Regisztráció Blogot indítok
Adatok
retepudjah

38 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zsírdisznóka Visszatértem... 2016.06.24 21:54:58
Hol is kezdjem, hol is kezdjem? Megpróbálok mindent az elejétől mesélni. A történet ott kezdődik, hogy 2015 márciusában részt vettem egy jótékonysági futáson Debrecenben, ahol megismertem egy hölgyet a Debreceni Hősök keretein belül, akivel azóta is napi kapcsolatban vagyok. Ahogy teltek múltak a…..
Először is szeretném megköszönni, hogy ez előző blogbejegyzésemet, 1 nap alatt közel 1000en elolvastátok. Nagyon jól esik, higgyétek el nekem.Ott kezdődik a történet, hogy a hétfői napon újra mennem kellett gyakorlatra, szerencsére, most olyan helyre kellett mennem ahová szívesen megyek, és ez a…..
Zsírdisznóka FUSS, BASZOD 2016.04.18 21:36:35
Hol is kezdjem az értékelőmet. Kezdjük ott, hogy honnan is indult ez az egész Vivicitta őrület.2016. januárjában mint minden ember tesz 1 fogadalmat, nekem 9 fogadalmam van amiből az egyik az az volt, hogy legalább egy 10 km-es fussak le 2016-ban. Ennek következtében be is neveztem a 31. Telekom…..
Sziasztok zsírdisznókáim!Nem is tudom hol kezdjen. 2015. január elsején én is tettem egy fogadalmat, mint mindenki más, viszont én nem mínusz kilókat hanem változást és sikereket fogadtam meg, amit szerintem ha nem is teljesen de teljesítettem.Kezdjük az elején. Januárban sikeresen…..
     Idén 2 naposra nyúló jubileumi 30. SPAR Budapest Maraton Fesztivál, ahol többféle távban mérhették össze erejüket a futók. Az idei évben rekord számú futót regisztráltak, a Föld 80 országából összesen 27860 főt. A közel 28000 fő közül rengetegen voltak olyan futók…..
A mai nap szelesnek, borongósnak indult Nyíregyházán és országszerte. Reggeli 6 órás kelés gyors zuhany felöltözés, összekészülés és irány Debrecen a Decathlon nagyerdei MiniMaratonra (táv: 5,274 km). Elég érdekes úton mentünk, sáron föld úton, fő úton és minden egyéb…..
Flint Clemes, a FlintLand blogger szerzője írt egy nyílt levelet azoknak, akik túlsúlyosan róják a köröket a futók között. Érdemes elolvasni.   Kedves Sorstársam! Igen, te. Te, aki úgy teszel, mintha nem látnál, mikor elfutunk egymás mellett. Te, akin nincs is rendes sportcucc,…..
Zsírdisznóka Mi az a három? 2015.09.12 21:52:59
Mi is az a 3? A három egy természetes szám, ami jelen esetben prímszám, de mi lehet még? Három kismalac, három királyfi vagy akár a három testőr. Az én esetemben teljesen más értelmet nyer ez a szám. Kezdve ott, hogy harmadikán, azaz október harmadikán láttam meg a nap világot,…..
Sziasztok!Köszönöm mindenkinek aki ír nekem levelet, én elolvasok minden üzenetet és igyekszem mindegyikre válaszolni időben, ahogy szokás mondani a sok jóval, sok rossz is együtt jár. Történt ugyan is a minap, hogy egyik oldal kedvelőm üzenetét olvastam, ami rövid volt, de annál…..
Egy kis múlt idézéssel kezdenék az írnivalómat. Ez a "görögláz", még 2013-ban kezdődött, amikoris 4 csoporttásram el akart menni nyaralni, és meghívtak engem is, akkor egy kisebb faluba mentünk ami Sarti néven volt nevezetes. Idén rutinosabban válogattunk helyet, helyszínt és…..
Szombatig kell kibírni a kánikulát, addig viszont nagyon kemény napok elé nézünk, a hét közepére a 40 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet. Összeszedtem pár remek ötletet, amelyekkel hatékonyan védekezhetsz a gutaütés ellen. Vörös riasztást adtak ki az egész országra,…..
A Fürjtojás jótékony hatásaÁltalános tudnivalókA fürjtojás ínyencségnek számító tojásfajta.A fürjtojás igen apró méretű, héja fehér alapon barna pettyes, ami a leggyakoribb, de a színe és rajzolata mindíg más, alakja megegyezik a normál tojáséval.Egy tojás súlya kb.…..
Valahol mindenkinek el kell kezdenie. Még sohasem futottál? Félsz, hogy percek alatt kidőlsz? Kövesd az Online Edzésnapló edzéstervét és 6 héten belül elérheted az áhított első 5 kilométert. Egyben.   Az első és legfontosabb szabály: NE ESS PÁNIKBA! Ezt az edzéstervet…..
Ez a hónap egy kicsivel mozgalmasabb volt mint az előzőek. Ebben a hónapban részt vettem 3 Futóversenyen.2015.03.14. I. Országfutás, Kisköre táv: 7,5 km 00:53:512015.03.21. II. Tavaszváró Futóverseny, Nyíregyháza táv: 5,1 km 00:36:262015.03.29. Rotary Jótékonysági futás, Debrecen…..
Zsírdisznóka A rizs ezer arca 2015.03.30 21:20:10
A rizs sokunk kedvenc körete Ázsiából érkezett az európai táplálkozásra. Bár a rizs a gabonák között a legtöbb szénhidrátot tartalmazza, közvélekedés szerint mégis diétásnak számít. Egészségesebb a tésztánál és a burgonyánál, de a helytelen elkészítés ezt…..
Egy-két alapszabály mielőtt nagy "fogyókúrába" kezdene valaki:- Elhagyod a fehér lisztet és a cukrot az étrendedből, vagy nagyon minimálisra csökkented a fogyasztásukat (de a legjobb, ha elhagyod), helyettesítőnek tudom javasolni az Abonettet, vagy a Tönkölymag lisztes kenyereket-…..
Ezt a típusú vízterápiát Japánban már évszázadok óta alkalmazzák különböző betegségek gyógyítására. A fejfájástól kezdve a rákos megbetegedésig sok mindenre hatással van a tiszta víz. A japán vízterapeuták szerint a vizet, mint a természet adta…..
Sziasztok Zsírdisznóka olvasók!Tudom el vagyok maradva a blog írásokkal, és hasonló dolgokkal, de szerencsére pörög az élet.Nagyjából összefoglalom az utóbbi 2 hetemet.Beadtam a felvételimet Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának Dietetikus szakirányára, és ha minden…..
Zsírdisznóka Túrótorta 2015.02.06 00:42:51
Tészta hozzávalói: - 170 g reszelt alma - 1 tojás - 50 g eritrit - 150 g zabpehely liszt - 6 g sütőpor (fél zacskó) - Liga vaj (kenéshez)   Túróréteghez: - 450 g túró - 300 ml natúr joghurt - 20 g zselatin - 100 g eritrit (de én kicsit keveseltem, szóval lehet egy…..
Sziasztok kedves Zsírdisznóka olvasók!Új év, új remény jeligével elkezdtem ezt az évet is. Sok minden változott, sok mindenben sikerült döntést hoznom, ami a későbbiekben majd kiderül. ;)Úgy kezdtem az évem, hogy megígértem magamnak, hogy miden héten legalább 5x futok vagy…..
Hozzávalók 50 dkg csirkemell filé 1 teáskanál görög fűszerkeverék 1 ek extraszűz olívaolaj 2 közepes db újhagyma 10 dkg csirkemell sonka 17 dkg light reszelt sajt 345 ml zsírszegény 12%-os tejföl 1 db tojás 1 kávéskanál ételízesítőElkészítés: A csirkemellet…..
Sziasztok kedves Zsírdisznóka olvasók!Az első és legfontosabb, hogy megköszönjem azoknak akik kihívtak különféle mozgásos kihívásokra Facebook-on. Amit örömmel fogok teljesíteni.Amit leszögeznék mindenkinek, attól, mert valaki végig csinálja a februári kihívásokat senkinek…..
Hozzávalók: (15-20 szelet kenyérhez- Teljes kiőrlésű szénhidrát csökkentett sok magvas kenyér (LIDL, frissen sült a legfinomabb, olyan 400-500g)- 5 tojás- mustár- só, bors ízlés szerint- Ízlés szerint: hagyma, kolbász (apróra kockázva), piros arany, erős paprikaElkészítés:A…..
Sziasztok kedves Zsírdisznóka olvasók!A mai nap elég mozgalmas volt szerencsére. Már lassan 1 éve küzdök láb problémával, lehet egy kicsit cikin fog hangozni, de úgy benőtt a lábkörmöm, hogy ha nem volt 1 számmal nagyobb a cipő akkor majd meg vesztem úgy fájt, és most kaptam…..
Nagyon gyorsan elkészíthető, igazán jó ízű cukor, házilag. Nem csak torokfájás esetén, hiszen az összetevői immunerősítésre is szolgálnak.   Recept:- 1 csésze (nád)cukor- 1/2 csésze víz- 1 evőkanál citromlé- 1 evőkanál méz- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér- 1/4…..