Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ossi.blog.hu

43 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet az elmúlt két hét tüntetéseit fikázni, de két dologban mégis nagyot hoztak, aminek jogosan lehet örülni. A tömeg látványos és súlya van. Nem véletlen, hogy a kormánypropaganda évek óta hatalmas pénzeket és szervezést ölt abba, hogy az ellenzék úgy érezze, hogy reménytelenül kevesen vannak, és…..
Nem szép dolog általánosítani, mert jellegéből adódóan szinte csak téves lehet. Ráadásul, érvnek is egyszerű, mint a faék (ezért is illetlenség élni vele). Nem beszélve arról, hogy szarul tud esni, amikor egy kalap alá vesznek olyanokkal, akiket én sem tudnék vállalni. Nem mindenki akkora tapló,…..
ossi.blog.hu 2018.03.12 09:25:21
@desw: Az a benyomásom, hogy ezeket csak és kizárólag a hazai viszonyok között nézed, egy olyan országban, amit időtlen idők óta terhel a korrupció, meg a kontraszelekció, na meg jó ideje a gazdasági problémák is. És nem veszed figyelembe, hogy máshol ezek a dolgok működnek, ráadásul, egész jól, vagy éppen milyen problémákat szül, ahol meg nem működnek. Kicsit tágabban nézve, azért látszik, hogy nem a társadalmi szolidaritással van gond, sőt, az sikeres, hanem nálunk egyéb, sajátosan magyar problémák kapcsolódnak hozzá.

"Ki a fasz tiíltja meg nekik, hogy kocsmázás helyett tanuljanak?"
Tanult tehetetlenség, anyagi helyzet és a kognitív képességek kapcsolata, kárcsökkentés, társadalmi mobilitás és versenyképesség, predesztináció, meg hasonlók, gondolom, ezek ismerősek. Akkor is létezni fognak, ha fejen állsz. Ezekről a tudomány azért már elég sokat tud, 2018-ban azért normálisnak tartanám, hogy ne fűnyíró elven akarjunk problémákat megoldani, hanem használjuk azt a tudást, amit az emberiség eddig összeszedett.
Ha ezeket figyelembe vennéd, akkor nem kérdeznél olyat, hogy ki tiltja meg nekik, hogy kocsmázás helyett tanuljanak.

"Hajrá, elvtárs! Fektess beléjük!"
Önző módon, a saját jövőnkbe fektetünk.. Amibe nem fektetünk, pedig kéne, az a fejünkre fog dőlni. A struccpolitika, hogy de-akkor-is-leszarom, csak átmenetileg megoldás. Minden megoldásnak ára van, egyszerűen tudjuk, hogy befektetni és megelőzni problémákat hosszútávon mindig olcsóbb, mint kezelni akkor, amikor már megvan.

"Orbán egy tolvaj geci, de legalább valamennyire elitista politikát folytat"
És? Kitörölhetjük vele. Saját magamon tudom: az elmúlt tizen x évben, viszonylag egy kategóriában mozgott a fizetésem, vagy inkább nőtt. Ehhez képest tudom, hogy mennyiféle fért bele mondjuk 12 évvel ezelőtt, és mennyi most. Na, azon már nem látszik, hogy nőtt volna. Sőt.
Cserébe viszont, olyanok vannak a mostani kormány számláján, ami mellett nincs már jelentősége, hogy volt-e jó is, amit csináltak. Összképet tekintve, mínuszban vannak.

"Gratulálok! "
Hát, ilyen az élet. Mondom: a 2018-as választásnál kanyarban sincsenek olyan kérdések, hogy kinek mi a programja, vagy ki szimpatikus.
ossi.blog.hu 2018.03.12 09:31:06
@Willkommenskultur: Orbánnak itt se, meg máshol sem volt sikeres vitája. Vitákra meg szükség van, főleg, hogy a miniszterelnök hajlandó legyen kiállni. Ha az én főnököm azt igényli, hogy jövő hét hétfőn prezentáljam, hogy mit csinálok, és válaszoljak a kérdésekre is, akkor nem fogom azt válaszolni, hogy de Géza is ott lesz, akit nem szeretek, úgyhogy semmi értelme. Nem egy atyaúristen, csak egy miniszterelnök.
Hogy Feri kimondta, nem lesz szebb, hogy más meg nem mondta ki, hogy hogyan működnek nálunk a dolgok, kormányoktól függetlenül. Csak más nem mondta ki.
Amúgy mondott mást is a vitában...
ossi.blog.hu 2018.03.12 11:23:35
@desw:
"A büdös életben nem fogsz tudni kihúzni embereket a kútból tutyi-mutyi PC módszerekkel. Rá kell kényszerítened őket arra, hogy saját magukból éljenek, ne másokból."
A tudás alapú megoldások és a tutyi-mutyi PC módszerek között azért van egy kis különbség. Rákényszeríteni lehet ésszel is. Tényleg azt gondolom, hogy a tudást, amit az emberiség eddig felhalmozott, butaság lenne ignorálni.
Sajnos, olyan is van, akin már nem lehet segíteni (de a kárcsökkentés még mindig megéri), de azon még igen, hogy a gyerekeik ki tudjanak törni. Abba igen is megéri fektetni.

"Nemá??? Sorold már a példákat?"
Dánia, Finnország azért elég jó példa. Nem véletlenül beszélnek még kő gazdagok is egyre többet arról, hogy pl. USA-nak jót tenne a skandináv modell bevezetése. Nem véletlenül kutatják a szegények bankja, meg az alapjövedelem témáját. Állami beavatkozás nélkül a jellegéből adódóan a gazdagok csak gazdagabbak lesznek, a szegények meg csak szegényebbek. Oldják meg maguknak vagy dögöljenek meg, eddig jóra nem vezetett.

"Meg aztán mi tart vissza, hogy önkéntesen több adót fizess? Miért kell ehhez neked törvény és mások kényszerítése is?"
Magyarországon? Ezt komolyan kérdezed? :D Inkább olyan civilszervezetnek, akikről tudom, hogy arra használják, amire kapják.

"Ez a "gyümölcse" az elmaradt valódi reformoknak! 30 éve csak a szarlapátolás folyik a problémák valódi megoldása helyett, és így egyre nagyobb szarban van az ország. "
Ebben pont egyetértünk.
Még mindig hihetetlen, hogy elment. Aki csak beszélt róla, mindenki úgy érezte, hogy felfoghatatlan, mintha bármelyik pillanatban betoppanhatna - nevetve, ahogy szokott. Hogy el sem tudjuk képzelni, hogy mekkora lesz az az űr, ami utána marad. Mert Kishantoson ott van mindenhol és mindenben. Hogy…..
Fehérorosz kollégámmal beszélgettünk egyszer. Mármint előfordul, hogy amíg egyikőnk kikeres vagy megcsinál valamit a másiknak, addig van idő beszélgetni és a téma elterelődik a melóról. Persze, politikára nem, mert annyira nem ismerjük egymást. Ráadásul mindketten olyan országban élünk, ahol…..
Seggünk ki lesz, az lesz, más nem nagyon lesz. Nincs olyan, hogy Migráns Riasztó Varázs Népszavazás, az eredmény nem fogja megtámogatni a kormányt „Brüsszelben” (eddig is tudták, hogy a magyar lakosság miként vélekedik a menekülteket illetően, pontosabban, mint amennyire a népszavazásból kiderül…..
Azóta rágom a kefét, mióta megtudtam, hogy hiába a szakáll, a férfias külső, az izmos karok, na meg a széles vállak, ez a férfi állítólag már teljesen ki van herélve: A kép Johan Bävman fotósorozatából való, amit gyesen lévő apukákról készített, azért, hogy arra…..
ossi.blog.hu 2016.01.08 00:00:02
@Pista70: Vagy csak a változásoktól félő emberek hiszik, hogy régen minden jobb volt, még a családok meg a házasságok is. Lásd Tiszazug :) A régi szép időkben pl. így intézték a válást, ha már hivatalosan nem lehetett és pénzük sem volt, hogy külön élhessenek.
hu.wikipedia.org/wiki/Nagyr%C3%A9vi_angyalcsin%C3%A1l%C3%B3k
ossi.blog.hu 2016.01.10 18:15:03
@Pista70: Aztán mi igazodik az "anyaág igényeihez"? Két kapálás között szoptatni? Ovi helyet vinni ki a földre a gyereket? Napszámmal fizetni a lakhatásért? Cselédként dolgozni, hogy aztán kirúgjanak ha férjhez mész? Aztán ha meghal a férjed a háborúban, akkor ingyen kenyéren élni a rokonok jóindulatára utalva? Mert az én nem túl emancipált nagymamáimnak ez jutott. Csak mellette jöttek a gyerekek, mert az nem az asszony dolga volt eldönteni, hogy hány gyereket akar. Ott nem volt az, hogy anyu otthon nevelgeti a gyerekeket szeretetben meg ellátja a háztartást, apu meg eltartja őket. Nagymamám öt gyereket szült, de hogy tényleg szült-e volna annyit, ha lett volna választása, azt erősen kétlem.

Esetleg átvenni a férfiak munkáját, amikor azok háborúban vannak, ami az iskoláztatás mellett, a vallás visszaszorulásával együtt elindította a nők emancipációját?

De tudod mit? Kérdezd meg a japánokat, akik annyira hittek az "anyaág igényeinek" a biztosításában, hogy most alacsonyabb a születési rátájuk, mint az európai vagy a magyar átlag és most úgy döntöttek, hogy mégis csak nekifekszenek ennek az emancipáció témának.. (Link benne volt a cikkben.)

Nyugodj meg, ha az európai kultúrának vége lesz, annak nem az emancipáció lesz az oka. :)
ossi.blog.hu 2016.01.11 09:25:41
@Pista70: Azért a németországi történéseket ne vetítsük ki egész Európára... Nem egész Európa van nagy bajban, hanem az országai többsége. Ráadásul a németeknél ennek semmi köze az emancipációhoz, ott már évszázadok óta az 1-2 gyerek dívik.

Azt gondolom, hogy ezen nincs mit sokat ragozni. Ha nem lehet bízni abban, hogy ha bármi történik, egyedül is megy, ha a fizetésedet és a munkahelyi lehetőségeidet erősen befolyásolja, hogy szültél (vagy várhatóan szülni fogsz belátható időn belül), ha két ember fizetése nem elég egy tervezhető jövőhöz, ha az állami intézményrendszer és támogatások életszerűtlenek, az mind jelentősen csökkenti a biztonságérzetet, ezen keresztül meg azt, hogy az emberek hány gyereket mernek bevállalni. Persze, elhiszem, hogy ezeket a férfiak mindig jobban tudják, de mondok egy Magyarországon már teljesen szokatlan dolgot: talán előrébb lennénk, ha meghallgatnánk az érintetteket is?
Azt gondolom, hogy első sorban ösztönösen, de persze sok helyen tudatosan is, az országok úgy szocializálják a gyermekeiket, amilyen utánpótlást szeretnének maguknak. Otthon, a családon belül, és az oktatási rendszerben is. Mindez arról jutott már megint eszembe, hogy a vs.hu…..
ossi.blog.hu 2015.12.04 17:41:54
@Világiskolái: Szia! Persze, nyugodtan. :)
Európa a második világháború óta nem látott ekkora menekülthullámot: rövid idő alatt ötmillió ember volt kénytelenek elhagyni az otthonát, közülük két és fél…..
ossi.blog.hu 2015.08.19 09:39:02
@Ad Dio:
"Ne ragadj le ezeknél a felszíni félelmeknél."
Azért ragadok le, mert az egy dolog, hogy politikusok mennyire gondolják komolyan, az üzenetek az emberekben önálló életre kelnek, ami aztán visszahat a politikára is. Én elég erős tendenciát érzek abban, hogy azok a pártok sikeresek, akik abból indulnak ki, hogy a bizonytalan szavazók egyszerűek, mint a faék. És ez addig így marad, amíg a választók nem nőnek fel.
A blogot is azért csináltam, mert azt látom, hogy a környezetemben az emberek többsége úgy fél a vitáktól, mint ördög a tömjénfüsttől. Viszont abban reménykedem, hogy mivel ismer, csak ránéz, hogy mit mondok és ha sikerül kicsit kifejteni egy eltérő álláspontot, ha vitatkozni nem is fogunk tudni, azért csak marad benne valami. (Nem látszik, de igen, minden poszt eredendően konkrét embereknek szól. :) )

"Nem vagyok feltétlen híve az Európai Egyesült Államoknak"
Szerintem ez már túl van a tetszik/nem tetszik kérdésén. Pragmatikusan közelítve nincs igazán más, mint előre. Persze, nem én fogom megjósolni a tutit, az, hogy a gazdagabb országok jóval szorosabbra fogják fűzni a közös szálakat és az olyan országok, mint Magyarország, ebből szépen ki fognak maradni, csak a véleményem. (Az is az, hogy ennek egyetlen oka az inkompetens vezetés lesz.)
Hogy melyik ország mit akar és mivel eteti a szavazóit, egy dolog. Azért ebben a helyzetben elég nagy fordulatok is elképzelhetők.
ossi.blog.hu 2015.08.19 10:05:59
@Exploiter: Alapvetően a polarizáltság nem lenne gond, hiszen úgy lett kitalálva, hogy a kis országok is össze tudnak fogni a nagyhatalmak ellen, de így igen, most szinte bármi könnyen megfúrható pillanati érdekből. Erre biztos, hogy választ kell találnia az uniónak. És annyira azért nem parázok azon, hogy ne sikerülne, tényleg csak attól félek, hogy valamelyik megállóban gyakorlatilag lemaradunk erről a buszról.

A szélsőségektől annyira egyébként nem parázok, ha Magyarországon nem is, de a legtöbb európai országban azért elég erős a társadalom önvédelme. Ha egy-egy kérdésben tömegeket is tudnak megszólítani, lényegi dolgokban korlátozott a mozgásterük, így nincs sok választásuk, mint vagy konszolidálódnak vagy elvesztik a támogatottságukat.
ossi.blog.hu 2015.08.19 10:07:37
@Exploiter: Hát, majd kiderül. Így biztos nem marad. :)
Akinek semmi sem jó, szarul választ, aztán azt hiszi minden pasi "olyan" (mindig hozzátéve, hogy tisztelet a kivételnek, de azt is úgy, hogy az aztán csak fehér holló lehet), folyamatosan tolja ezt az "én, én, én, meg a nők" dumát, sosem nézne magába, önkritikát nem gyakorolna..…..
ossi.blog.hu 2014.10.25 22:26:10
@annamanna: Köszi.
ossi.blog.hu 2014.10.26 08:57:20
@annamanna: Úgy gondolom, már az alapnál nagyon máshogy látjuk. És valószínűleg annál közelebb nem fog kerülni a véleményünk egymáshoz, mint hogy szerintem van igazság is abban, amit mondasz, de a következtetéseiddel már nem tudok egyetérteni és gondolom, viszont is így van. :)

Ez, hogy a férfi, mint fogalom, egy szent tehén, nagyon távol áll tőlem. Abban is félreérted, hogy itt bárki harcol bárki ellen. Az a helyzet, hogy ezek a dolgok úgy működnek, hogy adott egy ember (jelen esetben én), gondol valamit és meg is osztja. Jönnek mások, rákukkantanak vagy tényleg el is olvassák és gondolnak valamit róla. Az alapján meg mindenki azt kezd vele, amit tud vagy akar.

Az egész egyébként éppen úgy kezdődött, hogy amin éppen töprengtem, azt összefoglaltam és megmutattam másoknak, igaz privátban. Pikantériája, hogy éppen 3 pasi volt a nagy olvasótábor. :) Viszonylagos rendszerességgel kettőjüktől kaptam rá visszajelzést, ami éppen az volt, hogy nekik tetszett, mert őket elgondolkodtatta. Nem kell mindennel egyetérteni, de tudták arra használni, amire való. :) Végül egyikőjük győzött meg, hogy nyissak blogot, hogy mások is láthassák a bepötyögéseimet.

Szal, vannak ők, és ha netán még egy fő csapódik, aki kíváncsi rá, akkor már tényleg volt értelme. Ha valami csoda folytán, akár négy főre is bővül az olvasói kör, az már csuhaj. Facebookon saját ismerősi körben a lájkolók fele pasi volt. Amiből azt szűröm le, hogy vannak még, akiknek a téma aktuális és nyitottak rá.

Úgyhogy, nincs itt harc, se világmegváltás, stílusosan mondhatom, hogy teszem, amihez kedvem van, addig, amíg kedvem van hozzá. :) Ha csak maroknyi embert fog érdekelni, az is jó. Aki nem ért egyet, az vagy átugorja, vagy kommentel, vagy elkezdi ő is megosztani a saját gondolatait. :)
ossi.blog.hu 2015.06.30 06:52:31
@BloggerBiker: Azért pötyögtél be ennyi karaktert, hogy a végére odaírhasd, hogy femnáci? Mert akkor tök felesleges volt, kezdhetted volna rögtön azzal és még magadat is kímélted volna. :)
A Questor károsultaknak jut 150 milliárd, a bevándorlókat nevelő. tolmácsigényes plakátkampányra 330 millió, a konzultációnak álcázott propagandára 1 milliárd, Orbán várba költöztetésére 300 millió, a közröhej tévére 80 milliárd, L. Simon panziójához vezető út…..
ossi.blog.hu 2015.06.29 11:21:56
@fifibá55: Mármint a józan paraszti ész magánügy: van, aki nem szereti és ezt illik tiszteletben tartani? Akkor tényleg én kérek elnézést...

A kormány kapkod, fejetlen és egymásnak is ellentmondó dolgokat tesz és mond? Igen.
Az, hogy ez egy mezei választót zavarjon és választ várjon a kérdéseire, pártpreferencia kérdése? Csak nem. Bízom benne, hogy itt azért még nem tartunk...
ossi.blog.hu 2015.06.29 12:03:33
@fifibá55: Azt gondolom, hogy ha a sógorom annyira hülye, hogy belenyúl a betonkeverőbe, nem tartom tiszteletben, hogy ő máshogy gondolkodik.
Józan paraszti ésszel azt gondolnám, hogy ez az elv egy ország esetében is érvényes. Csak az a meglátásom, hogy sokan félreértik, hogy mi az, amit illik tiszteletben tartani és mi az, amit nem, akkor is, ha egyébként van, aki ezt személyes támadásnak veszi. És azt is gondolom, hogy ha leszoknánk a pártnevekről és a dolgokról csak és kizárólag pragmatikusan beszélnénk, a végén még egész jól szót is tudnánk érteni. A saját pártjukra szerelmes tekintettel tekintők úgy is megmaradnának, de a többség nem rajong pártért, csak normálisan akar élni.
ossi.blog.hu 2015.06.29 13:39:50
@bértrollbosszantó_kovi1970: Abban bízom, hogy ott még nem tartunk, hogy amikor a kormány inkompetens, azt nem illik bírálni, csak mert van aki, így szereti és inkább kútba ugrana és rántana magával másokat, csak nehogy egy rossz szót szóljanak az ő rajongásának tárgyára.
Sőt, nagyon szeretném, ha az emberek többsége számára alapvető dolgok nem vélemény kérdése lenne, amit "illene tiszteletben tartani".
Mert rokkant parkolóba állni jogosulatlanul, az nem vélemény.
Sikkasztani, zsebbe fizetni, visszacsorgatni nem vélemény.
Ha a kormány tényszerűen inkompetensen kezel egy helyzetet, az nem vélemény.
És sorolhatnám a témákat, ami nem vélemény.
Valamiért úgy sikerültem, hogy komolyan veszem a választásokat. Az a kényszerképzetem, hogy a minimum az, hogy a befizetett adómért cserébe ikszelni akarok ("no taxation without representation" vagy mi), főleg, hogy elég sokan haltak meg itthon és nagyvilágban is azért, hogy ma…..
Azt gondolom, hogy ha csak a csupasz valóságot nézzük, a radikális szélsőségesek a világ minden táján ugyanúgy működnek. Adott egy gazdasági, politikai, társadalmi, kultúrális környezet, ami egy rosszul iskolázott, elégedetlen, bizonytalan tömeget szül. Aztán jönnek az…..
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság videói rendesen kivágták a biztosítékot. Amit nem is csodálok. Mert kb. a legalja.hu kategória. És az egészban az a szomorú, hogy ezek a videók egybevágnak azokkal a köztudatban élő tévhitekkel, amik miatt az áldozatok többsége nem mer…..
ossi.blog.hu 2014.12.04 09:14:38
@Erő e-meló: Nem érted. Egy nőgyógyász véleménye a "nőkről" teljesen irreleváns, tekintve, hogy ő is ember, a nők szervezetével foglalkozik, a páciensei nők, de mint "lelki szemetesláda" nem hivatott értelmezni és érteni a nem biológiai dolgokat. Szal, lehet neki véleménye, de nem mérvadó.
Nyugodj meg, hogy egy kisbolti eladó is tudna mesélni a nyugdíjasokról, egy kaller az "emberekről", egy urológus a "férfiakról", egy tanár a gyerekekről meg a családokról, de közülük csak az utóbbinál szakmai elvárás, hogy értsen is hozzá. És sokszor nekik sem megy.

Azt meg nem értem, hogy mit nem értesz. Te találtad ki ezt a baromságot a hormonokról meg a feministákról.

Ahhoz, hogy anyukád, nagymamád vagy nagynénéd ma orvos lehessen, ahhoz kellett egy Hugonnai Vilma, akit te szimplán lehormonzavarosozol. Viszont, ebből következik, hogy mindenkit, akinek ugyanolyan igényei vannak, mint neki voltak. Ergo, a saját családtagodat is. Kíváncsi lennék mit szólt a felvetésedhez, hogy csak a hormonzavarjának köszönheti, hogy ő orvos lett, hiszen "a nők alkalmatlanok a tudományos pályára".
ossi.blog.hu 2014.12.04 09:21:53
@annamanna: Bocs, hogy ezt mondom, de az az érzésem, hogy még nem volt szerencséd erőszakos kapcsolathoz és nem is igazán érted a lényegét. Egy erőszakos kapcsolatban mindig az erőszakos félnél van a probléma, bármi más a környezetben csak ürügy. Lehet, hogy azért csattan pofon, mert áll a mosatlan a csapban, de ha minden patyolat lenne, akkor is találna ürügyet, csak éppen mást. Ugyanis az erőszakos félt nem az adott helyzet teszi azzá, hanem ő ilyen.
ossi.blog.hu 2014.12.05 08:35:17
@annamanna: Bocs, de azt hiszem, te tényleg nem érted, hogy hogyan működik egy bántalmazó kapcsolat, különben nem írnál ilyeneket. Ebben a témában nagyon sok olyan is van, ami konkrétan bűncselekmény, vagy illene annak lennie. Bocs, de értelmezhetetlen az olyan kijelentés, hogy az elkövetőjét hagyjuk békén és az áldozat felelőssége változni. Ez kőkemény áldozathibáztatás, ami érdekes, hogy csak itt, a Balkánon téma még mindig.

Tudod.. éjszaka kell menekülnöd a gyerekeiddel, de sebaj, nézzél motivációs filmeket és megoldódik. Persze.
Megfogadtam, hogy picit pihentetem a feminin nézőpontú témákat, mert egyrészt most éppen teljesen máson kattog az agyam, másrészt meg nem akarok ennél leragadni, se itt, se agyban. De pár nap alatt annyiszor szembejött ez a "Szerintem, te nem szereted a férfiakat" dolog, hogy…..
- http://velvet.hu/blogok/randi/2012/06/28/a_ferfiak_boldogabbak_ha_hazimunkat_vegeznek/ Csak szerintem hülyeség a következtetés, amit írnak benne. :)- Hehehe. Ez jó. :) De már te is tanúsíthatod, hogy így van, nem? :P- Csak épp nem a házimunkától boldogabbak, hanem, hogy nem hulla az…..
Előre szólok: abba a táborba tartozom, akik szerint nincs jogos érv a választójog korlátozása mellett. Tudom, hogy valójában most is van egyfajta korlátozás, hiszen ovisok sem szavazhatnak, de ezt azért már nem venném komolyan. Akit a rendszer elég érettnek tart ahhoz, hogy…..
ossi.blog.hu 2014.10.27 18:43:12
ossi.blog.hu 2014.10.27 19:08:49
@maxval birca hozzászóló: Hm. Akkor pozitív vagyok és bízom benne, hogy azért tűnik úgy, mert a címnél tovább nem olvastad. :)
Aurórásan mondva, olvasom, nézem a híreket... Péter és Judit elvesztik munkájukat, nem tudják a megnövekedett hiteleket fizetni, utcára kerülnek. De megérdemlik, minek vettek fel hitelt tíz évvel ezelőtt, hogy a másképp nehezen megoldható lakhatásukat biztosítsák. Mari…..
Értem én, hogy az embereknek elegük van a politikából, a kormányokból, az ellenzékből, meg az ellenzék ellenzékéből, meg az akármiből... Na de erre mi történik? El sem mennek szavazni az önkormányzati választásokon. Pedig ez végre az ő terepük lehetett volna... Helyi,…..
Érdekes felvetés reggelről: mitől lesz egy kapcsolatban egyenlőség a feminizmus szerint? Nem bonyolult, egyébként. Csak nálunk akkora körítések vannak a nemi szerepek körül, pedig fele városi legenda kategória. Az alap felállás, hogy egy nő és egy férfi sokban különbözik,…..
Kishantos egyike azoknak a történeteknek, amelynél érthetetlen, hogy miért nem vágta ki a biztosítékot az embereknél.. Kishantos hazai, innovatív, sikeres, kimagaslóan versenyképes. Példaértékű, mert követhető modell és bárki utánuk tudja csinálni kicsiben és nagyban is.…..
ossi.blog.hu 2014.09.21 21:46:53
@Behajtó70: Bocs, most látom, hogy az első sorra írtad, hogy hazugság. Ezzel nem tudok mit kezdeni, ha nem gond. :)
ossi.blog.hu 2014.09.21 22:44:10
@besztercei: Kishantos annyiban mindig szólt a politikáról is, amennyire az a közzel való törődést jelenti. Pragmatikus értelemben. Ide mindig pártszimpátiától függetlenül jártak le emberek, ültek egy asztalnál, beszélgettek és feltöltődve mentek haza. Egy esetre sem emlékszem, amikor az eltérő pártszimpátia megölte volna a beszélgetést. Ami önmagában is ritka és nagy szó.
Azt én is sajnálom, ha bárkinek a nemzeti öntudat jutna a történetről eszébe, mert annál sokkal földhözragadtabb dologról szól: érnek-e még valamit a törvényeink. Ezt egyik párt sem sajátíthatja ki magának.
Tényleg ajánlom, hogy ha valakinek van lehetősége, valamelyik programjukra nézzen le. Még nem találkoztam olyannal, aki megbánta volna. :)
ossi.blog.hu 2014.09.22 14:45:31
@Arth_ur: Kishantosnak megérte itthon olcsóbban eladni a terményét (lsd Piszke pékség), amiért jóval többet kapott a külföldi vevőktől. Ha olcsóbban is megérte, akkor talán mégis versenyképesen tudnak termelni. Ismerek olyat, aki maga nem állt át biotermesztésre, de saját bevallása szerint az ott tanultakból sokat tudott hasznosítani és hozzájárult a költségei csökkentéséhez. Támogatást a hagyományos termesztők is kapnak. Abban egyetértek, hogy biztos, hogy nem én vagyok a legalkalmasabb arra, hogy megítéljem, hogy mennyivel olcsóbb az ő módszerük, mint a hagyományos, csak Éváék elmondására tudok hagyatkozni, szerintük olcsóbb.
A versenyképesség meg mégis az, hogy mennyire van igény a termékedre. Kishantosnak ezzel sosem volt gondja.

Az indulás egyébként egy érdekes történet... Gondolom, nem ismered.. Nem volt ott hátszél. Az egész úgy indult, hogy adnak a németek, a dánok meg a magyarok. A későbbi dunai biztos (nem jut eszembe a neve, de ha jól azonosítom a neten, Nemcsók János) azt mondta, hogy cserébe akkor ők ebből kérnek vissza pár milliót zsebbe. Kishantos értelemszerűen nem ment bele, amire az volt a válasz, hogy akkor majd más fogja megcsinálni az egész központot. Nem jött össze, mert a dolgok nem így működnek, de így alakult az, hogy Magyarország azon kívül, hogy bérletbe(!) odaadta a területet, meg együttműködhettek a gödöllői egyetemmel, semmi mást nem vállalt. Hogy ez elkövetkező évek történéseit ne is említsük. Annyira pofátlanul, mint a korábbi és a jelenlegi fidesz kormány nem mertek és nem is tudtak (lévén, hogy azért az mszp kormányok belső korrupciós infrastruktúrája azért messze nem működött olyan jól, mint a fideszé) keresztbe tenni, de próbálkoztak. Erről Éva és Feri regényeket tudna mesélni.
Ott tartottam, hogy van nekem és az én nagy családomnak több lakásunk, köztük egy, ami többet ér, mint amikor bérbe adtuk, de végig tudtuk, hogy mit csinál vele a bérlő és végig beleegyeztünk. Nem támogattuk, csak hagytuk, hogy tegye. Na jó, olyan pont is volt, amikor azt…..
Többszörös saját tapasztalat, és még többszörösebb az ismeretségi kör lévén, hogy amikor egy multinál a külföldi főnökök kivonulnak a helyi vezetésből és átadják helyüket a magyar kollégáknak, valahogy elromlanak a dolgok. Olyanok, amik miatt jó volt az adott helyen…..
- A barátnőd nem jött? - Nem. Kérdeztem tőle, hogy akar-e jönni, de erre ő... Nem tudja, nem akar zavarni. Mondtam neki, hogy nem ezt kérdeztem, hanem azt, hogy akar-e jönni vagy sem. Mi készülődünk, addig döntse el. Erre ő, hogy ott lesz X meg Y is és lehet, hogy a többiek sem…..
Érthetetlen, hogy hányan bedőlnek ennek az ökörségnek világszerte, mikor nem kell tudósnak lenni, elég már egy minimális tudás annak kiszűréséhez, hogy az egész úgy baromság, ahogy van. De ha nincs, akkor is ott a google: csak úgy ömlenek a cáfolatok, amiket mások kikapartak.…..