Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NOMASSWINE

1 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a terroir mindent visz, akkor a Kovács-Herczeg-Benedek vezetés alatt sem lesz miért aggódnunk. Ráadásul, ha Kovács „Kogart” Gábor több pénzt tud föltalicskázni a hegyre, mint Bukolyi László, ha Herczeg Ágnes jobban igazgat birtokot, mint Bukolyi László, ha Benedek…..
Ha azt a feladatot kapnám, hogy külföldi borértőkben megtévesztően kedvező képet alakítsak ki a magyar vörösökről, biztos, hogy Ráspi és Gróf Buttler borokról vinnék számlát a megbízómnak. Az ő csúcsaik egyúttal a magyar vörösbor csúcsai. Ez természetesen nem jelenti…..
Etyeki pinceteraszára invitált jó pár borkedvelőt Rókusfalvy Pál, hogy bemutassa frissen piacra kerülő fehérborait. Az elmúlt években egyre jobban tetszettek a birtok borai, így örömmel mentem kóstolni. Most nem a buszt választottam, így végig köptem, ezzel persze a borélmény…..
A Rhone völgyének déli területeit keresztül-kasul bejátszó Perrin család kakasos borait a Bortársaság forgalmazza egy-két éve. Ez a fehér Luberon környékén, valahol Avignon és Manosque között termett, elég meleg, déli vidék, túl melegnek, túl délinek is tűnik (a mi…..
Pozitívan közelítek a borokhoz; ha úgy tetszik, a léha örömöt keresem bennünk, s ekként is értékelem őket. Rossz borra fölösleges szót vesztegetni – gondoltam. Éppen ezért merengtem hosszasan Horváth József Ráspi 2004-es alap kékfrankosának martalékai fölött (ami…..
A Művelt Alkoholista Méreg 2008.11.10 14:15:00
Jásdi István csopaki borosgazda, a Magyar Független Bortermelők Szövetségének elnöke megglosszázott egy, az Alkeszen is ismertetett kampányhírt. Dühös lett, írt, ajánljuk véleményét szíves figyelmükbe. Szalagcímben közli olvasóival, a Magyarországon élő külföldiekkel a…..
Fajtakóstolót tartottunk. A tervek szerint ez havi rendszerességgel így lesz immár, igyekszünk körbejárni egy-egy témát, vakon kóstolni, aztán az élményeket összegezni. Elsőként azt a kérdést tettem fel kóstolótársaimnak: vajon Eger-e a magyar Burgundia? Ehhez beszereztünk jó…..
Mégiscsak a borfesztivál a legjobb borfesztivál, főleg az első napon, mert tömeg még nincsen, a választék meg hatalmas, ember legyen a talpán, aki fel akarja ölelni az egészet, a legjobb belesüllyedni koncepciótlanul, ahogy esik, úgy hüppen, hátha kisül belőle valami. Azokról a…..
Újabb sorozatot indítok, nekem még nem unalmas. Furmintok. Így aztán végképp nem. Sokan, és sokfélét mondtak már erről a fajtáról. Van, aki szerint a száraz furmint lesz a következő nagy durranás világszinten; van, aki az egységes stílust hiányolja; van, aki azt kérdezi,…..
A Wine Spectator híradása szerint a szexbálványból babakamionná és dadussá átlényegült Angelina Jolie és birkatürelmű hitvese, Brad Pitt először Piemontban kereste a borral folyó kánaánt, aztán a kutatómunka súlypontját Dél-Franciaországba helyezték át. Az első…..
Borversennyel tényleg Dunát lehetne rekeszteni, de azért örülünk minden magyar sikernek. És mit lehet tudni, akadhat olyan Olvasónk, aki egy ilyen híradás nyomán fedezi föl magának valamelyik későbbi kedvencét, tehát, adjuk a hírt vágatlanul: 7 érem az 5. Le Mondial du Rosén.…..
Fordulatos élményekben volt részem egy borral kapcsolatban nem egész egy hónapon belül. Nagyon ígéretes kezdés után katasztrofális folytatás következett, amit aztán hollywoodi filmbe illő boldog vég zárt le. A tanulság: gondoljuk meg, mit zúdítunk első elkeseredésünkben a…..
Nem kevés kóstolgatása volt már a kadarkának akár ezen a helyen is. Magam sem hanyagoltam a fajtát, ám igazán emlékezetes találkozásom még nem volt vele. Jó ideje már az útkeresés jellemző a borászokra és az érdeklődő fogyasztókra egyaránt. Bár elsőre Szekszárd kell…..