Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rick Rockatansky

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hitman című számítógépes akciójáték drámai alapkonfliktusa, hogy egy öltönyös, kopasz embert irányítva más embereket lövöldözhetsz benne halomra. Ha azt gondolnád, ez a soványka koncepció nem feltétlenül indokol egy élőszereplős adaptációt, baromira igazad lenne. A…..
Sam Raimi 1981-es klasszikusa horror-mérföldkő, megkerülhetetlen hivatkozási alap, bálványozott kultfilm, nem véletlen, hogy rajongói teljes egyetértésben háborodtak fel a remake-ről szóló első pletykák szárnyra röppenésekor. A leggyakrabban hangoztatott (és általában teljesen…..
Az idei évben is dőlt ránk a rettenet, ahogy azt kell, az alábbi listában pedig igyekszem csak a valóban értékes, vagy ilyen-olyan okokból messzire kerülendő filmekre szorítkozni: instant klasszikus és nevetségesen bárgyú ijesztgetés egyaránt megtalálható a válogatásban –…..
Rick Rockatansky 2014.12.30 20:55:03
@scal: Jó, ezt én is némiképp túlzásnak éreztem, de nekem ez a párhuzam jutott eszembe a főszereplők magukra maradása, és az anarchiába süllyedt városban garázdálkodó őrültek miatt - azért azt említettem a cikkben is, hogy annyira nem jó:) Most pontosítanék: nyilván sokkal gyengébb nála, de egyszer élvezhető.
RoboRaptor Blog EL! 2014.12.15 09:14:00
Rendhagyó poszttal jelentkezünk, ami egyben az "előzetese" egy januári projektünknek: szeretnénk geek-tematikájú novellákat is megosztani veletek, de mivel Rick Rocktansky annyira megihletődött egy aktuális közéleti esemény kapcsán, nem várhattunk vele egy hónapot. A téma tehát…..
Graham Chapman halála után, a Monty Python csoport feloszlásakor Eric Idle úgy nyilatkozott: "Csak akkor állunk ismét össze, ha Graham visszatér a halálból. Egyelőre tárgyalásokat folytatunk az ügynökével." Nos, a tárgyalások a jelek szerint véget értek, a csapat sikeresen…..
A közvélekedéssel ellentétben a kritikus (esetemben a kritikát író lelkes amatőr) nem elkötelezett mazochista: nem direkt néz rossz filmeket, hogy utána dühtől fröcsögő sorok gépelésével küldhesse a tárgyalt munka alkotóit oda, ahová szerinte valók. Rossz filmről véleményt…..
A sci-fi több okból is kedvenc filmműfajom: a képzelt világok, sosemvolt teremtmények, messzi-messzi galaxisok kulisszái között nincsenek szabályok, az agy zabolátlanul szabadulhat el, a lehetetlen is lehetségessé válik. A jó sci-fi azonban minden esetben rólunk, emberekről kell,…..
A filmek világára, azon belül is a horror zsánerére különösen igaz az, hogy mindent láttunk már legalább egyszer: ergó embert próbáló feladat újat mutatni a kritikus közönségnek, elkerülhetetlen az összehasonlítás más, korábban készült művekkel, ráadásul a befogadást…..
Ezennel megkísérlem a lehetetlent: összeállítani egy listát a horror többszörösen koronázott, mindenkori királyának műveiből készült legjobb filmadaptációkból. A lista, mint minden hasonló összeállítás, természetesen szubjektív, az író népszerűségét tekintve mondhatni…..