Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Richelieu Bubi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
parisstyle Párizsi útikalauz II. 2014.10.05 20:06:50
1. Notre Dame A Notre Dame megtekintésére a vasárnapi mise a legalkalmasabb időpont. Gyakorlatilag színházi élményt kapsz a misén. A belépés ingyenes. Idén sajnos nem volt már ilyen, de tavaly külön sor volt a franciáknak, akik imádkozni mentek. (Legjobb ha ballonkabátban mész,…..
Richelieu Bubi 2014.10.06 12:27:18
Kedves brigastreetstyle!

A kommentelőnek nem az volt a problémája, hogy a listád szubjektív, hanem az, hogy még ez a szubjektív, számodra fontos helyekről szóló lista is elég nagy tájékozatlanságról tanúskodik. Nincs azzal baj, ha a Jardin du Luxembourg a kedvenced, mert Catherine Deneuve is oda jár, de egy-két informatív megjegyzést hozzá lehetne fűzni, ha már egy "útikalauzban" írsz róla. Például, ha posztolsz egy képet a Medici-kútról, esetleg leírhatnád, hogy mi az. Vagy ha szerinted feltétlenül el kell menni az Hôtel des Invalides-ba, akkor egy fél mondatban azt is meg lehet említeni róla, hogy amúgy van benne egy elég nagy múzeum. Ezzel a tudással nőneműek is rendelkezhetnek, húzza őket bár más irányokba az érdeklődésük. Arról nem is beszélve, hogy nem árt tájékozódni arról, hogy egy épületnek az elejét vagy a hátulját látod éppen, amikor az olvasóid figyelmébe ajánlod a róla készült képet - a fotódon a Palais Garnier eleje, s nem a hátulja látható...
A másik - és tulajdonképpen ezért írok -, nem túl elegáns dolog a nemtetszést az olvasóid feltételezett pénztelenségének tulajdonítani és lefagyasztott pörköltet emlegetni. A helyek, amelyekről írsz, nagyrészt ingyenesek: a Notre Dame, Sacré Coeur ingyenesek, tudtommal a Luxemburg-kertben vagy a Montmartre-on tett sétákért sem szednek még pénzt - sőt, egyelőre a luxusboltok oltárához is járulhatnak népek pénztelenül, még ha áldozni nem is tudnak rajta.
A kritika summája tehát az, hogy egy magát párizsi útikalauzként megnevező poszt tartalmazzon némi érdekességet, különösen akkor, ha a lehető legismertebb nevezetességekről számol be úgy, mintha a spanyolviaszt találta volna fel. Vagy, ha ahogy mondod, téged igazából más érdekel, és időd nagy részét neves kávézókban és boltokban töltötted, akkor írj azokról - boldogan fogunk olvasni róluk.
Bret Easton Ellis 1985-ben mindössze 21 éves volt, amikor a mára már kultuszregénynek számító Nullánál is kevesebb című regénye megjelent. Fiatal kora ellenére olyan markáns világnézet jellemezte művét, amely összefüggésrendszereiben nem csak generációját szólította meg, de az irodalomtörténészek…..