Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cián

7 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ómagyarország Halott ember keze 2009.02.06 20:29:24
Álmomban megint a tisztás szélén álló Niva kormányát markoltam. Késő éjszaka volt, de a foltokban megmaradt hótakaróról visszaverődő holdfény bevilágította a környéket. Cirka száz méterrel előttünk egy másik dzsip várakozott, előtte három fickóval. Morvai és bérencei.…..
Cián 2009.02.07 00:58:03
@teddybear01: Józan rendszergazdák szalagra (mondjuk LTO-ra) szoktak biztonsági mentéseket csinálni. Hiába van védett helyen tárolt biztonsági mentés, ha nincs program ami kiolvassa ugyebár.
Papír alapon megvan minden, de a feltöltés legalább 1 hónapot vesz igénybe, plusz a telefonvonalak lepusztulása... elég nagy stressz, sok erőforrás kéne az elhárítására. Vagyis alkualap lehetett volna, ha másképp alakulnak a körülmények.

Azért rámutatnék, hogy korántsem ez volt az igazi "halott ember keze" ;)
Cián 2009.02.07 13:06:30
@teddybear01: Költői kérdés: Meg tudnád oldani egy 18TB-os oracle adatbázis mentését DVD-kkel, amikor napi 180GB változás történik úgy, hogy 4 órás időkereted van a backupra?

@xstranger: A co-location nagyszerű, csak nem mindig cost effective. Ómagyar körülmények mellett meg valóban elképzelhetetlen. Off site szalag biztos volt, ennél többet nem nagyon lehet csinálni. IT security szakemberekből szerintem nem sok került át ;)

Egyébként nem lesz Dallaszos, álmodós fordulat, ennek a szálnak és karakternek vége.
Cián 2009.02.07 23:32:01
@teddybear01: Bár nem jeleztem egyértelműen, de a tuti megmondásra reagáltam volna, miszerint a szalag már nem trendi. Globálisan is trendi, hidd csak el, hiszen baromira költséghatékony (meg aztán gyors és biztonságos is tud lenni).

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Ott a pont ;)
A harangok zúgása minden más hangot elnyomott, öblösen zengett az egész város felett, és visszhangzott végig az utcákon. A székesegyházban telt ház volt, a tömegben alig lehetett megmozdulni. Alig vártam már, hogy felhangozzon a Te Deum és már furakodtam is kifelé a friss…..
Cián 2009.02.04 07:41:38
@Angyali: Vagy éppen kitör egy bazinagy, véresen kegyetlen felkelés. Eszméket nem könnyű kiirtani. Sorolhatnék történelmi példákat, de szerintem nem kell...
Annak idején a Nyugat egy rendkívül népszerű, sokszerzős és rendszeresen jelentkező, mára már irodalomtörténeti jelentőségű folyóirat volt. A mi blogunk ugyan jóval szerényebb vállalkozás, de azért sok a közös vonás. Többek között az is, hogy az egyik szerző egyszer csak…..
Ómagyarország A puncs puccs 2008.12.23 18:23:01
Csillával elhatároztuk, hogy nem várunk tovább, és a lehető legrövidebb időn belül összeházasodunk. Sándor barátomékat kértük fel tanúnak, és a tervek szerint itt is házasodnánk össze. Persze még el kell ehhez intézni pár dolgot a tervek szerint azonban tavasszal…..
Ómagyarország Egy falka testvér 2008.12.23 10:00:00
Közömbösen álltam a morajló tömegben pár helyi tisztviselő társaságában. A csentőfai nagyfejűek sem különböztek a többitől: hangosan csacsogtak mondvacsinált érdemeikről, amint hallgatóságuk akadt, miközben láthatólag fogalmuk se volt, hogyan tovább. Alig öt perce álltam…..
Cián 2008.12.23 21:49:42
Vinitor · omagyar.blog.hu 2008.12.23. 11:59:01
nem tudom, lehet, hogy az én értékrendem régimódi, de az ilyen alakokat átkerülés nélkül is fel kéne lógatni az első fára, erre meg itt majdhogynem hájpolva van a csávó :) ej, ej gyerekek

Próbáltam érzékeltetni a sacco és következményei miatt teljesen kifacsarodott értékrendet, bocs ha nem jött át :)
Ómagyarország Témisz 2008.12.17 15:00:00
Fogalmam sincs, hogy a francba kerültem fel a teherautóra. Homályosan láttam csak a sorban ülő katonákat, a tovasuhanó éjszakai tájat, és a padlón dolgozó felcsereket, akik épp szívmasszázzsal próbálták visszahozni egyik társunkat. Rohadtul sajgott az állkapcsom, és nehezen…..
December 2. A kocsi nyaktörő sebességgel száguldott keresztül az elnéptelenedett utcákon. Sofőrje magabiztosan kerülte ki az útjába kerülő akadályokat; egy régen félbehagyott és már sohasem folytatódó építkezés törmelékét, egy leszakadt hirdetőoszlopot, egy útra dőlt…..
 (levéltári forrásgyűjtemény feldolgozásra várva)   (kézírásos feljegyzés, ...... )Öreg, ha tudsz, gyere át ezzel a sráccal, akivel ezt küldöm, mert helyzet van. A tízesről behozott a járőr egy rakat keltát, csoda, hogy eljutottak hozzám és nem nyomták…..
November 25.  – Mi olyan vicces? – kérdezte a bajuszos nagyokos. – Te, bazmeg – villantottam rá legelbűvölőbb ragadozó- mosolyomat, majd leütöttem a Kalasnyikov tusával. Faszomnak se volt kedve hallgatni ezt a zsékategóriás akciófilmből vett…..
Ómagyarország A harag éjszakája 2008.12.11 15:00:00
11.06 Az utazás teljesen kikészített, de válságmenedzserünk tette fel végül az i-re a pontot, amikor közölte, hogy „a megváltozott közbiztonsági körülmények miatt” be kell költöznöm a központba. Már megszoktam, hogy szabadon allokálható céges erőforrás…..
Ómagyarország Hazatérés 2008.12.06 16:00:00
2008. 10. 27, hétfő (folyt.) [az előző rész tartalmából]  Csak egy kevés dolgot raktam át az Audiból a Touaregbe: természetesen a SIG-et, amit azonnal csőre is töltöttem, úgy tettem a térképzsebbe; azt az okos kis üdítősdoboz méretű Hama átalakítót, ami…..
Az előző rész   Az egyik lerongyolódott, összevert alakon egy öltöny maradványai voltak. A kelták jól elvoltak magukban, így közelebb húzódtam a ketrechez. Az öltönyös alak innen már láthatóan a terepjárós kopasz vadbarom kategóriába tartozott. Bár a fején már sörte…..
Ómagyarország A válságmenedzser 2008.12.03 15:00:00
Okt. 28 Kipihenten ébredtem a válság másnapjára, a karórám szerint reggel hatkor. Áram még mindig nincs, a gázcirkó is döglött. Be kellett tolnom egy abszintot, hogy kibírjam a hideg vizes zuhanyt. Már éppen indulni készültem, amikor kiszúrtam, hogy a szomszédomban…..
Ómagyarország Vészleállás 2008.11.29 11:00:00
Eheti utolsó debütáló szerzőnk a távközlési szakemberek sanyarú életébe ad némi bepillantást: ha nincs áram, bent kell dekkolniuk a munkahelyen, és már a telefonoskisasszonyokat is lecserélte valaki rusnya számítógépekre...Okt. 26.  Egyedül állok a kiürített városban,…..
Dél-Afrikában kardinális kérdés volt, hogy hordhatnak-e magukkal a zuluk lándzsát a tömegközlekedésben. Budapest zului a jelek szerint a korisok: bérlettel amúgy rendelkező Naiv Ügyfelünket állítása szerint testileg inzultálta két ellenőr, amiért a hátizsákjára kötve vitte…..
Marci egy hagyományos átirányítós-termékkapcsolós trükköt detektált a T-csoport berkein belül. Naiv ügyfélnél kiment az ADSL-modem, a szupport telefonon "sajnos nem tudta megoldani" a problémát, ezért előbb átirányította egy percenként 350 forint/perces kollégához,…..
Fantomtartozni nem csak a Centrum kft-nek lehet. Zsuzsi például egy balassagyarmati videotékától kapott egy tréfás levelet (hajtás után csekkolható), egy 9500 forinttal kiváltható félmillás tartozásról: 2008. január 2.-án a csatolt levelet kaptam Balassagyarmat mozijának…..
Cián 2008.02.12 09:26:44
Nem tudtuk eldönteni, pedig erősen rágtuk a radírt a ceruzánk végén, hogy valóban komoly popszámnak tekintsük-e a Soape és Rempine Raemons nevével fémjelzett, a világhálón mostanában felbukkant videóklipet, amiből az alábbi figyelemreméltó mozzanatokat szemezgettük ki. Magunk…..