Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csallob

133 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég tré volt a helyzet a garázsban, mert mivel nem volt rendes aljzata (csak egy törmelékrétegen zúzottkő-réteg), gond volt a párával. A kocsim olajszűrője pl az olajcsere-periódusok között eltelt idő alatt teljesen rozsdás lett. Ez meg ugye nem jó az autóknak, ezért tenni kellett ellene. Azt…..
csallob 2024.04.02 08:59:33
@robigo: de, felmerült, csak elvetettem az ötletet :)
Az, hogy nehéz volt, nem azt jelenti, hogy lehetetlen, csak durván elfáradtam, mert ezek ketten olyan gyorsan keverték és hordták a betont, hogy nem volt tökölés :)
Legutóbb ott hagytam abba, hogy a szalagokat megvettem, de a hidegben nem fűztem be...Hát kár, hogy oda se próbáltam, mert 1,5 hete szerettem volna megcsinálni, de akkor szembesültem vele, hogy valami nem ok:  a szalag 19 cm széles a rések a kerítésben 18,3 cm-esek így csak gyűrődésekkel…..
Lesz házunk HM CRE 50 2024.01.11 13:30:19
A legutóbbi mopedcrossos bejegyzésben említettem, hogy eladtam a Riejut, és vettem helyette valami alkalmasabbat az ilyen és hasonló felhasználásra... Még őszi mopedrallyra is jó lesz, ott nem tiltott az enduró. Ez egy 2005-ös HM CRE 50 Six Competition (HM = Honda Montesa), ami egy olasz, de Honda…..
Lesz házunk 3D kerítés 2023.12.06 10:53:54
Amikor kész lett a házunk, a kocsibejáró felőli oldalon nem csináltunk kerítést végig, hanem csak a ház hátsó sarkától indult, hogy ne lásson annyira az összes szomszéd. Mert ugye nekik nem igazán vannak kerítéseik. Akkor az volt a lényeg, hogy gyorsan és gazdaságosan legyen valami, itt írtam…..
Október 28-án megvolt az őszi mopedrally is, amin mi is résztvettünk páran (Laci, tesója Ati, én) a bandánkat képviselve. Nekem ez volt az első őszi rallym, az Atinak pedig a legeslegelső bármilyen mopedrallyja. Már előző nap elindultam egyedül, mert a vasi részlegről senki se jött. Szakadt az eső…..
Október 1-én került megrendezésre a 3. Mopedcross verseny Kanizsán, mire szerencsére el tudtam menni. A részvétel már más tészta, de mindjárt írom :) Pont előtte egy héttel adtam el a Riejut, mert hogy minek az nekem, úgyis gagyi futóműve van... Nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan elviszi valaki,…..
Lesz házunk Macskaház 2023.09.21 11:30:29
Mivel a macska ki lett tiltva a garázsból, ahogy nemrég az ajtós posztban írtam róla, kellett neki valami hely, ahol télen meghúzhatja magát a hidegben. Először arra gondoltam, hogy az itthon lévő maradék faanyagokból összedobok valamit neki. De aztán elvetettem az ötletet, mert sok baszakodással…..
Az idei mopedrallyn az Ádi kipufogója feladta a harcot, mert elfogyott a rázkódástól a kiufogócsonkról a menet. Ennek megoldásaképpen kitaláltuk, hogy az S53-ra való rugós rögzítőt fogjuk alkalmazni. Ezittaz: Lehet, hogy már korábban ezt a képet betettem egy bejegyzésbe, de akkor most ide is…..
Kizártam a kötsögöket :D Szóval így pár év elteltével rászántam magamat, hogy vegyek egy ajtót a hátsó nyílásra, amit persze direkt egy ajtónak szántam, amikor megcsináltam a garázst. A szomszéd macskák teljesen be voltak költözve, ide jártak aludni, meg volt, hogy valamelyik ráfosott az egyik…..
Idén sikerült részt vennem a kerülős túrán, ami augusztus 11-12-én lett megtartva, szóval most 2 napos volt.Annyi volt a felkészülésem, hogy megtankoltam az 51-est, és raktam a légszűrő oldali dobozba pár tartalék alkatrészt (babetta FAGY gyújtóegységet, gyertyát, kulcsokat, fogókat, csavarokat,…..
Van pár dolog, amit az én motoromon is lehet optimalizálni, de az Ádi motorja sajnos nem ment végig (kb 130 km-ig jutott), mert elfogyott a menet a kipufogócsonkjáról. Emiatt leszakadt a kipufogó, hiába drótoztuk vissza, mivel nem zárt rendesen, nem volt benne elég erő a fosóhomokban menéshez. Pedig…..
Múlt hét szombaton (pünkösd vasárnap előtti szombat) megvolt a mopedrally, ami megint egy 3 napos kalad lett, ahogy szokott. Péntek reggel mentem Szombathelyre a Chrisért, ott elintéztük a Toyota szervizben a visszahívásos légzsákcserét, aztán irány Kanizsa. Ott átpakoltunk a 2 Ducatora, aztán…..
Lesz házunk Simson Chimera 4. 2023.04.28 11:39:03
Először a legfontosabbal kezdem, ami mostanában történt: elvileg kész vagyok, mert sikerült az egész hátulját megerősíteni. A legutóbbi bejegyzés végén említettem, hogy a lengővilla tengelyének a csöve is szét volt verődve. Emiatt szinte darabokra szedtem (az eleje egyben maradt, de amúgy mindent…..
Lesz házunk Simson Chimera 3. 2023.04.02 10:31:28
Jelentős újratervezés történt, mert szar volt az egész :DLegutóbb jónak tűnt minden, szépen járt, volt alapjárat, pörgött is rendesen, de csak üresben. Amikor akartam vele menni, ráültem, betettem sebességbe és kapásból lefulladt, semmi erő nincs abban a membrános, babetta gyújtásos blokkban.Emiatt…..
Lesz házunk Simson Chimera 2. 2023.01.16 15:11:06
Az elmúlt hétvégéken elég sokat szereltem, mert szeretném, ha jól sikerülne a motor, és nem kéne aggódni, hogy hogy érek le vele Szegedre a mopedrallyn, vagy hogy egyáltalán leérek-e. Szóval a múltkori todo listáról elég sok tételt lelehet húzni: Tank - kipucoltam újra, rengeteg rittyó jött ki…..
Lesz házunk Simson Chimera 1. 2023.01.02 11:27:14
Az előző bejegyzés óta elég sok mindent tákoltam és az ugrott be valamikor, hogy a legújabb (és remélhetőleg végleges) mopedrallys kismotoromat Kimérának (Chimera) nevezem el, mert többféle "genetikai információt" fog tartalmazni, ha kész lesz :D Múltkor arról írtam, hogy elég sok előkészületet…..
Lesz házunk Mopedrally bonyodalmak 2022.12.02 11:37:17
Valamikor írtam róla, hogy tervezem upgradelni a retekmotort, és az am6 blokkal milyen menő lesz...Na ez mostanában nem fog összejönni, mert szigorodnak a mopedrally szabályai, ami szerint nem lehet modernnek számító vízhűtéses kisenduróval részt venni. Valamint a nagyon bütykös cross gumi sem…..
Múlt héten betonozgattam kicsit egyedül, mert az Aninak már korábban megígértem, hogy a terasz körül kicsit eligazítjuk a terepet. Szerinte nagyon ronda volt, ahogy be lehetett látni alá és a föld keveredett a kaviccsal. Szóval kiástam, kevertem betont, vagdostam szegélyköveket, ahogy kellett…..
80-as években készült használatitárgyakat vizsgáltunk meg. Vajon melyiket érdemes eladni és melyikkel kell még várni? Fotó: Fortepan/ Szalay Zoltán   A rendszerváltás előtt használt tárgyakat alapvetően két halmazba lehet sorolni. Az elsőbe olyanok kerülnek, melyek az emberek döntő többségében…..
Lesz házunk Nincs több hitel!!! 2022.09.20 15:30:31
Végtörlesztettük az építési hitelünket (vagy talán mondhatom, hogy én, mert nekem volt a mániám, hogy szabadulni kell, ezért szorgalmasan gyűjtögettem), így szerencsére nem maradt semmmi. Még 2019-ben volt egy bejegyzésem, amikor a 3 millás piaci hitelt csengettük ki 2 db fundamentából, most viszont…..
Lesz házunk Fatároló 2. 2022.09.15 08:50:22
A múltkor leírtakhoz képest egy csomó minden változott, szóval nem úgy alakult a befejezés, ahogy terveztem.Először is, az végül teljesült, hogy kaptam a Matyitól deszkát, amit el is hoztam simán és fel is raktam. De mivel vettem az utánfutót, az állt egy darabig a fatárolóban, ami nem ideális…..
Augusztus 6-án újra részt vettünk a kanizsai mopedcrosson, de ez már nem olyan volt, mint tavaly. Akkor tele volt amatőrökkel, mint mi, most meg egy csomó komoly motor volt, rengeteg pitbike, meg mi voltunk az egyetlenek kantáros munkásgatyában. Meg az is sokat elárul, hogy összesen 4 db simson…..
Az van, hogy nagyon nincs megoldva a csapadékelvezetésünk és ez ellen muszáj volt tenni valamit. A szomszédoknak mindnek van egy beton áteresze az út alatt, ami az utca túloldalán lévő patakba vezeti a vizet. De nekünk nincs, mert a mi telkünk üres volt, ők meg állítólag mindenki magának csinálta…..
csallob 2020.12.04 07:11:47
@vakrep: szerintem megprobalhatnad betolni a 110-est, valamennyire az is kepes hajolni. Aztan ha elakad, akkor is legalabb az elakadasig benne lenne stabilan. Aztan meg a belsejeben elferne a 80-as flexicsö.
Az alap meg pont eszembe jutott valamelyik nap, hogy megkerdezzem, hogy a haz külsö falanal nem fogod-e eltalalni :)
csallob 2020.12.07 09:39:19
@vakrep: de jó, gratulálok!
csallob 2022.08.20 20:03:16
@Balázs Hajdú: helló, az emailre válaszoltam :)
Rég került szóba ez a nagy dög Toyota, úgyhogy ideje kitérni arra, mik történtek vele több, mint egy év alatt. Mondhatnám, hogy nem volt róla mit írni, de ennyi erővel azt is mondhatnám, hogy a fű kék, vagy hogy a bolygó a tengelye körül forog. Pedig hát a férfi tudja, hogy mi körül forog. Úgy…..
Lesz házunk Retekmotor upgrade 2022.07.31 16:45:56
Miután múltkor az Ádinak összeraktuk az átépített Starját, ami egy nagyon szép tákolás lett, újra kedvet kaptam, hogy foglalkozzak a saját tákolásommal. Ugye volt a tavalyi motorom, amivel nem tudtam végigmenni a mopedrallyn, ezért letámasztottam, és hozzá se nyúltam azon kívül, hogy a tesómnak…..