 16:44:32
@axolotl77: Elismerem, ez valóban hiba volt. Nem jutott az eszembe sajnos, pedig kétségkívül itt lenne a helye a listában!
Gengsztericki 2018.02.16 07:44:04
@lorantka_a_gall: Ahogy említettem is, a Blizzardnak annyira jó az egytől-egyig az összes előzetese, hogy egy külön cikket lehetne szentelni csak azoknak. A szelektálási alapunk teljesen szubjektív volt, így sajnos kizárt, hogy mindenkinek a kedvére tegyünk. De igazad van, a Starcraft trailerek is baromira jók :)
Napok óta várom, hogy csillapodjanak az érzelmeim és végre ömlengés mentes kritikát írhassak erről a filmről. Előre szólok: ezen törekvéseim kudarcba fulladtak. Mentségemre szóljon, hogy nem én tehetek róla! Martin McDonagh legújabb szerzeménye egyszerűen kegyetlenül jó. És nem úgy jó, hogy megnézed…..
Először is tisztáznunk kell, mi az a binge watching. Az a tevékenység, amikor fogod magad és együltő helyedben ledarálsz valami sorozatból egy évadot. Vagy egy felet, vagy az összeset, a lényeg az, hogy megszakítás nélkül történjen és mindenképpen egészségtelen hosszúságú legyen. Ehhez ad tökéletes…..
Sorozatbubusoknak biztosan nem kell bemutatnom Nagy-Britannia egyik legnagyobb televíziós dobását az elmúlt évekből. A Channel 4-en futott ki az első két évad ami az elég minimális három, majd négy résszel operált. Gyorsan a kevesebb néha több tökéletes példájává vált, hiszen alacsony epizódszámai…..