Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Önsegítő

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KARÁCSONY. Neked mi ugrik be először e szó hallatán? Nagyi csodálatos halászlevének íze? A fenyőfa illata? Gyermeked, ahogy izgatottan tépi a csomagolópapírt az ajándékról?  Esetleg az, ahogy hulla fáradtan lerogysz az ünnepi asztalhoz a napok - hetek óta tartó készülődés…..
Hogyan győzzük meg társunkat arról, hogy rossz úton jár? Mit kezdjünk azzal, ha az ismerősöknek, családtagoknak túl nagy befolyása van párunkra? Mit tehetünk, ha közös életünket érintő alapvető kérdésekben sem tudunk megegyezni? Ezekre a kérdésekre keresi Péter a…..
5 Habits That Can Poison Any Relationship 1. Méreg: panaszkodás. Példa: „jaj, annyira nincs kedvem ma futni menni, ááá.. pedig muszáj, olyan kövér vagyok!” Ellenszere: pozitív megállapítások. Példa: „munka után kimegyek futni, mert olyan jó volt a múltkor is, érzem a…..
6 tipp életed újrakezdéséhez:1. A múlt helyett fókuszálj a jövőre! Találj konkrét célokat és tedd meg az első lépést a megvalósításukért. Pl. iratkozz be egy tanfolyamra, frissítsd az önéletrajzodat új munkahely kereséséhez, vagy főzz valami egészségeset az…..
Rendszeresen találkozom pszichológus szakembernek címzett olyan kérdésekkel, melyekben a segítségkérők miután röviden beszámoltak élettörténetükről, felteszik a kérdést: mit tegyek? Elmondják, hogy a válságos időszak közepette nem látják a kiutat, elvesztették „régi…..
Életünk értelmére nem lehet hosszú töprengés után rájönni. Mert az csak úgy világosodik meg számunkra, ha meghaladjuk önmagunkat, elfelejtkezünk önmagunkról és valaki (vagy valami) rajtunk kívül állóban oldódunk fel. Szerintem. És Victor Frankl szerint.  …..