Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gasztroll

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben több gyártó is azzal próbálta felhívni magára a figyelmet, hogy egyébként teljesen hétköznapi ételeket ehető arannyal vont be, és rögtön csillagászati áron kínálta. Az amerikai foci legnagyobb eseményére, a Super Bowl-ra még a Pizza Hut is kijött egy 24 karátos arannyal bevont…..
Nobuért, a japán származású sztárséfért eddig is versenyeztek az Öböl-térség országai. Eddig egyedül Dubajban volt Nobu étterem egész Közel-Keleten, és tavaly egy teljes fesztivált is rendeztek ott Matszuhisza Nobujuki koordinálásával. De ezt Katar sem nézhette ölbe tett…..
Meglepő újdonsággal állt elő három séf Madridban: meg akarják mutatni, hogy megfizethető árkategóriában maradva is lehet csúcsgasztro színvonalú menüt kínálni. És ehhez egy olyan helyszínt választottak, amiről alapból mindenkinek a gyorsétkezdék, a rohanás és a…..
Japánban újévkor hagyományosan otthon készült oszecsi volt a menü. Persze az idők változnak, a tradicionális ételeket is felváltják régen ismeretlen alapanyagok, és legfeljebb az étel szimbolikája marad meg. Ugyanígy, a korábban mindig otthon készülő, bento dobozokra…..
A mézeskalácsház igazi karácsonyi lakásdísz. A közös családi sütés képe társul hozzá; szeretetben alkotunk valami szépet, ami nem a pénztárca kérdése. Nem volt az. Eddig! Mert most egy brit cukrász elkészítette azt a mézeskalácsházat, aminek az áráért akár egy valódit…..
Egy teljesen új termékvonallal, a saját maguk által csak luxussörnek nevezett, limitált példányszámú itallal állt elő a leghíresebb ír sörgyártó, a Guinness. Ha hozzájutna, el ne rontsa: Pezsgőspohárból javasolt fogyasztani!  A "Guinness The 1759" névre keresztelt…..
Minden macaronos hírnél azt gondoljuk, hogy ennél már tényleg nem lesz tovább, kifújt a macaron hype-ja, nem lesz már menő velük promózni bármit, aztán rendre meglepődünk. Most például a "Happy" című szám elkövetője, Pharrel Williams dobott piacra saját tervezésű…..
Vannak témák, amiket folyamatosan lehet még tovább és tovább fokozni. Lehet, hogy számottevő igény valójában nincs a termékre, de legalább sokan és sokat beszélnek róla. Ilyen az aktuális legeslegdrágább hamburger. Ezúttal Londonból. A háttérben a Groupon marketingeseinek…..
A Nobu éttermek mindenhol a világban jól menő üzletemberek és feltűnősködő celebek kedvenc helyei. A tulajdonos névadó, japán séf most tovább emelt a téten, és egy teljes fesztivállal készül elkápráztatni a rajongóit. Matszuhisza Nobujuki, a Nobu névadó séfje a…..
Rekordgyorsasággal, alig öt hónappal a megnyitója után kapta meg első Michelin-csillagát a londoni City Social étterem, és ezzel London egyetlen magasemeleti, szuperpanorámás Michelin-csillagos éttereme lett. A most megjelent 2015-ös Micheline Guide-ban hat új Londoni helyet…..
Egy budapesti hely is felkerült a világ legexkluzívabb éttermeinek listájára. Ráadásul úgy, hogy valójában nem is étterem. Mégis itt a legdrágább egy vacsora a lista összes étterme közül.  A brit The Telegraph luxusmelléklete összeállított egy listát a világ azon…..
A Four Seasons világszerte ismert, ötcsillagos szállodalánc saját food truckot indít kéthónapos útra Bostontól Miamiig az USA keleti partján. A büfésautók sosem tartoztak a csillogó luxusvilágba, de néhány, ahol igazán jó a koncepció és a szakács, nagyon fel tudott…..