Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balu11

0 bejegyzést írt és 1373 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mégpedig heti rendszerességgel. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott képről. Se többet, se kevesebbet nem várunk mi sem, szabadítsuk fel tudatunk közösen és a kommentek közé helyezzük el virtuális képaláírásunk. A…..
Ezen az oldalon utoljára. Búcsúzunk, de csak a helytől. Új haza - donnelly Véget ért az őskor az NST történetében. Kicsiny városállamunk túlnőtt a falak jelentette határokon, és elég erőssé lett, hogy egy egész birodalmat kormányozzon. Mivel az nst.blog.hu legelői már nem…..
balu11 2010.10.18 15:18:03
@Martin Astin: hát, asszem értem, hogy mire gondolsz... ez családiasabb volt, valahogy igazibb (nekem)... ezért is olvastam el újra, hogy miért is kellett dobbantani - ha nem volt más út, akkor még mindig jobb, mint, hogy egyáltalán ne legyen

(nézzük a pozitív oldalát: több idő marad a munkára/tanulásra :))
balu11 2010.12.23 09:44:31
az előbbi pár tucat kommentből nagyon sok mindennel egyetértek (pl. @Glory: , @Dr Jozef Vengloš: , ...), de nem akarom részletesebben kifejteni a véleményem, mert nem szeretném, ha a nst-atyáknak picit is rossz kedvük legyen - nekik csak azt üzenem, hogy a fenti kommenteknek szerintem 99% sajnálat, szomorkodás és honvágy, maximum 1%ban valódi kritika

(egyébként az, hogy heinrich és donnelly is visszanéznek ide, és "vitába" szállnak velünk, pedig tényleg a _világon semmi_ okuk rá, hogy "védeni" próbálják a fejlődésbe vetett hitüket - mutatja, hogy milyen komolyan veszi az NST a kommentelőit. respect.)

viszont amiért idejöttem, az a következő:

Nagyon boldog, békés Karácsonyt szeretnék kívánni minden NST által megfertőzött fociőrültnek!
Írtam az NST-re 470 posztot, de egyiket sem volt olyan nehéz pixelbe ontani, mint ezt a mostanit. És nem csak azért, mert ez az utolsó, hanem azért, mert annyi mindent kellene ebbe a bejegyzésbe sűríteni, hogy ha nem szelektálnék, hosszabb lenne, mint a Szabó család és a Dallas…..
balu11 2010.08.18 13:39:45
@poolfanati: nebassz, Csöncsön Pool-drukker? Ez eddig hogyan kerülhette el a figyelmem...

@dino vercotti: :)
(elég magas labda mondjuk egy nagyon durva poénhoz, tekinettel arra, hogy milyen posztot írtál néhány hónapja ide...)
balu11 2010.08.18 15:14:18
@Mr.AT: jó csali poppnak... :) Mondjuk annyi szó esik róla, hogy ha egyszer idetalál, hízhat majd a mája... hiába, a népszerűség...!
balu11 2010.08.18 15:53:22
@Shikaka: na, mondjuk ez utóbbi engem is érdekelne, akár bedolgozás szintjén is

a jégkorong blog tényleg nagyon király, az általam ismert magyar sportblogok közül az egyedüli, ami megüti az itteni színvonalat

((@donnelly: na, már kezdődik is... már leszarjuk a fórumot, mi?! (vigyázat, vicc!!!!:))))
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
balu11 2010.08.09 17:17:16
alapvetően én általában a konzervatívabb, talán kicsit pesszimistább álláspontot képviselem a magyar focisták külföldi karrierjével kapcsolatban (pl. Dzsudzsákról sem hiszem, hogy sokkal komolyabb csapatban kellene gondolkoznia)

viszont speciel ebben az esetben mégis azon a véleményen vagyok, hogy ha komoly az ajánlat, a klubok megegyeznek, akkor hajrá

indokaim:
- baszki, ez a Liverpool! OK, hogy nem a tavalyi volt a legsikeresebb szezonjuk, de ez egy first class csapat, akivel magyart még csak (komolyan) hírbe sem hoztak mostanság! Kell az áttörés, kellenek a kicsi, akár személyes szintlépések a magyar focinak (pl. U20-as bronz, Loki BL, ... sok kicsi siker sokra mehet)
- a karrierje igazából nincs veszélyben, annál többet tett már le az asztalra, hogy ez egy ilyen mindent-vagy-semmit lépés legyen
- van visszaút: egy kevés játékot hozó szezon után tárt karokkal várják vissza az idén törvényszerűen visszaeső Fulhambe
- Hodgson hívja, ő ismeri, korrekt angol úr, meg fogja neki mondani, hogy kb. mire számíthat - ha egyértelműen Gerrard-pótléknak hívja, nyilván nemet kell mondani. Valószínűleg ennél többre kell neki (ha komolyan vesszük a hírt), szóval a lehetősége meglesz.
- élete formájában van Zoli, mentálisan nyilván topon emiatt (plusz a válogatott comeback) a Pool játékosok pedig éppen szedegetik össze önbvecsülésük megmaradt darabkáit (kis túlzással, és no offense)

egy ellenérv van, ami komolyan fontolóra veendő a mi szurkolói szemszögünkből, az pedig a válogatott - pontosabban, hogy mennyire megy egy esetleges huzamosabb padozás a válogatottbeli játéka, és így a válogatott kárára. Ha azt nézzük, hogy az elmúlt 2-3 évben mit tett hozzá sikerességben a nemzeti tizenegyhez, akkor szerintem ne ez a szempont legyen a döntő...

Szóval én most a hurráoptimisták pártján vagyok - igenis próbálja meg, ha komoly a dolog! Kizárt, hogy tönkretegye a karrierjét, és jövő ősszel a Fradiban látnánk újra - viszont kis szerencsével nagyon komolyat léphet előre, és lehet 1-2 oylan éve, amivel még az eddigieket is megfejeli.

Szorítok neki, hogy jól döntsön! (ami nem feltétlen azonos az én fenti véleményemmel)
balu11 2010.08.10 09:31:54
@Iustizmord: pisont? Nem Kozma akart az lenni? Mondjuk, annak is majdnem 20 éve, és játszott vagy 3-4 meccsen... Annál azért többet nézek ki Gerából. Mindegy is, majd meglátjuk, egy pletykával kb. ennyit foglalkozni elég sztem.
Parádésan hűtötték a golyókat a sorsoláskor. Sok helyen hónapokat kell várni az első rangadóra, a PL-ben meg már az első fordulóban iderittyentettek nekünk hármat is. Az ambiciózus, feltörekvő csapatok összecsapásával indult a szezon, majd a régi idők nagycsapatai feküdtek…..
balu11 2010.08.17 15:31:27
@imici77: @Woland: ha már ész nélküli nagyzolás, valamint meglepődés a milner=ireland+18M...

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/manchester-city-megegyezes-szuletett-milner-ugyeben-lapertesules-2041354

nyilván nso, de ezt is simán elhiszed...

((illetve ezt úgy is lefordíthatjuk, hogy milner=(pl.) ireland+arsha+10M... nice :))
balu11 2010.08.17 15:33:06
.
Kicsit eltűntünk a mezőnyben, magunkra húztuk az ellenfelet, de a következő napokban saját magunknak adunk zseniális gólpasszt, amit kegyetlenül be is verünk. A szóvirág mögött ezúttal komoly tartalom is van, durván nagy cuccra készülünk, hogy ne fogalmazzak rögtön úgy:…..
Az első rangadó beharangózójára az ütköző felek egyik szurkolóját kértük fel. Vadkutya komolyan vette a feladatot, így mindenféle kiegészítés nélkül tálaljuk a kezdés előtt.Az egyik oldalon már megébredtek, s reptében lőttek egy baglyot, a másik oldalon még mindig a…..
balu11 2010.08.16 16:25:43
@montipájton: ez utóbbit egyébként nagyon sajnálom - amikor Krisztiánt elküldték (jó, kölcsönadták), akkoriban gyakran néztem csak azért Pool meccset, hogy lássam, miben jobb egy a Magóg - nos, semmi komoly szintkülönbséget nem láttam

azóta viszont tényleg kezd kikupálódni, nem azt mondom, hogy húzóember, de már-már meglepő lenne, ha kimaradna az utazó keretből

sztem erre a szintre Németh is eljuthatott volna, ha rá esik anno a választás - kár, hogy nem kapta meg a lehetőséget

(persze ez csak egy vélemény, igazolni nyilván nem lehet)

Arsha nem közellenség, csak egy ideje nem nagyon akaródzik neki futballozni, ami különösen azért bántó, mert már igazolta, hogy tud... egyébként sztem neki nagyon betett, hogy nem jutottak ki a VB-re, akkoriban sokat nyávogott emiatt, és mintha ez (is?) kicsit megcsappantotta volna a focihatnékját [szép szó...]

(ja, Pöte, kösz az Avatar-cserét, reméltem, hogy nem Balotelli lesz az új... viszont a "WBA a PL Halija" - na, ezért még számolunk :))
Két válogatott meccs is volt tegnap – utólag is köszönet az illetékeseknek a zseniális szervezésért – és végül némi hiányérzetet leszámítva tulajdonképpen elégedetten gyűrtem bele tegnap éjfélkor a szemetesbe az utolsó sörösdobozt. Az U21 odaért, hogy már csak…..
balu11 2010.08.13 10:32:02
először is gratulálok mind2 csapatnak - sztem ezt a nagyválogatott is megérdemli, most _tényleg_ helytálltak (stabil védekezés, olykor ötletes játék, helyzetek, gól, ziccer a végén)

a legörömtelibb, hogy a fiatalok tűntek ki leginkább a nagy meccsen is - Lipták ugyebár, Elek is, és sztem _benitoból is csak a saját elmélete védelme miatt (na jó, emiatt _is_) nem ejt egy dícsérő szót Koman játékáról - OK, voltak hibái, lehetne pl. gyorsabb, de lendületet, színt vitt a játékba, gyakorlatilag nem volt alibi-passza, ahogy megkapta a labdát, egyből fordult előre, kereste az indítás, kényszerítő lehetőségét - sztem jó volt

tovább kiemelendő, hogy egy nálunk komolyabb ellenfél elleni válogatott meccs után általában nem esik nehezünkre megnevezni 4-7 szar teljesítményt, most meg ez pontosan 2, ami a Wembleyben akkor sem rossz, ha csak hakni (mondjuk 72.000 ember előtt ez azért elég komoly hakni...)

szélsőhátvéd, bizony, az a nagy probléma... Sztem aki szóba jöhet, az Leo, Laczkó, Lázár, Boci (ha lesz csapata), Elek, Huszti, Halmosi. Azt nem értem ebben a kérdésben, hogy akárkivel beszélek a válogatottról, (vagy olvasok pl. itt róla), mindenhol egyértelmű, hogy ezek az illetők (Bodor, Vanczák, Szélesi) nagyon nem megoldások, mégsem érzem azt, hogy a döntéshozók őrült keresgélésbe és próbálkozásba kezdenének. Valahogy nekik megfelelnek, nem is értem, komolyan...

Center valóban kell, Rudolf max. a jobb szélre jó. Németh lenne abszolút a megoldás, csak legyen már csapata, meg egy féléve, amikor nem sérül meg!!! Addig is.... nemtom ki.... ha játszik, akkor Szalai pl.
Mindig az az érzésünk a magyar válogatottal kapcsolatban, hogy újra és újra van valamiféle nekibuzdulás, de valahogyan inkább tartunk a következő megmérettetésektől, mintsem, hogy egészséges drukkal, esetleg önbizalommal vágjunk neki szurkolóként a következő…..
balu11 2010.08.10 20:46:53
fúúú, nagyon fasza kis poszt, az elvekkel, válogatási módszerekkel egyet is értek, sőt a kerettel is 80-90%ban (ahogy írtam is nemrég: nst.blog.hu/2010/07/22/breaking_news_szinten_az_abyss_legaljarol/fullcommentlist/1#c10537399)

néhány gondolat így hirtelen, aztán majd agyalok részletesebben is:

Vanczák: én hagynám, mégpedig a kezdő és a tartalék között félúton. Látszik rajta a fejlődés, komoly klubcsapatban meghatározó ember régóta. Igen, nem ő az, aki megváltja a világot. Viszont a legnagyobb hiány hátul van, és ezen a poszton célszerűbb talán a lassabb ember-csere. Szóval nézzük meg mit tud HG vagy Lipták, de egy Vanczák sztem maradhat a keretben bőven.

Hajnal: adnék neki még egy esélyt, hagynám a keretben (annak a környékén), pedig én is láttam pontosan, hogy mit alkotott a válogatottban - nemtom miért, nem liblingem, de olyan focista formája van, na

Leandro: örülök, hogy felmerült a neve, nagyon támogatom!

kapus: egyszerűen egyelőre nem lehet beállítani egy 0 felnőttmeccses srácot, sztem. Fülöpben nagyon nem látok fantáziát, szóval maradjon Király, amíg a felsorolt talentumok nem védenek min. 10 meccset zsinórban felnőtt bajnokságot

Sanyi: ha Szalai, Németh egészséges és nem folyamatosan padozik, akkor nem kell. Más esetben igen. (A "tökölis" megoldás valóban érdekes, vannak előnyei és hátrányai, erről még agyalnom kell...)

felállás: én egy olyan 4-4-1-1et találok jónak, ahol a két belső középpályás nem védekező vagy támadó, hanem univerzálisabb. Erre sztem Buzsáky, Vadócz hibátlan, Koman, Vass is jók, Halmosi, Tóth Bence bevethető. Árnyékéknél én maradnék Geránál, egyszerűen ő a legjobbunk, és látványosan jobban tolja itt, mint bárhol máshol (akár szélen, akár centerben). Pazarlás centereztetni. Persze nagy kérdés, hogy akkor ki, Szalai-Németh elsősorban, ha ők sérültek/nincsenek formában/..., akkor nálam Sanyi (esetleg a "tökölis" forgatókönyv - aminek azért lehetnek hátulütői, pl. az összeszokottság hiánya - bár ez egy válogatott, úgyse, edzenek naponta együtt)

Varga Józsi: sztem kipukkant lufi, egy nyári sláger volt - én is nagyon lelkesedtem érte, de látványosabban tűnt el, mint fel... Bárcsak tévednék!

ja, és még valami: Stieber (nemtom mi van vele, de amikor legutóbb láttam, tetszett)
Új rovatunkban azokat a mainstream félistenek oldalvizén, másfeledik hullámban érkező szupersztárokat, valamint meg nem énekelt (vagy nem elég hangosan megénekelt) hősöket mutatjuk be, akik noha nem kaptak se Aranylabdát, se FIFA Év Játékosa Díjat, mégis kitörölhetetlen nyomot…..
balu11 2010.08.07 18:53:52
kedvenc játékosom evör, miatta drukkolok az ágyúsoknak kizárólag

jó poszt, örülök, h létrejött, kösz kutya!

@Nerazzurri: na ja! talán ezért gondolják sokan (pl. a szerző és én magam), hogy a világ legnagyobb trükkje, gólja... Nem is értem én sem, hogy hogyan jutott eszébe egyáltalán megpróbálni...

Plusz én (és gondolom, sok nem-görög és nem-Newcastle drukker van még így vele) innen emlékszem még mindig Dabizas nevére :)
Kedves mindenki és a többiek. Hamarosan teljes erőből beindul az európai topfutball, ezzel párhuzamosan nekünk is véget ér az elmúlt hetek láblógatása, és belekezdünk erősen a szokott színvonalú tartalmak előállításába. Van néhány teljesen új ötletünk, vagy nevezzük…..
Nem kizárt, hogy még a tavalyinál is zseniálisabb idény elé néz a világ legfaszipántosabb bajnoksága, azonban az kizárt, hogy mindenkit eltaláljunk, akire érdemes lesz figyelni. Megpróbáljuk viszont, mivel ahány frappáns facebook-ismerős, annyiszor olvashatjuk el mottóként, hogy…..
balu11 2010.08.04 09:31:50
Már megint ezek a fondorlatoskodó, anglo-katolikus, félprotestáns, házasságtörő zátonylakók, mer’ ezeknek semmi sem szent. A SkySport értesülései szerint a Manchester City mindent megtesz, hogy leigazolja Jézus Krisztust. Mennyei forrásokra hivatkozva a csatorna tudni véli,…..
balu11 2010.08.03 11:57:02
@rizla: nem gondolom, hogy a kezében vannak, csak azt, hogy ő 10-ről indult, Király meg 0-ról, és(többek között) ezért is nagyon nem tartom jogosnak a mentalitásról írt mondataidat, másrészt naná, hogy fröcsögés, miután kommenteken keresztül sztem méltatlanul ekézik az általam egyik legnagyobbra becsült magyar sportolót (noch dazu sportembert), ráadásul olyanok, akiknek a véleményére adok, tehát még annyival sem tudom elintézni, h "leszarom, ezek seggfejek amúgy is"

@popp: erről van szó, köszönöm (én is elismertem, hogy 2010-ben ő már csak átmeneti megoldás lehet, védjen Fülöp 10 meccset zsinórban, és jöhet)

de hagyjuk a témát, térjünk át fontosabb, előbbre vivő, friss, új, érdekes témára
sportgeza.hu/futball/2010/08/03/fabregas_megsiratta_barcas_eveit/

:)
balu11 2010.08.03 17:10:28
@rizla: persze, hogy védhet, de amennyire én ismerem (és jó eséllyel jobban, mint ti, már csak az érdeklődésemből adódóan is) mi sem áll távolabb tőle, mint az általad említettek:

"király nem tud/szeret koncentrálni,"
"lezser nyomorult, aki jól elvan a bukfencezéssel meg ugrándozással"
"2-3 bravúr után azt hiszi, hogy meg is tette a magáét."
"akin [Fülöpön] látszik, hogy ennél azért jobban odateszi magát, lelkiismeretesebb,"

ez pedig nyilván abból (is) ered, hogy egy NBI-NBII között ingázó istenhátamögötti csapatból lett meghatározó Bundás-kapus (igen, az! voltak évek, amikor sorozatban volt top10ben), és nem volt ebben egyértelmű, elég jó kapcsolati tőkével rendelkező segítsége

nem baj, hogy Fülöpnek van, sőt!!! De hallgassatok meg néhány Fülöp-, és Király-nyilakozatot, és máris elég egyértelmű, hogy melyikük a lelkiismeretesebb, melósabb, ... Legalábbis nekem, persze ez változhat személyenként (mielőtt jönne az adekvát "idézz" felszólítás, jelzem, hogy most nem nagyon van ilyesmire időm, de ha lesz összegyíűjtök párat...)

egyébként meg naná, hogy Fülöp küzd, szenved, hogy valahogy megragadjon azon a szinten, ahova talán inkább került, mint vitték - őszintn sok szerencsét kívánok neki!
balu11 2010.08.03 17:21:39
@rizla: OK
Ahogy azt tavaly Benő mondotta volt, lassan beköszönt a vadászszezon, mikor Pampalini is csak kapkodja a fejét, egy szintre süllyed a Bild és a Guardian. Ki kivel ebédelt, látták-e Gerrardot Madridban, ezermilliót költ-e a Citeh, lebegtetés, ársrófolás, találgatás, varia. A…..
balu11 2010.07.21 16:13:16
@csizsikpizsik: ezt most nem igazán értem... Azzal ijesztgetik majd a kiscsávókat, hogy EB-, VB-győztesek, a világ legkomolyabb bajnokságában [vigyázz, akna :)] szinte mindig bajnokseélyes [még egy!] csapat csk-jai, fontmilliomosok, ... lehetnek, ha el mernek menni? Én tuti összefosnám magam...
balu11 2010.07.29 15:50:03
@popp: hát igen, egyik ex-drogos megy, a másik visszatér:

www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/gera-zoltan-visszater-a-valogatottba-2038914/

(bocs, nem tudtam kihagyni a párhuzamot, természetesen szeretem és becsülöm Gerát!!)
balu11 2010.07.29 16:42:02
@popp: hát igen, de úgy tűnik esze több maradt a poszt-narkó korszakra...

én örülök a hírnek, és igazából az átlag magyar megoldásokhoz képest, ez még eléggé úriemberesre is sikerült (mármint az egész "botrány" - Koeman és Gera is végig korrekteket nyilatkoztak, Egervári is szinte észrevétlenül, csinnadratta nélkül intézte a comeback-et)
Van az a Jenő klasszikus, hogy lyukat rúgott, nagyon rossz megoldás. Hát most élő cáfolatot találtunk, jelezze, aki látott már életében ennél tökéletesebb lövőcselt (0:40-től érdemes figyelni). A lényeg ez, de aki szívesen fogyaszt egy kis tömegbunyót a kávé mellé, néhány…..
balu11 2010.07.29 13:08:40
@popp: @_benito: nem szívesen szállok be a seriea-szakértők vitájába, de a popp által is linkelteket összevetve a videon látottakkal, nekem az jött ki, hogy Ragatzu

nem mintha a leghalványabb fogalmam lenne, hogy ő ki, de a mezszámok segítettek sokat
balu11 2010.07.29 13:37:51
@popp: ja, ez igaz, bocs

@r_magpie: ez tényleg zseniális, jó rég láttam én is, de mindig elgondolkodom, hogy mit gondolhatott közben a jó képességű hálóőr... miért lett volna a másik oldalán a laszti, mikor ő az egyiken hagyta...? furák ezek a japók, na
balu11 2010.07.29 13:38:58
@popp: ja, ez igaz, bocs
...és most emelt fővel távozok országomból. Augusztus közepén megtörténik az, amit eddig elképzelhetetlennek hittünk: Raúl Gonzalez Blanco-t egy nemhabfehér mezben fogjuk látni futballpályán. Talán ő sem gondolta volna, hogy egyszer ilyen lépésre kényszerül, mindenesetre…..
Akinél már elmúlt a labdaundor, szedheti össze magát szépen, hogy becsatlakozzon az ismert programba, ahol is keddjeink és szerdáink általában rituálisan foglaltak. A BL harmadik körének mezőnyét már ma délután eleresztik, a mai hat meccset kilenc követi holnap, így a hatalmas…..
balu11 2010.07.28 15:26:00
@Nűnű: nem _kell_ nézni semmit, nyugi! Streameld nyugodtan a kedvenc csapataid meccsét, az internet a barátod. De nem kell aggódni sem, mert a Basel tényleg túl erősnek tűnik, szóval fellélegezhetsz, nem kell magyar focit nézned. Helyette kapsz kismilliomodik Barca-Chelseat, az az igazi élvezet.

ízlések és pofonok
Gyakran megesik, hogy nehézsúlyú vitába bonyolódunk _benito kollégával, de az már ritkább eset, hogy szinte másodpercek alatt váltunk át _minősíthetetlen hangerejű és stílusú_ eszmecserére. Márpedig ha Pedro kerül szóba, garantált a lincshangulat. A True colors posztoktól…..
balu11 2010.07.27 12:59:51
@popp: csatlakozom, főleg az utolsó bekezdéshez

egyébként eszembe jutott néhány hasonló "poszt nélküli" játékos (sztem pl. Müller, Baptista), és jó focibuzi szokás szerint már majdnem elkezdtem válogatottba sorolni őket - amikor is szembesültem a problémával, hogy hogyan rakom őket fel a mágnestáblára, még csak hevenyészetten is... szóval bukta, sajnos :)
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
balu11 2010.07.27 12:15:44
(pletyka-szint egyelőre, de úgy tűnik van még remény...
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/argentina-mar-nem-maradona-a-kapitany-sajtohir-2038620

egyébként arról, amit ma reggel lehetett több helyen is olvasni (h Diego kinyilatkoztatta, h csak akkor hajlandó (!) maradni, h minden segítője maradhat) nekem már az ugrott be, hogy az a lelépésének az előkészülete...

én - bevallom - kifejezetten örülnék
Kerülném itt a politikailag áthallásos megfogalmazásokat, így nem mondom, hogy az szövetségi kapitányt is utolérte az elszámoltatás, mert hát nem nagy dolog belátni, aki a prímást fizeti, az rendeli a zenét is. Új elnökség, új kapitány, gondolom új program is lesz majd.…..
balu11 2010.07.23 15:59:32
@pimpalini: a felállás nagyon jó kérdés!

Fontos felismerni, hogy nincs sok minőségi játékosunk, és elhibázott az a taktika, hogy ha nem a saját helyükön játszatjuk őket (Gera-szélső, Huszti-center, ...).

Sztem a magyar válogatottnak egyszerűen "nem ízlik" a mindenhol erőltetett 4-2-3-1. Többek között azért, mert nincs 2 (nemhogy 3-4!) olyan védekező középpályásunk, aki nagyon masszív, de nem lassú, és meg tudja játszani a lasztit. Dárda kb. ilyen volt, de ő sem jó. Most van egy Vadócz nagyjából... [mégeccer kérdem: hová tűnt vargajózsi???] Márpedig ez a rendszer halálra van ítélve nélkülük.

Szóva sztem felejtős - maradjunk inkább a jó öreg 4-42-nél, de mivel klasszis csatárunk jelenleg nincs egy sem, nem hogy 2 (Némo fiatal, Szalai is, Sanyi meg Sanyi), viszont árnyékékünk meg pont van [most a Gera-ügy morális, és egyéb részét hagyjuk], ezért sztem az ideális:

4-4-1-1

A: Király - Kádár, Juhász, Horváth G., Bodnár - Dzsudzsák, Buzsáky, Vadócz, Rudolf - Gera - Németh

B: Fülöp - Leandro, Vanczák, Debreceni, Laczkó - Huszti, Koman, Vass, Cvitkovics - Torghelle

és még a bő keretbe: Korcsmár, Tóth B., Hajnal, Tőzsér, Stieber, Elek Á., Szalai
balu11 2010.07.23 16:01:37
(@balu11: B-be persze Hajnalt árnyékéknek)
balu11 2010.07.23 16:07:45
@pancho_sanza: OK, ezért is kezdtem azzal, hogy van abban valami, amit írsz - azaz ismertem el alapvetően a sikeres, "valamit látott" szakember elsőbbségét Egervárival szemben

lehet, h volt külföldi opció, ezt nem feltétlenül tudhatjuk

azt tudom, h én maradéktalanul boldog lennék lennék, ha a világ legundorítóbb bekkelésével is csak esélyünk lenne az utsó meccsen a kijutásra

amiket pedig leírtam, azokat tartom, és nagy része nem mond ellent egymásnak (mármint, h mit tartanék sikernek a következő 2 évben)

jó 7végét mindenkinek!
Apa ma a reggelinél bejelentette, hogy elkötteti az ondóvezetékét. Érintetlenül toltam el magam elől a zabpelyhet. Ez az Adrian Mole klasszikus járt a fejemben, mikor elolvastam Ryan Babel minden képzeletet alulmúló, szürreális, posztmodern utópiáját egy úszógatya vásárlásának…..
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
balu11 2010.07.22 11:15:58
@rizla: nem akartam összehasonlítani a német-spanyol meccsel (az tényleg "ajándék" volt bírói szempontból), sem Webb-et Kassaival

azt sem mondom, hogy Webb hibája volt a durvaság elharapódzása

annyit állítok, hogy a bírói eszköztárban fellelhető lehetőségek (lap, utolsó szóbeli figyelmeztetés, erélyes fellépés, pszichológiai trükkök, ... mittomén - nem vagy bíró) helyes mértékben, sorrendben, és időben történő alkalmazásával szelídebbé tehette volna a meccset - sztem ráadásul sokkal

amikor már Iniesta törleszt, az nem csak annak a következménye, hogy felhúzták a hollandok (rúgják őt eleget hetente), hanem annak is, hogy tudja, megteheti

tartom: a körülmények mérten is kifejezetten gyenge, az alkalmatlanság határát súroló volt a bíró működése

(most komolyan: saját elképzelésed szerint pl. te _sokkal_ rosszabbul vezetted volna a meccset? Én - lehet, ez nagyképűség, de - azt gondolom, hogy jelentősen nagyobbakat nem tudtam volna hibázni...)
balu11 2010.07.22 11:44:27
@rizla: OK, akkor lezárhatjuk sztem - mást gondolunk erről a kérdésről

(volt is, lesz is még ilyen)

@Képfényező: nem hiszem, hogy ez ellen a spanyol válogatott ellen (értsd: erősségük + taktikájuk, labdatartó játékuk) bárkinek szégyenkeznie kellene egy 56-44%-ért... pláne, hogy volt a végén egy kis emberhátrány is (OK, minimális) - szóval nem hiszem, hogy külön izélgetni kellene ezért is a hollandokat...
balu11 2010.07.22 15:05:01
@pote: :))

ja, és én a szélső denilson mellé tudok ajánlani egyet a középpálya közepére is (főleg védekezésben "erős") - annyit fizettek érte, amennyit akartok, csak baptistat ne passzoljátok vissza

@Tika_: focista sem vagyok, mégis van róla véleményem (ahogyan itt többünknek is, ha jól veszem észre...)

@rizla: nagy találat! na, _ez_ vicces, és nem is pökhendi (ill. kellő mértékben az)
- maradona: én ez után a hír után írtam pár napja, hogy letetttem arról, hogy megértsem a Maradona-kultuszt. Eddig is sejtettem, hogy azt csinál, amit akar, de ez felülmúlta a korábbi elképzeléseimet az imádatáról. Innentől tényleg csak abban lehet bízni, hogy valami megvilágosodás / komoly mennyiségű kóla / ... hatására egyszer csak úgy dönt (Ő maga), hogy elege van, és elmegy inkább főpaposkodni, és alapít egy rendes szektát.
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
balu11 2010.07.21 10:22:45
@Tika_: nem tisztem megvédeni imicit (már csak azért sem, mert vállalhatatlan csapatoknak szurkol... :)), de azért az érdekelne, hogy

ebben:
"amúgy nekem ez az elmarad a piros is azt bizonyítja, hogy a jelenlegi játékvezetés kicsit elrontja a meccseket. nem hiszem el, hogy nincs lehetőség ennek fejlesztésére, bevonva a technikát"

miféle kifacsart értelmezés szerint van benn ez:
"Nem Van Bommel a köcsögbunkó, amiért mészárol a pályán, hanem a bíró a hibás, amiért százmilliós nézettségű meccseken nem küldte le 30 perc után."
?
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
balu11 2010.07.19 15:20:13
@popp: nagyon egyet értek - mármint a holland gondolattal (de azt sejtheted, hogy ezzel nem leszel népszerű...)

egyébként is elég unalmas ez a "micsosda igazságtalanság lett volna, hogy Cruyffnak nincs ezeknek meg van" mantra, sajnálom, hogy NST-s posztban is feltűnik (persze értem én, helye van... csak akkor mondjuk helye lenne a VB értékelő posztban az ezüstérmes csapatról is 1-2 pozitív megjegyzés azon kívül, hogy a döntőben jó volt az edző... bár ezt már szinte nem is várom, annyira trend agresszív, köcsög, unalmas nullának tartani a hollandokat - bár az NST-t többek között azért is szeretem, mert nem feltétlenül ragaszkodik a trendhez)
Az egész heti kemény munka után következzen egy átmozgató, frissítő poszt. Ezúttal érintjük a Világbajnokság és a holtszezon kommunikációs vonatkozásait, de előkerülnek örökzöldek és igazi klasszikusok is. Megszólal a játékos, az edző, és egy új szereplő, a klubelnök…..
balu11 2010.07.16 14:37:00
@OJ: @slowmotion:

nemtom, kinek van meg, de Hornyák Vendel játszott Passarella edzette, Recoba-val felálló uruguay-i válogatott ellen! (hogy visszakötöttem a VB-hez, mi?! :))

www.magyarfutball.hu/hu/merkozes/2329

www.origo.hu/itthon/20000218uruguay.html

utóbbi cikkben az általam legjobban gyűlölt magyar futball vezető nyilatkozata pedig ismét visszavezet minket a poszthoz:

"A csapat a vereség ellenére sem okozott csalódást."
= Kikaptunk, de leszarom.

(egyébként érdemes elolvasni a nyilatkozatát... elképzelem, ahogyan Recobáék kérdezgetik Vincze Pilut, hogy "Nebassz, ti tényleg csak 7.ek vagytok? Mekkora kemény lehet az a PíeNBí...!")