Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lízingszakértő

211 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly több mint 726 milliárd forintot tett ki a finanszírozott összeg a magyar lízingpiacon, ami 14 százalékos pluszt jelent az egy évvel korábbi, járvány miatti gyengébb évhez képest. Noha a két számjegyű bővüléssel elégedettek a lízingpiaci szereplők, a szerződések száma rosszul alakult,…..
Még mindig nem találta meg a felfelé vezető utat a magyar újautópiac, a legújabb előrejelzések szerint az év második felében rendeződhet a helyzet. Közben az EU is “nekimegy” a chiphiánynak.   Hónapról hónapra beszámolunk itt a Lízing blogon az autópiaci helyzetről, amelyet a globális chiphiány…..
Hamarabb kell lépnie az autóvásárlást tervező cégeknek, magánszemélyeknek a korábbi időszakhoz képest - derül ki a Magyar Lízingszövetség összeállításából, amely szerint nem csak az autógyártást hátráltató chiphiány miatt emelkedő árakat, hanem az összes fenntartási kiadást számba kell venniük a…..
Növekedett a magyar lízingpiac az idén: a harmadik negyedév végén a finanszírozott összeg 512 milliárd forintra emelkedett, azaz 14,5 százalékkal nőtt. A bővülés azonban elsősorban az eszközök, köztük a járművek drágulásával magyarázható, az új szerződések száma ugyanis mindössze 1 százalékkal…..
Túl a százezren, de ennél jóval többre képes a magyar piac   Világszerte akadályozza az újautó piac fejlődését a globális chiphiány, valamint a termelési láncokban kialakult problémák. Ez látható a magyar piacon is a legfrissebb adatokból. A buszok kivételes helyzetben vannak.    Az év első…..
Annak ellenére, hogy sok vállalkozás, magánszemély tisztában van a lízingkonstrukciók előnyeivel, még bőven van tér a fejlődésre az edukációt nézve - mondta Malkócs Tamás, a Magyar Lízingszövetség oktatási bizottságának vezetője, akit az idén megválasztottak az év lízingszakemberének.  A több…..
A lízing szélesebb körben történő megismertetéséért, valamint a pénzügyi edukációban végzett kiemelkedő munkájáért Malkócs Tamás, a K&H lízingüzletágának szakemberét választották meg az év lízingszakemberének - közölte a Magyar Lízingszövetség. A lízingpiacon közel húsz éve különböző vezetői…..
Bár a járvány az idén is bizonytalanná teszi a gazdasági helyzetet, a magyar lízingpiac ennek ellenére a várakozásoknál jobban szerepel – mondta Zs. Nagy István, a Magyar Lízingszövetség elnöke a szervezet csütörtöki konferenciáján. Szerinte a lízingfinanszírozás iránt volna kereslet, ám a globális…..
A széles körűen felhasználható, kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi FIX 0,5%-os kamat mellett érhető el a vállalkozások számára. szeptember 1-jétől már igényelhető az Innovációs és Technológiai Minisztérium által biztosított kamat-és kezelési…..
Bár a magyar és nemzetközi szinten is erősödött az új autók piaca, a járvány előtti szinteket még nem érte el. Az idei első félévben Magyarországon eladott több mint 75 ezer új autó éves szinten 11 százalékos bővülést jelent, de 16 százalékkal elmarad a 2019-ben elért eladásoktól. A vásárlók a…..
   Vegyes a képet mutat az új autók piaca: a járvány miatti tavalyi alacsony bázoshoz képest már pluszban vannak az eladások, de a pandémia előtti szint még messze van. Újabb adatosrból látszik, hogy erősödik a járvány okozta múlt évi sokkból a nemzetközi és a magyar újautópiac. A Magyar…..
Bár első látásra jelentős, 36 százalékos növekedést ért el a magyar lízingpiac a finanszírozott összeget tekintve, az új lízingszerződések száma pedig 16 százalékkal nőtt, a bővülés főként a bázishatásnak, azaz a járvány miatti tavalyi visszaesésnek köszönhető. Az ágazat a 2019-es szinteket még nem…..
A koronavírus-járvány utáni gazdasági fenntartható növekedés érdekében július 1-től elindul a Széchenyi Kártya Program keretein belül a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelynek keretében többféle kedvezményes finanszírozási konstrukciót, köztük támogatott lízingfinanszírozást igényelhetnek a…..
Májusban jókora növekedést ért el az új járművek piaca és az személyautóknál is jelentős volt a növekedés, Ez azonban a bázishatásnak, vagyis járvány miatti tavalyi visszaeséssel magyarázható.   Májusban közel 11 új személyautó talált gazdára Magyarországon, ami több mint 60 százalékos növekedést…..
 Népszerűek a magyar vállalkozások körében a Magyar Nemzeti Bank kedvezményes programja, az NHP Hajrá! keretében elérhető lízingkonstrukciók – közölte a Magyar Lízingszövetség. Az érintett cégek május végégig összesen 188,6 milliárd forint értékben kötöttek lízingszerződéseket. Az átlagos futamidő 5…..
A három pillérből álló EXIM Kárenyhítő Programcsomag jelentős segítséget nyújt a járvány okozta gazdasági hanyatlásból való kilábalásban az exportszerkezetben működő hazai vállalkozásoknak. A kárenyhítést szolgáló intézkedéseik egyik kiemelkedő terméke a lízingcégeken keresztül, refinanszírozásban…..
Első látásra hihetetlenül jó áprilist zárt a magyarországi autópiac, de az eladások növekedése elsősorban a tavalyi alacsony értékekkel magyarázhatóak.   Ahogy arra számítani lehetett nagyon erős számokat hozott az április az új járművek piacán, elsősorban a személyautók szegmensében. A kereskedők…..
Stabil eredménnyel zárta az év első negyedét a magyar lízingpiac a koronavírus-járvány okozta bizonytalan helyzet ellenére – közölte a Magyar Lízingszövetség. Az új lízingszerződések száma meghaladta a 20 ezret, ami lényegében stagnálást jelent az egy évvel korábbi szinthez képest, de közel 14…..
A két évtizedes lízingpiaci tapasztalattal rendelkező Zs. Nagy István, a Merkantil-csoport kockázatkezelési igazgatója lesz a Magyar Lízingszövetség elnöke, a szervezet eddigi vezetője, Nyikos Katalin továbbra is elnökségi tag marad. Zs. Nagy István célja, hogy a magyar lízingpiacra visszatérjen a…..
Felemás képet festenek az idei járműeladások. A haszongépjárművek - köztük a furgonok és a teherautók jól szerepelnek -, a személyautó eladások azonban még a negatív tartományban vannak. Az idei első negyedévben összesen 24 652 darab új jármű (autó, furgon, teherautó, busz, motor) kelt el a magyar…..
A Magyar Lízingszövetség mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy Sámuel Tamás, az SG Eszközfinanszírozás Magyarország Csoport értékesítési vezetője tragikus hirtelenséggel, életének 47. évében elhunyt. Tamás az 1998-as alapítás óta dolgozott a cégcsoportnál, 2014 óta az SG Eszközfinanszírozás…..
Az új járművek piaca a darabszámok alapján stagnált februárban, a kategóriák közül egyedül a lízingpiacon is kivételesen szereplő kishaszonjárművek értek el többletet, mindjárt közel 10 százalékosat.  Kezdjük a fő számokkal. Az új járművek teljes piaca - amelybe beletartoznak az új autók mellett…..
A pénzügyi tudatosság különösen fontossá vált járványhelyzetben, a családok is olyan kihívásokkal néznek szembe, amelyek megoldásában a hosszabb távú pénzügyi tervezés is segítséget adhat – hangsúlyozta Varga Mihály a hetedik PÉNZ7 online keretek között tartott megnyitóján. A pénzügyminiszter az…..