Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemethmoni

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kurzorvillogás A közös hangnem 2018.10.08 11:31:12
Hogyan barátkozhatunk meg a hangunkkal? Milyen többletet adhat a hétköznapokhoz a rendszeres éneklés? Miért alkotnak jobb közösséget azok, akik énekelnek, mint azok, akik nem? Magyarország legnagyobb közösségi kórusa, a közel ötszáz tagot számláló Csíkszerda alapító karnagya, Tóth Árpád arra…..
Fiatal. Tehetséges. Impulzív. Zsigeri. Öntörvényű.Soha nem tanult festeni.A képeit mégsem lehet nem észrevenni. Závorszky-Simon Márton festővel beszélgettem...   Milyen gyerek voltál? Kívülről biztos vidámnak tűntem, eleven voltam és rossz, mégis tele önsajnálattal. Szomorú voltam, elveszettnek…..
Mindig ismerős, közeli. Természetes és közvetlen. Minden szerepével új inspirációt nyújt: alakításaiban önmagunkra, saját kérdéseinkre ismernünk, akár csábos varázslónőt játszik, akár öntudatára ébredő, modern nőt alakít.  A Nóra – Karácsony Helmeréknél című előadás címszerepéért számos szakmai…..
Oké, persze, hivatkozhatnék arra, mennyire gyorsan pörög az élet, és milyen sok a történés benne - de inkább csak lusta voltam folytatni a Budai Zöldet. Legalábbis mindig volt egy tök jó kifogásom, hogy miért ne. Remekül el is hittem mindegyiket. Egészen ma reggelig. Február végén köszöntem el a…..
Mosolyog a szeme, az egész lénye derűt sugároz, és bizonyosságot, hogy tudja, ki ő, és hol a helye, mi a dolga a világban. Művész, feleség, édesanya, nem feltétlenül ebben a sorrendben. Tenki Rékával beszélgettem.   Nagyon fiatalon találkoztál a színház világával. Gyerekként a szerves részem lett…..
Rettegek a kullancsoktól, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor túráztam életemben (egyedül például sosem), és néha kihívást jelent gyalog a negyedik emelet. De kit érdekel. A Frodóval úgy döntöttünk, nekivágunk a Kéktúrának. Van bélyegzőfüzetünk, hat lábunk, és lelkesedésünk. (Meg önkritikánk...…..
Kurzorvillogás Minden idők mozija 2017.09.28 13:16:17
„Kell egy csapat.” „Egyedül nem megy.” Ikonikus filmek emblematikus mondatai. Különleges világok, groteszk és tragikomikus figurák, sok sírás, sok nevetés. Emberi történetek összetartozásról, elfogadásról és útkeresésről, a magyar történelem útvesztőiben. A 20. századi magyar film megkerülhetetlen…..
"Túl tágas és izgalmas hely a világ ahhoz, hogy csupán egyetlen helyen legyünk otthon benne, ha ugyan mi vagyunk otthon valahol, s nem az otthon van bennünk, amit kicsomagolunk hol itt, hol ott, többé vagy kevésbé. Úgy is mondhatnám: legnagyobb bőröndöm Magyarország (…) »Fogadj szívedbe, édes…..
Közel ötven éve mesél történeteket. Férfiakról, nőkről, családról, összetartozásról és újrakezdésről, hibákról és felismerésekről, reményről és esendőségről, bátorságról és feladásról. A Prima Primissima díjas íróval, Vámos Miklóssal beszélgetünk az élet kis és nagy dolgairól.   Legújabb regénye,…..
"Képzeld el, hogy egész nap egy húszkilós súly lóg a nyakadban, amit cipelned kell, akármerre mész, akármit csinálsz. Nem teheted le egy pillanatra sem, hiába fáradtál el, hiába érzed úgy, nem bírod tovább. Így nehezedik a György-telep lakóira a szegénység a nap minden pillanatában" – meséli Szőke…..
„Lúdvérc, libamál,Három gúnár kiabál,Napnyugatnak-támadatnak száll,Száll a kakukk fészkére,Ki lesz kakukk vesztére?” 1962-ben egy 27 éves író első regénye tartotta lázban egész Észak-Amerikát. A különleges atmoszférájú, elmegyógyintézetben játszódó történet villámcsapás-szerűen az irodalmi élet…..
Kurzorvillogás Benned a létra 2017.03.20 15:23:22
Interjú Pál Ferivel a boldogság és a siker természetéről, a belső egyensúly kialakításának fontosságáról, valamint a folytonos tökéletességre való törekvés buktatóiról.   Számos előadást tartott a kiégés témakörében, változatos közönség előtt. Miért érezte fontosnak, hogy erről a témáról minél…..
A Debreceni Egyetem kutatóbiológusaként immár 3 éve a szájüregi rák korai diagnosztizálásán dolgozik. Nagy utat tett meg azért, hogy megvalósítsa az álmait. Horváth Józseffel beszélgettünk.   Hogy emlékszel vissza a gyermekkorodra? A karcagi cigánytelepen nőttem fel, szerettem azt a környezetet,…..
Dunaújvárosi kölyökből az ország egyik legnépszerűbb zenekara, a Quimby frontembere lett. Dalszerző, szövegíró, festő, a kortárs képzőművészet és könnyűzene karizmatikus figurája. Úton az ötven felé is ott bujkál benne a csibészes mosolyú kamasz, aki tizenkilencre is bátran húz még egy lapot. Kiss…..
Tündérek és manók.Komisz fiúk és kacagó lányok.Magányosan sétáló macskák, furfangos koboldok, trillázó madarak, festők, bohócok, angyalok.Hinta és léghajó.Titkokkal és meglepésekkel teli zugok, elvarázsolt kertek.Kacagva kvaterkáló nők és férfiak.Játékkal és örömmel festett vidék. Gross Arnold, a…..