Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hokipapa

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jégkorong 3 éves a jégkorongblog 2010.11.08 07:00:00
Vagyunk kik, akarunk mit címmel írtunk bejegyzést 2007. november 8-án, lefektettük az alapokat, elindultunk. Új koncepciót 2008. november 8-án nem kellett fogalmaznunk, majd 2009. november 8-án egyebek közt erről beszéltünk: "Persze így is túlnőtt rajtunk az egész, olykor úgy…..
Szerdán megkezdődött a bajnoki szezon Svédországban is. A másodosztályban a magyar válogatott csatárt foglalkoztató Tinsgryd a Vaxjö Lakers otthonába látogatott, és 3-1-es vereséget szenvedett. Vas a negyedik sorban kapott helyett szélsőként, és bár az 56. percben ziccerbe…..
Palla Antal, a szövetség technikai igazgatója arról tájékoztatta az MJSZ hivatalos honlapját, hogy minden élvonalbeli csapat időben leadta a rajtlistát, és ugyanígy tettek a Mol Ligában induló romániai klubok is. Csapatonként legalább 15 fős névsort kellett beküldeni. A most…..
A mai feltételekhez képest az egyesületek számára is határtalan lehetőségeket biztosít a tervezett adótörvény-változtatás, mondta az jégkorongszövetség közgyűlésén immár új elnökként Németh Miklós. Az egyetlen jelöltet 68 szavazattal választotta meg első…..
hokipapa 2010.06.11 15:54:37
@szorgalmas:
Kangyalt a Stars delegálta, ellenben az elnökségben van debreceni és MAC küldött is.
Pénteken 11 órakor kezdődik a magyar jégkorongszövetség tisztújító közgyűlése. Ebből az alkalomból a hat első osztályú csapat vezetőjét kértük rövid értékelésre. Arra voltunk kíváncsiak, mit tartottak az elmúlt időszak legnagyobb pozitívumának és negatívumának,…..
hokipapa 2010.06.11 11:46:44
Annál - mint, ami a nyilatkozatokból kiderül - több történt az elmúlt hét évben.

@Skyblue:
Járj inkább Stars meccsre, mert az közelebb van és minden vonatkozásában jobb minőséget kapsz :)
Csütörtökön tartotta rendes és egyben tisztújító közgyűlését a Budapesti Sztárok Sportegyesület, közhasználatú nevén a Bp. Stars. A két éve felnőttcsapattal bővült utánpótlás-nevelő egyesület az utóbbi időben számos belső problémával küzdött, ezért a hírek…..
hokipapa 2010.06.07 09:17:41
@AG 2.0:
Ez tényleg nem az, aminek látszik, bár éppenséggel nem volt túl szerencsés.
Az osztrákok és a norvégok elleni mérkőzéseken az volt a leglényegesebb, hogy lássuk, milyen erőállapotban van a csapat. Kiderült, hogy megfelelő a fizikai állóképességünk, látszott, hogy magas tempó mellett is bírunk azonos iramban végigjátszani mérkőzéseket, vagy…..
hokipapa 2010.04.13 11:00:49
@brbara:
Szia! Kifizetném a jegyet, de természetesen állom az oda-vissza utat is kocsival.
Mi legyen?
Az utóbbi Dab.Docler–Vasas Bp. Stars mérkőzéseken történtek miatt Kovács Csaba, a  szövetség szakmai alelnöke egyeztetést kezdeményezett. Jövő hét elején minden csapat képviselőjével és a játékvezetőkkel is találkozik. Célja, hogy megelőzze a hasonló…..
hokipapa 2010.03.05 10:18:36
@Raon:
Köszönjük a tudományos igényű értekezést a hoki fővárosából!
Jó érzés, amikor valaki megmondja a frankót a többi hülyének, akik csak ugatják a hokit.
hokipapa 2010.03.05 10:51:18
@Raon:
Nem szermélyes: az eddigi (szurkolói) hozzászólások kb. annyira látták fehéren-feketén a dolgot, mint a klubbok hivatalos nyilatkozói, de a hozzászólók többsége nem is látta a mérkőzést (én sem és szerintem Te sem).

Nincs Volán fóbiám, sőt minden sikerüknek örülők. A hozzászólásoddal pedig annyi bajom volt csak, hogy a Volán nyilvánvaló fölénye a MOL csapatokkal szemben minden Volán szurkolót felruház szakértelelmmel és elfogulatlansággal. Másrészt egy Volán vs Stars/Dab bunyónak valószínűleg nemcsak Staros/Dabos sérültjei lennének, ami után azt írnátok, hogy frusztrált emberek vertek értékes játékosokat ...
Arról már szóltunk, hogy nyakunkon a 14 év alatti korosztály magyar bajnoki döntője, sőt jó előre beharangoztuk a többi utánpótlás-bajnokság végső szakaszának menetrendjét is. Az idő múlik, aki időt tudott rá szakítani, az már tanúja is lehetett a MAC Népstadion A csapata…..
hokipapa 2010.02.25 11:00:35
@Sz.P player:
Az SC akart csatlakozni a Magyar bajnoksághoz és elfogadta a feltételeket (a Volán pl. az első két EBEL szezonban utiköltség és szállás megváltást fizetett a többi csapatnak a fehérvári mérkőzések után). A feltételek elfogadása persze csak részben valósult meg, mert a rájátszásban nem érvényesülhetettt pl. 60%-os szabály, aminek az SC örülhetett a legjobban.
Tudomásom szerint az SC "hazai" mérkőzéseinek jég költségét minden esetben a "vendég" csapat állja a szövetség határozata alapján (a Crvena Zvezda is elfogadta a feltételeket a junior bajnokságban és kifizetik a jégidőt is).
A bírók meg nem biztos, hogy annyira részrehajlók, mert a hazai csapatoknak is össze-vissza fújnak.
hokipapa 2010.02.25 11:09:37
@Sz.P player:
Ha jól gondolom az SC akart csatlakozni a kölyök bajnoksághoz és elfogadta a feltételeket (a Volán pl. az első két EBEL szezonban utiköltség és szállás megváltást fizetett a többi csapatnak a fehérvári mérkőzések után). A feltételek betartatása mégsem sikerült annyira, mert pl. a 60% szabály érvényesült, aminek az SC örülhetett a legjobban.
Tudomásom szerint az SC "hazai" mérkőzéseinek jégköltségét a "vendég" csapatok állják (a szövetség döntése értelmében), ellentétben a Crvena Zvezda-val, aki a junior bajnokságban kifizeti a "hazai" jégidejét.
Az alapszakasz győztese és negyedik helyezettje vívja a második Mol Liga-elődöntőt. A Dunaújvárosban 18 órakor kezdődő Dab.Docler–Vasas Bp. Stars mérkőzést a Halassy, Abonyi, Soós D. trió vezeti. A final fourban a csapatok legjobbjai a többiekétől eltérő színű,…..
hokipapa 2010.01.23 21:52:16
@canadien: lementek? szülői után megbeszélhetnénk
Több cikket írtunk már a magyar utánpótlásról. Ezek általában nagy vihart kavartak. Áttekintő jelleggel még nem foglalkoztunk a helyzettel. Ezúttal foglalkozunk.A jégkorong utánpótlás-nevelés kérdése blogunkon markánsan először a Hári János svédországi sikereiről…..
hokipapa 2009.08.13 11:57:08
@szerencsételen: csak kívülállóként akartam okosat mondani, ha érintett lennék már kapát ragadtam volna ...
Sok érdekességet és tanulságot rejtő sorozat keretében mutatjuk be hétről hétre, miként készül két magyar játékos a világ élvonalához tartozó svéd ifjúsági bajnokságban. Joggal merült fel az igény, hogy a hazai helyzetet is ismertessük olvasóinkkal. Szándékosan nem csak…..
Hári János és Nemes Benjámin személyében a következő szezonban két magyar hokis is ott lesz a világ egyik legerősebb ifjúsági bajnokságában. Ráadásul mindketten bajnokesélyes csapatban játszanak Svédországban. A Farjestad és a Djurgarden is megkezdte a felkészülést. Arra…..
hokipapa 2009.08.04 16:49:25
@mhk: Igazság szerint nekem a Magyarországra érkező külföldi UTÁNPÓTLÁS edzők imádata-istenítése az ami szúrja a szememet.

Szerintem a magyar hoki sikere részben annak köszönhető, hogy feltétel nélkül fogadták el a külföldi edzőket és alkalmazták őket máig szinte minden korosztályban. Egy edző (vagy tanár vagy szülő) LEGFELJEBB a saját tudását képes átadni, ezért van szükség fejlettebb kultúrában tanult és szocializálódott edzőkre (is).
Nem érzem, hogy a játékosokkal vagy a szülőkkel kommunikációs problémám lenne – állítja Kercsó Árpád. A télen Székelyföldre távozott mesteredző várhatóan visszatér hazánkba, több klubbal is tárgyal. Kercsó szeretne visszakerülni az U14-esek tehetséggondozási…..
hokipapa 2009.06.11 15:29:56
@MeLa: Gondolod, hogy kétszer elkövetik ugyanazt a hibát?
Mintha a Stars és Kercsó sem teljes békében és szeretetben válltak volna el. Ráadásul Spisak menesztése, Robert Dever és Dima sem feltétlen az igazi környezet a "mesternek" ...
Szlovákia már középdöntős az A csoportos világbajnokságon, és a magyar válogatott is az lehet, amennyiben kedden legyőzi a módfelett acélos fehérorosz válogatottat. A szlovákok sikeréhez elég volt az egy pont, amelyet a fehéroroszok elleni rávezetéses vereséggel szereztek.…..
Jelentős meglepetésre harmadik helyen zárt Minszkben a divízió 1-ben újonc magyar ifjúsági válogatott. Öt másodpercre voltak a fiatalok az A csoportba jutástól. Ancsin László, a csapat szakmai vezetője nap mint nap kifejtette álláspontját nálunk. Most Marton Tibor, a csapat…..
Nem fogadta örömmel a válogatott budapesti vereségét a finn sajtó: A legérdekesebb mondat: a finn válogatott számára a magyar eddig legyőzhetetlennek bizonyult. Két kedves kollégánk, FTP és UN Owen szemlézte ki olvasóink számára a lényeget. Micsoda óriásfiaskó, Magyarország…..
hokipapa 2009.04.03 15:04:59
Kercsó Árpád, a magyar jégkorong feltámasztásának atyja volt nemrégiben Borókai Gábor Heti Válasz-főszerkesztő vendége a Kovács Á.–Tiffán-féle Andante Borpatikában. Olvasónk-tudósítónk részt vett az eseményen. Lesznek ismerős kérdések-válaszok. Érdekesnek tűnik…..
Február elején egy magyar fiatalember súlyos balesetet szenvedett Franciaországban. Szüleit a kórházi kezelés idejére Ladányi Balázs és családja fogadta be Brianconban. A média elfelejtette a sztorit, de a mi figyelmünket barátunk, Péter Emese felhívta egy blogra, amelyet a…..
Az egyik legbefolyásosabb magyar hokiember, Ocskay Gábor 31 éve építi Székesfehérváron a sportágat, jelenleg szakosztály-igazgatóként. Vele készült riportunkból egyebek közt kiderül, a labdarúgó-aranycsapat kapusának szerepe sem elhanyagolható a szapporói sikerben. Folytatódik…..
Igen izgalmas játék következik a számokkal az elmúlt negyed évszázad eredményei alapján. Kedves olvasónk, Ulrik nagy fába vágta fejszéjét: feldolgozta az elmúlt 25 év válogatott eredményeit, majd megnézte, milyen törvényszerűségeket tapasztalhatunk, és azt is, hogy mit hozhat…..
A Quebecben tartózkodó Pat Cortina szövetségi kapitányt gyorsan megkérdeztük, mi a véleménye az A csoportos magyar válogatott jövő évi beosztásáról. Megtudtuk.Lehet tudni a végleges csoportbeosztásunkat? – kérdezett vissza az olasz–kanadai mester. Kanada, Szlovákia,…..