Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unionista... (törölt)

0 bejegyzést írt és 369 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sőt, Obama azt mondta, hogy Magyarország már döntött: a saját helyét az orosz, a kínai, a kenyai, az egyiptomi, a burmai, az azerbajdzsán stb. rezsimek között jelölte ki a szabadság és a társadalom elnyomásában. Hadd tegyem hozzá, ezzel nem tett mást, mint nyugtázta a magyar…..
unionista... (törölt) 2014.10.09 11:45:31
@egyetmondok:
attól, hogy az ember környezetfüggő megoldásokat hoz létre. létrejönnek a természeti formákat követő láncok, elágazások, gyűrűk. és ez hiányzik a zsidó-keresztény kultúrából. mert az olyan univerzális megoldásokat keres, ami mindenhová odaillik. mert ez a szórvány gazdaság és kultúra érdeke. a zsidó-kereszténység evolúciósan így jött létre. és ebben hasonlítanak rájuk a balkáni cigányok, akik közéjük keveredtek. az indoeurópai népek szeretik megkülönböztetni őket. mert az indoeurópaiak tájegységeket akarnak belakni. ebben a nyugat képviseli a városiasságot és a modernitást, a kelet pedig a hagyományt és a vidékiességet. és van egy közép-indoeurópai kultúra, amelyik ezt a kettőt össze akarja kapcsolni. és itt nyilván elsősorban ezeket kellene megerősíteni. azért, mert ez a csoport adja a többséget.
unionista... (törölt) 2014.10.09 15:01:10
@egyetmondok:
a közjogi berendezkedésről van szó. és nem általában véve az alkotmányosságról.

izrael egy olyan ország, ami földrajzi értelemben egyöntetű. a lakosság többsége egyetlen evolúciós ágból ered. az arabok is sémik. a többség rendelkezik valamilyen szilárd meggyőződéssel. az egyik ábrahámi vallást követi. ha ezeket összebékítik, akkor működhetnek egykamarás parlamenttel. többségi kormánnyal és kisebbségi önkormányzatokkal. úgy, hogy a főbírákat paritásos alapon választják. erre mondom azt, hogy ez egy szimplex, libertárius zsidó közjog. de ez a rendszer magyarországon megbukott. pontosabban ezt ki kell egészíteni újabb közjogi elemekkel. a független önkormányzatok, kétkamarás parlament, szövetségi államrend.
unionista... (törölt) 2014.10.09 15:34:37
@egyetmondok:
magyarországon a különféle településtípusoknak eltérőek az érdekei. a fővárosi agglomeráció egészen mást akar, mint a vidék. de a vidék sem egységes. nyilván nem ugyanazt és nem pont ugyanúgy kell fejleszteni a balatonnál, mint a mecsekben, vagy mondjuk az alföldön. de még a tiszántúl sem teljesen egységes. mert eltérőek a földrajzi adottságok, és esetenként eltérőek az etnikai viszonyok. és ez jelentős önkormányzatiságot követel. ami kihat a közjogi berendezkedésre. ha ezt nem érted meg elsőre, akkor sokadjára sem fogod.
Tegnap este elkezdődött az a műsor, amit nem lehet nem szeretni, mert azokat az embereket szopatják benne halálra, akiket mi is ütnénk, mármint virtuálisan. És ütünk is, 34 napon át, öten, felváltva, hogyvoltonként max. 3000 karakterben, de sok képpel és animdzsiffel, hallgatva a…..
unionista... (törölt) 2014.10.07 12:54:14
unionista... (törölt) 2014.10.07 12:54:48
A kormányzat az önkormányzati választások után nem azt fogja nézni, hogy melyik városvezetés "milyen színű", hanem azt, hogy mi a programja, hogyan tud gazdasági növekedést elérni - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap este az ATV Szabad szemmel…..
unionista... (törölt) 2014.10.06 22:23:11
@panelburzsuj:
orbán átül 17-ben áder helyébe. és? 18-ban a fidesz megnyeri a választást. ha szoros lesz az eredemény, akkor előre hozzák 17-re. de tegyük fel, hogy ezt már nem nyeli be a nép. és? szerinted a csalódott jobboldali választó kire fog szavazni? a nép megszavazza a lázár-vona kétharmadot. überfasza. legjobb esetben hazarendelik tibót brüsszelből. azért, hogy egy kicsit elfogadott kormányfő legyen. lesz egy schüssel-haider koalíció magyar változatban. navracsics-vona. és? ebből ki kerülne ki győztesen?
unionista... (törölt) 2014.10.06 22:27:57
@Krétagarbó:
hja, csak részlet kérdésekben tér el. ez ismerős szöveg a jobboldalról.
unionista... (törölt) 2014.10.07 01:23:42
@panelburzsuj:
ha orbán viktor lelép, akkor nincs vezér. a jobboldali választók csalódottak lennének. de ezzel a baloldal automatikusan nem jut vissza a hatalomba. persze lehet, hogy a jobboldal is szétesne. és a baloldal összeállna. de azért egy baloldali kormánynál a békemenet janicsárjai felszednék a macskakövet. a kormányzás problematikája nincs megoldva. hacsak nem lesz magyarország német protektorátus. de az mondjuk éppen orbánnal is lehet. mert az is egy megoldás berlinnek.
A Fidesz -- a saját szempontjából stratégiai hibát vétve -- politikai csapdába hajszolta az országot. Olyan versenyt indított a lelkekért, amelyben féltávnál ugyan vezethet, de nem nyerhet meg, mert (1) már látszik, hogy a nemzetközi környezetben nem fog beállni az "unortodoxiát"…..
unionista... (törölt) 2014.10.05 12:41:43
@panelburzsuj:
volt közmegegyzés. csak az alapjaiban volt elhibázva. túlságosan szűk körből választódott ki az elit. olyan emberekből, akik sohasem élvezték a többség bizalmát. és soha nem is fogják.
unionista... (törölt) 2014.10.05 14:04:19
@panelburzsuj:
mondhatjuk azt is, hogy közérzületet lovagolták meg.
unionista... (törölt) 2014.10.05 14:04:57
@zenonküp:
egy önszerveződő társadalomban téged megölnének.
Mit szólnál, ha mások 6 szavazólapot dobhatnának az urnába, míg Te csak egyet? Ha Budapesten szavazol az önkormányzati választáson, jó eséllyel hasonló jogsérelem áldozata vagy. A TASZ új választójogi kampányában, a budapestkiralysag.hu-n viszont Te is felléphetsz a jogsértés ellen egy egyszerű…..
unionista... (törölt) 2014.10.04 21:47:41
12-13 éves újvidéki kislányok egyre gyakrabban adják a fejüket prostitúcióra aktusonként csupán néhány száz dinárért, tájékoztatták a szerbiai Informer újságíróját az újvidéki rendőrségen. Még megdöbbentőbb, hogy olyan lányok is akadnak, akik a rendőrségi…..
unionista... (törölt) 2014.10.02 23:09:35
@Phteven:
maxval bolgár.
Révész Sándor korszakalkotónak nevezi a filozófus Kis Jánosnak, az SZDSZ első, korán leköszönt elnökének írását a pártról. A "korszakalkotó" elég erős jelző, és újra elolvasva az írást váltig nem látom, miért lenne az. Viszont leírom, mit látok. Kis dicséretesen…..
unionista... (törölt) 2014.10.02 19:29:51
@HaFr:
de. csak az mekkora hülyeség az, hogy az szdsz azért bukott el, mert "szakszerűtlen" volt. melyik párt nem volt "szakszerűtlen". azért buktak el, mert hazátlanok. és ilyen emberek nem kellenek a többségi magyaroknak.

ha a cohen zsidóságot egy kicsit is érdekelné a magyar történelem (mondjuk az általános iskolások szintjén, mert ehhez tényleg nem kell több), akkor értenék, hogy itt a szabadságvágy mindig a nemzetieskedéssel kapcsolódott össze. itt a jobboldali nem ortodox liberalizmus a leitkultur. ha hegemóniát akarnak, akkor ezeknek az embereknek másik hazát kell választaniuk.

még egyszer. nem az összes zsidóval van a probléma. azt sem gondolom, hogy ezek az emberek gonoszak lennének. egyszerűen nem klappol a gondolkodásuk a többségi magyarokéval. a munkásokkal és a parasztokkal nem jár egy rugóra az agyuk. és ugye értelmiségi létnek ez az előfeltétele. feltéve, hogy tényleg demokráciát akarunk. nekik kell távozniuk. ez teljesen egyértelmű.
unionista... (törölt) 2014.10.02 20:46:53
@zenonküp:
te kizárólag a történelem könyvekből olvasod az etnogenezist. elemi biológia is kell hozzá.

a magyar eredet-rangsorban az I csoport a második legfontosabb. persze nem az északi-germán népekkel vagyunk közeli kapcsolatban, hanem a délszlávokkal. akik ebbe a félig nyitott medencébe szép számmal telepedtek be. és hozták magukkal I2 jelű "nemzetieskedő" kultúrát. csakhogy ennek párja az I1 jelű skandináv szociabilitás. ezek a történelem előtti időkben váltak szét. és mindkettő bejön a magyaroknak. erre érzett rá kádár. a balkáni típusú nemzetieskedés helyettesíthető klasszikus szociáldemokráciával. a késő kádár kor bevallottan ezt a világképet másolta. ide tartozott a garzon bútor, vagy az iskola-számítógép. kis jánosék úgy képzelték, hogy az I típusú nemzetieskedést J típusú szociabilitással lehet helyettesíteni. nem lehet.
unionista... (törölt) 2014.10.02 22:10:39
@zenonküp:
erre a bekezdésre gondolsz? "in europe, for example, hungarian spoken in the geographic center of many indo-european branches: ..." ez nem magyarázza meg, hogy az szdsz szocializációs kisérlete miért bukott el. és azt sem, hogy a kádár kor ebből a szempontból miért volt viszonylag sikeres.
A nagy visszalépések napján – vagy a visszalépések nagy napján – Bokros Lajos (többek között) közölt két fontos dolgot: sárdobálásban nem vesz részt nem avatkozik bele a baloldali pártoknál folyó hatalmi harcokba. (Magam is azt gondolom, hogy jó lenne ehhez tartani…..
unionista... (törölt) 2014.10.02 21:21:40
@béla a görög:
értem, hogy nem vagy magyarellenes. ez teljesen legitim érvelés. meglátjuk, hogy mire lesz elég.

a kemény az lenne ha valaki azzal kampányolna, magyaroknak végre saját fővárosuk legyen. ahogyan a franciáknak. és hogy budapest belvárosában egy ponton az ablakok többségében legyen ott a magyar trikolór. mert az lenne a történelmi diadal. ami a nemzetté váláshoz elengedhetetlen. és ugye ez is felvethető. ha tényleg demokráciát akarunk. ezen is el lehet gondolkodni.
Tegnapi bejegyzésemhez éjfél után huszonhat perccel érkezett az első neves hozzászólás. Domokos Lajos a Bokros-jelenségről fejtette ki az álláspontját. Ha a volt pénzügyminiszter legyőzné Tarlós Istvánt, két út állna előtte. Vagy konzervatív úrhoz nem illő módon…..
unionista... (törölt) 2014.10.02 19:42:33
@IGAZI_kovi1970:
az nem antiszemitizmus, hogy leírom: zsidó. ahogyan az sem frankofóbia, ha azt írom: francia. semmi problémám a zsidósággal. de ennek a népnek északi-germán/skandináv és balti/finn-ugor kultúrára épülő szociáldemokrácia kellene és nem zsidó baloldal. ez ilyen egyszerű. lehet ordítani a fasizmust.
Clinton és Obama beszólt, a KDNP (?) frakcióvezető-helyettese vissza-. (Obamát, úgymond, a bankok "elszámoltatása" és a rezsicsökkentés zavarja. Mondja, és hát nyilván. Kínában, Burmában és Venezuelában is éppen rezsicsökkentési láz van, ideje volt Baracknak kiállnia mindenki…..
unionista... (törölt) 2014.10.01 14:01:34
@panelburzsuj:
önkormányzat: támogat/nem támogat
kormány: tilt/nem tilt
bíróság: tűr/nem tűr
aczél elvtárs féle 3 "t". csak fordított sorrendben.

miért ne mondhatná azt egy polisz vagy egy metropolisz, hogy rendben jöjjön dugin. mondja el a téziseit. de esetleg hangozzanak el az antitézisek. és aztán adjanak ki egy közös nyilatkozatot. a szintézist. és ezt szervezi a berlini hegel intézet. ami önkormányzati fenntartású. de a frankfurti iskola ez ellen tiltakozik. értem, hogy ez veszélyes. mert hans esetleg a fasiszták oldalára áll. de ha szimplán betiltják, vagy kontroll nélkül tűrik, akkor az még veszélyesebb.
unionista... (törölt) 2014.10.01 20:59:57
@kiir:
mivel nincs konstruktív álláspontod, ezért nincsenek érveid sem.
unionista... (törölt) 2014.10.02 01:15:04
@kiir:
a politikában mindenkinek legfeljebb féligazsága van. akinek nincs álláspontja, azzal fölösleges vitázni. értem, hogy a te nézőpontod pont fordított. azt gondolod, hogy aki gondol valamit azzal nem érdemes vitázni. te valamilyen szuper elméletet keresel. de az nem létezik.
Egy duguláselhárítással foglalkozó cégnek akkor megy jól a bolt, ha sok az eldugult lefolyó, WC és vízvezeték. Ha azonban csak kisebb üzemzavarok lépnek fel a háztartásokban, melyeket a tulajdonosok is el tudnak hárítani, akkor a tisztító cég szlogenjei üresen csengenek. Erre…..
unionista... (törölt) 2014.10.01 10:54:47
@Croma Soma:
engem nem zavar ha szeged az egyetlen szocialista város akar maradni, és botka szocialista polgármester. ha ebben látjátok a jövőt, akkor hajrá.
unionista... (törölt) 2014.10.01 11:39:57
@diszkriminans:
nem új baloldal kell, hanem független polgármesterek. úgy tűnik, hogy nem szegedé lesz ebben az úttörőszerpet. a szegedi polgárok ezt nem értik. bal-jobb. ti is csak ezeket magyarázzátok.
unionista... (törölt) 2014.10.01 13:33:08
@diszkriminans:
engem az ország érdeke szempontjából érdekel szeged. ha botka függetlenként indulna, akkor azt mondanám: nyerjen. mert a független önkormányzat menő. az út sem bal, vagy a jobboldali. ha mszp színekben indul (mert nem érti, hogy a tehetséges embereknek függetlenedni kell a pártoktól), akkor inkább válasszanak ott is fideszest.
Két világképpel van dolgunk, amelyek jóval túlmutatnak a releváns ideológiákon. A legfontosabb különbségeik az emberhez való hozzáállásból fakadnak, a konzervativizmus ("k.") szkeptikus az ember erkölcsi tökéletesedésével kapcsolatban, a liberalizmus ("l.") optimista. Ebből…..
unionista... (törölt) 2014.10.01 09:23:08
a liberálisok általában a forward mutánsok. akik valamit egyedien, újszerűen akarnak megoldani. követelik maguknak a szabadságot. a liberalizmus ezeket származástól függetlenül tereli egy platformra.

és rendszerint velük szemben sorakoznak fel a reverse változatok. akik azt mondják, hogy csináljunk mindent úgy, ahogyan régen. régen minden jobb volt. és nagy egyetértés van abban, hogy a konzervativizmus is független az eredettől.

egyetlen probléma van ezzel. hogy az emberek döntő többsége semmilyen. amikor jön a kulturális dekonjunktúra és a gazdasági recesszió (válság), akkor az egész konzervatív és a liberális vita értelmét veszti. nem az számít, hogy ki a progresszív és ki retrográd, hanem az, hogy ki törzsbe tartozik. és ebből rendszerint az egymástól távol álló kisebb és ebből következően összetartóbb politikai csoportok kerülnek ki győztesen. errefelé ezek a "zsidó" és a "cigány" csoportok. "zsidó baloldal", "cigány jobboldal". a genotípus számít és nem az, hogy ki milyen filozófiát aggat magára. megjelennek a "nácik" és a civilizált "árja" csoportok. ez persze tolja a politikát jobbra és szélsőjobbra. ezzel szemben lép fel a baloldal és a szélsőbaloldal. a vad típusú komcsik. akik a pártban szocialistává szelídülnek. és megjelenik egy kommunitárius (keresztényszocialista) eszménykép. és aztán ez megint kettéválik. konzervatívra és liberálisra. valahogy így megy ez.

most a magyar közélet a "benáculás" időszakát éli. és a kérdés az, hogy lesz-e hunyadi, bocskai, zrínyi, rákóczi, kossuth esetleg széchenyi típusú fazon. a magyarok döntő többsége az ilyen típusú embereket értékeli. illetve a jóságos és igazságos mátyás királyokat.
Pangea Mit brennender Sorge 2014.09.28 21:48:41
"It is easy to see how Luther prepared the way for Hitler." Dr. William Temple, Canterbury érseke 1941, London  A második világháborút követően kialakult általános nézet szerint a katolikus egyház és a Vatikán legjobb esetben is Hitler kollaboránsai voltak, akik semmit sem…..
unionista... (törölt) 2014.09.30 23:48:09
@csentecsa:
asszisztáltak. szóval az nem megy, hogy valaki az isten földi helytartójának hazudja magát. és utána széttárja a kezét. ez a pilátusi logika.
unionista... (törölt) 2014.10.01 08:04:32
@eloi:
ez a szokásos képmutató farizeus szöveg.
Fodor Gábor tavaly október 23-án "erkölcsi parancsnak" nevezte az összefogást. Azt követelte, hogy világnézetre való tekintet nélkül fogjanak össze az Orbán-rendszer ellen a "szabadságszerető magyarok". Fodor és főpolgármester-jelöltje, Bodnár Zoltán bankár A főváros…..
unionista... (törölt) 2014.09.30 19:32:02
@öreg_répatorta:
mindegyik hegemóniát akar. szóval ezek az emberek képtelenek másodikok lenni. ha nincsenek hatalmon, akkor diktatúra van. ha bírálják őket, akkor az a fasizmus.
Ha valaki azt mondja nekem, hogy egyszer megérem, hogy felbőszült kisnyugdíjasok üvöltik majd torkaszakadtukból az RTL Klub Nagytétényi úti székháza előtt, hogy Vissza Szulejmánnal! vagy El a kezeket Szulejmánról! akkor kiröhögöm és/vagy bezáratom az illetőt, mert…..
Az a vicc, hogy ezek a jóemberek, akik összegyűlendőben voltak még tegnap ilyenkor (de a tiltás ellenére sem tettek le róla) semmi olyasmit nem mondanak mainstreamben, amit Orbán Viktor ne mondana el bármelyik tusványosi meetingen. Mindkét félre jellemző a törzsi-etnicista-organikus…..
unionista... (törölt) 2014.09.30 18:37:13
@fvipera:
hja, mert valaki azt mondja: "zsidók", akkor náci. ha azt mondja valaki "franciák", akkor frankofób?
Na, figyelj, haver, megköszönném végre, ha a think tank leadna, mondjuk, három üdvlövést, ha kisütöttétek ott benn, miféle kráciát akarjon a Vezér: per momentán ismerjük az illiberális és a kereszténydemokrata plánumot, és van a harmadik, a biztos létező, a kleptokrácia, és…..
unionista... (törölt) 2014.09.28 15:23:03
@megamind:
van számosság, és van távolság. ebből következően van metrika. és topológia. elemi matek.
unionista... (törölt) 2014.09.28 19:29:35
@megamind:
azt gondolom, hogy egy kultúrát nem egyszerűen a nyelv hoz létre. mert akkor létezne egységes "angol", vagy "spanyol" kultúra. de erről nem beszélhetünk. sokkal inkább arról van szó, hogy minden kultúrához tartozik egy domináns törzsi csoport: egy eredetcsoport és a etnikai sorrend. tehát ha az evolúciós ágakat "betűvel" jelöljük, akkor a kultúra lesz egy "szó". ezekről azt gondolom, hogy többé kevésbé egyenrangúak. tehát ezek között már nem állítható fenn egyértelmű sorrend. a zsidó kultúra sem áll a magyar felett. de a mai magyarországon a zsidó-keresztény eredetcsoport kevésbé befolyásolja a kultúrát, mint a balkáni cigányság és a hozzájuk csapódó szefárd zsidóság. egész egyszerűen azért, mert a "cigányok" többen vannak, mint "zsidók". és akkor demján, széles, csányi, andy vajna a jobb oldalra állnak. vagy akár fásy ádám, a gypsy king, nótár mary és ll junior. szerintem ez a magyarázata annak, hogy az aksenázi zsidó kultúra háttérbe szorul. kevés zsidó gyerek születik magyarországon. cigány gyerek annál több. lehet kiáltani "fajelméletet". magyarországon a demográfiáról sem lehet értelmesen beszélni. azért, mert az ortodox liberális politikai csoport ezt gátolja. és ennek a csoportnak a közéleti kiszorítása folyik. a gazdasági érdekeiknek a kulturális értékeinek a gyengítése. végső soron az askenázi zsidóságnak a magyar társadalomból való kiűzése. én utóbbinak nem örülök. de ezekről a kérdésekről a magyar nép és az európai népárt dönt. és úgy tűnik, hogy ehhez a német és az osztrák néppárt is asszisztál. az amerikai demokrata párt tiltakozik. a magyar társadalom új egyensúlyi állapotot keres. majd meglátjuk, hogy mi lesz ennek az eredménye. nem nagyon akarok ezen rugózni. belátom, hogy értelmes párbeszédet nem lehet folytatni.
unionista... (törölt) 2014.09.28 22:48:07
@vitéž munkášőr:
sajnos, ez most abbahagyom. azért, mert azt gondolom értelmes párbeszéd nyílt terepen nem lehetséges. van jobb dolgom is, nekem ez annyira nem fontos.
A mai végtelenül korlátolt világunkban, amelyben a nép fiainak-lányainak egy egyébként versenyképtelen országban egyetlen áruba bocsátható értéke maradt, ez pedig a szavazata, a nacionalizmus és a pőre demokrácia násza tűnik az évtized legfontosabb folytatólagos celeb…..
unionista... (törölt) 2014.09.28 13:53:48
@panelburzsuj:
és ezek tudományosan mennyire vannak megalapozva. félig-meddig. mert a politikának ez a természete. szóval ezt egy közéleti diskurzusban számon kérni nem lehet. pláne olyan esetben, amikor kis mintás felmérések vannak. nem nagyon akarok ezen rugózni. belátom, hogy képtelenség erről nyíltan és értelmesen diskurálni. ami azt jelentő, hogy ezt primitív módon oldja meg a természet.
unionista... (törölt) 2014.09.28 22:08:39
@panelburzsuj:
erre mondja a nép: viszlát.
unionista... (törölt) 2014.09.28 22:26:16
@panelburzsuj:
és mit építenek? halottasházat a polgárságnak?
Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.  (Fotó: Facebook) Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és…..
unionista... (törölt) 2014.09.27 23:39:18
@panelburzsuj:
te azt gondolod, hogy a differenciálásból következik az integrálhatatlanság. ennek majdnem az ellenkezője igaz. szerintem hagyjuk. sokkal kényelmesebb hülyének tartani egymást. és akkor lenin is örülhet. ne folytassuk. sehol. semmikor.
unionista... (törölt) 2014.09.27 23:58:49
@panelburzsuj:
engem nem a diskurzus része érdekel. eszembe nem jut, hogy számomra teljesen ismeretleneket bármiről meggyőzzek. az érdekel, hogy milyen lehetséges kiindulási pontok vannak még. ami az én nézőpontomból lehet cél. mert az elképzelések találkozhatnak. de nem fognak. és ebben legalább egyetértünk. egy dologban. de már az is valami.
unionista... (törölt) 2014.09.28 08:36:18
@Akitlosz:
N generációra visszamenőleg a szülők száma legfeljebb 2^N.
az összes felmenők száma: 2^(N+1) - 1.

30 nemzedékkel ezelőtt biztosan nem élt 1 milliárd ember földön. ennyi ük-ük-ük-ük-... szülőd biztosan nincsen. a kérdés, hogy ez a családfa befelé záródik. egy ágból, kevés őstől eredsz. vagy sokfelől jössz. és például ez befolyásolja a politikai felfogásodat. azt, hogy mennyire vagy nyitott.
Egyetlen húzással több ezer magyar diploma elértéktelenedik. Ezúton tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy alapításának és sikeres működésének 24. évében, „hosszan tartó, súlyos” támadások után, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Tanácsának indoklás…..
A 168 Óra tegnapi számában figyelemre méltó interjú jelent meg Karácsony Gergellyel. A demokratikus ellenzék közös polgármester-jelöltjeként Zuglóban induló PM-politikus ama mondata verte ki a biztosítékot, amely nem számít újdonságnak. Nem először állította ugyanis, hogy…..
Ha van kályha a konzervatív gondolkodásban, ahova mindig visszatérünk, az a hagyomány (és mindaz, ami köré szerveződik: a konkrétumok, az emberek, a természetesen adódó értékek, a hitek és a kultuszok). Sokat írtam már ezen a blogon arról, hogy azért tartom fontosnak a…..
unionista... (törölt) 2014.09.26 16:50:49
@Alkibiadesz:
az eredeti koncepció az, hogy a forward (progress) mutánsok származástól függetlenül álljanak egy platformra. ez rendben is lenne. csakhogy ennek a csoportnak nem a "baloldalon" kell szerveződni. azért, hogy legyőzzék a reverse (retrográd) jobboldalt és a nacionalizmust. ez errefelé nem működik. az a csoda, hogy nyílt nemzetellenességgel szemben nincs nyílt antiszemitizmus. na most nyilván ezt el kell kerülni.

és megérteni például azt, hogy a "cohen" zsidók indoeurópai közegben külpolitikai hegemóniára törekedhetnek. a belpolitikában az ellenőrző (kontra) szerepkörre. a külkapcsolatban kellene törekedni az irányító szerepre. például ezt nem nagyon értik a barátaid. aminek túl sok jelentősége nincs.

ami a lényeges, hogy ezt a budapesti csoport nem érti. és ezért őket a nép szét fogja kergetni. de a zsidók olyanok, hogy nem kell félni attól, hogy akkor végleg eltűnnek. ez egy szórvány kultúra. jönnek helyükre mások. erre mondom, hogy berettyóújfalu lehetne egy kibbutz. csak az a kérdés, hogy konrád györgyről nevezik el a könyvtárat, vagy általános iskolát. de nehogy már emiatt is én aggódjak.

szóval én úgy látom (és lehet, hogy nincs igazam), hogy itt leghamarabb a 21-27 közötti uniós ciklusban lehet változás. persze lehet összeomlás is.

a fogyatékos sanyi haverom nem szereti a zsidókat. ha sokat iszik (és ő velem ellentétben nem szemlélődni jár kocsmába), akkor meg akarja ölni őket. na most én magyarázom neki, hogy sanyi: ha megölnénk a zsidókat, akkor nem lenne unicum. és az milyen rossz lenne. de ha összeomlás lesz, akkor majd felvilágosítják sanyit, hogy lesz helyette jägermaister. ami a "göring schnaps". szóval van egy brutális forgatókönyv. ez is egy opció.

nincs determinizmus. lehet válogatni.
unionista... (törölt) 2014.09.26 17:43:27
@tamas11:
nem inni járok a kocsmába, hanem tájékozódni. majd meglátjuk, hogy mi lesz. most nagyon úgy tűnik, hogy a nép hosszú időre szétzavarja a "balliberális" csoportot. és legfeljebb magyarország összeomlása árán tud időlegesen hatalomra jutni. de a megszorítások után megint mehetnek. az mszp csak a nyugdíjas szavazatokkal kerül be a parlamentbe. próbaként azt mondtam irmuska néninek: ne tessék már annyit nézni az átévét. az egy zsidó tévé. ne tessék már őket félteni. és bólogatott. értelmetlen ezt n+1-edjére elmagyarázni. ha valaki ezt elsőre nem érti, akkor sohasem fogja.
unionista... (törölt) 2014.09.26 17:47:01
@Alkibiadesz:
pontosan. és te nem érted, hogy ez nem determinizmus.
A PKP informális beszélgetést szervez a szimpatizánsaival, amikor (amelyen) megbeszéljük a párt irányvonalát, és értékeljük a politikai helyzetet. Szeretettel várjuk az érdeklődőket. Helyszín: Villa Bagatelle (Budapest, XII. Németvölgyi út. 17.) Időpont: 2014. szeptember 27.…..
unionista... (törölt) 2014.09.23 20:13:37
@Shenpen:
közép-kelet európai "polgári platform" tudna működni az iparosodott agglomerációkban. "gazdakörök" pedig a mezővárosok környezetében. budapest külön téma. a helyzet az, hogy a különféle településtípusoknak eltérőek a gazdasági érdekeik és a kulturális értékeik. a hatalomszerzés szempontjából sokkal hatékonyabb a törzsi gondolkodásra építeni. a hatalomgyakorlás szempontjából ez problémás. de az kevésbé szokta érdekelni a politikusokat.
unionista... (törölt) 2014.09.23 20:28:15
@panelburzsuj:
járás. kádár sajátos hanglejtésében: a jaaraas. de ez azért működött. mert volt egy "agromónus".
unionista... (törölt) 2014.09.23 20:36:24
@panelburzsuj:
a kérdés, hogy működhet-e a családias kiskapitalizmus: kisbirtok/kisüzem/kisüzlet kombó. szerintem csak nagyon erős korlátokkal.
Hallom rendszeresen az érvet a soá relativizálása érdekében azoknak a szájából, akiknek már elegük van a zsidó "hisztériából", hogy a fehérek amerikai hódításai, a Tajpej-parasztfelkelés és az azt követő megtorlások, a vörös khmerek, a "kuláktalanítás", az egymás…..
unionista... (törölt) 2014.09.22 12:11:40
@a Ténytár:
nem barátocskám. te beszélsz megint mellé. a cigány azért vett részt, hogy a gettósításban és a deportálásban, hogy beköltözhessen a városba. ezt a zsidók is így mesélik el csak azt mondják, hogy mindent a magyarok követtek el. jaj szegény kis cigányok. ha ez annyire fontos, akkor mérjük fel. nézzük meg akár azt, hogy a háborús bűnösök milyen eredetűek voltak. melyik kultúra követte el ezeket a bűnöket. melyik népcsoport. járjunk utána ennek. természettudományos alapossággal. és akkor legalább kiderülne, hogy kinek van igaza.

csak ugye a budapesti zsidóság létszáma csökken. és jobb híján a cigányokkal akarnak szaporodási közösséget alkotni. de akkor majd ők lépnek a helyükbe. nem a romák, hanem a balkáni cigányok és a szefárd kultúra. ez:
188.227.227.58/image/article/main/.660x1200/83864.jpg
unionista... (törölt) 2014.09.22 14:55:09
@a Ténytár:
ha megfigyeled, akkor mostanában senki sem "veri a mellét" a magyar nobel díjasokkal. az élők és a halottak örökösei szabadon döntsék el, hogy hová akarnak állni. kertész imre is legyen magyar, német, vagy izraeli. döntse el. sokkal fontosabb, hogy magyarországnak magyar legyen fővárosa. és aki nem hazafi az húzzon innen. ez lett a többségi prioritás. ez nem feltétlen jó, de ez a helyzet.
unionista... (törölt) 2014.09.22 20:33:43
@Alkibiadesz:
bocs.
A TV2 novemberben kezdi el vetíteni a Rising Star című tehetségkutatót, amiben az a truváj, hogy az énekest a közönségtől egy fal választja el, ami csak akkor emelkedik fel, ha a produkciója alatt a szavazók többsége rá voksol, és nem az ellenfélre. Aki nyer, az megy tovább.…..
unionista... (törölt) 2014.09.19 13:13:51
@Tusán:
sztárcsinálás folyik és nem tehetségkutatás. azért, mert kicsi, zárt és szegény a piac. itt igazából akkor lehetne esetleg jót csinálni ha mondjuk az egykori "monarchia" országai állnának össze. szóval egy osztrák-magyar-cseh-szlovák-horvát-szlovén tehetségkutató lenne. persze lehet, hogy mindenki nemzetieskedne. de ha véletlen megjelenne egy szupertehetséges, akkor nem. csak ilyen nem lesz egy ideig. a tv2 és az rtl a "nemzetközi" bazári ("piaci") műsorokat tolja. az mtv pedig ugyanennek a nemzeti ("közszolgálati") változatát. a szar (rtl) versenyez a fossal (tv). és ehhez jön a húgy (mtv). de ezek is mi vagyunk. szóval nézzük. ízlelgetjük. és fikázzuk.
unionista... (törölt) 2014.09.19 16:59:28
@Tusán:
a közös kulturális alap a monarchia. persze lehet, hogy igazad van és ez nem működne. vagy nagyon sok pénzt kellene betolni, hogy ezeket a népeket újra egy közös platformra tereljék. a "monarchia" 40 milliós, 900 millió dolláros piac.

a másik opció egy kelet-közép európai "eurovízió" lehetne. egy lengyel-magyar-cseh-szlovák-horvát-szlovén koprodukció. szóval ezek a tradícióikban nyugatos (hagyományosan latin-keresztény), lelkületükben keleties csoportok kulturálisan éppenséggel össze is tarthatnak. túllépve a nacionalizmuson, de nem elkerülve a "nyugat" által kínált falanszert. ez egy 70 milliós közösség lenne évi 1 milliárd dollár össztermékkel. nézőszámban nagyjából ekkora az olasz vagy a francia piac. csak persze ezek kétszer-háromszor gazdagabbak. szóval ezzel a 25 évvel ezelőtti nyugat-európai világot lehetne közelíteni. ami nem feltétlen lenne rossz.