Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zaksza

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Kreatív traffipaxolás 2015.07.21 20:26:01
Én értem, hogy szükség van sebesség ellenőrzésre, ha nem lennének traffipaxok, elkanászodnánk mindannyian. Igen, tudom, mindenki baromi szabályszerűen közlekedik, soha senki nem hajt gyorsan, és csak azoknak a nénikéje térgyekalácsát, aki meg de. Csak én még nem találkoztam…..
Belsőség Heti merítés 2015.07.05 07:13:42
Kis rohadék Szóval kabriót akartunk de nem keletit, mai agyammal lehet hogy egy Escortba nyúlnék,vagy Peugeot 205-be nem ebbe a csodába amiből nincs igazán sok az országban. A vételár olcsó volt de már a hazahozatalnál kiderült hogy valószínű ipari tanulók gyakorlóeszköze…..
zaksza 2015.07.06 08:49:50
@BeZol: Ezek szerint akik Honda Jazzt vezetnek azok mind meghalnak? Vagy törvényszerű a baleset velük? Nem lehet hogy a te vezetési stílusod a probléma forrása? Valahogy fura módon sokan kis, gyenge autókkal is tudnak balesetmentesen vezetni. Egyébként a kommentjeiden látszik az erőlködés, próbálod meggyőzni az embereket, hogy nem egységsugarú "hülyebéemvés" vagy. Lehet nem vagy hülye, de tipikus kis ficsúr vagy, aki azt hiszi a kocsi számít a legjobban az életben. Majd rájössz...
De néha a porschés is. Meg a passatos phaetonos. Sőt, olykor autó se kell hozzá, hogy ugyanebből a halmazból kerüljön elő valamilyen jelző, mondjuk a cinikus. Könnyed péntek délutáni parasztnéző, mert nem csak videókat kapunk, de olykor ilyen képeket is, pár sor körítéssel.…..
zaksza 2015.03.13 20:19:17
@lyken: olvasd át még egyszer a KRESZ-t. Nem csak a zebrán lehet átkelni gyalogosan az úttesten, viszont ha nem így teszel akkor nincs elsőbbséged. Fura is lenne ha a faluban az emberek az út túloldaláról úgy nyilatkoznának hogy "oda fiam, születni kell".

"(5) A gyalogos az úttesten a kijelölt gyalogosátkelõhelyen, ha pedig a közelben kijelölt gyalogosátkelõhely nincs,

a) lakott területen levõ fõútvonalon az útkeresztezõdésnél (a járda meghosszabbított vonalában), valamint a menetrend szerint közlekedõ jármû megállóhelyén levõ járdasziget és az ahhoz közelebb esõ járda között (a járdasziget teljes hosszában),

b) egyéb helyen bárhol,

a legrövidebb áthaladást biztosító irányban mehet át."
Belsőség Mér' kell ijesztgetni? 2015.03.11 13:45:02
De tényleg, micsoda dolog már. Az ember csak békésen gurul, erre meg rádudálnak. Micsoda viselkedés ez? Hová lesz ez az ország így? Azt hiszem, itt az ideje, hogy mozgalmat indítsunk: senki ne dudálhasson csak úgy a zárt villamospályán tekerő bringásokra. Még a végén…..
zaksza 2015.03.12 16:22:11
@Hapesz: Csak van még egy aki nem érti :D

Na akkor ha igaz amit mondasz, hogy nem halkan közlekedik a villamos (szerintem se), akkor a vezető sejthette volna, hogy barátunk valamiért nem hallja, ergó tényleg lehetett volna annyi esze hogy csilingeljen hamarabb (feltételezem hogy a csilingelés hangosabb mint a menetzaja a villamosnak, vagy nem? Esetleg az autókon a kürt is halkabb mint az autó menetzaja?).

A villamos hangja meg simán elveszik a pesti forgalom zajában.

Megint csak ugyanott vagyunk.

Vagy akkor fordítsuk meg a dolgot. Szerinted hallotta a bringás hogy jön a villamos és csak azért sem tért ki hamarabb, hátha kikerüli?

Azt hiszem aláírásba kellene vennem, hogy nem védem a bringást. Tényleg hihetetlen hogy egyesek mennyire nem tudnak értelmezni egy kommentet.
zaksza 2015.03.12 16:27:04
@Hapesz: Csak nem érted.

Feltételezem a csilingelés hangja hangosabb mint a menetzaja a villamosnak. Ha a sofőr látta hogy nem tér ki a bringás, akkor sejthette hogy eddig még nem vette észre, ergó lehetett volna annyi esze, hogy csilingel neki sokkal hamarabb. Mert azt talán meghallotta volna (vagy szerinted az autókon a kürt halkabb mint a menetzaja az autónak? nem lehet, hogy pont hogy hangosabb és feltűnőbb a villamos csilingelés mint a menetzaj, ami egyébként simán elveszik a pesti forgalom zajában?)

Senki sem védi a biciklist. Ha szerinted a fenti történetben csak két oldal van (biciklis vs villamosvezető) akkor tényleg sajnálom, nem tudok segíteni.